- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
egy asus M4A79XTD EVO alaplaban most ilyen ram megy:
2x2 GB 1600 mhz cl8-8-8-28 geil gyártmány. 1.6 volt van ráírva, valami rémlik, hogy 1.5-re állítottam.ehhez keresek még 2x2 GB-t, mint pl: link.
erre cl9-van írva, meg 1.5 volt. Ezek így négyesben ellenének? -
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45623 üzenetére
"Az 1333Mhz jó, annyit támogat az AMD procid alapból."
Valóban, erre nem figyeltem fel eddig.
"A CPU-Z Memory fülön tudod az időzítéseket ellenőrizni."
Ez az, amit soronként ír?
cas latency cl, így kezdi: 7-7-7-24-33."Az alaplapon frissítettél BIOS-t (már ha a 2102-nél régebbi van rajta)?"
Nem.Még a 2009-es van fenn. A 2102 ahogy néztem, a legutolsó.
"A RAM-ot egy-két nap Memtest86+ 5.01-"
Erre a 4.20 is jó? vagy mindenképpen 5-ös kellene?A héten átrágom ezeket, megnézem. Aztán látjuk. Remélem lehet valami hosszú távú megoldást találni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45621 üzenetére
"nem hiszem, hogy ezt 1600MHz, CL8-8-8-28-ban teszi."
Én sem hiszem, hardver monitor program szerint Speed: 1333 MHz."Mivel sem késleltetést, sem frekvenciát nem írtál, így csak találgathatok."
Freki 1333. mondjuk ez meglepett, azt hittem rendesen megy 1600-ban.
Ez is segítség azért. késleltetést nem tudom, hogy tunám ellenőrizni. Vagy beállítani.Vagy egyáltalán mi az.
"Az AM3-as CPU-k egyébként ezt a fajta GEIL szériát nem szeretik, valószínűleg ezért fagyott."
Köszi. Szólhattál volna előbb. Úgy 2010 tájékán, amikor vettem.De 3+ évig sose fagyott.
Akkor most kereshetek hozzá kompatibilisebb memóriát.
Sajnálom, hogy úgy elszaladtak az árak. Ipon szerint 20k-ért kaptam volna 16 gigát.
Most 50+
-
Vladi
nagyúr
válasz
04ahgy #45617 üzenetére
Ez az a ram, köszi. Igen, az adatlapos gépről van szó.
"Ez így normális még. Manuálisan nem állítottál semmit?"
Hát mégse normális, mert random fagyást okoz. link. Ez május környékén volt, utána most tegnap is eldobta magát.Ezért kezdtem kutatni. Sajnos reprodukálni nem tudom, ezért tesztelni sem.
De azóta tanácsra manuálisan biosban 1.6 v-ot állítottam be neki. Most úgy megy. Ez lehetett a gond?
A leírásban egyébként ez szerepel: 4GB(2GBx2): 1.6/1.9V* Mit jelent az 1.9?
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Geil ramom van. A levonója szeirnt GV34GB1600C8DC típusú. 2*2 giga. Az van ráírva, hogy 1.6 volt. Már ha jól látom a mákszemnyi betűket.
A gáyrtónál már nem találom, de pár oldalt néztem, néhol 1.5-öt írnak, van ahol 1.6-ot.
Szóval nem tuodm, hogy mennyin működik gyárilag. A biosban auto van, az elvileg 1.5 volt. Így viszont fél évente megfagy a gép és eldobja magát a bios és bootolni se hajlandó.
-
Vladi
nagyúr
Nem nagoyn követem az eseményeket, de kb. mikor várható, hogy újra normális ramárak lesznek? Azt nézem, hogy ipon árgrafikonon a 2*8 G ddr3-as ramok viccesen 18-20 k-ról felszaladtak 45-50 köré.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest