Hirdetés
- Poco F7
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Dr. Akula #18 üzenetére
Ez csak a hivatalos támogatás, ahogy DDR4-ből is csak 3200-at adnak meg. Attól még támogat gyorsabbat is (ahogy írtam, a Raptor Lake topic tele van 7000-8000 fölötti Gear 2 eredményekkel), csak az Intel azt már nem garantálja. Általában úgy 6400 G2-ig nincs gond, még olcsóbb lapokkal sem, fölötte már kérdésebb a dolog. Z790 lap és K proci esetén a 7000 többnyire simán megy.
Nálam amúgy még 3600-as DDR4 dolgozik a 13700KF mellett (természetesen Gear 1) és gond nélkül megy XMP profillal. 4000-re is fel tudom tornázni, csak oda már magasabb fesz és aktív hűtés kell, másképp kezd hibázni. Mindenképp lesz majd csere DDR5-re és abból is valami 6400 fölöttire (másképp túl nagy ugrás nem lesz a DDR4-hez képest), de egyelőre még jó a régi 32GBs kit amit korábban Ryzen 3700X-el is használtam.
Amikor eljön az idő a cserére, akkor érdekelnének a cikkben szereplő 48GBs kit-ek is (32GB után jó lépésnek tűnne, és nem lenne annyira overkill mint a 64), csak nem tudom lehet-e valamilyen hátrány vagy kompatibilitási gond a rendhagyó méret miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest