Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
De nem kell egyetlen fajta architektúrával megoldani mindent amúgy. A transform alapú neurális hálós izé nem ideális számolásra, és kész.
Amúgy én is megkérdeztem fentit a Gemini 2.5 Pro-tól, csak engedélyeztem neki a Code execution-t (alapból le van kapcsolva a AI Studio-ban). Úgy már meg se próbálta fejben, azonnal nyúlt a számológépért (Python), és jó eredményt adott.
-
ddekany
veterán
"Ez mondjuk nagyon szépen megágyaz az ostobaság szingularitásnak."
Lehet belefutni ebbe, de nem hülyék foglalkoznak ezzel. Nem ellentmondásos, hogy egy modell saját megát fejlessze. Van erre számos trükk, ami kb. arra tematikára épül, hogy rejtvényeket kitalálni könnyebb, mint megoldani őket. Meg persze azzal is lehet trükközni, hogy ha rengeteg test time compute-ot áldozol rá, akkor lehet jobb minőségű válaszokat csinálni, de aztán betanításkor elvárod, hogy kevesebből érjen el ugyan oda.Csak egy példa. Hallucinálás ellen van az a betanítási módszer, hogy fognak megbízható forrásból származó valami leírást, és kiadják az AI-nak, hogy generáljon belőle kérdés-válasz párokat. Ezt egy mai LLM már nagyon megbízhatóan meg tudja tenni. Utána üres kontextussal (nincs odatéve neki a forrás) felteszik ezeket a kérdéseket - ez egy nehéz feladat. Utána egy ugyancsak AI-al kiértékelik a válaszok helyességét - megint egy könnyű feladat. Ebből kinyerik, hogy melyik kérdésekre válaszol össze-vissza hibásan, mert ott akkor hallucinál. Ez alapján generálnak egy új betanító anyagot, ahol a helyesként elfogadott (jutalmazott) válasz ezekre a kérdésekre az, hogy "nem tudom a választ". Lényegében betanítják annak a felismerésére, hogy mikor nem tud valamit. És végig ugyan azt az AI modelt használtad.
-
ddekany
veterán
"Pl fizikailag nincs elég adat hozzá."
A meglévő rengeteg anyagból kell jobban kinyerni és begyakorolni az értékes szabályokat. Egy mostani LLM sokkal de sokkal de sokkal butább annál, mint ami a beletömött irdatlan mennyiségű könyvből "megtanulhatott" volna. Ezért nem is meglepő, hogy már rég elment abba az irányba a fejlesztés, hogy AI-al generált anyagból megy a betanítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest