Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz wassabi11 #52784 üzenetére

Manapság szerintem már kevés a 8 GB RAM. Win10 úgy zabálja a RAM-ot, hogy csak na. Mindegy, hogy 2x8 GB vagy 1x16 GB felosztásban, de én úgy vettem észre, hogy kell a 16 GB-nyi RAM. Tehát nem a dual channel hoz megváltást, hanem a 16 GB-nyi RAM mennyisége.
    SSD csak a lemezműveleteket gyorsítaná, semmi köze az fps-hez. Pl. ha indítasz egy GTA 5-öt, hamarabb bejön a játék, hamarabb kezdhetsz játszani, míg HDD-vel azért várni kell egy darabig. De ha már elindult maga a konkrét játékmenet, akkor én az égvilágon semmi különbséget nem veszek észre azzal kapcsolatban, hogy HDD-ről vagy SSD-ről fut-e.
    PUBG-t viszont nem ismerem, ha esetleg az egyfolytában menet közben is tölt a HDD-ről, akkor viszont egy HDD is megfoghatja a játékot rendesen, viszont ezzel kapcsolatban akik játszanak vele, ők tudnának csak segíteni. Multizni sem multizok egyáltalán, lehetséges, hogy ott is előnyöd származhatna abból, hogy előbb betölt a játék. Én amikkel játszottam eddig (összes eddig megjelent FPS, autóversenyek, GTA-k, stb.) azoknál semmi előnyét nem vettem észre az SSD-nek, minden teljesen tökéletes volt HDD-vel is.

• Bismarck24

tag

válasz wassabi11 #52786 üzenetére

Szia!

SSD-vel valóban felgyorsulnak a programok, a töltési idők lerövidülnek, de játékokban fps javulást nem fogsz elérni. A windows tavaszi alkotói frissítése (1803) meg egy nagy bullshit. Nem is értem, hogy 3 millió tesztelőnél hogy nem jöttek ki a problémák. Akik felrakták, azok mind panaszkodnak: fagy a játék, chrome alapú böngészők nem működnek, ezért visszaáltak az őszi frissítésre. A pubg pedig nem más mint egy optimalizálatlan játék és nem összehasonlítási alap.

• Sub-ZeRo

nagyúr

válasz wassabi11 #52784 üzenetére

Mivel HDD-n vagy, persze, hogy az a gyenge láncszem. Egy SSD-vel jobban hasítana a géped.
    A játékok meg biztos. De ha előre gondolkozol, nem akarsz gépet venni (újra gondolok, amivel cserélnél mindent) meg van egy kis fölös pénzed, akkor még egy 8 gigányi ramra benevezel non plusz ultra lesz a gép. Főleg ha játszol.
    De ha most csak az egyikre van pénzed, szigorúan SSD kell a gépedbe. Azt, hogy sata2 vagy sata3-as kell, meg eldöntöd, mit tud az alaplapod! :K

A pupg még nálam is a bajos a textúrával, mert szerintem ott engine hiba van. Nálam ryzen 5 1600, 16 gb ram, rx560 4gb, meg külön ssd-n vannak a játékok, mert a rendszer egy m.2-őn csücsül.
    De amúgy igen, meghálálja az ssd-t a játék. A plusz ramból nem sokat fogsz érezni, de mivel 16 giga ramom van, nem kell félnem, hogy valamitől elvesz a rendszer, így marad bőven tartalék. Játékra és a háttérben futó programokra gondolok.

Új hozzászólás Aktív témák