- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Nem lesz iPhone 19
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LordDarkness
üzenetére
Én 4GB-ot használtam eddig, letiltott lapozófájllal.
Azonban egyre többször futottam bele "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenetbe. (Ezt akkor írja ki, ha megtelik a memória, és nem tudja tovább írni az adatokat, mert nincs engedélyezve a lapozófájl.)
Sajnos a 64bites Win7 szeret terpeszkedni, nekem bekapcsolás után 1.5-1.7GB már el is fogyott a ramból. Böngészőt megnyitom, máris 2.3-2.5GB-nál tartok..Engedélyeztem a lapozófájlt (csak 1GB-ot), erre érezhetően lassabb lett a gépem, ha ilyen 50+ megnyitott ablakom van pl. böngészőkben; játékoknál meg a pályabetöltések. Lehet nincs összefüggés, de ez van.
Ezért váltottam 8GB DDR3-ra.RAMDisk-et is használok, oda a böngésző(k) chace fájlai mennek, 200MB-nyi van lecsípve a memóriából.
RAMDisket egyébként ezen kívül csak akkor érdemes használni, ha nincs SSD.Ha SSD-d van, ezeket a beállításokat érdemes átolvasni:
http://logout.hu/cikk/ssd_optimalizalasa_beallitasa/bevezetes.html -
szacsee
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
Ez butaság, hacsak böngésző szemétjeit nem oda gondolták....annak meg semmi értelme.
Ha van 4Gb ramod, ésszel telepítesz a rendszerpartícióra, letiltod a lapozófájlt, rendszer visszaállítást, temp mappát átpakolod, akkor már majdnem mindent megtettél annak érdekében, hogy elérd a maximális élettartamot.
Böngésző cache-t pedig simán HDD-re is szemeteltetheted nem kell ramdrivera tenni.
Swap tiltásának több értelme van SSD esetén, mivel nem lapozza a virtuális memóriát. Ramdrive használatánál pedig mintha csökkentenéd a fizikai ram méretét egy szoftverrel és netán elfogyna a szabad memória akkor swappolna az ssd-re ha emiatt engedélyezni kellene. Nézd meg mekkora ramhasználat van az általad használt alkalmazások futtatásakor, ha nem lépi túl a fizikai ramod méretét, akkor lődd ki a virtuális memóriát.
Ez az én véleményem, esetleg ssd topikban egy gurut kérdezz meg róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Videószerkesztés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- Nikon DSLR topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix 8 GB DDR5 5600MHz SO-DIMM
- 4x16GB Kingston HyperX Impact DDR4 3200MHz CL20 RAM (Garis)
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

fudi2002