Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
p2pp
őstag
válasz
H.Istvan25 #35686 üzenetére
Ez nagyon jó elképzelés!
Követni kéne mindenkinek! -
atosan
veterán
Üdv, Voda mobil app mennyire pontos? Adott egy Go+ előfizu 500 mega, plusz a nyári 3giga mobilnettel, 25-ei számlazárás. Ma nézem, aszongya felhasználható 1,94 giga a 3,49-ből. Pár éve mobilnetezek, ismerem a szokásaimat, a teló szerint is csak 100 mega fogyott 2 nap alatt. Normális az ilyen anomália? Most még oké, de ha visszamegy 500 megára, nehogy már rám varjanak annyi adatot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #35686 üzenetére
Ami Norvégiában 2020, az nálunk 2050.
-
reechyke
tag
Nem tudja valaki, mennyibe kerül a vodafone red elöfizetes hüseg nelkül?
-
törölt tag
Nem egészen egy évvel a hírközlési hatóság sikeres 4G/LTE frekvenciapályázata után a hazai szélessávú mobilnet-hálózatokon végképp lezajlani látszik a generációváltás, mely felveti a kérdést, hogy a 3G-s hálózatokra milyen szerep vár a továbbiakban.
-
p2pp
őstag
Van vki, aki P8-at használ?
A P8 tudja a 800MHz 4G-t?
Ezen kívűl a P8 tudja a Wifi Dual Band-et?
P8 Fórumon senki sem reagál!
Köszi! -
Bozek
nagyúr
Ma eléggé megszívatott a Vodafone. A munkám megkönnyítésére csináltam egy programot, ami letölt egy weboldalt, majd szépen kiszedi belőle a nekem szükséges infókat. Na, lefuttattam mobilnettel és kicsit meglepődtem, mert nem az jött ki a végén, amire számítottam. Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy az internet.vodafone.net APN nem tetszik neki, akkor katyvasz az egész. De standardnet.vodafone.net APN-el megy rendesen.
Most már csak az a kérdés, hogy az APN-t át lehet írni a MiFi-n belül? Mert nem feltétlenül a telefonon lévő 500 MB-ot akarom elhasználni ezzel.
-
HXY
addikt
-
HofiZoli
senior tag
-
Quattro
tag
válasz
davenport #35667 üzenetére
Igen, ezt a részét értem, érthető is. És ez így jó mindkettő félnek. De csak abban az esetben ha az eladó tényleg becsülettel fizeti a havi előfizetési részleteket. Ha pedig családban marad akkor tényleg nincs mitől félni ilyen téren. De sztem teljesen tisztán ez akkor sem lehet legális. Hisz még nem járt le a 2 év, kvázi olyan dolgot add el az ember, amit még meg se vett. Ez nem lehet legális.
Csak azt nem tudom, hol van az a határ, amikor már a szolgáltató nem tilthatja le a készüléket. Ezek szerint ilyen határ nincs, bármikor letiltja ha tartozás van. Ha ki van fizetve a készülék ha nincs.
Köszönöm az eddigi hozzászolásokat!
Így kicsit tisztult a kép, ennek függvényében még inkább nem értem annak a rengeteg előfizetéses készüléknek a hirdetését. Józan ember így nem vesz telefont egy idegen embertől. De ezek szerint mégiscsak van piaca ezeknek a készülékeknek is hiszen sok ilyen hirdetés van a neten.
-
válasz
Quattro #35660 üzenetére
Nem illegális eladni, viszont kockázatos vásárolni. Az adás-vételi viszont valóban nem érdekli a szolgáltatót, ugyanakkor némi védelmet nyújt a vevőnek abban az esetben ha letiltanák a készüléket. Volt készülék amit azért adtam el, mert rájöttem hogy nem akarok Androidot, vagy a családtag előfizetésére tudtam egy másikat venni, ez pedig ott állna a polcon. Egyiket sem kapcsolták ki, nekem lett pénzem, a vevőm normális áron jutott gyári jótállásos készülékhez.
-
Doky1988
senior tag
Udv!
iPhone 6ot szeretnenk vasarolni, ha neten rendelem 19990ft + az elso havi szamlat kell befizetni ami 21990, de online rendelesnel a 19990 elolegbol 2000ft kedvezmeny van igy 39000 vmennyi.. kerdes ilyenkor meg ehhez mennyi eloleg szokott tarsulni hitelkepessegi vizsgalaton? Rendeleskor ezt bankkartyaval kell kifizetni, am ilyenkor ha olyan osszeget dob ki a gep akkor elallhatok a rendelestol, viszont a bankkartyaval kifizetett osszeget visszautalja a voda vagy hogy van ez? Konkretan arra keresem a valaszt h egy ilyen havi csomagnal mennyit szokott atlagba kidobni a gep? Asszem Red Medium a csomag 2Gb net + korlatlan tel, sms. -
törölt tag
A Vodánál ha csinálok egy traceroute vizsgálatot, akkor miért nem írja ki az útvonal állomásainak nevét, miért csak IP cimeket?
Amúgy itt miért megy ilyen ótvar lassan a 4G kiépítése? 800MHzen már rég országos lefedettséget lehetett volna csinálni, mint ahogy a másik kettő meg is csinálta.
-
Quattro
tag
Egy vmi még kimaradt. Azt is mondták az üzletben, hogyha netán 2év után lesz tartozása az embernek az előfizetéssel, amikorra már a készüléket teljes mértékben kifizette akkor is le fogják tiltani a készüléket. Mindaddig amíg a tartozást nem fizette vissza az ember. Ezt már végképp nem értem, hogy mire föl. Ameddig nem jár le az előfizetés akkor addig már értem de utána... Ez tényleg így van vagy csak vmit félreérthettem?
-
Varszegig
veterán
válasz
Quattro #35660 üzenetére
Jól látod. Ki mer így telefont venni? A bátrak, meg a hiszékenyek. Az eladó ígérhet bármit, aláírhat bármit. De ha z élete úgy alakul, hogy megszorul, akkor először pl. a mobilelőfizetését fogja nem fizetni. Tehát nem is kell hozzá szélhámosnak lenni, elég elveszíteni a munkát.
-
Quattro
tag
válasz
DeFranco #35658 üzenetére
Ok, akkor èrtem.
Így viszont akkor nem adhatom el a készüléket legálisan mivel csak 2 év után lesz majd az enyém.
Így akkor nem értem azt a rengeted hirdetést, amit előfizetéssel hirdetnek... Akkor az mind illegális. Hiába írnak akármilyen adásvételit a felek. A szolgáltatót azt hullára nem érdekli. Akkor is letiltja a készüléket adásvételi ide vagy oda... Akkor nem értem ki mer így telefont venni...Köszönöm a hozzászólásokat!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Quattro #35654 üzenetére
A készüléknek van egy listaára, legyen ez mondjuk 100e Ft. Te kötöttél egy előfizetői szerződést, aláírtál 2 évet, ezért kedvezményesen, mondjuk 72e Ft-ért megkaptad a telefont. A 28e Ft engedményt azért kaptad, mert vállaltad, hogy 2 évig fizeted az előfizetési díjat.
Mivel ennyi pénz sem volt meg egyben neked, ezért azt mondta a szolgáltató, semmi baj, gyere hozzám előfizetőnek, a telefon miatt meg ne aggódj, ráérsz egy év alatt kifizetni 6e Ft-os részletekben, 12 hónapig.
Mennyit fizettél a telefonért? 72e Ft-ot. Milyen ár ez? Ez a kedvezményes ár. Miért kaptad ezt a kedvezményes árat? Azért mert vállaltad a 2 év hűséget.
Ha hamarabb felmondod a szerződést, akkor az a telefon valójában nem lesz a tiéd, mert nem teljesítetted azokat a kötelezettségeket, amiért a kedvezményt kaptad.
Akkor lenne a tiéd, ha letetted volna érte a listaár szerinti összeget (100e Ft).
-
snooze
veterán
]"Azt továbbra sem értem, h mi jogon tiltják le a készüléket mikor azt már megvásároltam..""
erre én is kiváncsi lennék..erre még nem érkezett semmiféle válasz..
-
Quattro
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ebben kérném a segítségeteket.
Ne haragudjatok ha nem olvastam át a több ezer hozzászólást a topikban, lehet már korábban volt szó erről.
Tehát a kérdés:Vásároltam kb 1 évvel ezelőtt egy telefont részletfizetéssel, a sim kártyát pedig 2 év előfizetéssel.
Lassan letelik az 1 év a telefon részletfizetéséből és szeretnék egy újabb készüléket venni, az előfizetés menne tovább. Ez okból a készüléket szeretném eladni. De így el lehet adni legálisan a készüléket? Mi történik akkor ha vmi oknál fogva nem fizetem tovább az előfizetést? A telefont letiltják? De hiszen azt már kifizettem, az már az én tulajdonom. Nincs semmi ilyen rossz szándékom de a vásárló fejével gondolkodva mi van ilyenkor?
A Vodafonos hölgy az üzletben azt mondta, hogy a készüléket is letiltják... A készüléket mindig letiltják ha tartozás van a havi előfizetésben. De kérdem én mi jogon? Tiltsák le a sim kártyát ha ilyen van, az ok de a készüléket mi jogon? Azt már kifizetem.
Illetve mi van akkor ha a készülék részleteit megfizettem, tehát már az enyém a készülék és akkor függetleníttetem? Ezt szabad? Illetve mi történik ilyenkor ha nem fizetem tovább az előfizetést? Ilyenkor is le tudják toltani a készüléket, ami már függetlenítve van?Köszönöm az infókat!
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest