- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djfucka
újonc
Hali hali. Végre valami fejlemény
. Akartam megkérdezni hogy mire jó ha Rootolom a telót... de aztán már a kérdésem az lett volna (amire talán választ is kaptam itt olvasva) hogy miért nem érdemes Rootolni a telefont ha a szolgáltató frissitéseket küld rá. Hát ezért
. Szerintem, de csak szerintem, a rootolás miatt lehet eltűnik egy folyamat leírás , ami miatt a későbbiek során nem lesz jó a frissités . Vagy eldobja ahogy te is írtad, vagy fel sem teszi. De ez csak az én véleményem természetesen
.
Én is utána járóban vagyok a gyártó, a megrendelő, a chip gyár felé hogy hátha tudnak valami kiinduló pontot adni az általam megfogalmazott kérdésekre. Eddig jelenleg sehol semmi.
Kérdések, amikre várom a választ még:
Hol lehet aksit venni hozzá?
Hol találok ROM-ot hozzá?
Mi a készüléket eredeti neve?
Hol találom meg a készülék eredeti, teljes leírását? -
EABandii
csendes tag
Leírni nem volt nehéz az útmutatót, viszont rájönni a dolgokra kicsit igen
Nem sikerült plussz ramot csinálni sajnos, egyenlőre jegelem a dolgot.
Legújabb hülyesége a telefonnak, hogy nem akarja feltenni a legújabb frissítést, hanem a már feltelepített frissítést is letörölte, és a december eleji frissítés van folyamatosan a gépemen -
Navonmizu2
csendes tag
-
tamas0721
tag
Sziasztok !
Az Igo fut rendesen a telcsin ?
köszi a válaszokat
Üdv -
Navonmizu2
csendes tag
Hú, szuper ez a leírás, nagyon köszönöm, hogy ennyit fáradtál vele!!
Én is ilyen telót vettem, eddig nagyon tetszik. Minden működik rajta, NEM SZAGGAT, nem fagy! Talán egyedül a kamera a teló gyenge pontja...
Viszont ha sikerülne plusz RAMot csinálni, azt is írd meg, légyszi! Nagyon köszi!
-
Prime110
aktív tag
válasz
Lacikaaa007 #44 üzenetére
Szia
Ha jól látom Szombathelyről vagy, ott a Media Markt-ban van belőle, több darab is, sőt a nagyobb modellből is láttam ott már!
Üdv, -
Lacikaaa007
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne engem is ez a telefon, tudnátok róla több infót küldeni? (akkuidő, betekintési szög, fényképező és videó felvétele)
Hol lehetne kipróbálni, milyen üzletben? Tudtok esetleg konkrét helyet? Szeretném előtte megnézni, mielőtt megvenném
Köszi! -
Prime110
aktív tag
Nocsak, megjelent a nagy testvér is!
Navon Mizu M500 -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #41 üzenetére
Mármint a telefon kamerájával.
-
Silentfrog
veterán
Valaki tudna lőni egy két képet?
Felkeltette az érdeklődésem ez a telefon,de nem sok tesztet láttam már róla. -
djfucka
újonc
Pedig le van írva. Vagy is én találtam. Igaz nem kimondottan erre a telefonra hanem másikra, de az is androidos. Majd csak lesz valaki aki bele mer nyúlni ilyenbe is és nagyobb az angol tudása mint az enyém mert leírással meg lehetne próbálni. Én várom ennek is a lehetőségét.
-
EABandii
csendes tag
Sajnos ezt nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani, de szerintem ne is erőltesdd a fizikai gombok átállítását
-
djfucka
újonc
Addig nyomkodtam a telefont míg eszembe nem jutott pár kérdés MEGINT
Hogy? Hol? Mivel, lehet átírni a telefonon lévő érintős 3 gombot ? (menü, vissza, ...) Valami olyanra amit mondjuk én szeretnék (hívás felvesz, letesz) pl.
Akkor a képernyő felélesztése: Nem a power gomb hanem az összes gomb (még az érintőseket is beleértve).
A fel hangerővel camera bekapcs, le hangerővel fényképez.
Vagy csak a camerán belül a fel/le gombokkal (fel hangerő : vaku, le hangerő : fényképez)Ezek érdekelnének most
-
EABandii
csendes tag
Szóval a leírás amit ígértem (pontosabb linkek és források a post alján lesznek találhatóak):
Kezdjük a legelején, ami mindenkit érdekel: a rootolás.
Ugye vannak olyan programok pc-re amik 1 kattintással rootolják a készüléket. Ilyen például a Kingo is. A probléma ott kezdődik hogy bár a telefonodat felismeri gép, és fájlokat is tudsz másolni az sd-kártyádra, a Kingo nem ismeri fel. Eleinte én sem értettem, hogy mi baja lehet, aztán rálestem az eszközkezelőre. Volt az egyéb menüpont alatt egy ismeretlen eszköz.
Na akkor álljunk neki drivert keresni. "Hosszas" keresgélés után az alábbi drivert találtam, amit feltelepítve a Kingoval már lehetett is rootolni: DRIVER
A telepítés kicsit cseles. A következőképpen lehet felismertetni készülékünket a pc-vel:
1: Ha nincs az egyéb mappában ismeretlen eszköz, vagy MT65XX névvel ellátott eszköz akkor valószínűleg a rendszered HTC néven telepítette. Ha így volt, akkor vagy kitörlöd, majd folytatod a 2. pontról
2: Letöltöd a DRIVERT, és kicsomagolod
3: Kikeresed az 1. pontban említett eszközt, és jobklikk, tulajdonságok, illesztőprogram fül, illesztőprogram frissítése.
4: Elviekben ez az ablak jönne fel:
Itt az "Illesztőprogramok keresése a számítógépen" menüpontot választjuk ki, majd kikeressük a letöltött driver mappájában azt az operációs rendszert, ami nekünk van (fontos, hogy 32, vagy 64 bites rendszer!). Akiknek Win8 van, azok nyugodtan telepíthetik a Win7 drivert is. Ha ez megvan, gyors restart a pc-n.
5: Most jöhet a rootolás. Elindítjuk a Kingo-t, és rootolunk. Nagyon sokáig fog tartani, ha már sokadszorra teszteli, és meguntad, akkor nézdd meg, hogy a telefonodon fennvan-e a superuser, és egy root-szükséges programnál rákérdez-e a használatra. Ha igen, akkor kikapcsolhatod a Kingo-t.Gratulálok a készüléked Rootolva van
Memóriakártyára való telepítés:
1: Szedjük le a Root Explorer nevű programot, és indítsuk el.
2: Adjuk meg neki a Superuser jogokat, majd a mappák között lépjük fel (... parent folder gomb) egészen addig, amíg csak lehet.
3: Miután a rendszer gyökérkönyvtárjába jutottunk (nem lehet már fentebb lépkedni a mappák között), van egy felirat afölött a gömb fölött amit eddig nyomkodtunk (most egy acct mappa van a helyén, afölött van a gomb): Mount R/W. Kattintsunk erre, és ha eddig még nem kérdezett rá, akkor most ráfog a Superuser a jogokra. Engedélyezzük neki
4: Letöltitek ezt a FÁJLT Ez egy módosítás, ami kicseréli a belső 1,24 gigás kártyát az SD kártyátokra. Felmásoljátok az sd kártyátokra, lehetőleg ne mappába
5: Kikeresitek ezzel az alkalmazással a Storage/sdcard1 és itt megtaláljátok a vold.fstab fájlt. Kijelölitek, másolás.
6: Kimentek megint a gyökérkönyvtárba, majd onnan pedig system/etc mappa. Ide bemásoljátok. Ha nem engedi felülírni, akkor megint kattintsatok a Mount R/W fülre, és engedni fogja.
7: Restart&EnjoyCsengőhangok másolása:
1: Szintén Root Explorer, másolása ugyanaz, mint a vold.fstab fájlnak, csak a mappa más.
2: A mappa System/media/audio.
3: Alarms az ébresztő, Notifications az állapotjelzések (pl sms), Ringtones a csengőhangok. Az UI-t nem piszkálnám.Egyenlőre ennyi, még azon gondolkozom hogy a felszabadított 1,24 gigás partíciót mire tudnám felhasználn. Találtam egy módot amivel ramot lehetne belőle csinálni, de eddig nem jártam sikerrel :/
Ha lenne még kérdésetek, arra megpróbálok valami megoldást keresniLinkek:
DRIVER
Kingo
Fájl amivel kicserélheted az sd-kártyákat.
Root Explorer
Az eredeti Driveres cikk
Az eredeti cikk a memóriacseréről (a mizunak más a kódja, mint ami az oldalon le van írva!!!! -
EABandii
csendes tag
Hujajj... ha nem írtok ide, h kaptam privátot, akkor nem is figyelem a leveleimet
Este ha hazaérek megpróbálok egy épkézláb leírást csinálni a következőkről:
-Telefon rootolása,
-SD-kártyára való telepítés,
-System mappa módosíthatósága,
-Csengőhangok/jelzések beállítása úgy, hogy pc-re való csatlakozáskor ne nullázódjon le,Ha szeretnétek még valami konkrétat akkor azt ide írjátok nyugodtan, megpróbálok valami megoldást rá keresni
-
ambrus5
újonc
Hello megint!
Hát változatlan de viszont sikerült rootolni emléletileg..:/
de nemtudok fájlokat törölni az eredeti rendszerből viszont engemis érdekelne ez hogy hogyan tudok telepíteni googleplayből sd kártyára..
majd írjatok!
Köszi! Ja és írtam privátban is EA. : ) Majd írj!
-
EABandii
csendes tag
Szia!
Próbáldd meg frissíteni, nekem a decemberi rendszer van fenn, a január 2-i frissítést még nem tettem fel, de ilyen még nem fordult elő.
Viszont tegnap sikeresen pofára ejtettem derékmagasságból a telefont a vizes aszfaltra, egy kis karcoláson kívül ami a HÁTLAPJÁN esett semmi baja sem lett... mégAz akksiról meg annyit, h nekem mobilnet on, és olyan 2-3 óra játék után merül le a felére.
Végre sikerült megoldani azt is, hogy sd-kártyára mentsen, csak írhatóvá kellett tennem a system mappát, és kicserélni egy fájlt. Így a san andreast is ki tudtam próbálni, ami vígan szaladgál rajta
-
ambrus5
újonc
Sziasztok!
Nekem is ilyen telóm van. Egy kérdésem lenne nemtudjátok, hogy azz mitől lehet, hogy wifizek vele és egyszer csak elfelejti a wifit... majd visszajön de van olyan is mikor vissza se jön hanem rámegyek h. kikapcsolom aztán be és akkor meg lefagy és csak újraindítás után sikerül megint bekapcsolni...
Valaki aki tudna segíteni, vagy találkozott már ilyen problémával jelezzen legyenszíves!
Köszi előre is! : )
-
soniq
tag
Sziasztok!
Én pár napja vettem egy ilyen készüléket,és hát elég gyatra az akksija,1-2 óra netezéssel,a többi csak készenlét,alig bírta ki 12-óráig..
Tapasztalatok? -
Próbáld meg úgy, hogy a telefont kikapcsolva dugod rá
Akkor be fogja hozni az eszközillesztőt, ha nem ,akkor pedig kézi módon "régi hardver hozzáadása" címszó alatt próbáld meg beadni neki az eszközillesztőt
ROM-okat meg nem fogsz találni... Navon kérésére gyártott készülék... előbb ha megtalálod az "anyacég" termékét, ami ez a modell, akkor esetleg.. de mivel nem populáris.. így csingcsangcsung... néven se hiszem, hogy sok ROM készülne hozzá...
Amíg idehaza nem kezdi el piszkálni a ROM-ot, addig ez esélytelen.. Ezért javaslom én is Lenovo-k vásárlását kintről... minden van hozzá...
Myaudio.. myphone, navon, és társaihoz meg semmi... support.. Nulla
-
djfucka
újonc
Gond nem lehet a gépemmel mert minden más telefont felismer.
Amúgy azt sem tudom milyen drivert keressek.
Ha te roodoltad a telefonod, akkor bármilyen módosítást eszközölni tudsz rajta.
Így a külső sd-re való telepítést is.
Egy root jogosult telefon és egy MobileuncleTools apk -ban beállított telepítése hely segíteni fog.Engem még mindig az érdekelne hogy ROM-ok hol vannak ehhez a telefonhoz.
Nem ROM-ok. hanem amik kimondottan ehhez a telefonhoz vannak tesztelve. -
EABandii
csendes tag
Szia djfucka
Ha nem ismeri fel, akkor próbáldd meg kikeresni mappából a drivert. Ha úgy sem teszi fel neked, akkor valami gond van a gépeddel. Utána a kingo-t felteszed és rootolja is a telefonodat.Engem még az érdekelne, hogy hogy tudnám megoldani, hogy az sd-kártyámról futtassam az alkalmazásokat. Jó lenne felcserélni az sd0, és sd1-et.
-
djfucka
újonc
Hello.
Szerintem nem elég az hogy be legyen kapcsolva az adatkapcsolat a telefonon (alapbeállítás), hanem a sim szolgáltatójánál engedélyezve illetve meg kell hogy rendelve legyen a net hozzáférés is (gprs, net,3g , kinél mi).
Amíg ezt a szolgáltatónál nem rendeled meg és ez nem lesz beállítva a telefonon, addig nincs is adatkapcsolatod a telefonon.
Szóval szolgáltatónál rendeld meg ezt a lehetőséget és működni fog. -
Palito
újonc
Sziasztok!
Tudom hogy nagyon gáz és őszintén szólva szégyellem is magam de azért megkérdem. Hogy lehet ezen bekapcsolni a mobilnetet?
Gondolom elvileg az adatkapcsolattal, de nekem sajna nem megy...
Tudnátok segíteni? -
djfucka
újonc
Na igen.. de én nem csak rootolni szeretném hanem csatlakoztatni usb a pchez.
Rootolom akkor milyen romok elérhetők? Hol? azt hogy telepítem....?!
Szóval ha valamit csinálok akkor már tudjak mindent ne 10 percenként kérdezgessek.
Link neked:[link]
Én erre szavazom szilikon tokilag.
A vaku , led, hangszóró látszik belőle, méret az ot-991-esnek hasonló mint ez (egy kicsivel nagyobb ez a telefon , már a M400-as) pár milliméterrel. Így ezt lehetne a legjobbnak mondani. Vagy keresni kell univerzális szilikon tokot. Na persze erre a telefonra nincs a neten semmit. Nem is létezik. Szóval csak a méretek alapján lehetne keresned.
Amit felül írtam: [link]
-
-
djfucka
újonc
Először is köszönöm az APP ajánlást de ahogy írtam, nem tudom csatlakoztatni usb keresztül a telót mert nem találja meg. Így rootolni nem is tudnám- Főleg úgy hogy nincs tesztelt és működő root leírás.
Neked viszont a tokhoz: Nem tudom milyen tokra gondolsz de egy 4"-os telefon tok tökéletes ehhez is.
Ha viszont arra a hátlapot védő micsodára gondolsz akkor azt meg méret, kamera hely kialakítás után lehet (col , kamera helye).
[link] -
Üdv, valaki nem tudja, mi az original modell, ami kinából jön, mert nem lehet egyszerűen tokot találni hozzá... / Nem az enyém
/
@djfucka: Framaroot, MobileuncleTools
-
djfucka
újonc
Hello. Hát engem érdekelne minden infó az ilyenekről. Főleg az usb driver .
Leszedtem, feltettem (már úgy ahogy én szoktam) de csak jelzi hogy csatlakoztattam egy új eszközt amit a win7x86 nem ismer fel. Ezt megjátszottam már párszor de addig sosem jutok el hogy elérjem azt.
Így még esetleges ROOT lehetőség is ki van zárva.
Ötletek, tippek?! -
keshe80
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék a teló kinézete iránt. Látom a képeken fekete + fehér hátlap.
Ez tényleg ilyen??? Tehát fekete az eleje és a hátulja fehér. Vagy létezik belőle fehér változat is, amelynek az eleje (kijelző kivételével) + hátulja is fehér???
Köszönöm a válaszokat
-
EABandii
csendes tag
Na sikerült rootolnom
Le kell tölteni egy drivert hozzá, utána a kingo-val is lehet rootolni.
MT65xx Driver ezt kell leszedni, itt egy pontos link is hozzá:
Driver link
Ezután a kingo mindent elintéz. -
EABandii
csendes tag
Sajnos még akkor is csak kettő lehetőséget ad meg: Belső tárhely, és telefon memória. Szóval még úgy sem engedi.
A másik problémám pedig az, hogyha nagyobb méretű játékot tennék fel, akkor sem hajlandó átnézni az sd kártyámat a fájlok/hely miatt. Csak ráfogja, hogy nincs elég hely. -
zagloba
aktív tag
Sziasztok!
Én is vettem nekem idáig nagyon tetszik!
Nem tudja valaki ,hogy hogyan lehet beállítani ,hogy a 2 SIM más csengőhangra jelezzen?Előlre is köszi!
-
EABandii
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem a teszkóban a telefont, eddig nagyon tetszik, de egy gondom van vele: nem akarja a memóriakártyára telepíteni az alkalmazásokat. Mindenáron a belső 1 gigására akarja telepíteni, ami lássuk be kevés, főleg, hogy van egy 16 gigás kártyám.
Vannak rá módszerek, de ahhoz root kellene, szóval ha van valami konkrét ötletetek, hogy hogyan lehetne rootolni, akkor azt megköszönném -
8
senior tag
A készülék típusa egyébként ALPS S400_01
-
8
senior tag
válasz
zoltan.lanyi #7 üzenetére
Kb 20-25%-ot megy le 24 óra alatt, ha nem használod és nincs bekapcsolva sem a wifi, sem gps, sem 3g (tehát "készenléti" állapotban) - mindez SIM kártya nélkül, ha az van benne akkor gondolom többet eszik.
Viszont állati lassan tölti, kb 4 óra alatt tölti fel teljesen, pedig jó, 2.1A töltőt használok (nem a hozzá adott gyárit).
-
8
senior tag
válasz
lorinczati #6 üzenetére
Kingot is próbáltam, nem megy azzal sem
-
zoltan.lanyi
csendes tag
Hali,
akkuidorol van valami infod? Mondjuk a keszenletrol?
KosziUdv
-
benxys13
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok valami információt adni, hogy milyen a GPS-e a mobilnak?
-
bob911
újonc
hali,
esetleg nemtod hol lehet beállitani rajta hogy küldje a számomat ?,
mert jelenleg minden hivásom rejtett.
előre is kösz -
8
senior tag
Hirtelen felindulásból vettem egy ilyen telefont. (teszkó 24.900Ft)
Sikerült már valakinek rootolnia?
Eddig motochopper (1.0 és 1.1) és Framaroot 1.8.0 cuccokat próbáltam, de egyik sem tudta rootolni.
MT 6572 SOC van benne... -
8
senior tag
Technikai adatok
Processzor: MT 6572 Dual-Core 1.2 GHz
Grafikai gyorsító: Dual-Core GPU Mali™400
Kijelző: 4’’ 800 x 480 pixel (WVGA), Kapacitív multitouch, 16 millió szín
Dual SIM: SIM1 SIM2
Háttértároló: 4GB beépített + microSD(HC) bővíthetőség 32 GB-ig
RAM: 512MB RAM
Hátlapi kamera: 5.0 MP LED villanófénnyel
Előlapi kamera: 0,3 MP LED
Akkumulátor:1400 mAh
GPS: integrált műholdas GPS vevő
Bluetooth: Bluetooth 3.1
Adatátviteli sebesség: HSDPA+ 21 Mbit/s – HSUPA 5,76 Mbit/s
FM rádió: Igen
FM sztereo
Közelítés érzékelő: Igen
Fényérzékelő szenzor: Igen
Wireless: WiFi (b/g/n)+WiFi hotspot
Csatlakozók: Micro USB 2.0, MicroSD HC, Audio jack 3.5mm
Egyéb: beépített hangszóró, G-szenzor, Beépített mikrofon, Audio Jack 3.5mm
Video lejátszás: 720p HD minőségben 50fps AVI/MP4/3GP
Operációs rendszer: Android 4.2.2, “Jelly Bean” + OTA frissítés
Szoftver frissítés: OTA (Over – To – Air) frissítés: automatikusan frissít wifi-n internetre csatlakoztatva, amennyiben a készülékre frissítés elérhető
Dimenziók: 123 mm x 63 mm x 10 mm
Súly: 119 gramm
Új hozzászólás Aktív témák
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest