- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FerNandor #18033 üzenetére
FerNandor: En kivettem a kesztyutartot is (ehhez elsonek az oldalso szegelyt kell kivenni, es a legzsak kikapcsolo panelt a kesztyutarto oldalabol), hogy kitakaritsam a pollenszurot, illetve mogotte van egy barna, szivacsos szigetelo anyag, azt felhajtottam, hogy tudjon szaradni, hiszen ez nagyon el van azva, mert itt jott be a viz.
Utana jobb elso ules ki, karpitot lehuzod, muanyag szellozocsoveket kiveszed, aztan elkezded megemelni a jobb elso nagy szivacsot, ami az elso ules labterenel van, alanyulsz es 6 helyen kipattintod az also tarolorekesz muanyag keretet. Arrol lehuzod a ket csatlakozot.A hatso labternel levo szivacs eseteben viszont egybe van a ket oldal. Nekem 3 ajtosom van, nekem van egy kis sinem a biztonsagi ov tartonak, az is fogja (bar ezt atvagtam, ettol meg ki tudtam volna venni). Szoval en ezt nem vettem ki.
De sztem a tobbi valtozatnak is egy reszbol all, vagyis ahhoz ki kell szedni a masik ulest is, es a kozepkonzolt.Elsonek kezd ott, hogy nyulj be a kesztyutarto moge, meg a kuszobnel pattintsd ki a boritast, es nyulj le a femhez, nezd meg, hogy all-e a viz. Bar ha az also taroloban viz van, akkor tuti, hogy Neked is vizben all a kocsi jobb oldala (a kardanalagut miatt jobb oldalra folyik, ami egeszen a hatsoulesig sik, igy tehat odaig all a viz). Nekem pl most a legvizesebb a jobb hatso ules labterenel.
tresh: En is mar olyan vagyok, mint MMA87: Egy kover gazfroccsnel csak a szervizszamlakat latom magam elott
.... vagy a bunteteseket
-
válasz
FerNandor #18022 üzenetére
En sem vettem komolyan, elveztuk, hogy valahol lotyog a viz...
Takaritsd ki minel elobb, es a belteret is nezd meg. Ha nagyon vizes, szereld ki Te is! Nekem Vasarnap ota szet van szedve a kocsi, az elso szivacsot fent szaritom radiatornal, reggel lett elfogadhato allapotban.
A hatso szivacsot nem szedtem ki, mert a jobb es bal oldal egyben van, es ahhoz a vezetoulest is ki kene venni, stb stb.
Palackokkal megemeltem a szivacsot, futest nyomatom ra a kocsival. Ma reggel neztem, meg mindig vizes. Igy talan Csutortokre kiszarad, es osszerakhatom a kocsit.
Ha nem szeded szet, sosem szarad ki normalisan...Szolj, ha tudok segiteni!
-
válasz
FerNandor #18019 üzenetére
FerNandor: Huuu... ha vizes a tarolorekesz, akkor Rad is az var, mint amivel most en szopok: szet kell szedni a belsejet. Fent szaritom a radiatornal a szivacsot...
Neked Electronic Fault uzenetet nem dobott meg?Kerdesedre valaszolva, ket megoldas letezik:
1. Leszeded a hovedot a kocsi aljarol, es a ket elso kerek mogott lesz egy-egy vastag gumicso, oda nyulj fel valamivel, es takaritsd ki. Vigyazz, mert ha egyszer kidugul, akkor jonni fog belole a trutyi!
2. (En igy csinaltam). A szelvedo ket oldalan van egy-egy kb. 15 centis kis takarolemez, azokat kipattintod, csak par patent fogja, semmi csavar.
Utana pedig 2-2 muanyag pantent fogja a ket szelen az egesz muanyag szellozot, ami a szelvedo elott helyezkedik el.
Az elsoket le is torheted, mivel a sarhanyon alulrol anyacsavart ra lehet majd tenni. Ha ezeket leszedted, annyira mar fel lehet nyitni az egesz muagyan "racsot", hogy ki tudd takaritani a vizelvezetot, meg a lefolyokat.Esetleg kezdetnek van egy olyan egyszeru megoldas, hogy az elozoleg linkelt kepen van a fekete gumicso (az a bal oldali lefolyo), azt megnyomkodod kezzel jol, hatha kikopi magabol a trutyit, es megtisztul.
Az esoviz elvezeto felso reszeben, a szembol bal oldali ablaktorlo kar alatt van egy nagy fekete lyuk, itt szivja be a levegot.
Ehhez persze le kell szedned a muanyag boritas, amihez pedig a ket ablaktorlot kell leszedned (nem ez nem sikerult... MIERT?! nem tudom lehuzni...)
Viszont kezzel benyultam a "beomlo" utan az a szivacsos barna szigetes ereztem, ami a belso tuzfalnal is van a kocsiba, ez nekem jol el is azott....
Nem ertek hozza, hogy a nyilas utan mi van, de sztem itt sokmindent nem lehet szigetelni.... szerintem... -
Vegeztunk a szerelessel:
Csapee forumtars hozott multimetert, es lemerte nekunk: a generator rendben!Megneztuk az elektronikat is: Az akksi kornyeke es a vezerles rendben (minden szaraz), azonban a bal oldali esoviz elvezeto gumicsatlakozasanal csopog a viz, az alatta futo kabelekre es a foldelesre.
Elkezdtuk szetszedni belul az anyosulesnel a kocsi karpitjat, es bizony alatta nedves volt!Ezert elkezdtuk lebontani az esoviz elvezeto elotti muanyag panelt. Sikerrel jartunk! A jobb oldali teljesen el volt tomodve es tobb centi viz allt ott. Kitakaritottuk, es azonnal lefolyt az osszes viz.
Sajnos bal oldalt meg tovabbra is lassan csepeg a viz, mert van ott egy kabel (sztem az ablaktorlo motojae), ami nincs szigetelve, igy amellett atjon egy kics viz.Szoval nagyon remelem, hogy csak ennyi gond volt, belul felszedtuk a karpitot (a tarolot hogy kell kivenni?!), es befutottunk jol a kocsiba.
Igy remeljuk kiszarad belul is motorterben is, es elmulik az Electronic Fault felirat. Ha nem, akkor majd ha teljesen kiszarad, lekotom megint az akksit.Vagy a bal oldali levezetonel szigetelni kene? Nektek is csopog ott picit a viz? Vagy nekem csak azert, mert tobb centi allt?
(#17913) MMA87: Mar en is gondoltam ra, de nem visz ra a lelek, hogy egy masik Megant bantsak. Max ha valami nagyon lepukkant, torott lenne
(#17916) mycso: Megvan, nagyon szepen koszonom!!!
-
válasz
rob210 #17886 üzenetére
rob210: Mivel PH-ra nem tudtam belepni, irtam ma index forumra, ott azt tanacsoljak, hogy kapjam ki az elektronikat belole, mert szerintuk a sarvedo fedel hianya miatt beazott az elektronika...
A toltest megmerem, hogy a generator megy-e, hogy legalabb toltes legyen.Kod-olvasot lehet venni kene...
(#17888) Reaper04: Nem a tarolo, hanem oldalt a leszedheto kis panel
-
Hat eddig tartott az orom.
Most indultam el Ronivel (delutan csak beforrentettuk, hogy megy-e az akksi), mar inditaskor 1.1 volt az alapjarat, es razta a kasztnit. Ez egy par perc mulva elmult.
Viszont utana kigyulladt a SERVICE lampa... A kocsi jol ment, viszont jott valami fura hang, amire kesobb rajottem: akkor jon, ha a legkondi be van kapcsolva.
Ugyanis tegnap olvastam, hogy neha telen is jo bekapcsolni, ezert kicsit jarattam tegnap. Most ismertem ra erre a hangra, ami a fordulatszammal egyutt no/csokken: ugyanilyen hangot ad ki a melohelyen a kompresszorhibas legkondink, mintha daralna valamit a lapat.
Es masik furcsasag: a jobb elso utas labanal, ahol a leszedheto muanyag kis panel van, vizes a kocsi. Ez a legkondi kondenz elvezetoje?!?!rob210: es a legszomorubb: nem vilagit a zold lampa az akksin
Mi a sz.r baja lehet a kocsinak?!
-
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget!
Debreceni forum segitsegevel talaltam egy korrekt uriembert, aki elhozta es be is szerelte az uj akksit!
Exide Excell EB542 kerult bele, 54Ah 520-as inditoval.Megegyszer halas koszonetem mindenkinek!
Szerk.: Ja, es mondta, hogyha arra jarok ingyen megmeri, hogy jo-e a generator, tolti-e az akksit.
-
giigz: De, debreceni vagyok. Mindjart megnezem a honlapjukat. Most eppen dolgozok, de lehet atugrok hozzajuk. Bar par honapja meg Tescoba vagy Auchanban lattam nagyon jo aron akcios Vartakat. Meg azok legalabb tovabb vannak nyitva mint a Bardi...
Szerk.: Viszont Bardinal nincs kedvezmenyem, a szerelom meg fel aron rendel onnan...
tresh: Igen, erre lettem volna kivancsi, nagyon koszonom!!!
-
válasz
Reaper04 #17843 üzenetére
Reaper04: Amikor vettem a kocsit, be sem indult, mert sz.r volt az akksi. Vasarlaskor atcsereltek egy masikra, de gondolom valami vackot tettek bele. Szoval en is nagyon remelem, hogy csak akksi gond.
Akkor most toltot vegyek, vagy akksit?
Ha akksit, akkor valaki leirhata nekem, hogy mire kell figyelni, milyet vegyek.
-
MMA87: Garazsom sincs, szoval igy meg macerasabb. De ha azt mondjatok, hogy ez ilyen altalanos jelenseg, nem megint valami Renault hiba, akkor veszek egyet.
Ha vennek egy ilyen akkumulator toltot, akkor az azt is megmutatna, hogy mennyi toltes van az akksiban, vagyis kideritheto, hogy toltodik-e az akksi a generatorrol, vagy sem, ugye?
-
Koszi mindenkinek az eddigi segitseget!
Mit csinaljak akkor szerintetek?
Vegyek egy uj akksit, es kesz, vagy ezt meg toltogessem?
Ha uj akksi a valasz, akkor milyet vegyet, mire figyeljek? Ha bemegyek mondjuk Tescoba, akkor barmelyiket lehevetem a polcrol? Vagy ezek kulonbozo meretuek, kapacitasuak, stb stb?! Foggalmam sincsA generatort hibat hogy tudnam megallapitani meg? Ha pl beroffentem az autot, vegyem le az akksit? Mert gondolom akkor akksi nelkul is mar mennie kene.
Betolni ilyenkor meg be lehetne a kocsit?! Hogy legalabb Tescoba elmenjek vele akksiert ?!
-
Segitseeeeeeeg!
Bekovetkezett a legrosszabb, amitol tartottam: Ronike nem indul.Bnom akart ma reggel dologzni menni vele, de nem akart beindulni. Amikor en lementem, inditottam, akkor csak egy kis kattanas hallatszott (gondolom az onindito volt), de nem indult. Ekkor meg tudtam nyitni-zarni a kocsit, igaz, csak az egyik kartyaval.
Lekotottem a pozitivat rola (3 kabel), megmozgattam a masik csatlakozot, visszatettem, akkor meg lassan elkezdett eledni a rendszer, de kirta: Electronic fault.
Utana megint le, megint vissza. Akkor mar volt muszerfal vilagitas is, ugy tunt, hogy minden rendben lesz, de ranyomtam a Startra, aztan csak berregett, meg vilagitott, mint a karcsonyfa. Probalkozott valamit csinalni.
De azota annyira ereje nincs, hogy lezarjam a kocsit. A csomagtartot bezarta, a bal oldali ajtot kulccsal zartam, de a jobb oldali nyitva?Hogy tudnam lezarni a jobb ajtot?
Mi baja lehet a kocsinak? Az akksi lemerult? Mert mar tegnap este, amikor felhuztam az ablakokat, akkor az mp3 kicsit megakadt (elhalkult egy pillanatra). Lehet, hogy 1-es (automatikus) allasban felejtettem az ablaktorlot. Ez csinalta volna? Mert egyik inditaskor most reggel elkezdett szepen lassan maszni az ablaktorlo.
Meg egy ideje eszrevettem, hogyha lefulladas kozeleben jar az auto (mondjuk kettesbol eroltetem), akkor gyengul a tompitott vilagitasa. Vagy ha huzom az elektromos ablakot, a belso vilagitas gyengul.
De Januarban volt allapotfelemeresen a kocsi, ott azt mondtak, hogy jo az akksi.Ha az akksi a baja, akkor mitol lehet? Nem tolti a generator?
Ha kicserelem az akksit, akkor minden jo lesz? BIZTOS, hogy akksi hiba?!Mondjatok valami okosat, kerlek!!!
Szerk.:
(#17823) MMA87: Nekem az utolso 18 literes tankolasom 240km-re volt eleg, tehat 7.5-es fogyasztas kijott. -
MMA87: Az ajtobehuzon levo gumi kopasat azert ugyesen megoldotta a noi tulajdonos
Profi munka
Szerintem Ronikem megerezte, hogy kertem ma arajanlatot a valtora, mert most voltunk vele a Tescoban, es most megint jol ment a valto... ennek a kocsinak lelke van
Szerk.:
(#17785) Reaper04 En Matizzal meg annyit sem mertem volna menni :Bocsiiii
-
Multkor mar irtam, hogy kezd egy pici javulas erzodni a valton, miota a Xadot beletettem, viszont tegnap ota megint elojott, hogy az egyest nem szivesen akarja bevenni, kicsit eroltetni kell.
Irtam, hogy majd ha jon a joido, beleteszek meg egy Xadot, de most megint inkabb a cseren gondolkozom.Illetve elso korben egy olyan kerdesem lenne, hogy nem okozhatja-e ezeket a "megszorulasokat" a kinyomo gyengulese? Vagy leallitott motornal ennek nincs szerepe? Tehat ha allva is ezt csinalja, akkor TUTI a valto akad?
En a valtokulisszara is gyanakszom, de a szerelo azt mondta, hogy azzal nincs baj, mert lekotottek es ugy is csinalta... legalabbis ezt mondta, nem voltam ott.Az 1.4-es motorhoz csak a JH3-as valtot lehet tenni?
Honnan lenne erdemes beszerezni, valaki tud egy megbizhato darabot? -
Igen, elneztem a meretet, tenyleg az a valto.
Baratode akkor photoshoppolt, vagy mitol ilyen szep a fenyezes?
Adjatok tanacsokat! Ha jon a joido, akkor szeretnem lemosni, polirozni meg waxolni Roniket. Ezekre jo a Tescos cucc, vagy vigyem mosoba? Mondjuk jobban szeretnem magam megcsinalni majd egy kellemes tavaszi napon... -
Koszonom a reszletes leirast!
Igen, a Tied az "arany kozeput", sportos, de meg nem extrem kategoria. Viszont az furcsa, hogy a 16 colos felnire, miert 205/55-os kereket tettel? Amugy nem nez ki rosszul igy a felni ezzel a gumival, jok az aranyok, igy nem annyira pufi... de a valtomeret a 205/60 lett volna! A kalkulator mar nem ajanlja ezt az elterest, mert 28mm-el kissebb, mint a gyari meret.Ismerosod 1-es Meganeja nagyon szep. Igenyesnek tunik. Bar ilyen gumikkal mar nem mernek menni. Meg ezt a festest is nagyon feltenem.
De ilyen beallitasokhoz mar jo lenne egy sajat garazs, vagy valami jo ismeros, hogy ilyen pontosan eltalalni, hogy uljon a kocsi.
Felnivasarlastol is azert felek, mert sok felni magaban jol nez ki, a kocsin meg szarul. -
mycso: Jol hangzik! Es mennyire raz az uj rugoktol a kocsi? Nekem igy is mindig zorog valami a kocsiban, attol felek, hogyha felkemenyitem (ultetem) a futomuvet, akkor meg csattogosabb lesz. Neked ez milyen? Gyari rugok vannak?
Amugy a hatulja szepen ul a kocsidnak, az eleje mintha picit fentebb lenne.Szerk: A tompitottat nagyon konnyu cserelni, 3 perc. Adok utmutatot hozza, az alapjan nagyon egyszeru! Csak utana a sarvedo kupakot csavard vissza jol, mert kulonben elhagyod, mint en
-
tresh: Haaaat, nem megyek le hidba ettol a felnitol. Nem rossz, de a szine is olyan semmilyen, meg kar, hogy sikban van, nincs formaja.
Nem mutat tul rosszul, de sztem picurka ultetes kene ennek is, meg kisebb ET szamu felni, vagy nyomtavszelesito, mert a hatso kerek igy olyan kis bena... -
tresh: Alig van par hirdeto, aki normalisan kitolti. Pedig nem kellene tul sok adat. Meg a sok gumikereskedot birom, hogy sosem irnak gyartasi evet. Tudom, hogy ezzel sokakat atvernek, es eladjak a meg elozo evezredbol maradt gumikat, de igy meg sem nezem a hirdetesiket, pedig lehet lenne, amit megvennek...
Na mind1, ma beszeltem a gumissal, jovoheten hozza a gumikat, ha addig nem latok jo alufelnit, akkor marad az acel. Utana mar nem cserelek, akkor lesz teli es nyari szett is.
Most csereltuk 50eFt-ert elso lengescsillapitot Bilsteinre, 2 ev gar van ra, biztos nem cserelem le
-
tresh: Haaat, amit Megane-okhoz lattam az 40-50eFt (csak rugo).
Nezzetek hulyenek, meg izlesficamosnak, de amugy ezen meg talan elgondolkoznek: Alessio Csak keves a leiras, sztem kene meg hozza tehermentesito (ET-szam sincs, szoval lehet nyomtavszelesito is), meg le kellene festeni a felnit, meg gumit venni ra... szoval ezzel is 100eFt-nal lennek...
-
tresh: 18-asbol is van meg valto meret, ez pl sztem szepen meg van csinalva: Megane RS, bar gondolom sokaknak a szine nem fog tetszeni
(#17615) MMA87: Sztem 17-18 colnal ultets nelkul van egy kis "traktor" beutese a kocsinak
De jo lenne latni egy kepet 17 colos felnivel ultetes nelkul... mindjart nezek valamit.
Ahhh.... ezert mondom, hogy nagyon maceras... felesleges penzkoltes....
-
tresh: Hat igen, ugy lenne az igazi... vagy egy 285 szeles uthenger
Amugy sok 17es felnin latom, hogy a hatso gumik kicsit szelesebbek. Ti feltennetek elsokerekes kocsira hatulra a szelesebb kereket?!
(#17596) Reaper04: Hat szerintem en is maradok a gyarinal. Az olcso, nincs gond vele. Az alufelni maceras, draga, es azonkivul, hogy jol nez ki, nem sok elonye van.
(#17597) mycso:
- A 18 colos durvan nez ki, tetszik, de: draga, es tehermentesito kell hozza, a guminak se markajat nem latom, se gyartasi evet.... szoval arra a gumi meg 40-50eFt, ha cserelni kell.
- A fekete nem tetszik.
- A CC felni meg 205/50-es gumival van szerelve, az nem valtomeret, szoval 100eFt+gumi... es meg annyira nem is tetszik....
- Az utolsonal meg megint ki tudja, milyen gumi van rajta... nem rossz, nem rossz, de nem ez az elkepzelesem.Meghat az is hozzatartozik, hogyha 17-18as kereket tennek fel, akkor kicsit ultetni is kene rajta. Szoval osszesen lenne 150-200eFt-ba, hogy kicsit szebb legyen a kocsi, viszont minden masban rosszabb lenne, es meg az erteken is rontana, mert "boyracer" lenne.
(#17600) MMA87 Varnam a joidot, hogy lemossam szepen, polirozzam, waxoljam, aztan lefenykepezzem, es vegul photoshoppoljam
Lesz kep, igerem!
Szerk.: Ez a felni nem draga, ha ilyen aron megy el, mar csak zoldre kellene festetni a peremet, es akkor egesz szep lenne.
(#17614) tresh: tudom, hogy hatsokerekesnel van igy, pont ezert mondom, hogy eleg hulyeseg elsokerekesre feltenni...
(#17615) MMA87 azt akarom, hogy igy nezzen ki: Megane vagy Megane
-
tresh: De 17 colosbol is van valtomeret: 205/50 R17. Ha ilyen gumit teszek a 17 colos felnire, akkor a kerek atmeroje semmit nem valtozik (2mm-ert), tehat csak a gumi lesz "peresebb", a motornak ugyanakkora kereket kell meghajtani, nem hiszem, hogy sulyban pedig akkora kulonbseg lenne a 16 vagy 17 col kozott.
A gumiszelesseg meg igy ugyanakkora, mint a 205/55-nel.
De megertem, hogy esszerubb lenne (a magyar utakra) a 16 col, csak azt nem erzem olyan nagy valtasnak. Akkor marad a kis acel 15 colos a disztarcsaval... nem is olyan csunya... -
mycso: Ha mar penzt vernek el erre, akkor mar nagyobb kulonbseget szeretnek. A 16 col nem sokkal nagyobb, "nem vagyok vele elorebb", illetve csak a nyug van vele, eleg keves 16 colos gumit latok, dragabbak is... de ha tudtok valami szepet es olcsot mutatni, lehetoleg gumival egyutt, amit egybol fel tudok tenni a kocsira, akkor varom a linkeket!
-
-
tresh: Igen, az a valtomerete 16 colosban. Viszont most csak 4db 15 colos acelfelnim van, ahhoz cserelni kellene.
Szemezgetek, hogy veszek valami alufelnit a kocsira, de sajnalom ra a penzt. Mert valami szepet vennek, meg akkor legalabb 17 colosat. Nezegetem a felniket, de nagyon keves jo 4x100-as felni van, meg kevesebb, aminek stimmel az agymerete. Szoval meg utana tehermentesitot venni, meg csavarokat, felnikozepet... tul sok macera...Szerk.: Ja, es mielott mondanatok, hogy vegyek gyarit: Annyira nem tetszik, es dragan adjak.
-
MMA87: Hat remelem azert napi hasznalatban van, ha mar ennyire a tenyereden hordozod.
(#17549) mycso: Nezd a dolog pozitiv oldalat: A trafipaxtol nem kell felned
Gumibol erdemesebb lehet a 195/65 R15 helyett egy nagyobb valtot venni? 205/60 R15-ot? Sokkal jobban tapad, noveli nagyon a fogyasztast?
-
tresh: Haaat, nekem mar mind1, de nem hiszem, hogy sikerult volna 45eFt-ert gyarit szerezni barhonnan. Kipufogosnal csinaltattam meg, egyuttal csereltettem a hatso dobot is (az is univerzalis). Ott mutogatta a szerelo, hogy a gyari dob szetnyilik egy helyen, ennek az univerzalisnak pedig nincs ott hegesztes. En hiszek neki...
A gyari katalizator meg keramia beteses, ez meg fem. Szerintem (remelem) tobbet fog igy birni, es nem fog csorogni, mint a gyari.
En sztem jol jartam vele. Amig hasznalni fogjuk ezt a kocsit, szepen kiszolgal, es a hangja is nagyon fincsi lett.De amugy en se nagyon semmibol az univerzalis cuccokat....
MMA87: Es miota van meg, mennyit mentel vele osszesen, miota megvan? Amire kerdezni probalok: legalabb hasznalod rendesen a kocsit, ha mar ennyit koltesz ra?
-
tresh: Jo, de ha ez tenyleg igaz, hogy a hatso visszaall alapertekre es nincs "check engine" lampa, akkor honnan jossz ra, hogy a lambaszonda rossz? A leirasok szerint a hatsonak nem kellene nagy fogyasztast produkalni, nem?
Mert MMA87 eseteben gondolom a nagy fogyasztas miatt dugtak "gepre", es csak azert derult ki.Amugy egy szonda 30eFt, es nekem az uj univerzalis fem katalizatorom is annyi volt
Szerk.: MMA87: Megkerdezhetem, hogy miota van meg a kocsid, es mennyit mentel vele azota? Meg mennyire hasznaltad hosszabb tavokra? (100km felett)
-
tresh: En hiszek Neked, csak en ilyesmiket olvasgattam (bar ebbol van, ami I-es Megane-re vonatkozik):
"Hátsó lambda-szonda hibával mehetsz nyugodtan az autóval:
mikor rájött a szám.gép, hogy rossz (ez eltarthat egy ideig, ezért nem gyúlladt ki azonnal törlés után a lámpa), onnantól nem veszi figyelembe a jelét, hanem úgy megy, mint egy hátsó lambda nlkküli motor, lényegében hibátlanul. AZért hosszabb távon nem árt kicserélni..
Az első lambda-szonda, az már jobban meg tudja hülyíteni a motort..""Egyébként a hátsó lambda szonda a motor mûködésére nem hat ki, csupán ellenõrzõ szerepe van. (környezetvédelem, EOBD)" - Ez viszont tuti Megane I -re irtak.
-
-
MMA87: Mint mar irtam: Amikor megvettuk a kocsit, akkor az elso hosszabb (oda-vissza 80km) uton visszafele felgyulladt a "kornyezetvedelmi lampa". Kicsereltettuk a katalizatort meg a hatso kipuffogot, lampa elaludt. Aztan karacsonykor, amikor jottunk haza, akkoris felgyulladt a lampa, 2 napig egett is folyamatosan, aztan egyszercsak megunta, elaludt... azota semmi.
Lehet csak beazott valami csatlakozo, lehet a lamdaszondaje... lehet Neked is csak ennyi baja volt.De amugy laikuskent en is azt mondom, mint a tobbiek: egy ilyen cserejehez felesleges 100km-t autoznod, barmelyik szerelo kicsereli.
Elsovel vagy a hatso szondaval van a baj? -
válasz
vallas #17375 üzenetére
vallas: Miota beletoltottem csak par kilometert mentunk meg a kocsival, ezert nem irtam eddig velemenyt rola, de mar most erezheto a hatasa. En azt hittem, hogy az egyesnek kopas miatt van furcsa hangja es ezert ugy gondoltam, hogy ez keramia reteg majd megszunteti a hangot. Ennek ellenere a hang talan csak egy hangyanyit csendesult, viszont - egyelore - a fokozatok jobban kapcsolhatoak. Mivel varoson kivul meg nem voltam, miota beletettem a Xadot, igy az 5-bol 3-asba visszavaltassal kapcsolatosan nem tudok nyilatkozni (de azt sztem nem fogja teljesen megszuntetni, max. kevesebbszer fordul elo).
Szoval most varom a joidot (mert multkor 2 orat fekudni a betonon nem volt annyira jo), hogy tegyek bele meg egy adag Xadot (probalom az EX120-at beszerezni), meg hogy szepen lemossam a kocsit, meg kifenyezzem.
Meg majd lehet a motorba is kiprobalom a Xadot.Bar a motornal mar nem varok javulast: Az en fogyasztasom iden, a fed.comp. szerint: 8.4 L
Tehat ebbe benne van a sieles hegyek-volgyek kozott 4 emberrel+felszerelessel, 10-20-30 perces jaratasok, amig a kocsit takaritottuk, es legnagyobb reszt varosi haszanalat. Nagyon elegedett vagyok!Vallas: Tehat ha - eddig meg - nem is javitotta meg teljesen a valtot, de azert valami erezheto a Xado hatasabol. Kezdi elterelni a gondolatomat a valtojavitas/csere-rol. Nagyon szepen koszonom Neked a tippet!
Ja, amugy tegnap Auchanban sem volt teli szelvedomoso (vagyis csak 5L-es), de vegul a Lidl-ben sikerult venni. Orulok, mert azert ma reggel lattam egy par teljesen befagyott pocsolyat. Szoval koszonet FerNandor -nak es rob210 -nek is
Szerk.: (#17388) SZATA Idokepen holnap estere -7 -et mutat, szoval jobb sztem, hogy 2 liter teli ment bele. Csak nyugodtabban alszok igy, de azert koszi!
-
Hat koszi sracok... mostmar tenyleg nem tudom, mit csinaljak
Este elnezunk akkor valahova mashova, ha ott sincs teli, akkor kap 1 liter nyarit. -
Kifogyott a szelvedomoso a kocsibol. Tescoba voltam tegnap, mar nem arulnak telit. De a napokban meg lesznek minuszok. Nyarit merjem mar beletolteni?!
-
válasz
-cobra- #17323 üzenetére
-cobra-: En is azt mondom, hogy ezektol a kocsiktol telen varosbi hasznalatra elfogadhato a 9 literes fogyasztas. Plane, ha meg 10-20 percig melegited a kocsit, amig kiasod a hobol.
tresh: Tenyleg jo aron vannak a kocsijaik. Remelem mind totalkaros volt, kulonben mi rossz bizniszt csinaltunk a mienkkel
-
biker: Oke-oke, ertem en! En veletlenul sem mondom, hogy a Renault a legjobb. Ar/ertekben viszont eleg jo, es jobb, mint egy Suzuki
En magamat azzal nyugtatom (es ebben Ti is sokal segitetetek
), hogy ennyi penzert mas markaval sem jartam volna jobban.
MMA87: Nekem az uj Lagunanak az eleje a C6-os Citroen-re emlekeztet
Amit en linkeltem, az sztem kivul-belul nagyon szep. Ha nagy kocsi kellene, erosen elgondolkoznek rajta.
-
biker: Szerintem a tobbiek azt akarjak mondani, hogy egyetlen egy kocsi alapjan nem lehet sem egy tipust, plane nem egy markat elitelni.
Erre szoktam mindig azt mondani, hogy ird be a YouTube-on "Ferrari burn", es nezegesd a sok videot, ahogy a Ferrarik maguktol leegnek varosi forgalomban. Attol azert meg nem olyan rossz az a Ferrari.
Bar inkabb a hutoviz folyjon, mint hogy ramgyulladjon a kocsi
-
Teljesitmenyadot meddig kell fizetni? Marc. 15-ig? Mert nekem nem jott semmi...
-
-
Na! Laza 2 oras szerelessel sikerult betolteni a Xado valtorevitalizalot! Koszonom mindenkinek a segitseget!!!
A valto tul volt toltve, igy egy kicsi kifolyt belole, aztan belenyomtam. Felhivtam a szerelomet, azt mondta, hogy direkt tolti tul az ilyen fajta valtokat, hogy az otodik fokozat is beleerjen, mert rosszul vannak tervezve ezek a valtok. O azt mondta, hogy felesleges megint tultolteni, jo ez igy is. Szerintetek?
Vegul csak alulrol kellett betolteni, felulrol nem volt sehol eleg hely.
Leszedtem a muanyag burkolatot, viszont amikor tettem vissza, akkor vettem eszre, hogy elol, ahol harom helyen kellene rogziteni (ket szelen es kozepen), de a bal oldaliba sehogy nem tudtam becsavarni, nem fogott ra semmire, es amugyis csak ket csavart szedtem ki. Csak nekem ugy remlett, hogy ket szelsot... Bar a lengokarnal is van egy-egy csavar a ket oldalt, azok is elteroek voltak (az egyiket harapofogal, a masikat torx-al kellett csavarni)
Szoval igy picit lotyog a burkolat bal oldalt. Nagy problema?Par percet jarattam a kocsit, egy rovid kort csaptam vele, ez eleg, vagy menni kellene meg, hogy dolgozzon az anyag?
-
De a dizelnek mashol helyezkedik el. Ha minden igaz, megtalaltam a megoldast:
Ez az en valtom:
Renault Megane II (2003-2006) 1.4L Petrol 5 Speed Manual Gearbox JH3105Es akkor a kepen jelolt fekete pocok lenne a betoltonyilas, ugye?
Varom a jo idot, hogy szepen lemossam, lewaxoljam a kocsit, aztan majd csinalok rola kepet, igerem
-
Sracok!
Nekem is meg tudnatok nyilazni, hogy merre keressem a valto olajbetolto-nyilasat, mert nem birok kiigazodni a kepeken. Az en valtom nem igy nez ki, mint a szerelesi utmutatokon. Teljesen mas a valtobowden csatlakozas, mint mas google-s kepeken.
En ezt latom:
Elol keressem, a legszuro alatt? Vagy hatul, a tuzfal kozelebe?
-
Megvettem a Xadot... mostmar csupan annyi problemam van, hogy toltsem bele? Mert nezegettem a valtohazat felulrol, de sztem ezt alulrol kellene megoldani, nekem meg se aknam, se emelom... :S
-
Pont most hivtam Oket
Igen, van raktaron, de csak ez: GÉL Ez 28 ml. 2.300.- Ft
En viszont ezt neztem ki: EX120 Mert ez elvileg +20%-al jobb, meg hogy a fecskendonek koszonhetoen gondolom konyebb beletenni a valtoba. Viszont csak 9ml.
Melyiket vegyem? Jo a gel, mert akkor mar indulok is erte!!!
Szerk.: Ugy nez ki a gel is 9ml. Akkor mi a kulonbseg? Az EX120 20%-al jobb?
-
tresh: Tegnap egy 80km-es ut soran pl. ketszer akadt meg kicsit a valto. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudtam betenni 3-asba, csak erosebben kellett nyomni. Maskor tobbszor is elofordul, valamikor egyszerse.
Most ezert szedessem szet a kocsit, kuldjem el a valtot, fizessek 100eFt-ot?!
Szoval koszi a linket, de az en valtom NEM halt meg, csak nem tokeletes, neha meg-megakad.Tehat ha lehet, evezzunk mar kicsit vissza ehhez az "otthoni valtogyogyitas" temahoz, mert inkabb erre varnam a valaszokat, hogy mit nyomjak bele, amitol jobb lehet a valtonak. Mert ennel a xadonal olvastam par forumon, hogy valakinek semmit nem ert, valakinek tobb szazezres javitastol mentette meg a valtojat (a tobb szazezres termeszetesen automata).
Szoval elso korben inkabb ilyen konnyen kivitelezheto, olcso praktikakat varnek.
Persze ha ezek nem valnak be, akkor megint visszakanyarodhatunk a "bonott vs felujitas" temakorhoz, de most nagy remenyekkel gondolok erre a Xadora.Ha Debrecenben lehetne ilyen kapni most valahol, mar indulnek is erte!!!
Amugy nem volt kuplung cserelve meg. Az lesz majd a kovetkezo, mert hidegben "felsir" a kinyomo. De mondta a szerelo, hogy raer.
-
Waaaaaaa! Jol van, megertettem!!!
Hagyjuk mar ezt az egyes temat! Akkor javitsuk meg, hogy 2-esbol 3-asba, vagy 5-bol vissza 3-4-be menjen a valto! Xado ezen fog segiteni? Vagy azon, hogy az egyes fokozatnak ne legyen ilyen hangja?! Megeri megrendelni?
KONCENTRALJATOK!
tresh: nem olcso, de megis mennyi? Egy bontott 50 es 90 kozott van. Ha ugyanennyi (vagy esetleg olcsobb) a felujitas, nyilvan azt valasztom, ki tudja a bonott honnan jott. Viszont a szerelo azt mondta, nincs felujito keszlet ehhez a valtohoz, tehat lehet, hogy hetekig szet lesz szedve, mire megerkezik egy alkatresz hozza.... remek...
De eloszor ezt a Xadot szeretnem kiprobalni, hatha segit. Csak abban segitsetek mar, kerlek, hogy melyiket vegyem, honnan es hova nyomjam be Roninek
-
válasz
rob210 #16968 üzenetére
rob210: Csak nem ertem, hogy miert kerult 3x tobbe a gel. Azert mert nagyobb adag? Mert azt sehol nem irjak, hogy a gelt vagy a sparyt hogyan kell hasznalni. Akkor tehat azt mondod, hogy a valtot valahogy el lehet erni akna vagy emelo nelkul is?
tresh: Nem masok mondtak, hogy "ragad a valto", hanem en. Sokszor leirtam, de akkor megegyszer:
10km/h felett nagyon nehez visszatenni egyesbe, igy egy elsobbsegadas tablanal, vagy egy STOP tablanal, ahol eppen csak gurulok, nehez visszapakolni egyesbe, kettesbe meg kuplungozni kell, meg remeg a kasztni, amit Ti is mar irtatok, hogy nem tesz jot a tengelynek.
Masik gond, hogy neha 5-osbol 4-esbe vagy 3-asba nehez visszatenni. Ha rogton athuzom, alt. bemegy, de ha csak egy picit is tartom uresbe, akkor eroltetve veszi be a kisebb fokozatot. Neha elofordul 2-esbol 3-asba valtasba is.
Harmadik problema, hogy 1-esben olyan hangja van a valtonak, mint rukiben.Valtoolajat januar 24-en csereltettuk (kicsi hianyzott belole) 75/90-esre.
Marcius 08-an (most pentek) szetszedtek a valtokulisszat, lekotottek a valtorol es azt mondta a szerelo, hogy igy is megakad a valto, tehat a valtohazon belul lesz a problema, viszont tobbet csak szetszedes utan tud mondani.Tehat ezekbol en ugy velem, hogy ha mas nem, akkor a kenessel legalabb az 1-es fokozat hangjat vissza lehetne allitani normalisra. Ha meg esetleg a valto is finomabban jarna, akkor vegre tokeletes lenne Ronikem...
-
válasz
rob210 #16945 üzenetére
rob210: Tobb fajtat latok a holnapon:
- Xado 1stage váltóhoz XADO 10026 27 ml
Webshop ár: 6.714 Ft- Xado EX120 váltóhoz 8 ml Mechanikus váltóhoz
Webshop ár: 2.601 Ftilletve van egy ilyen spray is:
Xado spray váltóhoz XADO 10503 10 ml Mechanikus váltóhozNekem melyik lenne a leghatekonyoabb? Gondolom legkonnyebb az injekciosat hasznalni (EX120). A gelt meg a sparyt szetszedett valtonal kellene hasznalni?
Van ennel esetleg megjobb? Ha nincs, ezt hol lehet meg kapni, nem nagyon latom sehol. Tescoba nincs veletlen, mar most elmennek erte
El tudok rontani vele valamit? Mert a valtot nem akarom kinyirni. Esetleg kepet tudnatok adni, hogy hol kell pontosan a MII valtoba beletenni, honnan tudok oda benyulni. Mert szerelni motorterben nem szeretnek...
-
MMA87: Az meg osszel, mert nagyon nyikorgott (el volt kopva). A vezermuszij amugy eleg jo allapotban volt ranezesre, tenyleg lehetett volna vele meg menni, a vizpumpanal mar volt egy kis vizko...
giigz es rob210: Valahogy csak bele teszem akkor. Hol lehet kapni ezeket, neten rendeljem? Ez a legjobb? Az en valtomba pontosan melyik kell?
-
válasz
vallas #16937 üzenetére
Hat amit olvastam rola, eleg jol hangzik.
A leiras azt irja, hogy egy keramia felulet hoz letre, akkor gondolom az 1-es fokozat zajat megszunteti majd, mert azt nagy valoszinuseggel a kopas okozza. Viszont a valto ragadast nem tudom mi okozza, es hogy azzal tud-e valamit kezdeni. De ha Ti is azt mondjatok, hogy jo cucc, es rosszat nem tehet, akkor ennyi penzert biztos kiprobalom.
Azt jo lenne tudni, hogy otthon bele lehet-e nyomni, de ha nem, akkor elgurulok a szerelohoz, gondolom par perc alatt megcsinalja.MMA87: Amugy ha mar itt jarunk, tegnap megvolt a szerviz: Vezerlescsere (Gates keszlet, feszitovel, gorgovel illetve nem tudom mar milyen vizpumpa, de nem a HQ), az aljan a rozsdafoltokat lekezelte, illetve szetszedtek a valtokulisszat, de mint kiderul, nem azzal volt a baj. Ez igy osszesen: 50eFt volt (48.400.- Ft)
Szoval ezuton is koszonom a szerelomnek a korrekt munkat, orulok, hogy vannak meg ilyenek! -
válasz
vallas #16931 üzenetére
vallas: Koszi a tippet, nagyon jol hangzik! Te mikor probalod ki?
rob210: Hat ez a legnagyobb bajom, hogy azon kivul, hogy fura hangja van az egyesnek, meg neha egy-egy fokozat megakad attol meg mukodik, a kocsi teljesen hasznalhato, es igy nem er meg nekem 60-80-100eFt -ot a dolog.
Neked mi volt a problemad? Otthon bele lehet tenni MEgane II-be?
-
Delutan megyek a szerelohoz a kocsiert, de azt mondta, hogy a valtoval nem tudtak mit kezdeni. Lekotottek a botot rola, de maga a valto ragad.
Szerintetek mi lenne az okosabb megoldas: bontott valto, vagy felujitas? Mennyibe kerulhet egy felujitas es mi lehet egy realis ar egy bontottert? Mert 50-90eFt kozott latok neten.Esetleg tud valaki jo szerelot itt Debrecenben? Giigz?!
-
Szuper, koszi sracok! Akkor mar csak azzal nyugtassatok meg, hogy egy Ford Focussal is ilyen lenne
-
Most hogy melegszik az ido, Nektek nem kezd jobban csorogni-csattogni a kocsi? Nyugtassatok mar meg, hogy nem csak nekem ilyen. Tegnap este muszarfal bal elejebol, meg a kocsi jobb hatuljabol jottek "uj" hangok. Persze tudom, hogy holnapra elmulik.... es mas hang jon majd
-
-
En Auchanban neztem ma, de nem volt ilyen. Hogy hivjak ezt a gumit? A "femcsikkal" egyutt lehet ezt kapni, vagy csak a gumi? Mennyire nehez elrontani? Mert nekem az a bajom, hogy a hatso ablakon ket "szivarvany" is van mar, nem tudom, hogy mi karistolja ossze az uveget, de nem szeretnem, ha tovabb romlana. Tehat ha ez is ilyen lesz, akkor inkabb rendelek egy Bosht valahonnan.
-
Megane II ferdahatuba hatulra milyen ablaktorlo kell? Le akarom cserelni, de ma este Tescoban nem lattam olyat. Hol lehet ilyet kapni hetvegen? (Szombat delutan)
-
(#16326) just: Amikor teli van, akkor nehezen indul meg a mutato, aztan gyorsan eleri a felet, onnan mar lassan megy le, de amikor beer a piros kockaba akkor azert mar el szoktunk indulni kut fele. De akkor ezekszerint amikor a kocka szelehez er es felvillan a lampa, akkor legalabb meg 10 liter van benne?!
(#16327) giigz: Sajnos nincs fotom, ahol jol latszana, hogy pakoltunk be, de a lenyeg:
Bal hatso ulesbol kivettem az "ulolapot" es a fejtamlat, az ulest lehajtottam. Kivettem a kalaptartot is.
Egy par snowboard cipot betettem a vezeto ules moge.
A ket snowboardot meg egymasnak lapjara forditva feltamaszottam a vezetoules fejtamlajara (a nyari szonyeget alatattem, hogy ne vagja ki a fejtamlat), majd gumipokkal rogzitettem, hogy ne mozguljon el.
Alatta kenyelmesen elfert a ket sifelszereles cipokkel egyutt.
A csomagtarto maradek 2/3-ba pedig befertek az utazotaskak, szatyrok.Durva, hogy mit ki lehet hozni egy kis kupebol
-
Egyik hatso ulest lehajtottuk, befert oda minden. Boxot nem tudtam berelni, mert nem nem adtak sehol a keresztlecet, meg kellett volna 26eFt-ert, a magnesesbe meg nem biztunk. Hatul kicsit szukos volt, de kibirhato.
De megegyszer: hegyre mentunk! Meg minden nap kocsival jartunk ki a sipalyara, boltba,... es akkoris bent volt a teljes cucc!
-
Hat telen 8eFt-os tankolasnal volt, hogy 9.3litert fogyasztott varosban (de akkor 20 perceket jarattuk, mig havat takaritottunk), viszont most elmentunk vele sielni, 4 szemely, teljesen megpakolva (2 snowboard, 2 silec felszereles, sicipok, utazotaskak) hegyen-volgyen at: 7.3 literes fogyasztast szamoltam! Teljesen elegedett vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Bluering Libra irodai forgószék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest