- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon ismerős a Nothing Phone (3a) Lite
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
vadani
üzenetére
32bit-en nem fogja használni a 4x1Gb-t, csak 3x1Gb-t.
Biosba is csak 3Gb-t lát, ami be nem kapcsolod a Memory Remap -ot.
Asus lap elég rosszul kezeli a 4 modult.
Nekem 4x1Gb Kingmax 800-as van P5B-be, és húzott CPU-val
2 modullal megy 800Mhz-en 1,8V-on
4 modullal még 2,1V-on sem indul el 800mhz-en (600Mhz-hez kell 2,05V) -
FehérHolló
veterán
Tanácsolgatás nem az erősségem, de én személy szerint egy jobbfajta 800-as memóriát vennék hozzá, és 667-en járatnám a lehető legalacsonyabb késleltetésekkel.
Árkategóriánként növekvő sorrendben:
1 Geil Ultra v BlackDragon
2 A-data Vitesta 800 EE vagy 1066 EE (ezeket nehéz beszerezni)
3 Supertalent 800-as
4 Crucial Ballistix2-4 teljesen felesleges, ha nem akarsz komolyabban tuningolni.
Szerk.:
Ja, bocs, az előbb megfogadtam, hogy kímélem magam. Tehát: Geil Ultra jó lesz.
-
FehérHolló
veterán
Ott van alatta a magyarázó marketing rizsa (legalábbis a global lapon, a magyart nem néztem), az elmeséli, hogy valójában miről szól.
Nem 70, hanem 75% szerintük. Ez legfeljebb szintetikus tesztekben jön ki, valós alkalmazásokban nem. A tesztprogram verziószámát nem közölték, a rendszer erősen kétlem, hogy stabil lenne, meg ilyesmik. 800-as Geil Ultra Plus szerintem nem bírja 5-5-5-15 az 1404MHz-et, legfeljebb irreálisan magas feszültségen. Geil szerint az 1066-os ugyanilyen típus 1200MHz-ig bírja. Egyébként 1400/800-ból jön ki az a 75%-os rendszer teljesítmény növekedés Asus szerint. Tapasztalat viszont, hogy a C2D-k 1:2-ben hajtva alig hoznak teljesítménytöbbletet az 1:1-hez képest. Tehát ezzel a beállítással (1404MHz-es RAM) körülbelül azt a teljesítményt érik el, mintha 702MHz-en járatnák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Platina minősítésű Toughpower tápokkal bővült a Thermaltake portfóliója
- Tudományos Pandémia Klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Egymilliárd dollárt pumpál az NVIDIA a Nokiába
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- Kinston 8GB DDR5 5600MHz SO-DIMM memória
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo P14s Thinkpad Gen1 FHD IPS i7-10510U 32GB RAM 512GB SSD Nvidia Quadro P520 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002