- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #59798 üzenetére
Ha hazaértem igen.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Vagy a fém cső ls munkahengert összekötő gumicső nem lett cserélve és megadta magát.
Sajnos nem szokták kicserélni, jó az még felkiáltással.
Nézd meg hol szivárog, nem egy egetverő huba, viszont ahol a fékfolyadék érintkezett bármivel, hangsúlyozom bármivel, ott féktisztítóval alaposan öblítsd le!!! -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Holnaptól csak szórványosan leszek, addig is jól viselkedni, mert olvasni fogok és kiszórom a rosszalkodókat
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #59740 üzenetére
Megoldom a problémát
Miért nem veszel egy D profilos kérdert és ragasztod bele?
Sokkal olcsóbb lenne a bontott fedélnél is és örök mint a nyomor. -
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #59735 üzenetére
Mert rossz helyen akarod kifordítani. de akkor fotózz be ott ahol látszanak a bordák.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #59732 üzenetére
Az a bemaródás a görgőn igen sokat elárul arról milyen sűrűn volt cserélve.
Ennél már jobb állapotú szíjat is cseréltem.
Egyébként megfogod, kifordítod a szíjat, ha a belső hosszbordákon bármilyen repedés elöregedés látszik akkor azonnal csere.
Bár én nem vizsgálgatnám, hanem cserélném.Remélem a vezérlésről nem teszel fel hasonló képet
-
rob210
Topikgazda
válasz
neil_mullen #59722 üzenetére
Egy darab drottal müanyag ruddal egy erősebb gyorskötegelővel, bármivel ami nem sérti meg a fényezést és elég erős ahhoz, hogy a koszt le tudd tömködni vele.
Aztán a dobbetét hátsó részét is vedd le mert oda potyog be minden.
A tüzfal két szélén találod a szélvédő alatt. -
rob210
Topikgazda
Szalont hívtál fel ugye
Na mert ott persze, hogy drága.
A renaulthoz, nem drága az alkatrész, csak tudni kell a forrásokat. Ez viszont nehéz ügy ezt elismerem.
Nekem is 2 évembe tellett mire kitapasztaltam mit hogy honnan. De még most se 100% os a beszerzési kör.A jappánhoz nem drága, ha nem speckó kell.
De azért a versonkhoz a 168e es féltengelyt se mondanám épp barátinak. (Szalon ár) persze legyártattam 25e ért uj harangokkal, de a szalon ár az ennyi lett volna.
Minden kocsihoz vannak extrém esetek. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59700 üzenetére
Ha szinten van a hűtőközeg, akkor indítsd el a motort.
A fűtést tekerd fel és kapcsold be a ventillátort 3 as fokozatra. (ilyen melegben nagy éélmény lesz)
Kapcsold fel a tompított lámpát, nem vicc előbb melegszik.
Járasd addig amíg a ventillátor el nem kezd járni az elejében a nagy hűtőnél.
Ezután állítsd le és ronggyal óvatosan nyisdmeg a kupakot a kiegyenlítőt tartályon.
De nagyon óvatosan ahogy a vízszint elkezd emelkedni azonnal zárd vissza.
Ezt játszd el annyiszor míg le tudod venni a kupkaot úgy, hogy nem fut ki a forróvíz!!!
Majd örülj, hogy tööbé nem csobog a víz. -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59694 üzenetére
Hát én akkor előszőr lelégteleníteném, mert ez amit írsz elsőre levegő probléma.
A fűtőradiátorban nagyon meg tud ülni a sok légbuborék, ott meg el kezd forrni a víz.
Ezért is kell, addig járatni fűtésen a rendszert, ha meg volt bontva míg a ventillátor a nagy hűtőnél be nem kapcsol.
Akkor nyitott a termosztát és elérte a hőfokot.
Akkor a teljes rendszerben kering a lé és biztosan, nem marad benne levegő. -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59679 üzenetére
Légtelenítve lett acserék után?
-
rob210
Topikgazda
Valaki előtted már szétszedte és pár foggal elrakta a bowden fogaskerekét.
Szét kell szedni és beállítani, mert az a bowden a levegő elosztó csappantyút állítja, ami ha el van zárva lezérja a radiátortól jövő meleglevegőt.
Ki kell kapni a klíma vezérlő panelt 20 as torx vagy 25 ös torx.
Hamutartó kivesz ott van két csavar, kibillent az eglsz panel akkor már látni is fogod a fogaskerekeket.
Ha nem ott van eltéve, akkor a boxot kell bontani és magán a tolattyún állítani.Bár már olyat is láttam, hogy csak ki kellett porszívózni, mert a kedves tulaj pollenszűrő nélkül használta és annyi falevél gyűlt össze, hogy attól nem zárt le.
-
rob210
Topikgazda
Mikrotali megvolt az eső ellenére jó volt, remélhetőleg legközelebb többen ott tudunk lenni és valóban esemény kerekedik belőle.
Köszi srácok a részvételt -
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #59620 üzenetére
Ez a leírás alapján érthetetlen számomra.
A másik pedig a halódó fojtószelep elektronika..
95%ban az szokott leállítés után zümmögni, vagy magas hangon gerjedni. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #59592 üzenetére
Ok fiúk akkor mikor lesz a kezdés? 9 mert átszerveztwm az életem ennek függvényében és akkor inkább korábban fejezzük be
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #59584 üzenetére
Akkor már csak 3 an leszünk. Ennek így nem sok értelme maradt. Ráadásul én csak 11 re érek ki.
Mindig ez van....
-
rob210
Topikgazda
Urak lesz ebből a találkozóból valami szombaton, vagy kiscsoportos foglalkozás lesz?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik #59578 üzenetére
Igen én is kaptam ilyet anno zuglóban.
Én arra hivatkoztam, hogy nem ismertem a szabályozást (ami igaz is volt, vidéki lakosként) ezért egy figyelmeztetésre és a következő ilyen parkolásom 30ezres büntetésére enyhítették az akkori 5e-s bűntetést.
Többet nem is álltam oda, mert én valóban nem tudtam erről a szabályozásról. -
rob210
Topikgazda
válasz
Tomi0703 #59570 üzenetére
Nem ismerem a kocsi előéletét de ez szíjhang.
Az hogy mitől van kopott tárcsa vagy kopott feszítő esetleg kopott szíj azt nem tudom, de a hangot a szíj adja.
Találkoztam már olyannal, hogy az új szíj meg volt nyúlva, ezért szoktam beépítés előtt mindig összemérni a régivel.De a bontott gyári miért jobb mint az új utángyártott?
Arra nincs garancia a "gagyira" meg van. -
rob210
Topikgazda
válasz
nhpeti #59567 üzenetére
Ha ül a feneke.
Azaz ha terhelve van eltűnik a kerék a kerékjárati ívben..valamint terheletlenül sem ágaskodik a fara.
Oldalról ha megnézed és sokkal magasabban van az eleje mint a feneke akkor kezdi megadni magát.
De nem feltétlen gond jó alkupozíció!
Aztán ha felújíttatod legalább tudod hogy hosszú időre azzal nem lesz gond . -
rob210
Topikgazda
válasz
nhpeti #59562 üzenetére
Nekem egy 2000es 1.6 16 v classic van.
Tehát némi rálátással rendelkezem
Az autó nem hogy vállalható, hanem egy okos döntés olcsó közlekedési eszköznek kiváló.
Az olajra érzékeny, főleg a váltónál.
Illetve a hátsó futómű, mostanra elkezdte megadni magát mindegyinkél két féle megane I es van amelyiken már felújították a hátsó hidat és amelyiken fel fogják újítani.
Ez 70e a felújított komplett híd plussz szerelés, ha nem tudod kicserélni magadnak.
Tehát ezt érdemes átnézni, amúgy elég olcsó hozzá az alkatrész nincs agyon elektronikázva, viszont klíma és egyébb kényelmi és biztonsági felszerelések már vannak benne.
A trafó az valóban gyenge pontja amíg nincs kicserélve densora vagy berura.
Alámászva még érdemes megnézni, hogy a váltóolajat engedi-e , mert szokta.
Ez a szemeteléstől, a durva folyásig terjed, ezért kell megnézni.Én szeretem most már elég régóta van alattam a kis guruló műhely.
Imádom a csomagtartóját, minden belefér.
Egyszóval, ha átnézett darabot veszel, meg leszel vele elégedve. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984 #59558 üzenetére
Jó az is, de én biztos a 2.0 át venném ennyit írtam
Az étvágya sajnos az 1.8 nak semmivel sem kisebb.
Viszont ritkább mint a 2.0 -
rob210
Topikgazda
válasz
M@rdel #59552 üzenetére
398ezerrel adtam el az előző meganeom, úgy higy nem volt hengerfejes.
Ezeket az urban legendeket utálom.
Nekik meg úgy is körömnő a pöcsükre.
Mivel tudják ezt alátámasztani két ilyen motoros kocsijuk is volt már ami hengerfejes lett? Vagy a szomszéd kutyájának a bolhája mondta? -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59551 üzenetére
Ha szerszám van akna vagy bak van akkor ki.
-
rob210
Topikgazda
Nem nem a Legozás nem gyári viszont kifejeezetten szakszerű és örök életű megoldás.
Váltottam már így ki gyorscsatlakozót, hibátlanul teszi a dolgát, 4 éve volt.
Ez pedig nem kínai hanem rendes gyári Francia beszállítótól van.
Ők csak gyári vagy gyári utángyártottat hoznak.
Valamint lényegesen olcsóbbak mint a szalon.
Hidd el egy ideje vásárolok tőlük, náluk még sose kaptam gagyit vagy selejtet. -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59495 üzenetére
Egy jótanács.
Amikor majd összeszerelésre kerül a sor, eszedbe ne jusson a "régi" vezérműszíjat visszarakni.
Kötelező az új szíj és nem tétel, max 7e a nagyon professional minőség is.
A többi, vízpumpa, feszítők mehetnek vissza, de a szíj cserés! -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #59490 üzenetére
Ha gázra bugyog a víz akkor tedd le a kocsit de nagyon gyorsan és igen ebben az esetben hengerfejes
Le kell venni és meg kell nézni, hogy hol dolgozik bele a víztérbe és melyik dugattyú.
Ha nagyon átrepedt akkor lehet érdemes egy bontott hengerfejet venni.
Ha csak a pakolás ( tömítés ) égett szarrá akkor eg egyszerű síkolás tömítéscsere megoldja.
Nyomáspróbáztatni mindenképpen kell.Ez 54ezertől a csillagos ég a plafon.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #59468 üzenetére
Balu is jelezte, hogy jön
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest