-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
wetomi #17696 üzenetére
Semmi.
Kicsit nekem drágának tűnnek. Anno ilyen 7-8 usd környékén vettem szerintem az enyémet, de az nem volt dekódolt.
Ahogy nézem béjen 3500 a legolcsóbb dekódolt.(#17697) MC Pite:
Ezek a lányok ilyenek. -
aleister
veterán
válasz
wetomi #17693 üzenetére
A kínai utángyártottak teljesen jók. Arra kell figyelni, hogy dekódolt legyen. Másik megoldás, hogy markolattal, és nem a legfrissebb fw-vel használod.
A D5100 fotózási szokástól függően 600-700 képet tud az eredeti aksival lőni. Az utángyártott kb a 90%-át tudja ennek. A D5200 ennél valamivel kevesebbet fog bírni.
-
aleister
veterán
Tudtommal ez nem a váz gyengesége, hanem az obiké. A MILC-eknél a kontrasztalapú AF működésére optimalizált objektíveket használnak, tekintve, hogy általában csak ezt az AF módszert használják.
DSLR-nél ezt nem lehet megoldani, mert itt meg javarészt fáziseltéréses AF-et használnak a userek.
-
aleister
veterán
válasz
Larry303 #17474 üzenetére
Bizony!
Amikor már a belépő Canon 650/700D-ben is van érintőképernyő, simán lehetne egy 7xxx-es Nikonban.
Tényleg arról lehet szó, hogy szenzorban elérték a csúcsot. Ezen a téren már nem tudnak fejleszteni, ezért tartalékolják az ilyen fícsöröket, hogy el lehessen adni az újabb modelleket. -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
A legnagyobb előnye a gyorsaság. Fotóriporterek, sportfotósok, sajtófotósok, haditudósítók esetén sokkal fontosabb, hogy azonnal küldjék az anyagot, ahelyett, hogy elkezdjenek a csúszkákkal baszakodni.
Egy futószalag rendezvényfotózáson, bulifotózáson is sokkal fontosabb, hogy már másnap nézhessék az arcok a galériát. A díjazás is annyi, hogy nem éri meg rászánni a kurva sok időt a digitális utómunkára.Családi esemény dettó.
Minimális idő beállítani a WB-t aztán lőhetsz vígan jpeg-ben.
Igazából sok területen megéri jpg-t használni. Alapban én is raw-ban lövök, de ha nincs értelme, akkor egyetlen mozdulattal átállítom.
Node nem is ez a lényeg, hanem, hogy itt szó sem volt raw vs jpeg csatáróll, csak az értelmezési képtelenség és a write only mód valakiből ezt hozta ki.
#17332) szabolcs1975:
Te mekkora egy vicc vagy öcsém?!
Azért, mert képtelen vagy érvelni verbálisan az igazad mellett, ilyen kevésbé burkolt módon fenyegetőzöl.Anno volt egy gyűjtemény a fórumos viselkedés lúzerfordulataiból. Ez volt az egyik legnagyobb.
-
aleister
veterán
válasz
szabolcs1975 #17314 üzenetére
Ez a szál már egyszer moderálva lett, így nem kezdem el újra. Gondolkozz kicsit!
A képeid meg továbbra is várom.
-
aleister
veterán
válasz
szabolcs1975 #17306 üzenetére
Te, mutass már pár saját képet, ha ennyire tudod, hogy hogy miképp kell egy profi fotósnak viselkednie.
Azt már megtudtuk, hogy a DXO-nál és itt mindenkinél jobban tudod a szenzoros dolgokat, de az eddig ismeretlen volt számunkra, hogy a fototechnikai tudásod is a profikét döngeti.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17232 üzenetére
Miért is nem?
18-105-tel mindegyik kivitelezhető. A makró necces egyedül, de egy közgyűrűsorral, fordítógyűrűvel, legdrágább esetben egy Raynox-szal csinál olyan képeket, amik azért jobbak lesznek egy kompakt makró módjánál.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #17226 üzenetére
De most már az olyan kurva jó vázak mint a D90 és a D5100 fillérekért elérhető. D90 + 50 1.8D kb 100k ból megvan. Kicsivel drágábbal D5100 + 50 1.8 G vagy kb árba 18-105 VR.
Kompaktból nem fogod ezt a minőséget kihozni.
(#17227) Eperkutyus:
Most erre mit írjak? Egyrészt várható volt. Semmi rendkívülit nem produkáltak mostanában.
Másrészt ez legyen az ő gondjuk. A jelenlegi cuccom kb életem végéig elég lesz. Nem ejtek elefánt könnyeket, ha egy jellemzően túlárazó, nem innovatív cég kihal mögüle. -
aleister
veterán
válasz
KERiii #17221 üzenetére
Ezeket a témákat csak kompromisszumokkal fogod tudni egy üveggel meglőni. Ha már kitben gondolkozol, akkor mindenképp 18-105 legyen. Konkrétan portréhoz kevés az 55 mm. Makrónál hasznos lehet a D5100 kihajtható kijelzője.
A makró eléggé kilóg a sorból. Legolcsóbban úgy jársz, ha leütsz béjen egy AI-s micro Nikkor 55-öst. 20-25k között némi türelemmel ki lehet fogni 1:1-et tudót. Viszont ezzel csak MF-ed lesz, bár ez nem feltétlenül hátrány.
(#17223) Ijk:
Na látod így, hogy kiejtette a bűvös "haladó" szót, már van értelme D90-et ajánlani. -
aleister
veterán
válasz
forceberg #17204 üzenetére
Az egyetlen értelme ergonómia, kényelem tekintetében van.
HP-nek volt mindkettő. Nem tudott dönteni közöttük. Felrakta mindkettőt eladósorba, és amelyiket hamarabb elvitték azt nem tartotta meg.A 70-200 f2.8 böszöm nagy. Nehéz, ormótlan. Hosszú távon egész egyszerűen fárasztó használni.Az f4 jóval kompaktabb.
Mondanom sem kell, hogy most már rágja a fülem, hogy bassza meg, csak jó volt az az f2.8.
-
aleister
veterán
Árazásilag nagyon rossz. Lesz vagy 360k mire ideér, annyiért meg már van Tami 70-200 f2.8 VC. A Sigma stabisa meg 280 alatt megvan. De a legnagyobb ellenérv, hogy Nikkor 70-200 f4 VR is csak 350.
Állati jónak kell lennie optikailag, ha ilyen ár mellett versenyképessé akarják tenni.
-
aleister
veterán
Az szopó.
A dobozon nem szokott lenni 3 év garis matrica?
-
aleister
veterán
válasz
RedCat #17087 üzenetére
Minimális különbség van a D3200 és D3300 között. Magad is elolvashatod, hogy egész pontosan micsodák.
Ellenben 30k a különbség ahogy én nézem:
D3200 + 18-105: 154k
D3300 + 18-105: 183k
D5200 + 18-105: 210kEz utóbbit én mindenképp szkippelném. Ennyit nem ér. Ellenben a D5100 kitben annyi kb, mint egy D3200. Tán még mindig ez a legjobb választás.
Továbbá, ha nem idegenkedsz a használttól, akkor megfontolandó lehet egy keveset használt, garis példány is.
(#17089) Ijk:
Igen, ezek kétségkívül a D90 előnyei, de erre írtam, hogy szerintem nem használná ki őket az említett felhasználás mellett. Viszont ISO-ban sokkal bátrabban tudna menni felfelé. -
aleister
veterán
Miért is?
Általános célra, családi fotókra bőven jó egy belépő váz. Nincs szükség semmi olyanra, amit a D90 kínál. Cserébe ezekben az új szenzorokban van egy rakat tartalék, hogy az auto módban elkövetett képekből is tökéletes végeredmény szülessen FHD-ra vagy fotóalbumba.
-
aleister
veterán
válasz
RedCat #17083 üzenetére
Az obi választás jó.
D5200 mellett így hirtelen csak a kihajtható lcd-t tudom felhozni. Persze ettől még lehet más is. H nincs szükség erre a fícsörre, akkor inkább válaszd a D3200-öt (ne a 3300-at). A különbözetből rengeteg hasznos dolgot tudsz majd venni (memkártya, táska, állvány, stb).
(#17082) spanyoll:
Az nem csak a garis, itthoni vásárlású vázakra ingyenes? -
aleister
veterán
válasz
szabolcs1975 #17019 üzenetére
Ő a D5100-et kérdezte, nem a D3200-öt.
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #17001 üzenetére
Igen, először én is arra kerestem rá, de abból még nincs DXO teszt.
Az X100-ról találtam. Az elmarad pontok alapján kb 15%-kal a D3200 mögött.Mivel tudtommal Pitének van D5100 is, így arra gondoltam, hogy csinált esetleg valami házi tesztet.
(#16999) Larry303:
Szerintem is.
Barátnőmnek kellett volna valami használt MILC-et venni, de inkább alami Nikon kompaktot választott. Mondjuk nincs ezzel sem baj. -
aleister
veterán
A sok átnevezés, átpakolás mellett ez a HTTP server mode elég fun-nak tűnik.
-
aleister
veterán
Nyugi! Helyette kiadnak potom 3 millióért egy frissítést, ami egy szűk réteget érint.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16855 üzenetére
Meglehetősen sok műtermi képem van, de nem vagyok nagy terembe járós...van hobbi házistúdióm.
Te hova szoktál járni? Debrecen vagy Pest?Voltam pár WS-sen, és nemigen javasolják a modellnek munka közben a képek mutogatását. Az ilyenekre ott az előre tervezett pihenő. Egész addig meg instruálni-instruálni.
Persze ahány fotós, annyi szokás, de szerintem megakasztja a fotózás dinamikáját ez a képmutogatás.Máskülönben egyetértek azzal, hogy ez fun meg a profizmus szelét csapja. Korábban leírtam, hogy abban is melletted állok, hogy ezt a kategóriák topjaiba (D7100, D800, D4) bele kell tenni, de abban, hogy emiatt váltsál rendszert, nagyon nem.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16828 üzenetére
Már milyen 85 1.4G-t teszel rá? Nikkort? Adapterezel? Akkor már inkább adapter nélkül a Nikonra pattintom fel. Minek nehezítsem az életkém?
Wifi? Stúdióból rögtön wifivel mit küldesz? Úgyis szénné lesz még utómunkázva a raw, amit otthon teszel meg. De jó, tegyük fel, hogy rögtön kell jpg-ben a megrendelőnek (ami biztos nem, mert ez nem sajtó-, sportfotó, haditudosítás, stb, hogy fontos a just in time), akkor szépen a stúdióban lévő notiba betolod a kártyád, és kész. Vagy viszel magaddal notit, vagy mikroSD-t teszel a vázba, arról meg telóról továbbítod.
Szóval szvsz egy erősen fiktív helyzetben lehet fontos ez a wifi a stúdióban, akkor is megoldható a hiánya játszi könnyedséggel.Az AA meg a ruhában lévő modellnél többet ront, mint amit használ. Aktnál, portrénál tán van értelme, de őszintén megvallva kétlem, hogy az esetek 99-9%-éban a 36MP-s szenzorra egy 1.4-es álomüveg karca ne lenne elég.
Kicsit csapongsz, ahogy én látom.
Nemrég még írtad, hogy minimálisan ad többet élességben az AA hiánya. Tekintve, hogy néha viszont nyügöt jelent, Neked inkább nembegyere. Erre most A7R. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16816 üzenetére
Miért is?
Semmivel nem jobb stúdióban a D800-nál, főleg a jelenlegi obiparkkal. Ráadásul itt még az esetlegesen jobb low light kepésségéből sem profitál a Sony. Tulképpen megtaláltad azt a területet, ahol a legrosszabban jön ki az A7R egy összehasonlításból.
Egyedül mászkálós (turistás, erdőjárós) gépnek jobb, mert jóval kisebb és fele olyan nehéz. Plusz makrónál dob sokat a kihajtható kijelző.De ezek az előnyük elvesznek a stúdióban.
-
aleister
veterán
válasz
*Ropi* #16813 üzenetére
Ok, de ez esetben adjon a gyártó alapban a felsőkat és pro vázakhoz vakupapucsba illeszthető wifi adaptert! Ha kell a fotósnak felteszi, átnyomja a stuffot ahova akarja, majd leveszi. Esélytelen, hogy azt higgye, hogy nincs fent/nem működik, amikor ott a bumszli az orra előtt.
Ne érts félre, nekem abszolút nem hiányzik, de érthető azok álláspontja, akik ennyi pénzért szeretnének ilyen fícsört is.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16792 üzenetére
Egyébkét, ha én a Canon fejesek helyében lenék, tuti kiadnám ukászba a saját szoftvermérnökeimnek, hogy na gyerekek, csináljuk meg ezt meg ezt a fontos, és eddig nélkülözött fíöcsört a konkurenciának, és dobjuk fel a netre csak úgy valami olyasmi sz9veggel, hogy "segítünk, ha nem megy".
Kurva nagy marketing lenne.
Persze nem tökéletes fw átszabásra gondolok, hanem 1-2 fontos, hasznos hiányosság javítására, ami azért egy üdítő fricska lenne a vetélytársnak.
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro #16784 üzenetére
Pár év, és wifin az agyi interfészedbe küldöd a képet.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16775 üzenetére
Persze, ez így lenne jó, de több, mint valószínű, hogy nem megoldható. Miért nem? Mert a Nikon nagyon őrizgeti a kis titkait. Abszolút nem működik együtt még csak a 3rd gyártókkal sem. Nemrég olvastam erről egy cikket, ami rávilágított, hogy a CZ obik miért MF-fel jönnek ki CaNikon vázakra, és hogy miért vannak AF problémák a Sigma és Tamron üvegekkel.
Visszatérve az alapkérdéshez...fw-ben azt meghákolni, hogy 20 perc helyett 66666666666666666666666 perc (kvázi végtelen) legyen a videó felvétel hossza, vagy hogy bármilyen aksival működjön a váz, egyetlen numerikus vagy logikai érték átírása. Gyerekjáték.
De Te számításokat akarsz elvégeztetni a vázzal, új menüpontokat beépíteni, stb amit nagy eséllyel nem fog senki külsős megcsinálni. -
aleister
veterán
válasz
forceberg #16733 üzenetére
Igen, az tuti az.
Nekem az alapfelvetésem az volt, hogy a kikapcsolt feature-ök nélkül ugyanaz a szenzor a Sony-ban feljebb "kezdődik", mint a Nikonban. Erre írtam, hogy úgy néz ki a shadow/highlight érzékenység nem csak szenzorfüggő, hanem a képfeldolgozó rendszer is beleszólhat, hogy hol kezdődjön az inicializálás.
Ez viszont egy teljesen új alapokra helyezné mondjuk az ADL és HDR képek készítését. Jelenleg ugyanazon érzékenységen (nem iso-ra gondolok, hanem dinamikára) történik al és túlexpo, de ehelyett lehetne a szenzor érzékenységi pontját tologatni.
Most lehet, hogy hülyén fogalmaztam, de remélem átmegy.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16770 üzenetére
Az a baj, hogy lehet hogy nem lineáris az eltérés. Pl 24-en ha 0, akkor nem egyértelmű, hogy 48-on +5, 70-en meg +10 az eltérés.
Szerintem ilyet inkább ne számoljon a váz, meg ez bonyolítja is az fw buhert.Ellenben 1 tárolt érték helyett 3 már elég lenne. Ahogy írod, mehetne a 2 végállásba és középre.
(#16771) Eperkutyus:
Gondolom így mégiscsak jobban fogyna.
Egyébként üdvözlöm az ötletet. -
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16755 üzenetére
Akkor már miért nem Green Lantern néven?
-
aleister
veterán
válasz
Elektrosokk #16758 üzenetére
Szerintem ne ezzel a fotóval menjél promózni. Főleg ne a Nikonban.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16702 üzenetére
Én is ebben a hitben voltam.
Akkor viszont pláne érdekes ez az eltolódási jelenség. Ez ugyanis azt bizonyítja, hogy a szenzor bírja mindkét végen, és a képfeldolgozó egységen múlik, hogy melyik területről akar többet profitálni.
Ha az általad linkelt teszten kiválasztod D800-nál az extra high ADL-t, valamint az A7R-nél az lv5 DRO-t, akkor szépen elhúz a D800.Egyébként pont a minap futottam bele egy ilyenbe. Tök alexpós, kb teljesen fekete fotóból használhatót csinált az LR. Nagyon brutál ez a szenzor. Persze nagyobb nyomatnál már kéne zajt szűrnöm is, mert 3 EV körüli korrekciók, shadow és csúcsfény buherok voltak rajta, de monitoron még FHD-ben is bevállalható.
Otthonról postolom majd a képernyőmentést.(#16706) Eperkutyus:
+1 -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
kovaripeti #16575 üzenetére
Index Nikon adok-veszek.
-
aleister
veterán
Egy kis pontosítás...
A 35-ös f5.6-ig jól használható FX-en. Nem ilyen gáz képet ad, amit linkeltél. Ezt nem tudom, hogy hozták össze. Gab.m-mel teszteltük a talin, és kb olyan effektet ad, mintha direkt ráhúznál PS-be egy lightos vignetta szűrőt. Itt van pár kép róla, én szerintem már letöröltem őket. Vigyázat 1.4 GB raw!!
Csodálkozom is, hogy a Nikon nem úgy kommentálta az esetet, hogy ez feature nem bug.A Tokina 14.5 mm f8 körültől rajzolja ki a full framet. Aki nem akar rekeszeléssel bajlódni annak 15 mm-en már full jó. Nálam a CPL még be szokott itt is vinyettálni, pedig slim kivitel, szóval nálam tényleg csak fix 16-os.
-
aleister
veterán
válasz
flash- #16524 üzenetére
Igen. Nincs is benne a nevében a DX.
Mondjuk a legtökéletesebb példa a Nikkor 35 1.8G ED lett volna, ami ugyanilyen gyutávú, csak kirajzolja a full frame lapkát is.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #16442 üzenetére
Már egy ideje szó nélküli cseréli a Nikon a D600-ban a zárat.
Mondjuk az igaz, hogy azt még nem hallottam tőlük, hogy "ezt elqrtuk, nem kicsit, nagyon".
(#16443) Larry303:
A D700-nak nincs ám olyan fene nagy sorozatkép sebessége. Raw-ban 5-öt tud lőni másodpercenként, aminél a D600/610 is jobban teljesít. Ahogy nézem portrémarkolattal, jpegben tud 7-8-at. Ez már okés, ha valaki megelégszik vele.Gulyópapa:
Igen, de van ennek egy kulturált módja is. Ez a sunyizós. :Ö -
aleister
veterán
A szertartás -ami pont a templomban van- szerintem fotózható stabival. Szinte minden résztvevő, szinte minden pillanatban mozdulatlan. A rokonság ül a padokban, a pár ácsorog/ül a pap előtt, a pap sem cigánykerekezik az oltárnál.
De majd Ropi megmondja, ha nem így van.
Az 24-70 tele vége meg elég necces 1/80-nal. Ugyebár az R szabály, csak irányadó. Erősen emberfüggő.
-
aleister
veterán
válasz
Gulyopapa #16369 üzenetére
Nézd meg mit írtam a vitaindító postban, valamint a képes hsz-ben.
Ha senki nem teszi helyre a dolgokat, akkor az idetévedő kezdőkben ezek a blődségek rögzülnek.
Ez szerinted okés? Helyénvalónak tartod, hogy félrevezető információk vannak egy szakmai topicban?(#16371) Mercutio_:
+1 -
aleister
veterán
válasz
Gulyopapa #16366 üzenetére
Ebben igazad van.
Egy ideig meg is kapta. De amíg ő nem tiszteli meg az agysejtjeimet, mert sorozatosan harakirit követnek el a baromságai láttán; vagy a drága időmet, amit pl az előző post megírására fordítottam, addig ne várjon semmit.(#16367) spanyoll:
ND-vel nem lett volna ugyanannyi a záridő te kis butus. -
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #16320 üzenetére
Csak hogy legyen egy kis fogalmad miről is van szó:
Szombaton bementem egy teljesen hétköznapi erdőbe. Nem voltak mamutfenyők, összefüggő dzsungel, csak egy szimpla fás terület 4-5 méter magas nyomi fákkal. Kint verő napsütés, bent fényszegény terület.
24mm f2.8 1/10s ISO100
A képkivágás a képközépről készült. Látható, hogy VC nélkül rendesen bemozdult. VC-vel sem az igazi, de már vállalható. Netre, lekicsinyítve pedig teljesen jó.
Kicsit feltoltam az ISO-t, hogy életszerűbb legyen. Ugyanezen okokból kifolyólag a rekesz is felment 5.6-ra:
24mm f5.6 1/40s ISO1600
A képközép ezeknél a beállításoknál rendben volt. A lényeg a sarok ebben az esetben. Itt már elégnek kellett volna lennie a reciprok szabálynak, de az a fránya 36MP csak felmutatta a középső ujját. A kéreg mintázatán, és a leveleken is látható a bemozdulás.
Igazából az ilyen jellegű képeknél szűkebb rekeszt használ az ember. F8, néha felette. 3200-6400-ig még fel tudtam volna menni ISO-ban, így kb ugyanilyen képek születtek volna f8-ig. Efölött reciprok szabályon kívül estem volna záridővel.
A helyszín ideális volt, mert a fénymérésem szerint a templomban kb ugyanez a helyzet.
Mi a konklúzió:
1. Nem beszélünk tapasztalat nélkül hülyeségeket.
2. A stabi UWA-n kívül mindig jól jön. Ha épp nem kell, max kikapcsolja az ember.
3. Azért mert elképzeltél egy bizonyos fotózási helyzetet, ideális fényviszonyokkal, attól még rengeteg egyéb helyzet adódhat, ahol igenis szükség van a stabira (turistafotók, esküvőzés, beltéri használat, stb).Részemről ismét befejeztem a veled való kommunikációt egy időre. Fél évig neveljen más.
Ha kell valakinek, felteszem az eredeti képeket az exif miatt.
-
-
aleister
veterán
válasz
forceberg #16345 üzenetére
Anno valamiért nálam is képbe került. Tán a D5100 mellé szerettem volna egy régebbi, beépített AF motoros vázat. Jó kis tank az biztos.
(#16344) Gulyopapa:
Vigyázz, mert a snapshotos fiók néha elböknek ezt-azt. A múltkor egy belépő Canon vázba pakoltak AF motort...csak épp a Canonnak nem szóltak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest