- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kubokra
tag
válasz
batman. #41340 üzenetére
Oké szóval ez úgy néz ki egészen pontosan, hogy pár hete, amikor ez előjött, elkezdtem a kötelezőket megvizsgálni: kiveszegettem a ramokat, más sorrend, csak egy-kettő-három rammal indítás stb. az eredmény ugyanaz volt, vagyis a memtest kidobta a hibakódot és újraindult a gép.
Ekkor egy másik táppal megpróbáltam, a hiba ugyanaz volt (mint utólag kiderült, ez a másik táp hulladék) ezért új alaplapot vettem. Kipróbálásra új tápot szereztem, ami fixen működik, így az, illetve hát az alaplap elméletileg hibátlanul működik. Ramból csak ideiglenesen tudtam kölcsönkérni, a hiba azzal is megjelent, de lehet, hogy megint kérek majd kipróbálásra. Illetve maradt a proci, ami mindig ugyanaz volt a tesztelések során, de lehet hogy veszek valami ős-pentiumot, aztán már az is ki lesz szűrve. -
kubokra
tag
válasz
batman. #41338 üzenetére
A típus egy Gigabyte GA-Q67M-D2H-B3.
Amúgy az előbb rosszul írtam, 4 sípolás van, és a procihűtő megy rendesen, illetve a kezdeti sípolások után nem hangoskodik. Monitorra kép még mindig nincs.
Memóriahibára gondoltam én is, de most már másik alaplappal is próbáltam, illetve a múltban másik rammal is (bár ezt holnap újból megteszem).
Létezhet, hogy a procival van gond? Ezen a ponton már csak azt nem próbáltam cserélni, de annak nem is ilyen hibát kéne produkálnia, szerintem. És vajon miért nincsen semmilyen kép? -
kubokra
tag
Sziasztok!
A gépemben valószínűleg megadta magát a táp, így most kicseréltem egy donorra, hogy megbizonyosodjak erről. Benne maradt a proci, a 4 RAM, egy db ház-hűtő, merevlemez és minden egyéb nélkül.
Amikor elindítanám a gépet, akkor rögtön indulás után 3 sípolás, a procihűtő 2 mp-ig megy aztán leáll teljesen, viszont a ház-hűtő és a táp megy tovább. Képet monitorra egyáltalán nem kapok. Mi lehet a hiba? -
kubokra
tag
válasz
batman. #40650 üzenetére
Most mondanám, hogy próbáltam másik táppal is, de az talán még ősibb (400wattos Mtech
)
De igen, pont ez nekem is a problémám, hogy már erősen fogyóban vannak a kizárható alkatrészek, egyedül a cpuból nem próbáltam két különbözőt. De lehet az lesz, amit linkeltél (köszi amúgy), és hátha. Csak akkor meg nem értem, hogy miért ezeket a tüneteket produkálja, illetve produkálta, amíg ímmep-ámmal működgetett. -
-
kubokra
tag
Sziasztok!
Valami baja van a gépemnek, de ezen a ponton igazán nem tudom, hogy micsoda.
Pár hete elkezdte azt csinálni, hogy működött pár percig, újraindult, megint működött, újraindult stb. Néha pár perc után, néha azonnal, néha órákkal később indult újra. Tipikusan memória problémának tűnt.
Memtest86 persze jellemzően kierrorolt, de azért próbalgattam a négy RAM kártyát különböző elrendezésben, ugyanúgy error. Kipróbáltam másik másik gépből szerzett rammal, ugyanaz a hiba.
Gondoltam akkor vagy táp, vagy alaplap. Próbáltam másik táppal, nem segít. Most próbáltam másik alaplappal, ugyanaz.
Teljesen csupaszon van jelenleg, vagyis csak a proci (i5 3470), az ssd (samsung evo 120gb) és a táp (chieftec gps350) van az alaplapon (régi asrock pro3, "új" gigabyte ga-q67m).
Szóval az eredeti konfigból csak a proci és az ssd ugyanaz. Létezik, hogy a kettő közül valamelyik adta meg magát? A tünetek nem arra jellemzőek, pl. miért dobott (volna) memóriaerrort?
Köszönöm a segítséget -
kubokra
tag
Sziasztok!
Ma jött elő egy probléma.
Online néztem egy sorozatrészt (minden tökéletesen működött), majd aztuán átváltottam volna egy letöltött sorozatrészre, VLC lejátszóval.
A váltás idején azonban ahogy van meghalt a hang.
A probléma hogy filemeket, sorozatokat (lényegében ahol képet is le kell játszani hanggal) nem tudok lejátszani, ilyenkor csak képet látok, hang nincs. Zenelejátszó programok, illetve youtube (ahol szintén van kép) működik probléma nélkül.
Azóta újratelepítettem a VLC-t, meg próbáltam a többi médialejátszót is, egyikkel sem jó.
Gondolom valami beállításbeli probléma ez, de tudja bárki hogy mit kéne beállítgatni, vagy úgy általában mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest