-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DravenMoral #63160 üzenetére
Hoi!
Én általában az adott feltételrendszerben egy [Kingston Fury Beast DDR5-6000 tCL36] kitet mondanék, raktam össze két gépet ilyennel nyáron, Hynix chipesek voltak, és jól lehetett tuningolni őket (gyári feszen DDR5-6000 tCL32-őn mentek finomhangolva). Amit Fudi ír, az persze véleményes, remélhetőleg nem para a chip-lottó.
A Renegade kit csak XMP-s, szerintem megéri a Fury Beast a felárat...
-
törölt tag
válasz
DravenMoral #63162 üzenetére
Hynix A-die.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63164 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagy általánosságban gond lenne velük. Viszont alsó szériákban előszeretettel cserélgették típuson belül a hynix-micron-samsung chipeket.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63162 üzenetére
Nem.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63160 üzenetére
Cifu javaslata mérvadóbb, én amd fronton nem vagyok képben. Van akinek javasoltunk kafa gskill 6000cl30at ami sok embernél bejött, aztán egyik embert bevittük az erdőbe, az ő lapja nem komázta. Apacer 6400cl32 alzán jó vétel, corsair 7200cl34 is. Gskill 6400cl32 mostanában mdie, az is kafa. De hogy eme lapban melyik megy simán, passzolom.
-
troll81
addikt
válasz
DravenMoral #63119 üzenetére
2x16gb igen egyenlőre
-
MZsoltee
veterán
válasz
DravenMoral #63081 üzenetére
Köszönöm a szemelyeskedesed, örülök a boldogsagodnak. Keveseltem a 32GB ramot, de nem akartam 95-100k kiadni ramra. Így kötöttem egy kompromisszumot, a 32GB CL 30 6000mhz helyett vettem ugyanabban az árban 7000mhz 48GB CL40-et. Most abban kérném a segítséget -mert ugye erre való a fórum- hogy hosszú tesztelgetesek helyett relatíve gyorsan megtudjam, hogy 6000 MHz körül az általam vásárolt KIT milyen idozitesekkel használható. És bízom benne, hogy a 7800X3D cache miatt a gyengébb idozitesek miatt nem eszem el olyan nagy teljesítménytől.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63062 üzenetére
Igen, mert annyi a jedec szerint. Arra utaltam, hogy xmp engedélyezés után nem lesz itt küzdelem, ez intel.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63060 üzenetére
Az ott intel, ne keverjük az amdvel
-
MZsoltee
veterán
válasz
DravenMoral #63050 üzenetére
Bocsánat, igen DDR5-ös memórkról van szól.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #63038 üzenetére
Megtudakoltam ebben a csopiban is ezt a kérdést: [link]
Azonnal írták, hogy a tWRRD a ludas valszeg.
2-re volt állítva nekem is auto-n, azt átállítottam 4-re, és pakk, egyből stabil lett a játekaim alatt a rendszer.
Lefuttattam egy fél órás testmem alkalmazást is, az alatt sem lett hiba, mint eddig.
A trc-t is vissza tudtam venni 89-ről 60-ra, stabil.
Illetve auto 1.35v-on megy a ram, auto 1.0875v vsoc fesszel.
Hátha segítettem a jövőben ezzel valakinek.
(Esetenként elég 3-ra is beállítani a tWRRD-t, de azt írták, hogy néha lehet instabil attól még, a 4-től viszont már okés.) -
Bile Demon
őstag
válasz
DravenMoral #63029 üzenetére
Késleltetés egy dolog, az hasonló marad. A folyamatos átviteli sebesség viszont a MHz-el arányban nagyobb.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63029 üzenetére
Ugyanolyan, csak teljesen más. Training, imc, tx, sa feszek, félretraingelt boot, egyszer stabil, egyszer nem stb...
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #63013 üzenetére
Játékok kidobáltak, inkább visszább vettem 3200mhz-re megint..
Játékok alatt őszintén, mit hoz pluszban az a +300mhz.. Nem észrevehető különbség. -
Pici
tag
válasz
DravenMoral #63010 üzenetére
Nálam ugyanez volt és azóta is 3800-on használom gond nélkül: [link]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #63010 üzenetére
Meg kell nézni co0val, de azzal a kittel sokan szívtak amdn. Szóval ha 1.4v stabil, akkor annak gyorsan kezdj örülni, valakinek csirke áldozattal sem lett az.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #62832 üzenetére
1800-1900-ig azért szokott menni. Az a legjobb ha együtt megy a kettő.
-
válasz
DravenMoral #62828 üzenetére
Ez a 4 modul nincs dual ez milyen prociknál van? vagy DDR5?
Mármint normál esetben egy proci egy csatornánál (legalább*) 2 rank-ot támogat azaz 4db single rankot minden további nélkül kezelnie kell dualban. Ugyan így méret is mindegynek kell hogy legyen ha párban legalább egyformák. Azaz 2x8gb és 2x16gb is dualban kellene hogy menjen együtt.
Vagy ezt az új ryzenek már nem tudják?*Haswell 4 rankot is, x99-ben pedig 8 rankot is csatornánként azaz 8db 4Rx4 is működik quad channelben de mondjuk az extrém. Skylake x299-et nem tudom szerintem 4 rank minimum de 2 rank per channel ad normális sebességet azaz 4x 2Rx vagy 8db 1Rx ram. Ebből következik hogy az asztali a duallal a felét tudja azaz 2Rx ramok per csatorna kell hogy menjen. AM4 pedig ahogy tudom 4db single rankal vígan működik dual channelben.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
DravenMoral #62828 üzenetére
Ezt értem és köszönöm a választ, de a kérdésem az volna, hogy adott két teljesen ugyan olyan memória kit, tehát mind a kettő 2x8GB vagy 2x16GB és teljesen egyformák, kivéve egy dolgot, az egyiknél eight 2G x 8-bit ír a gyártó, a másiknál pedig sixteen 1G x 8-bit FBGA-t ír a gyártó. Ez lenne a kérdésem, hogy mégis miben különbözik a kettő ram pár akkor, mert abban biztos nem, hogy az egyik párban van és a másik meg egy darab pár nélküli, mert mind a kettő párban van forgalmazva és a gyártói lapon is párban szerepel.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
DravenMoral #61657 üzenetére
Félek, hogy a dr miatt ezt csak hozzáértő tudja sok szenvedéssel 2933 fölé tornászni.
-
taKZo
csendes tag
válasz
DravenMoral #61652 üzenetére
a cseélgetést úgy érted, hogy egyiket a masikkal, vagy mondjuk most pl a2-b2 ben vannak es csereljem a1-b1be?
-
IcsiGin88
újonc
válasz
DravenMoral #61621 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Meg is vettem már a 3200Mhz, CL16-ot
-
Abrion
senior tag
válasz
DravenMoral #60931 üzenetére
én úgy 5 évre gondolkozom előre, ez a kártya most full hdban, szépen hasit, 5 év múlva valszeg már annyira nem lesz jó :D hogy ultra beállítást próbáljak, bár kitudja.
-
Abrion
senior tag
válasz
DravenMoral #60928 üzenetére
Egy RX6600 XTm van, szal hát, valószínűleg ultra beállítás FULL HD, minden játék, én is a 32 GB felé hajlok, de nem a 64 felé, úgy érzem az már felesleges.
-
akaido
addikt
válasz
DravenMoral #60883 üzenetére
Köcce a választ. Ez van nálam is, az EDO RAM-tól "követem" a fejlődést, de ezek megfogtak.
-
ds21
újonc
válasz
DravenMoral #60882 üzenetére
Köszönöm.
Jól alakultak a dolgok. Találtam használtban, kedvező áron egy pontosan ugyanolyan 4GB-os RAM-ot, mint ami a gépben van, így egyszerűen megoldódott a bővítés.
Ha ez a lehetőség nem lett volna, akkor szerintem inkább 1db 8GB-ost vettem volna, mert úgy árban valamivel jobb lett volna + a 2. csatlakozó szabadon maradt volna esetleges további bővítésre. Bár nem hiszem, hogy erre szükségem lenne a jövőben. -
ds21
újonc
válasz
DravenMoral #60871 üzenetére
Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt!
-
Abrion
senior tag
válasz
DravenMoral #60869 üzenetére
szóval, a cl ott látszódna ha egy weblapot kell betöltenie, a MHZ meg ha jól értelmezem, a kapcsolat a cpu és a ram és vga közt? jól értem? így ha mondjuk 3200 a kapcsolat vagy 3600, akkor a CPUból gyorsabban fog elér az adat a GPUhoz 3600 kapcsolatban.
Akkor a Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz KF436C16RB1K2/32 nak van jobb értelme, játékra lesz a PC de böngészésre is.
Jó OKOK.
Kösz -
arabus
addikt
válasz
DravenMoral #60869 üzenetére
Ennyi csacskabacskaságot összehordani??
Soha nem volt processzor fsb 2666 meg 3200.
Hősidőkben elmentek 400-ig az fsb-vel de akkoriban még a processzorokban nem volt órajelgenerátor.
Azóta mindkét gyártó fixálta egységesen 100 MHZ-re.
A számitósdi meg sületlenség. -
Hulk24
senior tag
válasz
DravenMoral #60872 üzenetére
Nem játszom!
Inkább a Sony Vegas, After Effects miatt kérdezem! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
detroitrw
addikt
válasz
DravenMoral #60859 üzenetére
XMP-vel is 2133Mhz-et állítottam be
és XMP nélkül is fixáltam, hogy 2133 legyen
és ugyan azokat az értékeket írja mint amiket linkeltemEz akkor így helyes?
#60860Scorp2011
Köszi
akkor ezek szerint állítgathatom, de változás nem leszés ezt amúgy mi okozza? mind a két memória ugyan olyan model számú
G Skill Aegis F4-3200C16-16GIS -
Thunderbolt
tag
válasz
DravenMoral #58567 üzenetére
Köszönöm. Én is afelé hajlok.
-
Thunderbolt
tag
válasz
DravenMoral #58564 üzenetére
Üdv! Helyesen vannak behelyezve a slotokba, dual channel-ben mennek. Fizikailag az 1-3 és 2-4 slotokban vannak a kitek, csak azért írtam 1-2 és 3-4-et, mert ez a slotok elnevezése. Az első slot neve DDR4_1, a másodiké DDR4_3, a harmadiké DDR4_2, a negyediké DDR4_4. Az időzítésük, feszültségük, minden paraméterük ugyanaz a RAM-oknak, ugyanaz a típusa mindkét kit-nek, csak a chip más rajtuk. Majdnem egy évig mentek is együtt, ezért nem értem a dolgot.
-
PROTRON
addikt
válasz
DravenMoral #58564 üzenetére
Belevau, de szerintem azzal a mondatával hogy a gépben lévők mellé helyezte be őket én alapból feltételezem hogy az első változatban az összetartozó párko a megfelelő slotokban voltak, mégis hibára futott a teszt.
A végső tanáccsal laikusként is egyetértek.
-
OBeatrix
újonc
válasz
DravenMoral #58556 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Nem lenne érdemesebb i3-as processzort venni, ha már felújítás. vagy úgy már sokkal drágább minden?
-
PROTRON
addikt
válasz
DravenMoral #58501 üzenetére
A másik kollégának csak a kezét szabad figyelni, mert csal. Megnézte a kérdező adatlapján a típust, de egyébként igazad van hogy nem feltétlenül ugyanahhoz keres az ember memóriát.
Hogy on is legyek, általános tulajdonsága a régebbi alaplapoknak(meg az újabbaknak is igazából) hogy ugyan bele lehet rakni 4 mdult, és úgy is tudnak magas órajelen futni, de a 2 modulos kiszerelésben a leghatékonyabb és stabilabb.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
DravenMoral #58501 üzenetére
Asus Vanguard B85
-
kefe13
tag
válasz
DravenMoral #58491 üzenetére
Köszönöm szépen, holnap neki állok. Jelentkezem.
-
pepe_g
tag
válasz
DravenMoral #58413 üzenetére
Üdv!
Ő lenne az: Asrock b75 pro3-m -
gzoli2
tag
válasz
DravenMoral #58414 üzenetére
tényleg a hűtőre nem is gondoltam azt megnézem köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged