Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
alien_
őstag
válasz
rauschie #3351 üzenetére
Fotózáshoz nem értek, de D50 / D70 -et javítottam jó ideig, ha kell valami segítség, szívesen segítek!
Dualon kolléga jól beszél, én is exponálásszámot, CCD állapotát, AF működését, belső screen-ek/finder tisztaságát nézném használt gépeknél. Koszt ki lehet szedni (de pl lehet alkudozni miatta...), de a karcokat nem igen, érdemes figyelni. A fénymérő szenzor működésére is érdemes odafigyelni, főleg D50-nél sokszor rosszul van beállítva.
Egyébként nem törvényszerű, az az 50k exponálás, láttam már 4k után lehalt shuttert is =)
-
Dualon
tag
válasz
rauschie #3351 üzenetére
Zár (hangja, megnézni), fókuszpróbák (sokan próbálnak megszabadulni sunyin fókuszhibás váztól), gombok, bajonett érintkezői, CCD karc, komolyabb külső sérülés (pl. ütésre, zuhanásra utalhat).
Vigyél magaddal legalább egy, inkább 2-3 objektívet, lehetőleg különbőző márkákból, s olyanokat, amiket biztosan jó vázon megfelelően fókuszálónak találtatok. Ezzel minimálisra csökkented az esélyét, hogy belefuss egy rosszul fókuszáló vázba.
Ha tudsz típushibáról (pl. D70(s) zöld led halál), járd körbe a témát. Olvass utána, a választott váznál mi fordul elő leggyakrabban hibaként.Expószámot Total Shutter Release néven tárolja az EXIF, legtöbb képnézegető elmondja. Úgy tudom, ezt házilag csak hozzáértéssel lehet megbütykölni, de a tuti a Nikon szervíz véleménye.
Aktív témák
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Docker konténerizálás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- 3D nyomtatás
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest