- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy Kingston 1333 MHz 2*4 Gb (egész pontosan Kingston 9905403-439.A00LF) modulpáros mellé mit érdemes tenni +16 Gb bővítésnek? Esetleg jobb lenne +16 Gb bővítés helyett 2*8 Gb, de gyorsabb modulpárosra cserélni?
(Konfig: Asrock Extr 3 Gen 3, 3570K procival)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
BigBlackDog
veterán
Ha egy 1600 Mhz, CL11-es 4 Gb-s laptop ram mellé teszek egy 1600 MHz, CL9-es 4 Gb-os más márkájú laptop ramot, akkor mi történik?
a) Működik, dual channelben (az alaplap tudja elvileg) CL11-es késleltetéssel
b) Működik, single channelben, CL11-es késleltetéssel
c) 8 Gb helyett, csak 4 lesz, de elindul a noti
d) nem indul a noti
e) kijön a működtető füst
f) kopasz nyakú, rekedt tyúkok potyognak az égből
Előre is köszönöm a válaszokat. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Kicsit játszadoztam a beállításokkal a mai napon, leírnám a tapasztalataimat, hát tud valaki valami okosat mondani rá. Én már nem értem.
A CPU szorzó mindenhol 9 volt, a memória frekvenciákat listából választottam ki (Asus P5b Bios-ának köszönhetően). A memória időzítés mindenhol 6-6-6-18-6-42.
A táblázatban az alábbi formátumban szerepelnek az adatok:
CPU frekvencia - Memória frekvencia - BIOS által látott memóriatípus - Everest, CPU-Z által látott frekvencia - Eredmény.A táblázat:
266 MHz - 1067 MHz - PC2-11000 - 800 MHz - Működik, stabil
300 MHz - 1067 MHz - x - x - Nem indul
320 MHz - 800 MHz - PC2-6400 - 800 MHz - Működik, stabil
333 MHz - 1000 MHz - x - x - Nem indul
415 MHz - 1037 MHz - x - x - Nem indul
415 MHz - 830 MHz - PC2-5300 - 830 MHz - Működik, stabil(Konfig: Asus P5B (2104-es BIOS), E8400, 2*2 Gb Kingston HyperX 1066 MHz).
Asus hivatalos adatlapja szerint nem támogatja a lapom az 1066 MHz-es memóriákat (csak a 800 MHz-eseket), ennek ellenére olvastam ezt cáfoló írásokat is.
Érdekes, hogy Everestben a támogatott memóriaidőzítések is csak 400 MHz-ig (800 MHz/2) szerepelnek, 533 MHz-et már nem látok. (Bár az Everest sem egy etalon...)Lényegében csak annyira szeretnék rájönni, hogy miért nem hajlandó 1066 MHz-en futni a memória
Előre is köszönöm a válaszokat! -
BigBlackDog
veterán
Üdv!
Kis segítséget kérnék. Nemrég sikerült szereznem egy Kingston HyperX 1066 MHz (PC2-8500) dual kitet (4 Gb). A modulok címkéjén és a dobozon is ezen adatok szerepeltek (meg persze ipon honlapján is ezt írák). A gép bekapcsolás után viszont csak PC2-5300-asnak látja, alaphelyzetben 667 Mhz-en járatja.
A gyárilag javasolt feszültséggel (2,2 V), kb. 900 MHz-ig megy a ram, auto spd-vel (5-6-6-15 időzítés mellett).
Konfig: Asus P5B, E8400 (3,75 GHz=415*9).
Szerintetek a memória rossz, és vigyem vissza gariba, vagy én csinálok valamit rosszul? -
BigBlackDog
veterán
Nos, kicsit játszadoztam.
A feszt alapból 2,3 Voltra állítottam, ennyi szerepel a Ramokon lévő matricán is. Akárhogy is próbálkoztam a 900 MHz-nél feljebb nem szeretne menni. Hiába tettem auto-ra, vagy választottam ki magamnak a ram egyszerűen nem akart 1000 Mhz közelébe menni. Egyszer sikerült a biosban 1110 MHz-et beállítani, de everest már csak 900-nak látta.
Kevés a fesz esetleg? Északi híd feszkóját kéne emelni? Előfordulhat, hogy rossz a memória? Iponon 1066 MHz-est vettem, azt is kaptam a számla szerint és a memórián is PC8500 szerepel. 1333 Mhz-es FSB-jű processzor mennyire illik az 1066 Mhz-es ramhoz? Mit csinálok rosszul? -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #29545 üzenetére
PC5600 helyett PC5300
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Ma sikerült beszereznem új Ramokat; Kingston Hyperx PC8500, 2*2 GB, 1066 MHz, CL5.
Azonban sehogy sem akarnak 1066 MHz-en futni. Az időzítést gyakorlatilag kézzel alig lehet állítani, szinte semmilyen beállításnál nem indul el a gép (SPD szerinti időzítésnél rendben megy). Ha minden tunning nélkül 1065 MHz-et választok ki a memóriafrekikből, meg sem mukkan, csak 800 MHz környékén. A BIOS töltőképernyőn PC5600-nak látja viszont a Ramokat.
A gépem: Asus P5B, C2D E8400, GTS250.
Hogyan lehetne belőni 1066 MHz-re a memória frekvenciát?A másik kérdés; Everestben az alábbi teszteredményeket kapom:
Olvasás: 7101 MB/mp
Írás: 8722 MB/mp
Másolás: 6305 MB/mp
Mindezt 824 MHz-en, 5-6-6-15 CR2 időzítéssel. Nem alacsony kissé az olvasás és a másolás érték? Sajnos nincs még tapasztalatom hasonló memóriákkal, így nincs referenciám.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
BigBlackDog
veterán
válasz
schawo #26309 üzenetére
Igen, 1,2-1,35 Gb a memóriahasználatuk maximum. Megnéztem sajátgép tulajdonságainál a memória ''nagyobb'' része a rendszergyorsítótárhoz van rendelve. Ezt hiába állítom vissza a programokra, a következő újraindításnál ugyanúgy visszaállítódik. Lapozófájl nélkül is ennyit használnak a programok, csak érezhetően több töltésidővel futás közben.
-
BigBlackDog
veterán
Üdv Mindenkinek!
Ismét az alábbi probléma megoldásához kérek segítséget, hátha tud válaszolni mégis valaki. Jelenleg 2 Gb RAM van a gépben, azonban az alkalmazások, játékok csak 1,2 Gb-ig használják a memóriát, majd elkezdik a lapozófájlt használni, ez növekszik. Miért van ez? Hogyan lehetne a teljes, 2 Gb fizikai memória nagyobb részét használni, elérhetővé tenni egy alkalmazás számára?
Oprendszer: Windows XP Pro 32 bit, Hw: C2D E8400@4 GHz, 2 Gb Geil BlackDragon@880 MHz (5-4-4-15), Asus P5B.
A memóriák hibátlanul működnek DualChannelben, MemTest-tel tesztelve, a gépstabil, egyébként semmi hardveres gond nincs vele.
A válaszokat előre is köszönöm. -
BigBlackDog
veterán
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi probléma megoldásához kérek segítséget. Jelenleg 2 Gb RAM van a gépben, azonban az alkalmazások, játékok csak 1,2 Gb-ig használják a memóriát, majd elkezdik a lapozófájlt használni, ez növekszik. Miért van ez? Hogyan lehetne a teljes, 2 Gb fizikai memória nagyobb részét használni, elérhetővé tenni egy alkalmazás számára?
Oprendszer: Windows XP Pro 32 bit, Hw: C2D E8400@4 GHz, 2 Gb Geil BlackDragon@880 MHz (5-4-4-15), Asus P5B.
A memóriák hibátlanul működnek DualChannelben, MemTest-tel tesztelve, a gépstabil, egyébként semmi hardveres gond nincs vele.
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Gyúrósok ide!
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- További aktív témák...
- ÚJ G.SKILL AEGIS - 16GB / 32GB Memória Kitek - 2x8 / 2x16 - Számla & Garancia
- Kingston Branded Memory 64GB DDR5 4800MT/s ECC Reg 2Rx4 BONTATLAN INGYEN FOXPOST
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Crucial Ballistix Sport 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest