- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wassabi11 #52784 üzenetére
Manapság szerintem már kevés a 8 GB RAM. Win10 úgy zabálja a RAM-ot, hogy csak na. Mindegy, hogy 2x8 GB vagy 1x16 GB felosztásban, de én úgy vettem észre, hogy kell a 16 GB-nyi RAM. Tehát nem a dual channel hoz megváltást, hanem a 16 GB-nyi RAM mennyisége.
SSD csak a lemezműveleteket gyorsítaná, semmi köze az fps-hez. Pl. ha indítasz egy GTA 5-öt, hamarabb bejön a játék, hamarabb kezdhetsz játszani, míg HDD-vel azért várni kell egy darabig. De ha már elindult maga a konkrét játékmenet, akkor én az égvilágon semmi különbséget nem veszek észre azzal kapcsolatban, hogy HDD-ről vagy SSD-ről fut-e.
PUBG-t viszont nem ismerem, ha esetleg az egyfolytában menet közben is tölt a HDD-ről, akkor viszont egy HDD is megfoghatja a játékot rendesen, viszont ezzel kapcsolatban akik játszanak vele, ők tudnának csak segíteni. Multizni sem multizok egyáltalán, lehetséges, hogy ott is előnyöd származhatna abból, hogy előbb betölt a játék. Én amikkel játszottam eddig (összes eddig megjelent FPS, autóversenyek, GTA-k, stb.) azoknál semmi előnyét nem vettem észre az SSD-nek, minden teljesen tökéletes volt HDD-vel is. -
Bismarck24
tag
válasz
wassabi11 #52786 üzenetére
Szia!
SSD-vel valóban felgyorsulnak a programok, a töltési idők lerövidülnek, de játékokban fps javulást nem fogsz elérni. A windows tavaszi alkotói frissítése (1803) meg egy nagy bullshit. Nem is értem, hogy 3 millió tesztelőnél hogy nem jöttek ki a problémák. Akik felrakták, azok mind panaszkodnak: fagy a játék, chrome alapú böngészők nem működnek, ezért visszaáltak az őszi frissítésre. A pubg pedig nem más mint egy optimalizálatlan játék és nem összehasonlítási alap.
-
válasz
wassabi11 #52784 üzenetére
Mivel HDD-n vagy, persze, hogy az a gyenge láncszem. Egy SSD-vel jobban hasítana a géped.
A játékok meg biztos. De ha előre gondolkozol, nem akarsz gépet venni (újra gondolok, amivel cserélnél mindent) meg van egy kis fölös pénzed, akkor még egy 8 gigányi ramra benevezel non plusz ultra lesz a gép. Főleg ha játszol.
De ha most csak az egyikre van pénzed, szigorúan SSD kell a gépedbe. Azt, hogy sata2 vagy sata3-as kell, meg eldöntöd, mit tud az alaplapod!A pupg még nálam is a bajos a textúrával, mert szerintem ott engine hiba van. Nálam ryzen 5 1600, 16 gb ram, rx560 4gb, meg külön ssd-n vannak a játékok, mert a rendszer egy m.2-őn csücsül.
De amúgy igen, meghálálja az ssd-t a játék. A plusz ramból nem sokat fogsz érezni, de mivel 16 giga ramom van, nem kell félnem, hogy valamitől elvesz a rendszer, így marad bőven tartalék. Játékra és a háttérben futó programokra gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged