- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #85939 üzenetére
Majd kipróbálod
-
rob210
Topikgazda
Tartunk két kocsit a clio és a verso.
A megane sajnos megy , pedig imádom, 9 éve hűséges és kitartó társ volt a mindennapokhoz.
Tartsatok szentimentálisnak , de egy könnycseppet biztos el fogok morzsolni, amikor a farát fogom látni távozás közben
Szívesen megtartanám, de nincs annyi pénz ami ennyi kocsira elég lenne.
(és itt nem az üzemeltetéssel van a baj, hanem a sarcokkal) -
rob210
Topikgazda
Első tapasztalatok.
Induláskor pörgetni kell, mese nincs az 1.2 az 1.2, hiába ad le nagyobb nyomatékot mint az 1.6os megane, a megane alapjáratról sokkal egyenletesebben indul meg.
Ami fix. 2000felett elveri a meganet, elindul és akkor nagyon elindul.
Ekkora turbóval nem számítottam ilyen lórugásra.
130at kényelmesen lehet vele autózni és klasszisokkal nagyobb a csend bent mint a meganeban volt ez3450et a megane 4050et forog 130 nál, no és a zajcsillapítás is más.
A fék viszont megint a meganeon jobb. Ott ugye 280as itt 260as hűtött. Viszont itt hátul is tárcsa van. (Ezeket még rendberakom utána újra nyilatkozom róla, lehet csak el van hanyagolva ) , mert a meganon új a zimmermann fék ami azért nagy handicap.a bluetoothos gyári cd azért nagyon kényelmes. Csak beülök és már szól is a zene a telóról. (Elkurv@ltam
)
Ami meglepett, amikor alámásztam jobban, hogy annak ellenére, hogy osztrák volt (első Magyar tulaj vagyok) nem rohad sehol. Habsburg testvérünk kinyomatta alvázvédelemmel.
Na folyt köv, mert ti kértétek.Jah és senki ne akarjon 2.0dci-n szervócsövet cserélni, űber nagy szívás.
-
rob210
Topikgazda
Én nem félnék tőle.
Az egyik létező legjobb diesel motor a piacon jelenleg is.
400ezerig nem sok baja szokott lenni.
Persze karbantartott daraboknál, mert mindent is tönkre lehet tenni.
Valamint egyre több a hülye user sajnos.
Szóval vételkor alaposan megnézendő.
A benzines ritka mint a fehér holló, de cserébe azzal sosincs baj, az még a hülyegyerekeket is bírja.
Annak egyedül a váltó kihajtás a típushibája. Mindegyik ledarálja a rücniket, de szerencsére a váltóé az erősebb, így egy féltengely csukló cserével orvosolható.
Akkor pedig csapágyragasztó és soha többet nem esik szét. -
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000 #85885 üzenetére
No akkor van benne jeladó, a váltóban a tűzfal felől. Célszerű alúlról támadni!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000 #85876 üzenetére
ha találsz hozzá jeladót az csoda számba fog menni, mert az ABS ből számol.
Egyszóval maga a műszer szervómotorja haldoklik.
Vegyél egy bontott kilóméteróra csoportot, és rakd rá át a szervómotort. -
rob210
Topikgazda
válasz
Xantomas #85863 üzenetére
Csütörtökön veszem át.
Dúrván alkudtam belőle, mert van hibája.
Így is 1.35 volt az ára.
Van egy kis olajszivárgás a szelepfedélnél amit vezcserekor úgy is megszüntetek, van egy felújítandó generátora, amit megoldok.
Egy jobb hátsó ajtóhatároló hiba.
De a motor turbó száraz, szépen csendben megy, futómű rendben és nem rohad pedig német volt, de végig garázsos.
1.2 101le 2012 évjárat. 980kg kaszni.
Téli nyári kerekek amik pont egy szezont futnak még el valakinél, mert én teszem fel a megane alól az alu 4évszak kombót ;)
Digit klíma, abs, asr, esp, tempomat, eső szenzor, 6 légzsák. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #85846 üzenetére
3 as scenic szerintem szép komfortos használható autó.
Az egyetlen nagy baja, hogy ahhoz a kasznihoz kicsi a motor, így 9-10 liter a fogyasztása.
Amúgy van pár apró hülyesége, de összességében jó kocsi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #85849 üzenetére
Rosszul tudod.
A motorvezérlő írható, de a légzsák vezérlő ami a váltó előtt van nem. Ez a 2es esetén is így van.
Egy légzsákvezérlő nullázás átírás 50ezer forint.
Ezután hozzá kell tanítani a motorvezérlőt.
Szvsz, rohadtul nem éri meg, amikor jó állapotú légzsákos ülésszettet 25e ért lehet kapni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
grizlisandor #85838 üzenetére
Megane 3 grandtour.
A sima megane valóban szűkös. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #85824 üzenetére
Azon csodálkozom, hogy beindult.
Mert az ütközés érzékelő parkoló autó esetén is működik.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #85819 üzenetére
ennél én nem szoktam próbálkozni, ha hibás hibakódot dob,ha hibakódot dob az nem véletlen van.
Teheted a boscht nem az én autóm, én elfogult vagyok a denso felé, mert abból még nem kaptam hibásat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #85817 üzenetére
max a webshopon nincs de van nekik nyugi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #85815 üzenetére
www.kauffer.hu
www.autoalkatreszed.hu -
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #85812 üzenetére
Az pont nem denso-t szoktam azzal nincs baj.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #85805 üzenetére
Igen
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #85792 üzenetére
Hőmérséklet jeladó.
Tilt mindent is, mert megfő a jeladó szerint.
Élő adatban nézd meg melyik milyen hőmérsékletet mutat amikor tilt. Ez sajnos máshogy nem derül ki. Utálom az ilyen hibákat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #85785 üzenetére
2.0 tce
A vicc az, hogy ez nem vicc.
De a kisköbcentis agyon turbózott varrógépeket ne erőltesd! -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #85776 üzenetére
Szelepfedél?
-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #85772 üzenetére
Kilazult a gyertya?
2l az nagyon sok annyit nem ehet egy renault motor, ott valami baj van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #85766 üzenetére
grat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2 #85755 üzenetére
Az első generációs 0.9 és 1.2 képes kokszosodni.
A láncnyúláson kívül pedig van még baja bőven.
Turbó melegíti az olajat, megég konkrétan.
2-3 henger között repedés, összenyílik a két henger. Ezt csak hüvelyezéssel lehet javítani ami nagyon költséges. 2 ember csinálja az országban 250ezer egy ilyen mutatvány. Szóval én nem erőltetném. -
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04 #85731 üzenetére
Felszereléskor a rögzített vezműtengelyekhez képest van-e elmozdulás, vagy tart?
SAtuba befogva is lehet ellenőrizni, mert ha reteszel akkor nem mozdul el, és olyankor indításkor sem kerreg "kóvályog" a lammelázat.
Ha a retesz nem működik akkor tud a fel nem épülő olajnyomásig kerregni, csapkodja a forgórészt amíg meg nem telik olajjal.
Sajnos ez vezérmű átugráshoz vezethet. (vagy akár szakadáshoz, de ez a legrosszabb eset)
Le kell venni a vezérlés burkolatot és megnézni, hogy a tengelyekhez képest tudod-e mozgatni.
Ha kotyog akkor hibás darabot kaptál és meg kell reklamálni.
Eredeti delphit vettél, vagy utángyártótól van? -
rob210
Topikgazda
válasz
Reaper04 #85716 üzenetére
Ha kerreg az azt jelenti rossz a retesz azaz hibás az okoskerék.
Honnan szerezted be?
A régi okoskerék le lett ellenőrizve?
Az új le lett ellenőrizve beépítés előtt?
Olajjáratok tiszták?
Szolenoid ellenőrizve kap áramot?
Ezeket mind mind végig kell zongorázni.
Ha mázlid van csak a szolenoid csatija vagy kábele érett el.Olajból 5w30, legyen.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gabady #85715 üzenetére
Cseréld ki a teknőt, nem olcsó mulatság, de az a megoldás.
Sok ilyen túlméretezéssel találkoztam már és egyik se volt tökéletes megoldás.
Volt ahol elrepedt a teknő, volt ahol frde lett a menet és volt ahol a sorját (amit kérdeztél) benne hagyták és vitt mindent. Konkrétan motor generál lett belőle.
Egyszóval teknő le elhajít, fel az új.
Kell új tömítés és két helyen gyárilag pasztázva van ott neked is meg kell kenni.
(váltó illesztésnél.)
1.5 -2 órás munka, kis nyomatékkulcs legyen, mert egyforma 13Nm kell lehúzni! -
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2 #85707 üzenetére
Kell két lapos műanyag lap, (petentkiszedő, műanyag spakli, torta krém spatula) a tükörlapot felső állásába állítod, tehát adig tekered föl a joy-al amíg alul befér a "feszítő szerszám"
Majd befelé tekered, alul és oldalt berakod a két szerszámot és egy határozott mozdulattal kipattintod a lapot. Ezután már látni fogod a körmökat lapos csavarhúzóval kinyomod őket és no problem.
A tükörlap alá ha nem fűtött tegyél egy plédet ha leesne ne törjön össze.
Én tapadókoronggal szoktam kivenni, de gondolom az nincs otthon neked. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik #85681 üzenetére
Én a kováccsal sokszor jártam úgy, hogy fel sőt negyed annyit se bírt egy márkásnak titulált alkatrész.
Pl. kyb lengéscsillapító egy év alatt elfosta magát, ugyan az a kyb kaufferből, bent van 2 éve és semmi baja.
TRW fék levált a kopó réteg az alaplapról, máshol ilyet még nem tapasztaltam.
Meyle stabpálca 3 hét után kopogott.
Egyszóval én soha többet nem veszek tőlük semmit...... -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #85672 üzenetére
Igen nekem mondjuk prés is van, mert néha csak kemény ropogtatás árán jön ki a csapágy, főleg ha már jól össze is rohadt.
Kauffer kovácséktól semmit nem rendelek -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #85670 üzenetére
Sz@r hamis gyertya.
Csapágy, az attól függ ha megveszed a 12es anyagminősítésű fekete legalább 24es menetesszárat azzal simán, de az árban ott van mint a csapágykihúzó.
Plussz az abs-gyűrűre, ha házi szerszámmal csinálod nagyon figyelj!!! -
rob210
Topikgazda
válasz
Xantomas #85637 üzenetére
A fület lemezből szoktam hajlítani és szegecseléssel rögzítem.
Az olajfogóra meg semmi szükség, ha nem ereszt
Viccet félretéve lehet kapni hőáló hanggátló textilt abból lehet pótolni.
Mindenképpen hőálló anyagnak kell lennie.!!!A szimering azért kopott el, mert a csapágy lógott.
ha a mozgás nem forgó, hanem excentrikus azonnal oda lesz a szimering.
A csapágy meg olyankor tud megforogni, ha megszorul. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Oké, ha nem hiszel nekem csak annyit írok le neked, hogy én abból élek, hogy van 2es megane.
Ha ezek után beleugrasz tedd, de ne egy 400ezresbe. Ha tudsz 2006 utánit egész pontosan 2006.05. utánit vegyél és ez a gyártás legyen, ne a forgalomba helyezés!!! Ezeknek már kevesebb a futómű és elektromos baja is.
De hidd el az egyes megane nyomába se fog érni, megbízhatóság szempontjából.
Nekem is 1 es sedan meganeom van, én is gondolkozom a frissítésen, de 3as clió grandtour 1.2 turbó, vagy 3 as megane ami játszik. Amire jut majd. Az enyém 22éves, teszi a dolgát. Nagyon nehezen fogok megválni tőle, de kéne egy euro 5ös autó, ez csak euro3 as.
Ennyi az oka a váltásnak amúgy pont nem érdekel hány éves amíg megbízhatóan indul minden reggel este és amikor kell.
-
rob210
Topikgazda
válasz
takacsbotond #85608 üzenetére
Kicsi kínaiak árulnak hozzá, meglepeően jó minőségben.
Akkor találkoztam vele amikor a versonkhoz kerestem . -
rob210
Topikgazda
válasz
Steve.bp #85606 üzenetére
Küldj privátban egy alvázszámot és megnézem még az is lehet, hogy ebben is alúlról tették már be.
Vagy kússz be alá, ha van lehetőséged rá. A váltóharang motor felöli végén van egy darab 10es fejű csavar fogja, mert akkor az érzékelő is máshogy néz ki, nem banán alakú, hanem pipa azaz L alakú, úgy néz ki mint a vezérműtengely jeladó. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #85603 üzenetére
K4m valamelyik, a 4 közül.
A133Le ból 4 féle motorkód van.
Ha megane rs lenne akkor alulról lenne a váltókulisszában, de neki még felülről van. -
rob210
Topikgazda
Sorolom.
Nem veszünk autót facebookról, nem előítélet tapasztalat.
Az hogy az "eladó" olyan amilyen, csak egy dolog.
De ez az autó, ha megnézed áh mindegy , nincs magyarázat, ha elhiszed, hogy ennyiért kapsz egy jó M2-őt akkor vedd meg.
Higy nekem, ha ez jó lenne, már valamelyik nepper lecsapott volna rá és kétszerennyiért lenne a kereskedésbe, mert kb. a jók most ott tartanak, 750-800-e körül.
Az már csak az én szuvenyír véleményem, hogy bolond ember az aki 2-es meganet vesz, főleg PH 1-est.
Vagy szerelő, vagy az apja szerelő, vagy a húga vagy a nagyannya, de földi halandónak nem javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest