Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
üzenetére
No, időközben az történt, hogy a biztonság kedvéért bevittem a ramot tesztelésre, és hibásnak bizonyult. Egy Kingmaxra beszéltek rá. Ugyanabban a felállásban ez már nem ontja a hibát, bár még azért előfordul, de remélhetőleg a majdani párjával rendben lesz. Túlhajtásban minimálisan gyengébb, mint az Infineon.
Az oké, hogy itt a memsávszél kevesebbet számít, viszont a késleltetésre érzékenyebb az AMD, nemde? Persze ez nem mindenhol jön ki, de van, ahol eléggé. Nos én pont olyan programokat futtatok.
Nos akkor jöhet a túlhajtás (proci+mem).
Az előző procimon nem lehetett állítani a feszt, így alapon kellett ezt megtenni (1600->2160 azért ment). Gondoltam, most 2k rádobásával váltok egy olyanra, amin lehet. A mem korábban 1,7V-on ment, és adott körölmények között elég volt. De most ugye új helyzet van. A neten ellentétes adatokra leltem, minek mit szabad max. adni (feszt), szóval megkérdezném, szerintetek mi a plafon egy DDR400 ramnak, és egy 90nm-es procinak? (S.754 Sempron 3100+ Palermo, ami lényegében egy felezett L2-s Venice - bár úgy vettem észre, a némileg magasabb fogyasztást mutató példányokból lesz Sempron, így egy normál Venice-re hajtottam, de azt nem találtam.) Az alap 1,4V.ps. nem mintha az életem múlna ezen, ez most inkább csak szórakozás, kivárás - ha értelmes árszinte kerülnek a K10-es procik, majd váltok egy AM2+ lapra + procira.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- Samsung 16GB DDR4 ( 2x8 ) 2666Mhz RAM
- Micron és Samsung 32GB ram 1 x 32GB vagy 2 x 16GB 2666/3200Mhz - több db elérhető
- Eladó egy adata 32gb 3200Mhz laptop ddr4 ram
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- ASUS ROG Zephyrus G14 Ryzen 9 / RTX 4070 / 32GB / 1 TB SSD 2K 165Hz PRÉMIUM
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az előző procimon nem lehetett állítani a feszt, így alapon kellett ezt megtenni (1600->2160 azért ment). Gondoltam, most 2k rádobásával váltok egy olyanra, amin lehet. A mem korábban 1,7V-on ment, és adott körölmények között elég volt. De most ugye új helyzet van. A neten ellentétes adatokra leltem, minek mit szabad max. adni (feszt), szóval megkérdezném, szerintetek mi a plafon egy DDR400 ramnak, és egy 90nm-es procinak? (S.754 Sempron 3100+ Palermo, ami lényegében egy felezett L2-s Venice - bár úgy vettem észre, a némileg magasabb fogyasztást mutató példányokból lesz Sempron, így egy normál Venice-re hajtottam, de azt nem találtam.) Az alap 1,4V.
fudi2002