- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenoma
aktív tag
válasz
AxBattler #9113 üzenetére
Probálnék minnél több vasat meghagyni.
A jobb végét rajta hagynám, nem baj ha lelóg, a bal oldal majd kiderül de lehet tényleg egyszerüen lefűrészelem.
ránézésre a borda 6 cm széles így kicsi ventit tudok rétenni.
Nem gyorskötözővel hanem hosszú csavarhelyettesítő gumibakot fogok áthúzni a bordán.
Akkor a 4 pines ventik között lehet, hogy lesz olyan amit tud szabályozni a kártya?
Jobb lenne a szabályozott és monitorozott venti mint az 5 V "vakon". -
lenoma
aktív tag
válasz
AxBattler #9111 üzenetére
igen mértem kép alapján, hogy egy kicsit bele kell vágnom a bordába.
Flexxel nem szeretném, a fémfűrész nem fér oda.
Esetleg finoman kalapáljam el?
Van a ventihez átalakítom a kártya 4 pines de sajnos a PWM-es 4 pines régi AMD CPU ventit nem vezérli.
Át kellene variálni a 4 kábelt?
Ha más nem lesz majd 5V-re kötök egy ventit rajta aztán tesztelem.
Majd kipróbálom a GPU 1200Mhz és a DDR5 5400-ról 6000-re húzást amúgy is gyárilag 6000-es ramok vannak rajta csak a gyártó 5400-re állította. -
dewil666
őstag
válasz
AxBattler #8750 üzenetére
Nem tudom. Esetleg a mA-er elárulhatja, viszont ha 5-7V-on megy akkor szerintem nem lesz hangos. De akkor is a nagyobbat vedd ami még rátehető szerintem, mert ha 5-7 volton használod akkor kevesebb a légszállítása (de ezt biztosan tudod).
A gyári 45*45*10mm az első meg 50*50*10mm nem sokkal nagyobb és a fordulata alacsony lesz. Nem lesz olyan hűtőteljesítménye. -
dewil666
őstag
válasz
AxBattler #8748 üzenetére
Szia!
Esetleg ha leveszed a gyári műanyag burkolatot akkor nézd meg hogy nem férne el rajta egy 80mm venti. Halkabb és több levegőt szállít. Illetve ha ilyen kicsi ventit teszel fel akkor nem árt egy fordulat szabályozó hozzá, hiszen ha 12 voltról megy akkor biztos hangos lesz. 9-10 volt is elég egy 80mm ventinek és akkor még nem hangos annyira
Coolink 80mm én ilyen fajtát vennék. -
SP4C3
veterán
válasz
AxBattler #8685 üzenetére
1.) Mennyi hőt tud elvezetni a passzív hűtő? (Wattban)
2.) Mennyit hőt tud elvezetni a gyári hűtő? (avagy hány wattos a kártya)3.)A helyedben maradnék az active hűtésnél. Gondolom hamár low-profile-os kártya, akkor low form factor házba szeretnéd belebiggyeszteni, ami köztudottan nem a jó szellőzés miatt lett kitalálva, hanem a mobilitás és a "hely spórolás miatt".Milyen gépházba szeretnéd a kártyát, hány ventillátorral van megáldva a case?
MOD: Innen messziről úgy nézem, hogy a ki van alakítva a fogatócsavaroknak a lyuk/menet, szóval úgyfest, hogy rámenne.
Naszóval: a hűtendő kártya 65W max TDP, a hűtő pedig 120W max cooling capacity-vel bír. Ez a hűtő nem passive, mivel van rajta ventillátor. Szóval ventivel képes a 120W-ra.
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #8532 üzenetére
A kartyabol kijovo feszultsegbol vesz le egy kicsit a lassabb fordulatert de ugyanugy szabalyoz es linearisan. PL ha eddig 1000 Volt a minimum racsatlakoztatod kicsit lentebb tekered 700 lesz, a max fordulatszam meg hasonlo mertekkel kevesebb pl 3000 helyett pl ketezervalamennyi .
Ra megy a 3 pines mert a tavolsaguk pont ugyanannyi csak ketto megy bele , ertelemszeruen a + es - egy meg kimarad. -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #8530 üzenetére
Ja en is igy gondoltam, igy arra jo ha tul hangos lenne moddolt venti lentebb lehet vele venni a fordulatszamtartomanyt. Attol meg ugyanugy allitgatja magat.
Vagy ugyanazt lehet elerni ha flasheled a kärtya biosat a minimum 30%-os fordulatot lentebb lehet venni en 20 %-ra tettem az AC ventinek jo volt nem is ment fentebb terheles alatt sem de a gyari venti 25% alatt nem indul el csak kattog : q -
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #8528 üzenetére
Vagy beteszel a kettő közé egy szabályzót
-
flashpointer
őstag
válasz
AxBattler #8526 üzenetére
Hát ez ilyen, nekem is átment a kezemen pár alkatrész mire megtanultam hogy szubjektív benyomásra nem adunk
Ezen két tűs a csatlakozó, gyári venti csatijával együtt lejött a foglalata isúgyhogy csak a maradék két kifelé álló drótra rádugtam a 120-as venti 3 pines csatlakozójából kettőt mert a szélességük is pont passzolt, a fordulatszám-visszajelzés kimaradt aztán annyi .
A boordára sehogy mert a házon volt rögzítve, így venti-borda között volt kb 2 mm távolság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged