Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PePeT

csendes tag

válasz andrasko #40535 üzenetére

Nagyon köszönöm a tartalmas írásotokat neked is és Qrunak is, sokat segítettek a helyzet megértésében. Bár a következőekben kiderül mennyire. :)

Ha sikerül jó áron megkapni egy használt Core i5 2500 CPU-t, akkor elég 1333MHz/1,5V -ig gondolkodni. Ha ez nem jön össze, akkor egy új Core i3 3220 lesz a befutó, aminél viszont érdemes elmenni 1600MHz/1,5V-ig. (?)

Mivel 2×4GB Dual Channel-ben gondolkodom és szeretném "kipróbálni" az XMP profilt, így tovább nézelődtem a Kingston kínálatában, mert az általad ajánlott Genesis, az SO-DIMM modul és már csak kihívásként is, de keresni akartam alternatívát az ajánlott PnP modulok mellé.

Nem tudom, hogy marketing vagy gyártástechnológiai okokból, de nem találtam a Genesis szérián belül 1600MHz/1,5V XMP profillal rendelkező 2×4GB kit-et, csak 2×8GB-tól felfele.

Viszont a Predator szériában, magasabb frekvencián dolgozó modulból (Profiljai szerint viszont: 1600MHz/1,5V/CL9 paraméterezést is támogatót) kettőt is találtam:
    - KHX21C11T3K2/8X 21.000Ft
    - KHX21C11T2K2/8X 23.000Ft

A Predatorok jellemzőinél írt Z77-es támogatás és az ajánlott PnP szériával szembeni minimális árkülönbség miatt az utóbbit érdemes választani (?)
    Ami egyben mindkét említett CPU mellé is megfelel, a JEDEC és XMP paraméterek lehetősége miatt (?)
    Remélem a magasabb frekvencián való működés lehetősége nem "probléma" (?)

Pontos és helytálló volt a gondolatmenet?

Új hozzászólás Aktív témák