- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
acidflux
csendes tag
válasz
acidflux #44519 üzenetére
Annyiban tévedtem,h a lépcsők nem 0,05V -onként mennek, hanem 0,015V -onként. Az első próbálkozásom 1,605V -on volt, majd feljebb vittem 1,710V -ra de még a win logo sem jelent meg és újraindult. Viszont találtam még olyat,h:
DRAM Static Read Control
DRAM Dynamic Write Control
DRAM Read Training
DRAM Write Training
MEM OC Charger
Ai Clock Twister
Ai Transaction BoosterEzek pontosan mik? Nem szeretek olyat állítani amit nem tudom,h mi is az és mit csinál. Érdemes kipróbálni a memória vezérlőt 1,65V -on? Azért kérdezem mert sok helyen az 1,65V -ot írják hivatalos feszültségnek.
-
acidflux
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni memória ügyben. Van 2db 2GB -os Kingmax Nano memóriám. Ezek 1600MHz -en mennek CL9 -es időzítéssel. Vettem még 2db -ot ebből a típusból, de azzal vagy kékhalálozik vagy már betöltés közben újra indul a gép. Akár együtt a 4db vagy csak önmagában az újabb. Ezek egy ASUS P5P43TD Pro lapban vannak (legfrissebb, nem beta BIOS -szal) és egy Intel E8400 -as proci kíséretében. Nézegettem a BIOS -t de semmi olyat nem találtam ami egyértelműen megoldaná a gondomat. Mi lehet a gond és miként tudnám ezt megoldani? Köszönöm előre is a segítő választ/válaszokat!
-
acidflux
csendes tag
válasz
04ahgy #36307 üzenetére
Igen, visszaolvastam mindet. Igazság szerint ragaszkodó típus vok. Nehezen látom be,h az 1600as órajel nem pálya.
Annak ellenére,h ha 2db 2oldalas van a lapba dualba akkor még akár CL8 -as időzítéssel is ragyogóan megy. De a 4db -ot sehogy sem akarja. Gondolom ez köszönhető annak,h ez P43-as és nem P45 -ös. Amúgy most per pill 2modul XMP -vel megy (ahogy a próbálkozások előtt is) és a szenzort ott hagytam a lamellák között, de a hőmérséklete nem igazán lett kevesebb, 4-6°C -al csak. Ergo még ha teljesen fel is húzom 1.25V -ra szinte nem is melegszik.
Melyik progi írja ki rendesen a modulok jelenlegi feszültségét?? Everesttel néztem de csak az XMP -t fesz mutatja. :-/
-
acidflux
csendes tag
válasz
04ahgy #36305 üzenetére
Nos Uraim. Addig jutottam,h csak 2-1-1-2oldalas felállásban volt képes elindulni és betölteni a rendszert. Kipróbáltam az 1-2-1-2 -t és lám betöltött 1.2V mellett. Más felállásban semmiképp, sem a híd fesz emelésével sem órajelek vagy időzítések állításával. Amit nem értek,h ha meg van emelve a híd fesze akkor miért írja az everest,h 1.1.V? Ragaszkodom az 1600MHz -hez, de csak azért mert a 2db 2oldalas dualban minden hiba nélkül működik, sem önkényes restart, sem fagyás nem tapasztalható akár több hónapos használat után sem. Hiába szeretném mindenképp az 1600as órajelet, ha a dolog kivitelezhetetlen akkor nyilván lejjebb adom 1333ra.
Érdekes,h a lap OC -s és mégis megy tökéletesen azzal a 2db rammal. A hidam most kb 50°C környékén jár.Bedugtam a lamellák közé a hűtővezérlő egyik szenzorát, azzal nézem folyamatosan. (mennyire helytálló az érték?) Próbálkoztam 1333on, de nem úgy festett a dolog,h nagyon szeretné ezt. Elvileg leírtam mindet ami hirtelen eszembe jutott.
-
acidflux
csendes tag
válasz
04ahgy #36295 üzenetére
Azt hiszem férreértés történt. 2db rammal megy az XMP, de ha berakom az új ramokat, akkor a 4db -nál ha be akarom kapcsolni az XMP -t akkor a Profile névre azt írja,h disabled és nem Profile #1. 1féle képpen betölt a rendszer a 4rammal, de akkor durván kifagy. (2old - 1old - 1old - 2old a jelen felállás. Ha másképp rakom akkor a Windows indítása felirat megjelenik és máris restart.) Meg kell hagyni,h gyári chipset hűtő van rajta ami tud kicsit melegedni így is, de közel sem veszélyes. A mellékelt képen talán látható vmicske. A kérdésem az volna,h a NB -re gondolsz?? (Gondolom az a North Bridge) mert azt 1.1 -ről tudom állítani 1.25 -re max. Viszont amit még fontosnak tartok,h nem csak a ramok hanem a lap is garanciális még. Érdemes vagy ajánlott ennek ellenére húzni annyira,h működjön is rendesen 4rammal és ne füstöljön el a picike vagy inkább hagyjam az egészet ha jót akarok magamnak?
-
acidflux
csendes tag
Jelenleg most XMP -vel megy 2db, 1.5V feszt kapnak.
jim_raynor70:
BIOS -om friss. Nincs jártasságom a finomhangolásban, annyit tudok,h mit hol kell állítani. Amitől a legjobban félek,h nem tudom amekkora lépcsőkkel emeljem vagy csökkentsem a feszt. 0.05 amit a BIOS "felajánl".
Mit és mennyit számít ebben az esetben ha 1modul 1oldalas vagy 2oldalas??
-
acidflux
csendes tag
Annyi kimaradt és a szerkesztésről is lecsúsztam,h a lap Pro ill. az utólag vásárolt RAM -ok Kingmax FLGE85F-C8KL9A típusúak. Méretre, időzítésre, órajelre stimmel minden.
-
acidflux
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Van 1 ASUS P5P43TD alaplapom, benne E8400 -as proci és 2×2GB DDR3 1600MHz -es Kingmax modul, FLGE85F-B8KJ9A (Everest szerint.) Bővítésen gondolkodtam így vettem belőle még 2db -ot. A gondom az,h így random újraindul a gép. Mit tudok tenni e jelenség elkerüléséért? Köszönöm előre a válaszokat, tanácsokat, tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest