Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• skorBooT

tag

Szevasztok Volna egy kérdésem

Vettem új ramokat Geil Ultra 800Mhz2x1Gb, beraktam. Nem állítottam semmit biosban, miután bejött a win megnéztem everestben h. milyen beállításokal megy. Kiderült hogy a 4-4-4-12 helyett 5-5-5-15 ön jár. Feltettem magamnak a kérést miért nem 4 es időzítésen fut? Gondoltam biztos azért mert a ram, mint azt a gyártó is írja 2.1v-on tudja a 4-4-4-12-t és biztos az alaplap 1.8 on hajtja ahol csak 5ös időzitést tud. oké . újraindítás spd =auto, fesz= 2.1v. Megadtam ezeket az értékeket a biosban. Látom hogy most már 4es időzitést állított be neki az alaplap. memtestet lefuttattam jó lesz e ez nekem. 12. perc után hibákat dobott ki amig egyszer le ment összesen 1280-at. Idegbeteg lettem ,hogy cserélhetem vissza. De aztán azon kezdtem gondolkodni ,hogy talán nem így kéne biosban beállítani. Megpróbáltam máshogy.

Nem nyúltam a fszültséghez azt auto-n hagytam. Csak azt állítotam be hogy 800Mhz és az időzítések legyenek 4-4-4-12 a többi auto. Elindult a gép szépen ahogy kell 4-4-4-12. Ezután megint memtest. kb 4-5 órát ment semmi hiba.

A kérdés Esetleg tényleg van valami rejtett hibája a memóriának vagy nem tetszett neki hogy egyből adott feszültségen kellett üzemelnie?
    Azért jövök elő a kérdéssel mert egy számomra ismeretlen hibát dob ki a gép, kékhalál képernyő teleírva,de mivel újraindul nem tudom megnézni hogy mi a hiba oka. Ritkán csinálja és tudom ezernyi oka lehet. eddig kb 3-4 szer fordult elő csütörtök óta. Játék közben.
    thankU

Új hozzászólás Aktív témák