- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corvin0716
tag
Nem is kell ezt túlbonyolítani, a lényeg, hogy neked jó legyen. Ettől függtlenül én ajánlom, hogy próbálj ki egy vortex kerámíát. Megéri.
Barcelona95: Persze minden kerámiával meg lehet égetni a dohányt, de személy szerint ilyet én vortexxel még nem tapasztaltam. Igaz, nálam az alapfelállás: egy saját készítésű széntartó konzol rozsdamentes lemezből + 4 réteg alufólia.
-
Corvin0716
tag
Szerintem az is csoda, ha valaki a témához szól mostanság.
De most komolyan, ahogy elnéztem a minap a vízipipás fórumokat, a legutolsó hozzászólások 2-3 éve íródtak, pedig akkoriban is nagy volt már a pangás. Mondjuk személy szerint azt sem szerettem, amikor annak idején hirtelen nagy divat lett vízipipázni, s olyan emberek osztották az észt a témában, akik szerint az öngyulladós szén a király, de talán még az is jobb volt, mint a jelenlegi helyzet. Persze értem én, hogy szinte ellehetetlenítették a pipázást a törvényekkel, de azt nehezen hiszem, hogy egyedül lennék, aki ígyis meg tudja oldani, meg, hogy kizárólag én tartom fenn a vízipipa boltokat.
Néha jó volna tapasztalatot cserélni, de ha pipást akarok látni, akkor lassan csak a tükör maradt.
Én régen a Nakhla Mizo citromát szerettem, kellemes citromfű íze volt. A sima Nakhla én nem kedveltem sose a kaparósabb füstje miatt, nameg mert az őszibarackja az egyetlen olyan dohány, amitől valaha rosszul lettem, pedig sok szart próbáltam már, főleg elejében.
Engem meg most az foglalkoztatott, hogy a Fantasia Ace of Spades dohányát próbáljam-e inkább ki, vagy a Tanglerst, amit sokan istenítenek, de ugyanakkor sokan írják, hogy az inkább dohányosoknak való, meg a mentával egyébként is vannak fenntartásaim.
-
MmDorian
őstag
gondoltam, hogy beírom az ellentétét az elektromosnak.
na mindegy, szerintem értettétek. én akkorse használnám ha ingyé lenne.
másik, hogy káros. szerintem elhanyagolható. egy dohányos egy év után érzi a hatásokat. szerintem aki pipázik, és nem szív mellé analóg cigit, az nem érzi a káros hatásait, már ha vannak (komolyak).
mióta csak a villany cigit szívom, és pipázok mellé sokkal jobban érzem magam, mint mikor még cigiztem.megint elkalandoztam, lényeg mégegyszer, szerintem emiatt nem érdemes. ez persze csak vélemény, de régóta sisázok, és sokat elvenne az élményből.
-
Skynet258
veterán
Vagy natúrban is van, én elektromos cighez ezt használom. Olcsó, sok, mi kell még?
Szerintem pipa dohányhoz is jó lehet.
-
kismikis
tag
Sajnos a napokban fogyott ki az itthoni dohánykészlet
Kísérleteztem picit.
Érdemes otthon keverni a szívni valót, 150Ft-ból kijön kb. 65g cucc. Végig szimatoltam a dohányokat cimborám közértjében, a kiválasztott alap a Billiárd Aromatic Blue lett. Erősen aromás és olcsó, 325Ft/25g.
Anyagok:
BAB dohány, kicsit aprítva - 10g
aroma - 30ml (Unicumot használtam, de bárki bármit kipróbálhat saját felelősségére)
glycerin - 20ml
méz - 10ml
Eszközök: mérleg, olló, zárható befőttes üveg, lapos tál-tálca, kanál, 10ml-es fecskendő, papírtörlők
Elkészítés:
Dohány kimérése, aprítása.
Áztatás aromában - 1 nap
Alapos préselés papírtörlők között.
Szellőztetés az alkohol csökkentésére - 8-10 óra
Áztatás glycerinben - 5-7 nap
Áztatás mézben - 1-2 nap
A folyamat legalább egy hétig tart. Az anyagot naponta legalább egyszer alaposan meg kell keverni. Érdemes 5, vagy 10g-os dohány adagokkal kezdeni a kísérleteket, könnyebb keverni és kudarc esetén kisebb a veszteség. -
14adam
addikt
Van kép arról a 20centiről,mert nem igazán értem,hogy mit akarsz csinálni?
Én meg már nagyon régóta ilyet használok. Mosható,csavarodik és még szép is,csak az a baj,hogy kicsapódik a szélére a füst és nem látszódik semmi. A következő valami uv-s cső lesz,hogy buliba szépen világítson -
szaba19
tag
Jaja igy szép élni
Amúgy tudom hogy lehetne egyedit csinálni tudnék is csak most szép a pipám felújitottam kicsit nem akarok mókolni vele ha már gyártanak ilyet
Azt is tudom nincs semmi haszna de mégis feelinges este mikor begyujtok egy pipát szobában sok mécses
halk zene aztán belezuhanok a relax fotelba és pöfékelek kell az a kis fény
lámpafénynél nem az igazi pipázni
Van egy olyan történetem is hogy bulizni mentünk egyszer nyáron egyetemhez közeli bulihelyre aztán nem volt olyan jó a buli és gondoltuk kiülünk egyetem parkolójába kicsit pipázni (ugyanis mindig kocsimba ott volt a pipa szépen elcsomagolva egy laptoptáskába dohánnyal szénnel stbstb-vel együtt) be is gyujtottuk és alakitottunk egy kis kört barátaimmal meg pár lánykával .Igy sikerült ezt a kicsi lapos bulit feldobnunk
-
Belba
őstag
"...Én nem éltem egy évig Egyiptomban, csak egy alkalommal nyaraltam kint, és nem volt szerencsém megismeri azt a szférát, ahol ilyen emberek élnek..."
1-2 hetes turistaúton az ember egészen mást lát egy országból, mint minden nap ott élve... Elhiszem, hogy nagyon csábító a bazárban sorakozó csillogó-villogó sokféle vízipipa, sokan ezért is veszik meg... Nagyon sajnálom, hogy ezek az emberek nem nézik meg a kávéházakban pipázó arabokat, akik 10-20-30 éve szívják : biztos vagyok benne, ha látnák, mi vár rájuk is, kezükbe sem vennék a vízipipát!
Igaz, ehhez ki kellene utazni Kairó külvárosába, mert a Belvárosban ilyet nem látni.Európában még csak pár éve divat a vízipipa, majd 10-20 év múlva itt is sokkal több tapasztalat lesz róla, mint most. (Nem lenne egyszerűbb megnézni, milyen hatása van az olyan országokban, ahol évszázadok óta tömegesen használják?)
Szobadísznek nagyon szép, elismerem... Meg a sok szép réztányér, rézkancsó, alabástrom szobor...
-
Belba
őstag
"...Az ilyen horrorisztikus hírek helyett egy számszerű összehasonlító táblázatnak jobban örülnék, amiben pl a piros malbi, a sötékkék pallmall, az ízesítetlen vízipipa dohány, a nakhla cherry dohány, az al waha bahrein dohány és hasonlóak vannak kiértékelve.. Még ez is messze állna a valóságtól, de legalább közelebb lennénk hozzá..."
Nézd, nekem nincs szükségem számszerű összehasonlító táblázatokra sem a Pall Mall-ről sem a vízipipa dohányról... Nem azért nem szívom egyiket sem, mert megnéztem 1-2 táblázatot...
A cigizéstől épp eléggé elrettent a sok dohányos krákogása, sárga, aszott bőre, sárga fogai, bűzölgő ruházata és szája...
A vízipipát sincs kedvem kipróbálni, mert a saját szememmel láttam azokat, akik évek óta használják (fekete fogak, rothadó szájak)... Nekem EZ a valóság!!! Ehhez nem kell WHO vizsgálat - nekem legalábbis.
"... És most féljek?..."
Felnőtt ember vagy (remélem), el tudod dönteni, hogy mit csinálsz a saját egészségeddel... De bízom abban, hogy ezt a topicot sok szülő is elolvassa, akik jelenleg azért engedik a 14-16 éves csemetéjüket vízipipázni, mert valahol valakik félretájékoztatták őket : a vízipipa nem káros az egészségre...
Sajnos, vannak ilyenek!
Most nem keresem meg azt a fotót a neten, ahol az idióta Győzike az 5 éves kislánya szájába nyomja a vízipipa szopókáját és a gyerek naná, szívta a füstöt...
Az említett TV hírben is pont arról volt szó, hogy sok tinédzser kezdett Európában vízipipázni, merthogy ez az információik szerint nem olyan káros, mint a cigaretta... Ezt a tévhitet igyekeztek most megcáfolni és közhírré tenni!
-
Sianis
addikt
Szia!
A probléma az, hogy neten rendeltem a dolgot és a bolt az ország túlsó felében van. Azért azt minimum elvárná az ember, hogy legalább 1x megpróbálják összerakni a pipát, legalább annyira, hogy minden illeszkedik-e.
Kicsit lehúzósnak érzem most így a dolgot, meglátjuk, hogy reggel hogyan tudnak kiengesztelni.
Sianis
-
-
ngabor2
nagyúr
imho nem hülyeség ez a fordított elrendezés, ki fogom próbálni, begyűjtök egy másik konzolt, mert ez amúgy is kissé szét van égve. az, hogy a végén nem kap annyi meleget, nem biztos, hogy baj. addigra már "illik" elszenesednie a dohánynak, tehát túl sok íz nem marad benne.
-
ipavlidu!
tag
Akkor utobbi lehet, heten vagyunk harom csore, es folyamatosan szivjuk, mert azt mar megtanultuk, hogy ne tomjuk tul. Igazabol full kialakult zart tarsasag vagyunk, nem szokott az alapemberek kivul jonni mas, es amikor pipank lett meg nem ertettunk hozza semmilyen szinten se. Igy meg poenabb volt magunktol rajonni a dolgokra.
Amugy mi azert raktuk forditva, hogy a szen tavolabb legyen a dohanytol, sztem nincs azzal baj, hogy a vegen mar nem kap meleget. De hat meg kell probalni mashogy is, majd ha lesz valami konkret tapasztalat, leirom.
-
ipavlidu!
tag
Őőő, itt a reakció:
A fény a pipában nagyon táp, épp készül a mienkbe is. Télre tök jó lesz, sokszor olyankor is természetben pipázunk (szeged lapospart), olyan lesz a pipát körülülni mint valami tábortüzet.
Mondjuk valszeg tábortűz sem fog ártani ha hideg lesz.
Az alma-kerámia (fasza szo
), hát nemtom, én lusta lennek ilyet csinalni, de ötletes.
-
Psytróger
tag
Lehet egyedül vagyok, de én az eredeti vízipipás szívócsővel is élvezem a füstölést... Bár sztem még párszázezer ember így van ezzel
Kerámia-dohánytartót a szultánban már 300 forintért kaphatsz, sokan a saját gyártmányú pipájukra kilyuggatott májkrémes konzervdobozt tesznek.
-
Psytróger
tag
Az enyém nem büdös, meg nem is poros
Általában 2-3 szívás után rá szoktam csatlakoztatni a porszívóra 5-10 percre, az meg elvégzi a piszkos munkát
(állítólag a szívócsövet nem előnyös vízzel tisztítani).
Amúgy valószínűleg az esztétikum miatt idegenkedem ettől a megoldástól...
Esetleg egy home-made befőttesüveg pipán tudnék slagot elképzelni -
ngabor2
nagyúr
lehet, hogy többet kellett volna rendelnem?
bár elég ez, elleszek egy darabig vele. a kétalmás nagyon frankó dolog, most épp az megy.
egyébként nekem is abu akármi szén van, majd még próbálkozok vele, hátha...
az üvegpipa másnak is drága 6k-ért? eddig 2 érdeklődő volt, mindkettő sokallta.
-
Shim
őstag
Privi ment, jó árban vannak a kis dohányaid. Érdekelnek a 250 grammos változataim?
ngabor2:
Én addig hagyom a tűzön, amíg teljesen fehér nem lesz kívülről, eddig nem volt vele bajom. Számít a márka isű: nekem a "bird coal" féle nem jött be, az Abo Alabed viszont remek.
A bird coal-os most jobb híján lent van a telken, és néha ráfintorgok -
ngabor2
nagyúr
posta játszhat? mert akkor egy kellemesebb adagot rendelek, hogy a pk se nyomja fel az árat tulságosan
Zsadi: azt még nem próbáltam magában, viszont a kávé... az meglehetősen édes. de attól még jó.
ja, ez az 1000ft/kg-os szén... vagy én vagyok a béna, vagy tényleg annyira nehéz begyújtani, de nekem eddig nem volt hajlandó normálisan égni.
-
CASper666
tag
Asszem a 2alma és karamell érdekel, de még megkérdezem húgomat is.
Postán küldöd? -Mert az lenne a legkényelmesebb.Most vettem meg az új, ~70cm-es "S"-testű pipámat zöld-arany színben 11 papírért!
Mézes Hennawy-t töltöttem elsőre, nagyon jó ez az íz is! Nem olyan édes mint vártam(és féltem is tőle) de nagyon mézes!!!
-
Zewa
senior tag
Várjuk, várjuk..
Azért gondolom kint még 5kg dohány sincs olyan durva árban..
HA vmi info van akkor írjad csak bátran!Ngabor: Az üvegfújos ismid esetleg nem csinál pipát rendelésre?
Egyik barátom látta az üvegpipás képet és ő kérdezte hogy hol lehet iet beszerezni..
Szal érdekelne.. -
Zewa
senior tag
Buszon?!
Sofőr mit szolt?
Volt rajta hőtartó sapi?
barátomék a kocsiban is szoktak szívni. megcsionálják a pipát, begyújtjáka szenet éb berakják a középkonzolba. (A Pohár tartón "átfűzik" és az fogja pipa nyakát..NGabor: Nem is néztem még. Gondolkoztam hogy hogy lehet izzik át tőle de nem törtem még szét. Kössz a tippet!
-
ngabor2
nagyúr
pipázási szokásaimat ismerve egy évre el vagyok látva füstölnivalóval. a szén meg nem lesz jövedéki (egyelőre), annak lassaban fog egekbe szökni az ára. ez a dekorációs dolog nem is hülyesék.
esetleg bartell, kellene nekem egy míves dobozka, amibe 6-8 nagy dobozos dohány, meg esetleg egy tizes szén belefét. elég hülyén néz ki mindenféle gyűrött szatyrokban vinni a muníciót... ügyes kezű asztalos van itt?
-
CASper666
tag
"(elegük van már, hogy a port kell minden kör elején köpködni
)"
Ezért célszerű használat előtt is belefújni párat a csőbe! Persze mielőtt csatlakoztatod a pipa testéhezHa már úgyis vásárolsz, ajánlom az Al Fakher görögdinnyét (persze csak ha szereted a dinnyés cucokat), nem fogod megbánni, bár viszonylag drága (700HUF/50G)!
Most is azt nyomom, a tetején kis mentollal. -
Thyb
senior tag
A kardamon dohányt én csak kisérőnek szoktam használni, mégpedig az alma vagy a narancs mellé. Nekem az bejött, a megyel, és a többivel annyira nem tetszett. A fahéjat, mézet, mentát sokkal több mindennel tudom keverni. Tegnap végre én is összeraktam a pipát és egy megyes mézest elnyomtam.
-
ngabor2
nagyúr
én is emiatt veszek először 50g-s csomagokat. ami ízlik, utána is beruházhatok egy 250-esre, de ha nem ízlik, akkor 300ft-ot könnyebb szívvel dobok kukába, mint 1000-t. ráadásul az én pipázási szokásaimmal egy 50-es is sokáig kitart, különösen, hogy csak társaságban szoktam szívni, akkor is mindig másféléket. most szombaton is kb. 4-5 adag ment el, de az annyi féléből, és nem is nagy adagok.
ja, még valami eszembe jutott. a széntartó konzol. az nem valami csodaszer, vagy mindent megoldó cucc, könnyen lehet, hogy visszatérek az alufóliához. túl nagyok a lukak rajta, és túl sok is van. szélen túl sok falslevegőt kap, ezáltal elég gyenge marad a dohány íze, félig nedves, mikor kidobom. másrészt a hamu beleszóródik a tölcsérbe, onnan pedig a vízbe. az alufóliát csak a szén alatt lyuggatom ki, tehát az összes levegőnek át kell mennie a szénen, és utána a dohányon. oldalról a hamu fennmarad a fólián, mikor meg eléggé elizzott, akkor is oldalra lehet húzni, minimális a behullás.
viszont a szélfogó sapka az egy jó dolog, sokkal tovább tart a cucc, különösen, ha nyílt téren pipázik az ember.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
a fahéjnál az a ''baj'', hogy az aromát okozó anyag (fahéjaldehid) piszkosul egyszerű molekula (wikipedián bárki meg tudja nézni), így könnyen illó, erőteljes illatú cucc. mesterségesen se nagy kunszt előállítani (=olcsó), ezért aromaként lehet használni. igen könnyű túladagolni, akkor meg csíp. régebben én is rágtam darabos fahéjat, ha nem voltam elég óvatos, nem a megfelelő ízt éreztem. ezért így látatlanban is azt tudom mondani: az erős aromájú dohányokat csak gyengébb aromáúval keverve szabad szívni. olyankor, ha sikerül harmonikus keveréket összerakni, nagyon finom tud lenni.
és egy pótkérdés: létezik ízesítés nélküli vizipipa dohány? -
törölt tag
Akár.
Kipróbáltam a citrom + narancs + menta kombót, hát, emberek, ebben a nagy hőségben ez igencsak tuti!
Kis (Nakhla) menta került alulra, tényleg csak egy kevés, mert kegyetlen erős. Erre 1:1-ben (POK) citrom, ill. narancs. Kipróbálásra merem ajánlani.
Tegnap menta + kétalmát tömtem, de ez annyira nem jött be. Kicsit besokalltam a mentával, ill. a kétalma valahogy nem illik ehhez az időhöz.
A POK kétalma amúgy finom, de egyáltalán nincs erős íze. Eddig azt mondom, a Nakhla nekem jobban bejött.
Ma úgy tervezem, estére narancs + citrom + kétalma kerül az asztalra.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ha fordítva teszed rá a szenet, nem félsz, hogy ha csak egy kicsit is megmozdul a pipa, legurul róla?
Na, a POK dohány.A [link] oldalról rendeltem, mert sajnos meló miatt nem volt időm bemenni a városba, maradt a postázás vidékről.
Citrom+narancs kombót tömtem, s bár a Nakhla dohány nem tudom, milyen ebben az ízben, ez igencsak kellemes volt. Üdítő és friss, nem túl erős az íze, az utóíz viszont annál markánsabb.
A csomagban levő nagyon finom, apróra darált darabkák nem is állnak igazán össze, a Nakhla dohánynál sokkal lédúsabb. A dohány illata egyáltalán nem erős, szerintem túlságosan is visszafogott. Elmosás után a csőből is világosabb zöld lé folyt ki, mint azt a korábbi eper, ill. kétalma esetén megszoktam.
Sajnos nincs összehasonlítási alapom; az csak a POK kétalmás beizzítása után lesz. Ha nem ejt rabul a Supreme Commander, ma este lehet, ki is próbálom. -
törölt tag
Akkor úgy néz ki, a víz adagolását ki kell tapasztalnom.
Igen, a kétalmásat sokan dicsérik, már majdhogynem ez az ''etalon'', így nem hagyom ki.Éppen azért választottam másodiknak az eprest, mert azok közül a dohányok közül, melyeket dicsértek, ez kapható 50 g-os kiszerelésben.
A fémvégre való megoldás remek, örülök, hogy létezik ilyen - nagy találmány, így látatlanban is!
Köszönöm a segítséget, úgy látszik, már csak a rendelés van hátra, ill. majd picit később a beszámoló. -
törölt tag
Jahh, ''galád'' haverok...
Kép alapján elég szélesnek látszik ez a vas szerkezet, meg biztos jó nehéz is, s a tartály sincs olyan magasan - bízom benne, hogy nem lesz vele stabilitásbeli probléma.
A tartály anyagától tartok picit - nem korrodálódik-e egy idő után, ill. hogy mivel nem átlátszó, tudni fogom, hogy megfelelő mennyiségű (egyelőre) vizet töltöttem-e bele?
Lényeg a lényeg - ennyi pénzért nem pusztán szép, de ''felhasználóbarát'' pipát szeretnék, remélem, ez ilyen. Ha minden jól megy, legkésőbb jövő hét elején meg is rendelem.
A szipka vége úgy látszik fém, ezt csak a csővel együtt lehet cserélni?
Dohányból kezdetnek egy kétalmásat és egy epreset szerzek be, aztán a többit majd még meglátjuk...
szerk.: Amúgy én sem dohányzom (csak nagyon ritkán), de a pipa az büntet!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Seiko SRPD55K1 + Hirsch bőr szíj, illetve szilikon szíj + doboz + számla + garancia
- ÚJ Assassins Creed Shadows - The Complete Official Guide - Collectors Edition
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ALIENWARE Area-51 R5
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest