Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Netfone
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz aleister #13494 üzenetére
Ja hogy a halról beszéltél .. Néztem is a másikon hogy ejj de jó szemed van de hát valamit csak mondani kell rá
A halas iso 2000, 1/60, f/2.8 .. hja de hát ez brahifotó, nem készültem körvakuval meg ilyesmik
Amúgy teljesen jogos.Azon filóztam a napokban, hogy makrofotózás is tele van kompromisszumokkal.. rövid üvegen (pl. 60mm) bele kell tolni szinte a lencse végét a témába, hogy jó legyen, viszont a mélységélesség nem annyira pici, mint egy hosszabbon (150mm pl). Persze itt is rekeszelni kell. Igazából a legtöbb makro felvételnél simán diffrakciós "zónába" rekeszelünk, amikor tökmindegy, milyen csúcs üveged van, a részletezőképességéből veszít f/11 felett már mind, és makro-ban simán lő az ember f/20-akat, ha tényleg közel megy.
-
törölt tag
válasz aleister #13492 üzenetére
Én is. Ez f/5.6, de iso 3200 és 1/20, kézből, fának támaszkodva. f/8-11 körül áhh.
Nem is kritikára tettem ide (de köszi), inkább csak megmutatni, hogy kitesznek magukért a vendéglátósok még így télen is Szóval szép, hangulata van. Na nem egy Bécs Rathausplatz, de próbálkoznak, ez már valami -
törölt tag
válasz Real_Necro #13482 üzenetére
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13479 üzenetére
-
törölt tag
Urak, a bükkben mit érdemes megnézni nappal ? A terv a miskolctapolcai barlangfürdővel zárni a napot, előtte.. Bükkszék, Bükkszentkereszt jut eszembe, de hogy itt mit, merre ? Szeretnénk kicsit mászkálni is, nem csak kocsiból nézni.. Ötlet ?
-
törölt tag
válasz philoxenia #13471 üzenetére
Van köztük ilyen ?
-
törölt tag
válasz philoxenia #13469 üzenetére
A droidot imádom, a BlackBerry-t szokom
-
törölt tag
válasz philoxenia #13467 üzenetére
HTC Desire HD és BlackBerry Bold 9900. -
törölt tag
válasz philoxenia #13465 üzenetére
?
-
törölt tag
válasz philoxenia #13461 üzenetére
Szerintem sem.
Mindenesetre nem fogok se bűnt, se egyebet vallani, maradok szigorúan monoton hetero (Remélem, ez ma még nem ciki) -
törölt tag
válasz philoxenia #13459 üzenetére
Kiv vagyok, mit szólna, ha bevallanék egy olyat, hogy meleg vagyok..
Szerk.: valszeg elhinné[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Folytassuk az off-ban
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13450 üzenetére
link Van még mit tanulni barátom
[link] És Freddy-nek, ez reggelig betart, ha jól látom Csak az uccsó video lefekvés előtt, anyu !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13447 üzenetére
Igen, finom a zenéd amúgy, de nem az ízlésem, nekem tolakodó picit, vagyis nem, hanem .. nekem ez a meditálás kezdete.. Általában egy saját válogatással indulok Buddha Bar-okból és Café del Mar-okból meg egyéb gyűjteményekből és megérkezek a 13-ik számnál [link] erre.
Innen általában már súlyosabb jön, ha el akarok szállni. Nem sok jöhet szóba.
- Andreas Vollenweider: White Winds [link]
- egy Karunesh válogatásom
- Carbon Based Lifeforms - Hydroponic Garden [link] (az ultra szétcsapó amúgy)
- Evan Bartholomew - We set out into the Caverns of Time [link] - ezt egy Alex Grey videóval mutatom meg, érdemes végignézned és mélyeket inhalálni gyomorba, nyitni a koronacsakrát és engedni be az isteni energiát
- Thom Brennan - Strange Paradise [link] - szintén Alex Grey-en keresztül, "betegesen" durván jó ez a fickó.. eszméletlen amit csinál és a zene.. ahhh....
- Galaxy: Science of Ecstasy album [link]
- Robert Haig Coxon: The Silent Path
- Steve Roach and Mark Seelig: Nightbloom [link] - Egy gyönyörű vízalatti szabadesés videón keresztül, így indul az album, paffEz a lassú "lemenős" menü (ezen albumok egyike mint utolsó track).
Gyorsabb lemenőnek meg ott a nagy klaszikusok (nem-klasszikusok). -
törölt tag
válasz Real_Necro #13444 üzenetére
Óóó nemár.. AKG..
A chill itt indul (és a jó videó is)De amúgy meglepő, mennyi spirituális face van itt..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13418 üzenetére
Jaja és ha májusban megyünk, itatok mindenkit, kilépek a krisztusi korból
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13418 üzenetére
Ezt is meg tudom kérdezni, p-sz-v beleférhet nem ? 1 nap szabi péntekre és akkor kényelemben vagyunk.. vagy nekem igazából minden 8 (kivéve A8) .. kalandor lélek vagyok
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13414 üzenetére
Én is, nálam még a velem egykorú C64 is újszerű állapot csak a floppy-k púposodnak kicsit, de a 1541 még viszi Amúgy ha a videót megnézed, meg-meg villan néha egy 1D, egy 70-200, szal nincs ott para és ez tényleg nem egy nyomor-zúzó.
Balaton Sound-on 2011-ben a Guetta koncerten tán a harmadik-negyedik "sorban" csápoltam hugommal a tömegben, a legjavában és bántam, hogy nincs ott a DSLR, semmi vész.. előtte Thievery Corporation még lemenő nap fényében ment, jó kis jamaika hangulat, pfuhhh olyan bulit osztottak, szétcsapott .. ott is nagyon fájt, hogy a kis mocsok Androiddal kellett kattintgatnom
Vmi hegyes mókát össze kéne viszont hozni..
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13408 üzenetére
Bocs mindenkitől hogy én fosom a szót X hsz óta, csak most van időm kicsit melóban gyorsan írni..
Real_Necro: Plitvice engem érdekel ismét, akár minitaliként is, akár nagyban is. Még nem voltam, de naaaaagyon szeretném.. szóval ha bármikor ilyet szervezel és épp nem figyelek ide, rúgj seggbe hogy jöjjek én is, kösz. -
törölt tag
válasz aleister #13407 üzenetére
Nem, mehetünk bármikor. Hargita, hegyek, Csík vidék bejárni, stb.. esetleg eleve úgy időzíteni, hogy programra legyünk ott (húsvét???) .. ha a fórum és a kis csapat innen úgy gondolja, hogy egy kisbuszra összedobjuk, kibéreljük és lemegyünk, vagy 2-3 autóval, én a szállást, kaját intézek.
Szerintem gyönyörű tavasszal is, na nem az olvadó latyakban, hanem akkor inkább május (és akkor nyilván nem húsvét)
Én tök bírnék egy ilyen nagy photós talit itt mondjuk.
A másik helyszín, ahol van ismerős + szállás (nagy vendégház, álom környezetben), Zakopane. Gondolom erről sem kell sokat mesélnem
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13403 üzenetére
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13403 üzenetére
Már megint túlparázol mindent
Kell rá egy standard, pár dolcsis esővédő áttetsző izé, de a célnak megfelel egy nagyobb nylonzacskó is az obira, frontlencsén és/vagy napellenzőn rögzitve + egy UV rá és kész, annyi fajta-féle módszer van erre, kókánytól kezdve a nagyon professzionálisig.. de egy Ozora-ra bármelyik jó amúgy, míg nem áll különösebben semmi a kezelhetőség és leginkább a fény útjába
De én nem félteném spec. Még a levegő szipkázós hossznövekedős obikat sem, olyan fólia kell rá és kész, ami nagyobb, de van ilyen is , vagy kókányban a túlméretes eleve és csókolom.
Én inni nem szoktam nagyon, drog végképp nem, szal szívesen végigfotóznám ezt, a zene pedig mmmm füncsi De ez már ízlés dolga.
-
törölt tag
Erre vki a nyáron ? Akár bulizni, akár fotózni ?
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13394 üzenetére
Utánfutóval ?
-
törölt tag
válasz philoxenia #13388 üzenetére
Egyetértek, úgy mindennel amúgy. Inkább az indítékaimat próbáltam belül kicsit megvilágítani, miért is vettem a nagy böhöm nehéz motyót. Két hete kompaktokkal szemezek. Igaz, hugomnak, de szerintem néha én is zsebre fogom vágni, amikor kifejezetten nincs "kedvem" a nagy géphez és annak táskájához, mert éppen egy témanélküli "semmilyen" eseményre megyek, vagy mittomén. Azért hozzám nem nőhet. Pl. megyek színházba vagy operába.. a kompakt a retikülben elfér.
-
törölt tag
válasz zolka78 #13385 üzenetére
Ez a "mire költünk" relativitás a legnagyobb ellensége a mai marketingeseknek és tömegcikk-gyártóknak Az ember egyszerűen érző lény, néha kiszámíthatatlan viselkedéssel, habitussal, különböző időintervallumokon változó szokásokkal, stb Tegnapelőtt még 70-200-ra gyúrtam, ma meg már átértékeltem és 14mm + GOTO-s csillagász állvány + 85 + Mikrosat, ki tudja holnap hogy kelek ? Ez jelentheti azt is, hogy bután nem tudom, mi lenne most jobb nekem, vagy azt is, hogy igazából 50-50, bármerre is hajlok, boldog leszek vele (pontosabban amit ad). Gyanítom, utóbbi helyzet áll fenn, de nem irigyelném azt, akinek élete árán kellene megjósolnia bármilyen gonosz nagyfőnöknek, hogy én holnap hogy döntök. Majd amilyen hangulatom lesz éppen Két jó élmény/tapasztalat közül választok, baj nem lehet.
Amúgy szépen leírtad az életérzést
-
törölt tag
válasz philoxenia #13384 üzenetére
Te arra reflektáltál irigyled-nemirigyled témában, amit én nem is Rád értettem De úgy látom, nem inged, úgyhogy ok A fotós szerintem nem azért amatőr, mert a marketing gépezet által "amatőr" kategóriába sorolt obikkal-vázakkal fotózik. Külföld passz, nem érdekel, ki mivel rohangál. Nem szokott újabban érdekelni a világ, mert belehülyül az ember, egyik ezt mondja, másik azt, jönnek a nagy "vallásháborúk" hogy melyik a jobb, bla bla. Én tojok mindenkire. Nem bunkóságból, hanem egyszerűen úgy élek, ahogy belül érzem, hogy "az úgy van és kész", ami meg nem érdekel, hát nem érdekel. Akkor hallgatok valakire, ha kérdezem
Nem attól lesz jó fotóm, hogy D800-am van, de attól lehet simán szar fotóm, ha szar a vázam (Persze most a nagyonszarra gondolok, mert szerintem még egy "őskövület" EOS 300D-ből is lehet csodákat kihozni). Az autó ügy szubjektív, nem értelek (ez az én hibám)
Van aki kompakton kezd, majd ajánlanak neki bridge-et, majd DSLR-t, jaj, kezdő ne DSLR-ezzen egyből, bla bla, tudod a fórumok, hogy milyen fényképezőt vegyek, vagy amikor a full kő-amatőr beesik, hogy na srácok, kéne egy tükrös - de hogy mire, miért, nem tudja. Én is majdnem így kezdtem a 450D-vel, egyből fejes, mélyvíz, igaz volt előtte kompakt, de azután imádtam mint az állat, hogy tudom mire való az M mód, akkor még az is nagy szám volt a kompakt homályából kilépve, később a technika uralása után jött a kompozíció, az külön fejezet, aztán a stúdió, ott megint "úristen" effekt, most meg nyáron a Nikon nagyvas, marha jó volt a Balcsin a törölközőn hasalva nyomkodni és játszani vele 1-2 órán át, aztán besétálni a vízbe hogy "na most ezt megcsinálom" - és sikerül. Amikor pedig nem sikerül, mert ilyen van ám, borzasztó nagyot lehet korrigálni, hát egy-egy elrontott képet a 450D-nél kukáztam már rég, egyszerűen a RAW-ból sem jött elő annyi, mint ebből most. Szuper dolog, ha a kép pont olyan, ami nagyon kell Neked. Ehhez most legyek profi, a szó akármilyen értelmében is? Nem, úgy gondolom, nem. Jár mindenkinek a jó szenzor.
Szerk.: félreértés ne essék, fotózni tudni kell. De a nagyobb mozgástér utólagos korrekcióra gyönyörűen véd Murphy ellen. Peace.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #13374 üzenetére
Amúgy ilyen PICIBEN tényleg jó
Szerk.: amúgy ha már természet, nekem juza. Ha tehetném, vennék tőle órákat, kísérném, .. bilibe lóg a kezem..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spanyoll #13376 üzenetére
Tudom sokan fújnak rám, mert megvehettem hitelmentesen ilyen vázat. Ez az ország ilyen. De én előre nézek, nem hátra.. mások véleménye meg magukról árul el általában többet, nem rólam. Gyűjtöttem egyébként sokmindenre, az öreg kocsit fullrestaurálni például, vagy egy komolyabb csöves erősítő mert imádom a hifit is, bla bla. Aztán mérlegeltem, hogy a kocsi viszi a pénzt (benzin) és a cash-flow megérezné, legalábbis az akkori. A hifit meg akkor szeretném magasabb szintre emelni, ha megvan az az otthon, ahol előreláthatólag élnék legalább 10-20 évet egyhuzamban (bár ma már).. mert beleszerelmesedtem egy kedves ismerősöm pasijának a házimozi pincéjébe (igaz a házon lévő 200e havi törlesztő nem hiányzik). Úgyhogy vakaróztam, mi legyen, mert hobbi nélkül nem élet az élet, és ez lett, ott volt a 450D, Nikontól meg kijött ez a böhöm, korábbi stúdió fotózásokon a fotós D3s-el tolta, kollégám 5dmk2-vel, a harmadik D90-nel, a negyedik 40D-vel, mindenkinél volt mindenféle gép, erre kijön ez a vas, óóóó mondom rohadj meg Nikon, elég lett volna nekem a D600 és mentek már a pletyók róla, de a gép még sehol, ez meg már finish-ben. Hát .. a többit már tudod. Jött a nyár, a barátnő, a gyönyörű utazás, munkahelyen kissé mélyponton voltam (lelkileg), kellett vmi ami felráz, új kihívást ad, stb. Meglett és most itt boldogítalak Titeket, kissé csodabogárnak érzem néha magam, de hát ez van, ettől még haladok utamon és arra sem haragszom, aki hülyének néz néha. (De tényleg nem).
Gondolkodtam egy rendszervakun, lehet a végén valami Mikrosat motyó lesz inkább. Májusra, szülinapomra. A hobbi szett, vagy valami kültérbe szélmentes helyre könnyen hordózható ernyő, box.. (És egy 85 fix, de az "holnap") mert kültérben rengeteget fotózok embert, természetben pl. (nő ismerőst).
Most nem teregetni akartam a szennyest, csak.. na mindegy, valszeg ezt is érteni fogod És igen, aki megteheti, miért is ne tenné. A pénz erre való. Most vagyok fiatal. Se kutyám, se macskám, se semmim, képletesen. Még lehetek földönfutó, de vihetem sokra is. Akkor meg ? Nem szeretek magamról beszélni (látszik, mi?) de apám széjjeltanulta az agyát, majd beállt a droidba és végigmelózott rahedli sok évet pár cégnél és multinál úgy, hogy megfelelt a munkahelyén a főnöknek, volt kocsi, nagy ház, család, minden, de hogy a mindennapokban miben lelte örömét, passz. Nem szeretnék úgy járni és ma 10x olyan stresszes időket élünk, mint 20 éve.
Van a D800-nak még 1-2 hibája, fogom vinni Nikon Düsseldorf-ba:
- "zöldes" az LCD kijelző és enyhe zöldesbe-sárgásba hajló WB issue-k, amire a fotós szakma húzza a száját, a Nikon meg váltig állítja, hogy az a helyes beállítás és az eddigi gépeké volt rossz. De már kijött az első "fix".. meglátom, a többiek mit mondanak, ezzel várok. RAW-ban úgyis tökmindegy és közel jól kalibrált moncsin már csak ízlés dolga.
- balszélső AF pont pontatlanabb a többihez képest (fine tune mértékben, tehát nem durván). Kalibrálás, szerviz, a neten fellelhető infók szerint Nikon elismerte végre és van rá fix, Fóti út megerősítette, 2 hétre ott kéne hagynom.De mindkettővel tudok élni, kicsit még várok, aztán beadom, ha az időjárásjelentés rossz időt mond 2-3 hétre Középső és többi pont tűéles, a WB sztorit meg finoman lehet korrigálni minden WB értéknél úgy, hogy a kis "pöttyöt" eltoltam 2 egység magentába, most tök jó Canonos WB-m van (csak viccelek).
De egy pillanatra nem bántam meg a vasat, 5Dmk3 ugyanígy szenved. Ez ma már úgy látszik nem bug, hanem feature kezd lenni. Kurvul a világ, a BMW is megy Kínába
-
törölt tag
válasz philoxenia #13374 üzenetére
Nem tudom, nem én diktálom a trendeket, most gazdag-szegény vs. FF-kompakt flame jönne ?
Anyám Skoda 100-on tanult vezetni, én Fordon. Elvisz mindkettő A-ból B-be ? El. Kérdés ? Ja, hogy a Ford más feeling. Bocs -
törölt tag
Euróban. Tanuljon nyelvet, tanuljon szakmát, adja el magát kint, keressen állást és ollé.
Nem akarok politizálni, de ha kishazánkban így mennek a dolgok tovább, ahogy, lesz itt még csúnya EUR/HUF keresztárfolyam. Meg az EUR kisebb is és jobban tömöríthető .. amikor a következő obidat fizeted, nem kell egy aktatáskával menni a boltba, elég csak egy szolíd boríték -
törölt tag
válasz #40935168 #13368 üzenetére
Amúgy igazad van, lenne, csak .. változnak a szokások.. hogy mi az átlag fotós.. ma már boldog boldogtalan xyz "photography" -t nyom észnélkül meg stúdiókba jár, körülöttem csak kapásból 4 ember akiket ismerek régebből, pislogok, hogy már van sok-sok szettje lányokról stb. Nem biztos hogy jó fotók, csak mert stúdióban villant, de persze lehet is, hogy jók, nem tudom, ezt eldönti majd az idő, ugyebár Nánási Pálnak is születni kell valahol. De változnak a szokások szerintem, most azért már egy stúdiót is elérhető áron lehet bérelni és hát aki D800-at vesz, mert megteheti, az nem jár rosszul szerintem, ha itt veszi elő, meg akkor sem, ha éppen a természetben. Engem spec a sport abszolút nem fog meg, de milyen jó már életem főbb pillanatait és emlékeit úgy megörökíteni, hogy egyszer ha nagy családos leszek lesz miből nyomtatni. (Nekem ugyanis nagy álmom, hogy leendő új otthonomat csak és kizárólag saját képekkel díszítem a falakon, 0 idegen kép és ehhez már van nem egy borotva éles, gyönyörű anyagom, sok-sok emlék, tájkép, Balcsi körbe végig, Tirol, szülinapok, nyári életképek a családdal, rahedli dolog). Imádtam pl. a lassan 10 éve meghalt nagyapámat, kis gyerekkoromtól kezdve végigkísérte életem.. de róla alig van némi használható kép, mert a családban senki más nem fotózik.. mentek a régi "kompaktok" (a buci filmes olcsó vacak gépek) és hát azt már scannelhetem, max arra jó, hogy ne romoljon tovább a fotó. A másik nagyapám még él, 90, hát.. Lehet szokatlan, de nálunk fontos ez a családi kötelék dolog. Meg engem nem is a felbontás fogott meg, igazából a D600-ra vártam, de nem jött, előttem meg épp olyan nyaralás állt Dél-Tirolba, amire nem volt szívem gép nélkül menni, .. agyaltam, hogy ugorjak bele egy Canonba, aztán adjam el (vagy mégsem, de akkor szívjam a fogam egy darabig, mindig piszkáljon a kisördög, hogy olyan szimpi nekem a Nikon), stb stb. áhh gondoltam egyet, körbetapiztam az új jövevényt és végül gyá. Lőttem én már fizetős képeket kis Canon vázzal is, gyönyörűen tette a dolgát jó üveggel, borotva minden, szóval ahogy azzal is lehetett KICSIT komolyabban dolgozni, ezzel is lehet light-osban nyomni privát célokra, mindenféle über fotós habitus nélkül. Szerintem. A storage meg már fillér manapság. Azt mondanák sokan, kár elpocsékolni hobbi célra ilyen vázat ? Hát, szerintem nem. Ez csak fejlődés kérdése, mert 10-20-30-50 éve a régi gépek feleannyit tudtak, mint a mai leggagyibb kompakt leemelve a Media Markt polcról. (Erősen túlzok, de ma kb. arról szól a sztori, hogy retrósítunk képeket, meg vintage stb.. régen meg arról szólt, hogy sikerüljön már egyáltalán az a kép) És ilyen körülmények között még egy gyengusabb fotós is szép karriert futhat be, míg ma ember legyen a talpán az a fotós, aki tényleg elismert lesz a szakmában úgy, hogy beletanul és belenő a több tízezer másik mellett, nem úgy, hogy 10-millióból akadt 30 mondjuk, aki komolyan tolta. Ismét túloztam, csak az arányok mások.
Ha én most brutál über frankó fotós akarok lenni, egyáltalán, FOTÓS-nak hívni magamat, vagy Eperkutyus Photography vagy hasonlók, süllyednék a föld alá, mert még nem érzem a tudásom ott, csak 1-2 PS kattintás + 1 jó váz miatt, ahol a FOTÓS kezdődik. De nem is szándékom, mert még nem tudom, akarok-e ebbe mélyebbet csobbanni, vagy elég ez így. Végülis van aki magának fotóz, van aki másoknak, van aki megmutatja, van aki nem mutatja - szabad világ, ízlések és pofonok. Én kifizettem, megvettem és imádom, ilyen egyszerű. És hobbi, mert nincs pofám még a jobb képeim után sem fotósnak hívni magam, nemhogy pénzt kérni érte.
Bocs ha hosszú lett. Ja és szerintem, így a végére
-
törölt tag
válasz philoxenia #13366 üzenetére
De, bőven az. Csak ne magyar pénztárcával gondolkodj, mert nem arra van szabva
-
törölt tag
válasz philoxenia #13363 üzenetére
Úgy emlékeztem az, számomra mondjuk nem ez volt a lényeg. Néztem még utána pár hasonlót..
Jók ezek a középformátum gépek, de hobbinak nulla. mert ökör ára van, így aztán vagy termelsz vele éjjel-nappal és lehetőleg iso100-on, vagy ..
.. milliárdos palánta vagy -
törölt tag
válasz *Ropi* #13342 üzenetére
Érdekes amit mondasz, a minap láttam egy összehasonlítást, D800 vs. egy 40MP-s Hasselblad hátfal, stúdióban. Zaj, színek, dinamikatartomány, tónusok, stb. Nyilván a D800 cipóra verte iso-ban a Hasselblad-ot, a többinél itt-ott elmaradt azért .. és akkor jöttek a dinamikatesztek, túlexponált és alulexponált képek. Highlight-okat visszahúzva a Hasselblad jobb, sokkal több részlet és jobb szín jött vissza a fickó arcbőrére, mint a D800-nál. Kezdő szem persze lehet nem talált volna hibát utóbbiban sem, de a nagyvasnál azért na, odatette magát a 16 bit. Shadow-ból felhúzásnál viszont a Nikon nyert. Amit őszintén szólva nem gondoltam volna, bár az iso már sejtetett vmit nyilván. Mindebből kiindulva és a saját gépet ismervén, én lehet fordítva is megpróbálnám a képet: alulexponálni, égre (azaz így hagyni) és a szobron húzni. Aztán lehet, totál gáz lenne. Hiszen a fő téma még mindig a szobron van, nem az égen.. így azt exponáljuk korrektre inkább, az eget meg ha visszahúzza az ember és bukik ezt-azt, na bumm.
-
törölt tag
Ha nagyon nincs témátok, vagy az idő nem oké, katt. 1.8-as rekesz előnyben. Elég nehéz terep, nehézkes wb, nehéz kompozíció és a szenzornak is kihívás. De aki szereti a kihívásokat..
-
törölt tag
Sziasztok, mobilrol irok, sztem ez uszott ahogy latom, tegyuk szebb idore. Zolka, sotetbe menj ki, az eros palyavilagito lampak gyonyoru fenycsovakat kepeznek a leszallo kodben.
Elindulok haza, kod volt az M3 is, most meg talan meguszom.
Amugy milyen low iso-rol beszelgettek Ti ? Szort feny van majd meg vakulok
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13291 üzenetére
Kerítésen lazán bedugod az obit, kisebb váznál még a vázat is
-
törölt tag
Na akkor nyomom ide is, lehet köpködni, de erre nem készültem, csak kézből mert arra jártam egy ismerőssel. Ekkor még a korábbi moncsi volt, nem színhelyesen, bár elmegy egynek..
Mindegy, szóval téma van és a kerítés nem gond
Zaj és mocsok: FB újratömörítés, ignore. [link]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13287 üzenetére
Ok én délután jó vagyok, Vajdahunyad és környéke klasszul van ilyenkor világítva Ott leszek valahol, kontaktot adok priviben.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13284 üzenetére
Nincs kedvetek bandázódni ? Bp-n járok úgyis. Aki szeretne, csatlakozzon.
Találkozom egy bnőmmel, teázunk kávézunk egyet valahol, aztán kb. egyedül leszek a városban, szerintem nyakamban a géppel keresek valami témát - vagy társaságot.A kettő együtt lenne a legjobb.
Szerk.: áttettem többes számba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csatlakozom, jó fényeket, boldog karit és - ki ne felejtsük - alacsony iso-kat mindenkinek
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13272 üzenetére
Én akkor már máshol szeretnék lenni, nem a 3D-ben
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13270 üzenetére
Oké, azt mondod legyek meggyőzőbb ? [link] (Ez nekem sem férne most bele)
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13268 üzenetére
Szállás ismerősnél jóárasítva, a Toyota-ban pedig öten kényelmesen elférünk de ha két autó jön, máris más a leányzó fekvése. Anyámék rendszeresen mennek, rönkházas feeling, a fa alapanyagot ez az ismerős gyártja + a házakat is ők építik, lehet még egy klassz kis üzemfotó is lenne Szállásuk van, több szoba.. foglalkoznak ilyennel is (vendéglátás).
Hargita és környéke.
-
törölt tag
Újévi Erdély érdekel vkit ? Fotózás, ottalvás, ilyesmik. Januárban valamikor, de lehet kora feb. is, csak legyen hó.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13253 üzenetére
Akkor ezennel Freddy-t gyógyultnak nyilváníthatjuk. Ő már immunis. Vajon kit fertőz meg legközelebb, Ropit ? (A milc)
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13252 üzenetére
Mert csak ezeket linkeltem be. Én már találkoztam ilyennel, ízlések és pofonok, de itt nem a kép dőlése a lényeg, hanem ami rajta van, az arckifejezés, stb. és ha az egyenes képen éppen nincs rajta, akkor e van.
A linkelés ba*a megMost próbáld[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13250 üzenetére
Bocs de utálom az egyenes képeket, amikor minden rendben van de miért is döntöd mellé a fejed ? Nem szédülsz el ? Hozok Daedalon-t jó ?
Nem, szerintem nem. Mondjuk ezek iso3200 és zajszűrés nélkül, monitorom hellyelközel kalibrálva, passzolok.. ilyenre húztam a színeket mert az eredetik pfff ez a narancssárga mindenhol elég nehéz.. (és volt egy fehér fényes díszített fa , háttérben látszik).
Egyébként így mentünk és ilyen is történt Klassz volt tanulni vakutrükköket.. de én csak werkeztem ezeket, nem vakuztam most.
-
törölt tag
Van még hely a Batyin +1 főnek ?
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13104 üzenetére
1:02 mennyire beteg !!! Drift vonósokra..
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13104 üzenetére
Mi ez a zene alatta ? (Gyönyörű, vadászom..)
-
törölt tag
válasz Real_Necro #13098 üzenetére
Tényleg nyitni kéne nekünk egy offtopicot - vagy szervezni a következő nagy talit, ahol élőben lehet röhögni..
-
törölt tag
válasz *Ropi* #13092 üzenetére
A WD-t nem értem
Seagate. De az Infiniband kell. Amúgy nem kell ehhez infra, elég csak a kidolgozós gép és ugye a storage közt. Attól még sima Etherneten is össze lehet kötve a storage a Gbit router-rel egy madzaggal és akkor WiFi-n is eléri a laptop. Ez csak megalománia, ne futamodj meg, igazi csemege egy ilyen setup[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz *Ropi* #13090 üzenetére
Igen ..
Szerk.: még egy igenNeem, amúgy sztem a Gbit tök elég, 2-3 portot trönkölsz és már élvezhető, ha a switch is tudja a forgalmat is és a trönkölést is. De valljuk be, 110-ért 40 gigabit, azaz 4 gigabájt / sec (tisztán, overhead nélkül ennyi átmegy) elég combos, és milyen jól hangzik, nem ? + a frame méretek, kevesebb CPU terhelés, stb. Szeretem az ilyen különleges hülyeségeket, mert lehet néha overkill, de állat. és nincs minden bokorban ilyen
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbálj rá, ha van kereted.. [link]
Az SMB most nem tudom milyen, régen single thread-ed volt, azaz egyetlen szálon ment csak, emiatt CPU limites történet volt és/vagy bivalygyors proci kellett neki, magas Mhz-el. Nem tudom, ma is így van-e még. NFS-sel ilyen gond pl. nincs.
-
törölt tag
válasz KTTech #13081 üzenetére
Milyen a zfsonlinux, stabil portolás ? Én is Debilezek masszívan, ezen gondolkodtam, csak ugye a macera.
Microserver jó, csak kevés a max RAM, zfs-hez meg nagyon kell. Gondolkodom egy egyszerű i3-on, valami bivaly passzív hűtéssel + tömény memória (igaz, a microserver előnye az ECC, ami mezei gépnél nincs meg és ide azért illene)..Mennyit visz így át ? (Olvasás/írás). Mivel éred el, Gbit ?
-
törölt tag
@zolka78: akkor eddig Veled együtt 3 fő ? Ropi, többiek ? Nem nagyon nyilatkozott senki.
-
törölt tag
válasz *Ropi* #12675 üzenetére
Hja értem. Hát akkor csináljuk ilyenre Aki hosszú távon jó, az röviden is, de visszafele már nem feltétlen igaz. Ergo a rövidtávosokhoz alkalmazkodva menni fog ez. De ezért javasoltam, hogy legyen inkább a fotózáson a cél, lihegni lehet, de ne köpjük ki a tüdőnket és inkább kattingassunk.
Mondjuk sztem az útvonal határozza ezt meg, nem mi. Na mindegy passz, azért remélem sikerül úgy összehozni, hogy Te is el tudj jönni és egyébként úgy mindenki.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Real_Necro #12671 üzenetére
Én benne vagyok mindenben, a csapat jó, az ötlet jó.. csak egészség legyen, meg térerő
-
törölt tag
Sztem fotózás a cél, nem túrázás, az csak amolyan "melléktermék", ergo én komponálósra számítok, aztán majd halljuk a többieket is.
De ha lesz ott laposüveg és hasonló jóságok, abból fotó még lehet, teljesítmény már kevésbé ..
Ésszerű egyébként valahogy úgy lenne, hogy teljesítménytúrában végigmegyünk egy útvonalon úgy, hogy bizonyos előre kijelölt pontokon megállunk
innikomponálni. tehát két pont között kommandózunk, a pihenőpontokon pedig stressz nélkül lustulunk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz *Ropi* #12664 üzenetére
Ő is András (Harman). Egyébként kicsit túl vannak misztifikálva egyes obik sztem, aztán nyilván most én ki vagyok egy Schram Andráshoz képest, érted de a józan paraszt ész ilyenkor mindig súg halkan a fülembe, hogy "vigyááááázzzzz" Tisztán technikailag az 50 1.2 ha jó valamire, akkor pont a hibái miatt, mert az van bőven. (Olyan ez, mint a 85 1.4 D, ami a legéletlenebb 85-ös a szélek fele haladva mégis portréra sok profi imádja, mert pont olyan mesés képet ad és hasonlók, holott technikailag nem egy über obi).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #12661 üzenetére
Ezé nem, ez egy full új modell. Pontos is ráadásul, több felhasználótól ezt olvasom. De élőben nyilván megmatatom majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest