- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
#08176384 #60341 üzenetére
Szerintem teleobjektív, vagy értelmes felbontású kamera optikai zoom és ha van rajta szöveg, ami egyértleművé teszi, akkor könyveljük el, melyik szolgáltatóé. Vagy jelerősség mérés és elég erős jel esetében biztosra vehető a dolog. Máskülönben bármelyiké lehet egy adótornyon, ahol mindhárman jelen vannak.
-
Diák66
őstag
válasz
#72445440 #60340 üzenetére
Hát igen, elég kaotikusan kapcsolják be az állomásokat, teszik közzé az 5G elérhetőséget. A lefedettségi térkép jelenleg vacak, hol van lefedettség, hol csak egy légypiszoknyi..... aztán a médiában meg megint tök mást nyilatkoznak. Ez így követhetetlen és még plusz pénzt is kérnek érte. Mondjuk ez annak fáj, aki jogosult rá, használná is, de nem tudja. Persze alább látható, hogy az is kérdéses, kinek jár egyáltalán 5G.
-
törölt tag
-
Sziasztok!
Bolti készülék készlet hol érhető el? 1270 megtudja mondani?
-
törölt tag
válasz
#08176384 #60318 üzenetére
Kissé ellenmondásos a "dokumentáció"...
b.) Vezeték nélküli (mobil) internet szolgáltatás – beleértve az IP alapú hangátviteli szolgáltatást is
A Vodafone Internet szolgáltatása a Vodafone Utólag Fizető Előfizetői és Előre Fizető Előfizetői számára lehetővé teszi az Internet kapcsolatot 5G/NR, 4G/LTE, 3G/UMTS és/vagy 2G/GSM telefon vagy ilyen telefonhoz/modemhez/adatkártyához kapcsolt számítógép segítségével.
...
Amennyiben az Előfizető 5G/NR képes készülékkel, illetve egyéb elektronikus hírközlő végberendezéssel (továbbiakban: „készülék”) rendelkezik, úgy az 5G/NR lefedettségi területen a Szolgáltató 5G/NR hálózatán veheti igénybe a vezeték nélküli internet szolgáltatásokat. E szolgáltatások díjai megegyeznek a Díjszabásban meghatározott, az Előfizető tarifacsomagja szerinti díjakkal függetlenül attól, hogy a Szolgáltató azokat 5G/NR hálózatán tette elérhetővé.Ugyanakkor
2021.01.01 ÁSZF, 13. oldal:Továbbá: 16. oldalon megemlítik, hogy a Red Free az ahhoz vásárolható Gigaboost opcióval válik elérhetővé az 5G/NR.
Valamint: a jelenleg érvényben lévő ÁSZF-ben is megtalálható az általad idézett szöveg (24. oldalon), mégse nem működik jelenleg az 5G/NR a kis havidíjas csomagok és a pre-paidek esetén.
-
BFrank
újonc
válasz
#08176384 #60331 üzenetére
Nem szükséges az 5G-s APN, én az "internet.vodafone.net"-essel fel tudok csatlakozni az 5G hálózatra.
Persze jelenleg nálam ez úgy működik, hogy a Red Free-s csomagomhoz kell aktiválnom a Gigaboost-ot 24 vagy 72 órára (bár JóDolgoknak köszönhetően nemrég kaptam Gigaboost-ot 1 hétre), mert alapból max. 4G-t használhatok azzal a tarifával. -
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #60335 üzenetére
Igen én is reménykedek ebben. Van ráció abban amit írsz.
5G nél azért elképzelhetőbb hogy egyszerre ráengednek mindenkit, mert 5G képes teló nem sok van. 4G indulásakor jóval több 4G teló volt mint most 5G. Illetve terheléselosztás szempontjából nekik 5G csak jó. Persze nagyobb sebesség nagyobb terhelés, de userek nagyrésze nem fogja kihaszálni. Vagy prepaid kap egy lmitet mint telekom dominó volt 4G. -
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #60333 üzenetére
Engem is technikus hívott fel péntek delután miután valamelyik nap megreklamáltam hogy 5G képes csomag ellenére 5G APN nem jó semmire. Kiderült azért mert nem lefedett területen vagyok. És ezért nem találtam múlt hétvégén 5G hálózatot sima APN el fehérvár belváros ami lefedett ( akkor még nem tudtam hogy 5G nek külön APN van).
Tegnap melóból hazajövet fehérvár előtt váltottam 5g.vofafone.net re, ahogyan keresztül jöttünk Fehérvár el is csípem 5G pár mp re, de utána megint semmit 4G se míg vissza nem váltottam APN. Gáz így nagyon.
-
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #60331 üzenetére
5G lefedett területen 5g.vofafone.net használatos ha 5G is akarsz, 5G lefedettségen kívül pedig a szokásos APN. 5G APN nem működik ott ahol nincs 5G. Internet, standardnet, snet viszont működik 5G területen is értelem szerűen csak azzal 5G nincs.
Szóval váltogatni kell lefedettségi terület és használni kívánt hálózat alapján.
Nagyon remélem ez nem marad így hanem 1 APN el lesz minden elérhető, mert ez jelenlwg nagyon gány megoldás. -
törölt tag
Addig jó lenne megtudni a Vodafone 5g apn mizéria titkait. Most be kell írni új apn (5g.vodafone.net) vagy a régiekkel (standardnet, snet) is menni fog? Aki használja az 5G írhatna, hogy is megy ez Vodafone.
-
törölt tag
Kiváncsi vagyok a Telekom mikor lép ebbe az irányba, mivel németben a prepaid 5giga és a korlátlan csomagban is ad 5G már alapból. Lehet Telenor is hamarosan indul vele.
-
törölt tag
válasz
MadMancs #60319 üzenetére
Szerintem az alábbi alapján nem lesz csomag megkötés:
Amennyiben az Előfizető 5G/NR képes készülékkel, illetve egyéb elektronikus hírközlő végberendezéssel (továbbiakban: „készülék”) rendelkezik, úgy az 5G/NR lefedettségi területen a Szolgáltató 5G/NR hálózatán veheti igénybe a vezeték nélküli internet szolgáltatásokat. E szolgáltatások díjai megegyeznek a Díjszabásban meghatározott, az Előfizető tarifacsomagja szerinti díjakkal függetlenül attól, hogy a Szolgáltató azokat 5G/NR hálózatán tette elérhetővé. -
törölt tag
ASZF január 1-től:
"b.) Vezeték nélküli (mobil) internet szolgáltatás – beleértve az IP alapú hangátviteli szolgáltatást is A Vodafone Internet szolgáltatása a Vodafone Utólag Fizető Előfizetői és Előre Fizető Előfizetői számára lehetővé teszi az Internet kapcsolatot 5G/NR, 4G/LTE, 3G/UMTS és/vagy 2G/GSM telefon vagy ilyen telefonhoz/modemhez/adatkártyához kapcsolt számítógép segítségével."Végre mindenki kap 5G, aki szeretné használni
-
szab.tam
nagyúr
Én is értem, csak azt hittem, nemcsak a UPC-t nevezték át, hanem a topic-ot is...
Még 1* köszi! -
zzola
titán
-
szab.tam
nagyúr
Sziasztok újra!
UPC-től örökölt. Vodának átnevezett digitális kábel tv, (+ analóg) és net.
A lakásba bejön a koax. rendesen telepített elosztás. Konyhába megy egyik, másik a szobába. ott elosztó. egyik a tv-be, másik a modem-router kombóba.
konyhai analóg tv-m befuccsolt, vettem egy 24-es cl+-os, dvbc-s, akármis kis tv-t.
Analógon ugye kevés a csatorna, a kép is igen fostos.
Begyalogoltam egy boltba. Gondoltam, hazaviszek egy box-ot, kérek hozzá egy smart kártyát, beállítom, és eljoy...
Ilyen box már nem nagyon van, talán lehet rendelni.
Ok. akkor mediacard? (kompatibilitás a készülékemmel nem egyértelmű, de 2020-as O.K. így valószínű.)
Hát, azt nemsokára ki fogják vezetni. Kérjek Voda tv-t!
(Konyhában nincs utp...) Itt elszaladtam.
Majd lehiggadtam, és vissza. Tegyük be azt a nyomorult Voda tv box-ot a szobába, gondolkodjon helyettem, ajánlja megnézésre azt, amit jónak lát. nem érdekel. És a régi bo-xot kiviszem a konyhába. Akkor kérek egyet.
Nem úgy van az. meg kell rendelni, kimegy a szerelő, mert kell elé egy switcher, nem lehet az utp-t csak úgy a router-be bedugni.
Végül is van benne logika. mert a tv-nek magasabb a prioritása a sávszélességre. (Gondolom emiatt is.)
Pontosan leírtam nekik a problémámat, de végig a Voda tv-s boxon, és a szerelő általi telepítésen rugóztak.Amiket nem értek:
Mi az, hogy nem kaphatok egy normál box-ot egy + smart kártyával?
Mi az, hogy ki fogják vezetni a Cl+ használatát, (de még létezik), és nem nyomtak egyet a kezembe?
Mi az, hogy ha már le akarják nyomni a saját innovációjukat a torkomon, szerelőnek kell kijönnie, be kell engednem, hogy összedugjon pár kábelt...
Mert hogyha a külső dobozból új bekötés kéne, akkor megérteném. (Vagy kell?)Tehát vagy nagyon hülyén mondták el, vagy én vagyok hülye, vagy csak annak néztek.)
Idáig volt az eset leírása.
Kérdéseim:
Mi a legegyszerűbb megoldás, hogy a konyhában is jöjjön a digitális dejel.
Tényleg nem tudok már havi 1000-ért hagyományos 2. box-ot + kártyával bérelni?
Tényleg be kell engednem a szerelőt, hogy "beüzemelje" a semmit?
Tényleg nincs olyan, hogy bemegyek egy Voda értékesítőhöz, és kapok 5 perc alatt a 2. tv-hez egy eszközt?
Megoldás-e az, hogy veszek valakitől pl. egy UPC Horizon media box-ot, amit hőségidő lejárta után. és szolgáltató váltás miatt már nem használnak, és csak kérek egy + smart kártyát? És egyáltalán lehet?Köszönök minden hasznos választ!
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy ha a Vodafone webshopjából ha rendelek egy laptopot, akkor azt mikor szállítja ki a futár?
A weboldalon amikor megrendelem, akkor azt írja, hogy:
Melyik napra készítsük össze a csomagod a szállításhoz?A csomagod a választott időpontban adjuk át a futárszolgálatnak, akik 5 munkanapon belül kézbesítik ezt neked.
2020 december 23.Az automatikus emailes visszagazolásban meg ezt írja:
Ekkor érkezik a futár
2020 december 23., szerda
Mert szerintem nem egyértelmű.
A weboldal alapján én úgy értelmezem, hogy december 23. +1-5 munkanap
Az email alapján meg úgy hogy már 23-án ki is hozz a futár.Hogy van a valóságban?
-
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #60307 üzenetére
Jó lenne ha bevezetnék végre valóban. Jelenleg 1 fizikai sim (voda) és 1 eSIM (telekom) van S20+ ban. Jobban ellennék 2 eSIM-el. Ráadásul ugye eSIM ből bármennyi lehet, kikötés csak anny értelemszerűen hogy egyszerre max 2 lehet aktív (fizikai vagy eSIM tetszőleges kombinációban)
-
majestic
őstag
Létezik a Vodafone-nál társkártya? Azaz egy számra 2 kártya vagy ahhoz csatlakozó kártya (okos órához például). A másik kérdésem, hogy eSIM mikorra várható szerintetek?
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest