Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
SztiviVander #77347 üzenetére
Bizonyára ez is a 3G lekapcsolás miatt van, hiszen mi más lehetne.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #77347 üzenetére
VoLTE hiánya esetén bármikor is előkerült a torlódás mint ok?
-
dchard
veterán
Nem nálad van a hiba, nálam sem megy. Ahogy elindítok egy hívást 2G-n eltűnik az "E" betű és megáll a forgalom, a hálózat felfüggeszti a PDP-t. Nyilván ez csak 2G-n igaz, viszont mintha régebben lett volna dual transfer mode (DTM), és ha lassan is de mennie kellene ezeknek párhuzamosan. Megjegyzem a hívás is half rate volt, borzalmas minőséggel, pedig a C/I 20 fölött volt...
4Grider: 2G-n is lehet egyszerre telefonálni és adatozni, ehhez DTM képes mobil kellett. De most úgy néz ki hogy nem megy a DTM. Nyilván borzalmas lassú lesz, mert a beszéd csatorna az EDGE időrésekből eszik meg egyet, de azért ha lassan is de mennie kéne.
-
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy telefonálás közben nincs mobilnet? Azt nem tudom, hogy ezt a telefon csinálhatja, vagy a hálózat ilyen.
Amint leteszem a hívást, újra van mobilnetem. A gps követés működik hívás közben is.
-
jimmy5
aktív tag
Halihó
Mehetnek a Jó dolgok !!!
200MB van ma.
Akinek kell rázhatja. 😁😂 -
dchard
veterán
válasz
SztiviVander #77335 üzenetére
A lekapcsolásos rész nem is neked szólt, pusztán nem akartam két kommentet írni egymás után.
De biztos nála is a 3G lekapcsolás miatt szar, és valahogy a vodafone úgy intézte, hogy egy héten csak egy fél napig legyen rossz, mert ez sokkal valószínűbb, mint hogy a B1-et lelövik, mint ahogyan máshol is teszik...
Más: életemben először ma sikerült C sávú 5G-t mérni a Madách téren:
A lefelé eredmény elég jó, de azért látszik hol a gond a felöltéssel: NSA módban a PCC 4G-n van, így a feltöltés annyi, amennyi a 20MHz-es B7-ből kijön. Az állomás elég közel volt, de direkt rálátás nélkül, azért beltérnek sem mondanám.
-
SztiviVander
addikt
válasz
dchard #77320 üzenetére
Azt irta minden vasarnap deltol este hetig nagyon lassu, minden maskor meg szuper. Nekem azert az eleg hihetetlen hogy ott csak akkor van cscsucsido meg akkora torlodas amitol tizedere lassul. Lekapcsolast nem en irtam, en nem is lattam meg ilyet eloben csak itt hallottam toletek hogy van ilyesmi. Itt 13-ban nem kapcsoljak le egyiket se, most probaltam vegig.
-
zzola
titán
válasz
-Maujuri- #77323 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen kedvezményed van. Ha valami speciális 10 hónapra szóló ügyfélmegtartó kedvezmény, akkor ugrik. Ha csak simán family kedvezményed van, az nem fog. A hosszabbítást érdemes átgondolni, mert az új Red 5G csomagokban már nincsen benne a külföldi beszélgetés...
-
ledgeri
nagyúr
Gondolkozhatok azon, hogy miért éri meg szólni most, ilyen körülmények között arról, hogy az ASZF majd fog változni, ha dokumentumot, ami a jövő béli változást leírja nem tudom elérni ott amire az értesítés hivatkozik, de nem lesz értelme. Annak lenne értelme, hogy amint elérhető a doksi szólunk róla, hogy ott a doksi... és ez nem feltételezi, hogy a kiküldött értesítés kevesebb idővel a változás érvénybe lépése előtt érkezik.
-
dzf007
aktív tag
Az appal mi lett? Ennyi. Nem enged tovább... [kép]
Újratelepítem ugyanez.
-
Sziasztok.
Van 3 darab Red sim kártyám egy ügyfélszám alatt. A napokban megjelent a szerződéshosszabbítás menüpont, mivel lassan lejár. Ha nem hosszabbítok akkor ugranak a kedvezmények?
Előre isköszönöm a válaszokat.
-
Landsmann
addikt
válasz
dchard #77320 üzenetére
Egy időben nálunk is kapcsolgatták. Este 9 körül B1 le, B20 lett. reggel 7 körül meg vissza. De már pár hónapja nem láttam a B20-at. Telekomnak van még itt B20, ők meg B3-an nyomulnak. Ha bemegyek a raktárba, akkor elő lehet csalni a B20-at, a Telekom meg átmegy B28-ra. A Telekom is kapcsolgatta a sávokat, de ők is felhagytak egy ideje. A yettel meg teljes erőbedobással nyomul B1, B3, B8, B28-on, meg a Telekomos B20-on. Bő egy hónapja volt a modernizálás, ők sosem kapcsolgattak.
Nyilván nem mindenhol ez a helyzet mint nálunk. Spórolnak az erőforrással és az energiával is. -
dchard
veterán
válasz
SztiviVander #77311 üzenetére
Onnan gondolja, hogy hétvégén és csúcsban lassul, egyébként meg nem. Nem kell túl sok fantázia, hogy kiderüljön: torlódás van nála (is) csúcsidőben.
A lekapcsolásról pedig annyit, hogy ez midband-en törénik (B3, B1, B7), és csak este 11 után. Nem úgy működik, hogy össze-vissza kapcsolgatják nap közben terhelés függően. És igen: amit lekapcsolnak, az el is tűnik: netmonster-ben látni fogod. Nálunk például a B3 eltűnik este 11-kor, a B1 viszont nem (Budapest), tehát az sem törvényszerű, hogy mindig a legmagasabb freki tűnik el.
-
Marcsello31
őstag
válasz
SztiviVander #77311 üzenetére
Akkor lehet hogy maga a szolgáltatással van gond ilyenkor, De már több hete feltűnt, hogy vasárnap kakukk az egész, majd az lesz, hogy Vasárnap vissza rakom a telóba és onnan nézem, hogy akkor mi van, vele, De fura az a vasárnapi időszak, majd most mutatok róla egy képet hogy itt ilyen.
-
Bl.Gyo.
őstag
Valaki meg tudja nekem mondani hogy miben jobb a tuti100+ a sima tuti100-nál tarifa csomag váltáskor? Én nézegettem de mind a kettőre ugyan azok vannak. 🤔
-
ledgeri
nagyúr
Ma kaptam üzit a hogy a ASZF 2.1.1.6 és a 2. melléklet 1.3.7. úgy módosul, hogy adategyeztetés esetén is 365 napos felhasználási időszak kezdődik... 09.15-től bevezetve...
Csak
Augusztus 30.-i Ászf a leg távolabbi jövőben látható, és a 2-es melléklet pontja abban még szerkesztésre fenttartott...Ha csak az alaptételt nézzük akkor ez jó vagy rossz? Ennyit látva "csak el adategyeztetve" is életben lehet tartani egy számot, ha jól értelmezem?!
Másik, hogy kinek és minek jó az, hogy kapok most egy változásról infót, de a változást magát majd csak később láthatom? Értem én, hogy előre kell szólni, de kb most is kiküldhetnék, hogy jövő jún. 30.-án lesz ASZF változás, nem lennék előrépp egy hónapig előtte, míg fel nem kerül... így értelmetlen az egész értesítősdi!
-
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #77309 üzenetére
Na ez már egy jóval valóságosabb magyarázat lehet. Ha lekapcsolják akkor az azt jelenti hogy nem is látszik a b1/b3 (vagy amit lekapcsolnak) csak a b20? Mert az akkor könnyen ellenőrizhető hogy amiatt van-e. Bár ha betorlódik a b20 akkor talán mégse olyan kicsi a terhelés, de simán kinézem vodából hogy nem a terhelés az elsődleges szempont egy vidéki falu küzelében hanem a spórolás.
-
77310Marcsello31 Miért gondolod hogy csak attól lehet lassú ha sokan használják? Ide se költözött be a környékemre hirtelen (a 3G lekapcsolás hírére) minden lakásba plusz két vodafonos előfizető, aztán mégis töredéke lett a sebesség azóta hogy hozzányúltak. -
Marcsello31
őstag
válasz
SztiviVander #77308 üzenetére
Akkor mik szívják le a netet vasárnap? Az erdő lakói?
-
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #77308 üzenetére
Ja, hogy több vasárnapról van szó. Akkor marad a szokásos, amit minden este eljátszanak: Kis terheléskor kikapcsolják a B1/B3 cellákat, csak B20 marad. Ha ez napközben történik, akkor várható, hogy hamar torlódás lesz belőle.
-
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #77306 üzenetére
Minden vasárnap falunap? Odaköltözök. Na nem a falunap miatt, hanem mert az egy rohadt gazdag falu lehet
-
Mondjuk az valóban fel se merülhet senkiben hogy ott is a voda qrt el valamit, hiszen bármihez nyúl az tökéletesen működik
Én nem azt kétlem marcsello amit mondasz, hanem azt hogy mitől. Nem hiszek az ilyen varázslatokban hogy hirtelen ott terem minden vasárnap egy halom ember. -
unyadavid
senior tag
Hello,
tudom valahogyan ellenőrizni, hogy az előfizetésem tartalmaz e 5G elérhetőséget?
5G képes készülék van, beállításokban az 5G preferált, de eddig sehol nem írt 5G-t, max 4G+-t (Siófok, Budapest több helyen stb.)
Előre is köszi a segítséget. -
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #77304 üzenetére
Felénk a falunapok ilyentájt szoktak lenni. És lehet elég a ledugításhoz, ha a szomszéd falvakból is átruccannak a népek.
-
Marcsello31
őstag
válasz
SztiviVander #77304 üzenetére
ha nem.is az XXL csomaggal terhelik hanem mással, akkor is ezt
Látom. Vagy olyankor mindenki rajta csüng. Majd mutatok egy tesztet arról a napról.
A sok torrent huszár rajta lóg hírtelen. -
SztiviVander
addikt
válasz
Marcsello31 #77296 üzenetére
Azert annak a valoszinusege hogy a sok uj elofizeto mindig kizarolag csak vasarnap deltol este hetig hasznalja az elofizeteset es terheli le a cellat, finoman szolva is eleg minimalis
-
Jo hosszu meccseket jatszanak akkor ott -
csaszi75
senior tag
válasz
Marcsello31 #77296 üzenetére
Tuti van egy foci pálya és minden vasárnap meccset játszanak
, a nézők + a focisták kiültetik a tornyod
A határ túloldalán is..
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Politika
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest