Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Még a tornyokat, jogos.
Többi nem. Odáig van közös koprodukció hogy voda halón elérnek bitek netfone saját rendszerébe. Úgy képzeld el hogy minden adott Netfone-nak, és saját, a tornyokat leszámítva (nammeg a tornyokon lévő eszközök). De ez itt már off, van saját topikja, ha gondolod ott folytathatjuk.
Terhelés.
Na ez pont fordítva van. Netfone részére van egy dedikált minimum. Szóval ha a torony be is dugul, előbb lesznek vodások visszafogva. -
csaszi75
senior tag
válasz
apuci04 #75488 üzenetére
Figyu, erre az a javaslatom, hogy DUAL sim:
Marad a Telekomos a SIM1, lebutítod az előfizetést.
SIM2-be pedig egy másik cég only data előfizetését teszed.
Nálunk bevált.. Domino a SIM1, (Vésztartalék Domino Marathon.) SIM2 pedig egy másik cég 10 GB-os csomagja, ami épp jó áron sikerült, amikor szereztem. Ez bőven elég. -
válasz
MadMancs #75495 üzenetére
Meg a tornyokat és a kapcsolódó szerveres hátteret, meg gondolom a nemzetközi linkeket sem a netfone maga fizeti.
Vagy tévedek?Én ezt valahogy úgy képzelem, hogy a voda ad egy API-t a netfone-nak, amin keresztül el tudja érni a voda komplett rendszerét saját paraméterekkel (pl. mit írjon ki a telefon, csomagok, stb).
A nagy kérdés, hogy a 5G-n kívül van-e bármilyen limitáció.
Pl. alacsonyabb sávszél, vagy alacsonyabb bitrátájú beszédminőség, vagy simán alacsonyabb prioritás bármilyen téren magas terheltség mellett...Megrendeltem egy RockMobil csomagot, így ki fog derülni hamarosan.
-
apuci04
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz
apuci04 #75487 üzenetére
Az A52s 5G esetén fontos a származás. A XEH (nem szolgáltatói) szoftvereseknek illik tudni az összes hazai VoLTE-t. Van a kezem ügyében ilyen, de csak 3 szolgáltató fizikai simjével látom, hogy van benne VoLTE, a voda kártyám pont eSIM, az meg ugye ebbe nem tehető bele...
-
apuci04
tag
válasz
MadMancs #75486 üzenetére
Magentás vagyok,3 szám+minden de ugymond beragadtam régi csomag de nem válthatok mert minden sokkal drágább még igy is.Gyerekek felnőnek több net kéne de magentásként is elcseszett áron van minden. Vodátol miért kell félni,Vitamax Citym volt anno utoljára.5G most sincs elöfizum tudja de Telekom nem igen fejleszt ,ott ahol én mozgok
-
MadMancs
veterán
válasz
apuci04 #75484 üzenetére
Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs.
De volt az tuti.Ahogy 4Grider is írta, Netfone is Vodafone hálózat, szóval előrébb nem lennél.
Maximum annyival hogy ott alapból bekapcsolják mindenkinek, azt ja tudja a telefon működik is, ha nem akkor nem.Viszont ha nem ismered vodás viszonyokat, fuss mégegy kört ügyfélszolgálattal, és teszteld a hálózatot mielőtt bármibe is beleugrasz.
-
4Grider
nagyúr
válasz
apuci04 #75484 üzenetére
Max. adott telefonmodellre nincs. Mert hogy a szolgáltatók válogatnak a telefonmodellek támogatása között. Konkrétan mi a modell? (Nekem nagyon régóta van a feltöltős vodás számomon VoLTE. Mert felső kategóriás Samsungokat használok.)
Szerk.:
Ja és ha netfone-ra váltasz, ugyanúgy voda hálót fogsz használni. -
apuci04
tag
Feltöltőkártyásként nincs volte,5G, ügyfélszolgálat szerint ,ez igen.
-
csaszi75
senior tag
válasz
AMD Power #75477 üzenetére
2019-ben egy kollégám a feleségével olyan nászút szerűre elmentek amcsiba.
Aztán kicsit leizzadt a telefonszámlája miatt..De aki ilyen útra megy, az ne csodálkozzon.
Vagyis az a szitu, hogy attól függ a világ napijegy, hogy bekapcsolja-e az adott napon a telóját külföldön..
https://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/roaming/vilag-napijegy
"A szolgáltatás aktiválása díjmentes, a Világ Napijegy akkor kerül kiszámlázásra, ha külföldön használod a telefonodat (hívásindítás/fogadás, SMS-küldés vagy adatforgalom). "
Amikor nem kapcsolta be a telót, arra a napra nem számlázták ki a napidíját a VilágNapijegynek.
S tehát nem csakis mobilnetre van, hanem hang és SMS is.
"A Világ Napijegy egy adott naptári napon magyar idő szerint éjfélig érvényes."
Jó sok apróbetűs van az oldalon -
AMD Power
titán
A világ napijegy ha "aktiv" , akkor automatikusan "elindul" aznapra ahogy felmegyek adat roaiming hálózatra?
-
Fortclay
csendes tag
Amúgy az az érdekes, hogy a B20 is jobb, ha manuálisan arra állok rá, bár közel nincs a B1-hez, feltöltésben persze fordítva. De gondolkoztam és két torony van, amit használhat a router, de az egyik jóval gyengébb és azon van B3 is, valamint van egy harmadik B28-as is, szerintem azok kavarhatnak be, ha auton van.
-
Fortclay
csendes tag
válasz
csaszi75 #75471 üzenetére
Hasonlót mér Vodára is, a feltöltés gyenge B1-en, de nekem tökéletes, a közelben lévő torony B1-et és B20-at tud, a B20 is vállalható, de napközben a B1 azért jobban működik, este, filmezéshez meg megteszi a B20 is.
Minden alapértelmezett mindkét OS-en, a Windowst most nem tudom, Linuxon 1500 az MTU size. -
csaszi75
senior tag
válasz
Fortclay #75469 üzenetére
Inkább attól függhet, hogy melyik szerveren mérsz éppen.
Váltogasd a szervereket manuálisan.. itt most épp a Vodafone szolgáltató alól a Telekomos szerver mért..
Válaszd a Vodafone alól a Vodafone-os szervert, úgy is nézd meg.
Mennyi az MTU size Windows / linux alatt? Az alapértelmezett értékek vannak?
ifconfig | grep -i mtu
C:\Windows\System32>netsh interface ipv4 show interfaces -
Marcsello31
őstag
-
Fortclay
csendes tag
Ma este is mértem egyet B1-en, egész jó, valamiért a linuxos gépemen jobban hasít a Mobilnet XXL, az okát ne kérdezzétek.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Marcsello31 #75464 üzenetére
egyik legjobb 4G-s router, cat.19.
"nekünk sajnos nem jó ha mindig ki kel húzni a falbol a cuccot, főleg ha youtubeot szeretnénk nézni reggel"
ezért állítottam az időkapcsolót hajnali 3-ra. ritkán csinálja ezt a hibát, de amikor van akkor bosszantó hogy nincs net mert néha nem tud vissza kapcsolódni a 24 óra utáni bontásnál, és evvel kell foglalkozni. időkapcsoló hajnali 3-ra és probléma megoldva.
van a routerben ilyen auto-ujraindítás de nem sokat ér mert ő dönti el mikor indítja újra akár pár nap elteltével nem naponta, nem lehet beállítani pontos időt, napot.de hagyjuk is ezt, mert erősen router témába megyünk megint nem vodafone, és hátra fognak minket vinni és lelőni
-
Fortclay
csendes tag
válasz
Marcsello31 #75463 üzenetére
Szia, igen tudja gond nélkül, este éreztem is a sebesség különbséget, bár B1-en maradva 1x elment a net 11 után, nem tudom, hogy túlterhelés miatt-e, de visszaraktam automatára és ment szépen tovább. Előtte viszont érezhetően jobb volt a B1, mint a többi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Bl.Gyo. #75462 üzenetére
Gondolom a B818 router az előzők újabbik változata, nekünk sajnos nem jó ha mindig ki kel húzni a falbol a cuccot, főleg ha youtubeot szeretnénk nézni reggel és nem megy mert nincs aktív kapcsolat a routeren. az időkapcsoló jó ötlet, erre nem gondoltam,
A routeren nincs automatikus visszakapcsolódás? -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Marcsello31 #75461 üzenetére
2-3mp alatt újra él a kapcsolat. A B818 routerem ezt nem mindig kezeli jól, és ha olyanja van akkor nem jön vissza semmi és csak egy újraindítás segít. Ugyan ez volt Yettel nettel is. Ezt megoldottam avval hogy tettem alá egy idő kapcsolót a tápjához, és hajnali 3kor áramtalanítja, majd vissza kapcsol. Így kiszűrtem az előbb említett hibát.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Bl.Gyo. #75459 üzenetére
Oks, megnézem azt is, ma agyon agyaltam, hogy hogyan osszam szét a netet, míg nincs routerem, egyenlőre azt találtam ki hogy raspberryn windows alatt, routerre kötve lanon, és megy.
Ha este fele van a váltás az nem baj, gondolom 3percen belül újra él a net,
én 516giga fölött járok, de nem az utorrentezés miatt, online film zene youtube ennyi.
Hd videó is képes komoly forgalmat generálni, Szerintem már nem fog lehalni a hálózat, ezért fejlesztették, gondolom én, annó a hipernetes yetteles korlátlan net elbukott a leterhelt hálózat miatt, nem csináltak belőle ügyet, egyszerűen megszűntették a szolgáltatást, bánatomra.
ez tényleg korlátlan, internet rádióval is teszteltem mennyire akad, de semennyire.
Estefele és esőben a legjobb felénk a net. Na mindegy.
Én már egy játék szervert is indítottam pcn, ezzel a nettel, és nem volt semmi probléma. -
sajtos365
tag
válasz
Marcsello31 #75458 üzenetére
Minden sávon egyforma sebességet mértél?
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Marcsello31 #75458 üzenetére
Speedtest-nél próbálj más servert is.
Újra csatlakozás/IP váltás 24 óránként van.
Nekem másfél hónapja van meg ez a net és azóta 391GB-ot forgalmaztam 🫣. Nem tőlem fog lehalni a hálózatuk itt.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31 #75457 üzenetére
Én itthon egyenlőre úgy osztom meg a VodaXXL csomagot, hogy egy raspberry pi4et használok mint internet elosztónak, sajnos, a huwaei 4g usb modem csak windows alatt indul el, az ndsi ndis lan driver miatt, ami nincs fent linuxon.
Hállózat megosztással raspberryn kersztül routeren át osztom szét a netet, mostani méréseim:
Másnak is feltűnt, hogy a speedtest mintha lefelé kerekítene? Nem olyan gyorsan tölt lefele mint pl az ubuntu imagenál.
Igazából már a 10/10es net is nagyon jó sok mindenre, ha adja azt a sebességet, csak hát az árak ugye.
Én holnapután kapok számlát, elvileg már az eredeti árában.
Ha nem, akkor megyek tornyot bontani. "Vicceltem".
Tényleg nincsenek korlátok, az 500gigabytenyi adatod én már rég meghalattam, és semmi, kapcsolatszakadás nincs, napközben nem vált ipt. Csinálhatsz szervert bármit.
Jah, a konzolosok örömére a felhőalapú játék is akadás mentes, ennek én is örülök.
Nekem is feltűnt, hogy nem mindig megy a Voda appja ahogy kellene,
ez van.
Kíváncsi vagyok hogy tényleg így hagyják e az egészet hosszabb távra, mert akkor van rá értelme beruházni.
A sebességem hullámzó, de este nagyon tolja, olyankor szoktam töltögetni.
Ha valakinek van valami kérdése, hogy nézzem meg írjon megnézem.
amúgy külföldön is van már xxl csomag valahol láttam. -
Fortclay
csendes tag
válasz
Marcsello31 #75455 üzenetére
Én is így látom, hasonlóan 23.04-es ubi isoval teszteltem percekkel ezelőtt.
Azért is vállaltam be, mert az 500GB-os után tudtam, hogy jó lesz. Mondjuk a rendeléssel volt probléma, mert kifagyott a rendszer az előlegezés után, az ügyfélszolgálat meg nem volt a helyzet magaslatán, többször is azt állították, hogy minden rendben végbe ment, csak várni kell kb. 72 órát, aztán a harmadik hívásnál belátták, hogy valóban megakadt, majd a hívás után 10 perccel aktiválódott is az előfizetés.
-
Marcsello31
őstag
válasz
csaszi75 #75454 üzenetére
Szia! A sebesség nálam az isó fájlnál is több mint 30mega letöltésű, és itt mindenre értem, majd mutatok egy képet,ha gondolod.
Nálam elérhetetlenek a más szolgáltatók.
Az adatforgalom korlátos csomagoknál pont ez a baj, 4g és 5g hálózatnál, borzasztóan gyorsan el tudnak fogyni. De igazad van részben így van.hír
Nálam most így hírtelen ilyen gyorsan tölti le az image fájlt az ubuntu oldaláról, ment az gyorsabban is.Hali Fortclay!
Pont ezért tesztelgettem a szolgáltatókat felénk, csak a Vodafone vált be, a többi nem, már korábban is használtam a Vodánál az 500gs csomagot, igaz haragudtam is az árára, itt ez a veszély egyenlőre nem fenyeget, hogy belakják a cellát.Ami meglepő, hogy a letöltési sebessége még 10perc után is fullpowerban tolja.
Nem is fizettem volna rá elő, ha tudom hogy nem jó a szolgáltatásuk.
lényeg hogy tudd használni, a hangalapú cuccnak így nincs értelme egy korlátlan net csomag mellett, ott a viber, a skype, stb, nem vettem észre még korlátozást az xxl csomagnál. Majd még írok, csak már nekem este van erre. üdv! -
csaszi75
senior tag
válasz
Marcsello31 #75452 üzenetére
Ahol 70 Mbit/sec-et mérsz, sztem ott bármelyik másik előfizetés tudja, amelyik nem korlátos előfizetés.
Vagyis a sima RED előfizetés 10/10 Mbit/sec-re van korlátozva uplink/downlink - cserébe korlátlan le-feltölthető adatmennyiséggel.
De van valamelyik drágább Red csomag, az meg nincs korlátozva.
Az a drágább Red az tutira ugyanazt a sebességet tudja nálad is, mint az XXL.
A városban sokkal többen vannak és mindenki osztozik az adott cellán/állomáson/frekvenciákon.
Ez a sebesség is egy pillanatnyi speedtest.net? ugye?
De ha elindítasz valahonnan egy rohadt nagy .iso file letöltését, akkor mi a helyzet? (persze ehhez az is kell, hogy a szerveren, ahonnan a letöltés megy, ott ne legyen korlátozva a letöltés..)
De ha mondjuk van valakinek egy 20 GB adatmennyiséget tartalmazó csomagja, az is tudja a 70 Mbit/sec-et, s folyamatosan töltögeti a speedtest-net-et.. akkor ..va gyorsan megkapja a 100% adata elfogyott SMS-tTapasztalat
-
Fortclay
csendes tag
válasz
Marcsello31 #75452 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. A másik szolgáltatónál amikor anno aláírtam 2 évre a korlátlan csomagra, akkor minden király volt, aztán pár hónap után használhatatlanná vált. Itthon. Városban tökéletesen ment minden. Na a vodánál fordítva van és inkább ezzel élek együtt, itthon kell a power
fix helyen jól működik a voda nálunk, ingázva kevésbé.
Van hangalapú+net előfizetésem is a vodánál, azt le fogom mondani.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Fortclay #75451 üzenetére
Igen, sajnos nagyon drága, én is használtam egy ideig, míg ez a csomag megnem jelent, ha úgy számoljuk majdnem kéthavi egy hó ára, egyenlőre tesztelem ezt a csomagot 1 évig, de valószínű, hogy megy majd egy komolyabb routerbe, aztán házon belül el zümmöghet majd, De ha egy cat4es usb modemen 70megás letöltést mérek, akkor egy jóval combosabb routerrel tripla is lehetne. Viszont észre vettem azt is, hogy Városban má nem ilyen szuper ez az XXLes cucc.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest