- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
newgamer #25271 üzenetére
Én már lassan 4 éve használok 64bites oprendszereket. Még ha akkor mondtad volna ezt oké, rábólintok, de manapság ez már butaság. Tessék csak váltani. Ami 64 bites az szépen fogja használni, ami emg még mindig 32 bites az is zökkenőmentesen. Nem látom indokoltnak még mindig 32 bites oprendszert használni. Ugyan úgy fut a 32bites alkalmazás 64bites rendszeren is, de a 64 bites meg gyorsabban. És még a 2x2-es dual channeles ramod is kitudod használni.
-
yolan
őstag
válasz
newgamer #25265 üzenetére
am2-es amd-ből is van 32 és 64 bites, ezzel nem lettünk előrébb
Hát, csak nincs sok értelme, ha azt nézed, hogy vennél egy 2x2-et kitet. Menne dual channelben is, ha 64bites rendszerre válatasz majd, ami egy logikus lépés lenne, akkor kitudnád használni mind a 4 gigát. Szerintem életképesebb döntés mint venni egy 2gb-os modult a meglévő 1gb-os mellé. -
yolan
őstag
válasz
newgamer #25263 üzenetére
Azért már elég sok 64bitet támogató alkalmazás van, ha meg már veszel, szerintem hülyeség 3gb-t veni, főleg 2+1 felállásban. Szépen vennél egy 2x2-es kitet, feltennél egy 64bites xp-t vagy win7-et, ha a procid nem 64nites, akkor vagy csere vagy maradsz a 32 bitnél, akkor ugye csak vram+ram-al együtt 3.5gb címezhető meg, de a nem megcímezhető nem fog tönkre menni.
-
jetimokus
tag
válasz
newgamer #14948 üzenetére
Énis ezen filóztam,hogy ami élettartam garanciás annak jónak kell lennie,csak mondjuk akkor 5 év garral azért drágább mondjuk a Corsair XMS3 mert jobbak az időzízései meg gyári brutalisztik hűtő van rajtuk... mindenesetre nem fér bele ez a koponyámba
tehát akkor a lényeg hogy nem rossz igazából a kingmax ddr3...
köszi a segítséget! -
Drift_Elek24
csendes tag
válasz
newgamer #14920 üzenetére
CPU-z-vel rátaláltam a válaszra DDR (sima vagy h hívják XD) majd veszek még 512 a mostani 512 mellé ha 1gigám lesz akk nem kell gép újrainstall ugye?
jah és az nem számít h geforce6200-am van?elbírja az 1 gigát ugye?
ja még vmi : pl DDR2-es ramot nem lehet a sima DDR mellé rakni? -
Gerisz
addikt
-
tabrev
aktív tag
válasz
newgamer #14880 üzenetére
64bit-es XP felismeri a 4Gb memóriát. De ezt írta Gerisz kolléga is... Nem XP vagy Vista a lényeg, hanem, hogy hány bit-es az oprendszer
Vasinger!: ha veszel a 2x1gb mellé akkor csakis 2x1gb-ot ajánlanék, mert dual chanel-ben csakis így fogja tudni hajtani a lap. (Ha egyben vennél 2gb-ot a 2x1gb mellé, akkor nem használná ki eme tudományát a lap). Másik ajánlatom, hogy olyat vegyél mint ami benne van az a tuti! Hiába vennél 1000-es memcsit a 800-asok mellé, ha tuningolni szeretnél, akkor a 800-asokat ki kellene venned. Hacsak nem haverok annyira... de ez szerintem ritka. Persze tuning potenciál ugyanannyi lehet egy 800-as memcsiben is mint egy 1000-esben
de ez már összetettebb történet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- E-roller topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged