Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• seawolf570

aktív tag

válasz Qru #32050 üzenetére

Köszönöm a válaszod, benned bíztam, mert a Hybrid Physx kiépítésénél is sokat segítettek a topicban lévő hozzászólásaid. :R
    Egyébként ép tegnap néztem, hogy a deszka 1.6V-ot ad a RAM-oknak alapból, holott az üzemi feszültségük 1,65V. Így mpierre hozzászólása is helytálló lehet a 0,05V-os emeléssel kapcsolatban. Ezt mindenképpen kipróbálom.
    Tudomásom szerint a memóriavezérlő AMD K8-tól kezdve a CPU-ban található, így gondolom a CPU VCore emeléssel oldható meg. Az eddig is világos volt, hogy az XMP-s RAM-ok eredetileg 1333-asok, csak mivel kitűnő minőségűek, így gyári tesztelés után kerül rájuk az 1600, 1866, 2000, 2200 stb. jelzés. A furcsa csak az volt, hogy kettő esetén semmi gond nem volt. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy az alaplap elég "gyengéden" bánik a CPU-val is, rendesen alul fesszeli.
    Ép azt néztem, hogy alapbeállítással 1,325V-ot kap. Ezt én megemeltem 1,375V-ra, de így is messze van még a gyári megengedett maximumtól, az 1,425V-tól. Tanácsaitok alapján megpróbálok a feszültségekkel játszani, és majd az eredményt publikálom itt a topicban.
    Köszönöm a segítséget. :R

• seawolf570

aktív tag

Üdv!

A minap beleütköztem egy problémába, amire nem igazán tudom a megoldást.
    A 2x2G 1600-as RAM mellé vettem még egy 2x2G-ás párt. A meglepetés már indításnál megvolt, mivel a RAM-ok 1333-on mentek. Gondoltam sebaj visszaállítom a RAM-okat 1600-ra. Ekkor jött a második meglepetés, mert belépve a BIOS-ba a RAM-ok 1600-on voltak. Ekkor egy F10-el mentettem a beállításokat, Y-al megerosítve, gép újraindúl 5-10 sec. "malmozás" után, ezt az üzenetet kaptam:

The system has experienced boot failures because of overclocking.
    Last setting in BIOS setup may net coincide with current H/W states.
    Current CPU speed: 15,5 x 200 MHz
    Current Memory speed: 1333
    Current HT speed 2000

Ezek után még felajánlotta, ha nem tettszik ez a beállítás nyomjak DEL billentyűt és lépjek be a BIOS-ba, ha elfogadom akkor bármelyiket.

Nekem nem igazán jönnek be ezek a beállítások, ezért elkezdtem turkálni a BIOS-ba. Végül csak úgy volt hajlandó elindulni a gép 1600 MHz-es RAM beállítások mellet, ha a DC-t Unganged módba állítottam. Ez azért érdekes, mert a négy RAM teljesen egyforma, két DC KITT, és egy KITT-el megy a ganged mód 1600Mz-en. A másik érdekes dolog, hogy 1333MHz-en a ganged mód működik.

Ebben szeretnék segítséget kérni, amit előre is megköszönök.

Új hozzászólás Aktív témák