- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
prime77 #14741 üzenetére
P45 nem tud sokkal többet igazán, sztem nem éri meg P35 helyett azt venni. Úgy is lassan fogalatváltás lesz akkor meg megint lehet lapot cserélni. P35 DS4 bőven jó, én is azt használok, nagyon elégedett vok vele.
E8400 nem melegszik annyira. Kérdés mekkor feszültséget kér a stabil 4GHz-hez, de ez csak akkor derül ki ha kitesztelted, mert példányoként változó. Ha CM Hyper TX2 még ha neccesen is egy CM Hyper 212 bőven lehűti (még a húzott négymagosoknak is elég, igaz nem 4GHz-en)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pigsty #14736 üzenetére
Nem baj, ha benne marad a CL2.5-ös, csak akkor a bios-ban egyységesen CL3-ra kell állítanod az időzítéseket. Tehát auto-ról konkrétan beállítani a CL3-as időzítést. Nem biztos, hogy a CL3-as bírja a CL2.5-öt. De ki lehet próbálni (ez hívják tuningnak
)...
mod: Amúgy jelentős sebesség különbséget nem hoz a CL2.5-ös CL3-ban megy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #14704 üzenetére
Nem feltétlenül kell jobban mennie nagyobb fesszel. Ha elértél a modul határhoz akkor adhatod neki a feszt, akkor sem megy jobban.
Az hogy a lapod-e a ludas (szűk keresztmetszet) akkor tudod meg, ha kipórbálod másik lapban/lapokban is. Ha ott sem megy jobban, akkor a ramod nem bír többet és kész.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Supercharger #14660 üzenetére
Alaplai chipsetnek is adjál 0,1V-ot, az velószínűleg megoldja. Ramnak ne adj 2,3V-nál többet mert felesleges gyilkolni ilyen magas fesszel. Időzítést kézzel állítsd be 5-5-5-15-re, a subtimings-okat meg hagyd auton.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Klemens #14632 üzenetére
1: Ki kell tesztelned, hogy azokban az alklamazásokban amiket használ(sz) mi hoz többett (pl játékra itt inkább a több/lassab felálás a jobb, tömörítésre meg a kevesebb/gyorsabb felállás). Ha erre nincs mód, akkor általánosságban, maradhat a több memó/lassabb felálás. Gondolm XP van a gépen, annak ezért kell ram. Viszont ebben a felállásban bukod a DC-t sajnos ami P4-en azért tud gyorsítani.
2: CSX nagyon jó márka, bár itthon egyenlőre még nem annyira ismert név. Tuningra is elég jók és minőségi modulokat gyártanak. Link
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skodry #14340 üzenetére
A lassabb modulhoz kell igazítani a gyorsabbat. Mivel az 1066-os ram is default bios beállításnál 800-asként indul ezért nem kell állítanod semmit. Az időzítéseket igazítsd egymáshoz (5-5-5-15/18). Ha húzva van, akkor ugyan így csak más FSB-Ram osztóval/szorzóval kell megtenned ezt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kornel8585 #11737 üzenetére
Igen egyforma időzítéssel kell menjenek. Viszont ha három modult teszel a gépbe akkor nem lesz DulaChanel-ed ami miatt lassul a rendszered.
mod: 400MHz az jó, mivel Double Data Rate (DDR) ezért duplázni kell az effektív órajel kiszámításához. 2x400, hmm... így már stimmel is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sztrogacsev #11210 üzenetére
Mert az 200MHz a valós órajle, a 400Mhz az effektív órajlet jelzi. Everest vagy CPU-z progival megtudod nézni, ott kiírja, hogy 400MHz-en megy effektíve a ramod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nebulo5 #11209 üzenetére
Úgy érzed kevés a ram órajeled? Szűk keresztmetszetnek érzed? Egyébként pont jó lenne a 400-as FSB-hez. 3-as ramszorzónál pont 1200MHz-en ketyegne a memó. Ha van rá pénzed és nem akarsz hamarosan DDR3-at venni (1év múlva már olcsóbb lesz mint a DDR2) illetve foglalatot váltani akkor érdemes váltanod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DooM-Taylor #10903 üzenetére
Igen, romlott az időzítés ezért hiába a nagyobb sávszélesség (667->800) lassab lett picivel. Ha nem adtál több feszültséget a ramank 2,3V-nál nem lesz baja. Hogy gyorsultak-e a játékok azt csak te tudod kimérni. Pl mézd meg mennyi idő alat töltődik be egy-egy új pálya húzás előtt/után pl...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #10608 üzenetére
Persze, Corsair az egyik legismertebb minőségi memória. Nyugodtan vedd meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sk8erPeter #10601 üzenetére
DDR2 667 VS 800 teszt 667-es ram is elég, bár pont játékoknál ad jelentősebb pluszt (persze nem mindnél). Sztem inkább 800-asat vegyél ha van rá keret. SuperTalnet T800 vagy Micron D9 ezek CL4 1000MHz-et is visznek. Ősembert keresd+, ő árul ilyen jó cuccokat olcsón. Ha nem vagy nagy tunigos, akkor meg jó a 667-es is szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
samfishR #5785 üzenetére
Inkább SuperTalnet T800-at vegyél, nem drága és jól megy.
mod:
Kingmax 1066 sokszor még az 1066-ot sem bírja, nem ajánlom
Geil Ultra 1000-et megy CL5-ben maxEzekhez képest a ST T800 meg 1000-et megy CL4-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
Kingmax 1066-ok gyakran még a gyári órajelen sem mennek nem hogy tuningpotenciálról beszéljünk az esetükben.
Geil Ultra nem annyira ütős, 900 CL4 még kijöhet belőle vagy 1000 CL5.
Dragon szintén, Vandit vett most ilyet: 1000 5-5-5-15 +0,3V-al egy P35 DS3R-ben.
Tehát teljesítményben egálban vannak, nem csak árban.
mod: ha jó ramot akarsz akkor A-DATA 1066+ -ot vegyél, 1200-1250MHz környékén mennek CL5-ben. Igaz nem olcsó, 18k az 1GB-os modul.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #3835 üzenetére
Ha elég kb 1000MHz CL4-ben akkor SuperTalen-et javaslom (T800), 29k a 2x1GB-os ára. Elég baráti...[link] Én is innen vettem és nagyon elégedett vok, előtt Geil volt ami egy rakás...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
delirobi #3465 üzenetére
Az a baj, hogy hiába teszel bele most 400-as ramot, ha 333-as is benne lesz akkor nem fog csak 333MHz-en menni, mert egy rendszer sebességét mindig a leglasabb eleme határoza meg. Tehát sztem vagy keresel használtan olyan ramot ami 333-as vagy eladod (ha tudod) a bennelévő és veszel bele 2x512 400-asat. Akkor lesz DC, de igaz Athlon XP-nél még nem dob sokat a rendszeren...
-
Qru
MODERÁTOR
Milyen programmal lehet megnézni, hogy a ramok mennyi feszt kapnak?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
baxxterboy #2981 üzenetére
Add el az 512-est és vegyél bele 1GB-osat. Aztán később beteszel mellé még egy 1GB-osat. Vagy ha a közeljövőben fejlesztést tervezel akkor elég +1 512-es mert úgy is jön a DDR3.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #2795 üzenetére
Van, nekem is olyan van/volt. Száp aluborda van rajta, nem színezet.
mod: hehe, én is beugrottm.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joccy88 #2671 üzenetére
Alapfeszen egyik se melegdik nagyon, viszont nem tudom milyen lapba teszed, de lehet nem fog menni 965-ös deszkában csak ha adsz egy kis plusz feszt nekik. 4modulos tuning nem igazán működőképes (legalábbis 965-ös deszkákban, az újabb P35-ben már nem gond). Geilt ultra CL4-es 2,3V-al 800-on (gyári specifikáció) 4modulnál már elég meleg lesz a helyzet, de ha 5év gar van rá...
-
Qru
MODERÁTOR
Maga az órajelnövelés nem jár nagyon nagy +hőtermeléssel a feszültségemeléssel ellentétben. Tehát ha alapfeszen tuningolsz akkor nem lesz baj. Nekem is E6300-am van és 7x450-en megy alapfeszültségen és nem melegszik túl.
Szóval toljadneki a tuningot bátran.
Ha biztosra akrsz menni akkor TAT-al [link] tesztelheted a procit-ramot. Az ki is írja a hőfokot, amíg nem megy 80-85fok fölé nincs gond és egyben a stabilitást is ellenőrzi. -
Qru
MODERÁTOR
Nekem is Geil Value van. Ha alapon hajtod a procit, akkor a ramanak adj 2,1V-ot (ez még egyáltalán nem ártlamas) és állítsd 4-4-4-12-re (többi időzítés maradjon auton). Nekem így stabil a dolog.
Onnan tudod, hogy nem stabil, hogy majd újraindulgat a gép, meg lefagy a gép. Akkor adj neki több feszt (2,3V-ig mehetsz) vagy tedd magasabbra az időzítést: 4-5-5-15-re pl. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mézespálinka #2498 üzenetére
A memóriamodulokban nincs hőérzékelő az valószínűleg más hőfok lesz, vagy max a környezet hője, de nem maga a modul hője. Amíg kézzel megtudod fogni a bordát és rajta tudud tartani a kezed égési sérülések nélkül addig nincs baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest