- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Picur65
csendes tag
Igen, nekem van egy ilyen. Kb 10+ éve vettem, szerintem már régen nem gyártják. Jó kis obi, nem úgy mint a mostani 4-5,6 -osok.
Viszont épp ma voltam a Tripont-ban és az egyik eladó most árulja a sajátját. Azt mondja digitálishoz is használta és jó volt.
Mit szeretnél még tudni? -
Ismered ezt az oldalt? http://www.photozone.de
Itt van egy olyan rész, hogy reviews, azon belül le kell menni az oldalon, hogy Nikon AI-S, AF lens, és ott van egy lens performance survey. Ez egy, a felhasználói visszajelzésekből felállított adatbázis. Ezek alapján a visszajelzések alapján ez egy elég jó obi, ebben a fényerőben-kategóriában. Good (3.25) értékelést kapott, ez azért ezen az oldalon elég jónak számít. Én ez alapján azt mondanám, érdemes komolyabban foglalkozni ezzel az ojjektívvel.
Szerk: elnézést, elírtam a linket.
Megpróbálok egy direkt linket is betenni a lens performance survey-re, de nem garantálom hogy működik is.
[link]
[Szerkesztve] -
Dualon
tag
A már említett 'másik' fórum D80 topic-jában messzemenően körbejártuk az alsó- és középkategóriás telék témakörét, beleértve azt is, hogy egyik kedves fotóstársunk csinált egy rakat tesztképet a 70-300 ED Nikkor, a 70-300 APO Sigma, a 70-300 VR Nikkor, illetve a 80-400 VR Nikkor részvételével.
A véleményem a személyes tapasztalatok, a fenti teszt, illetve a neten fellelhető komolyabb tesztoldalak (photozone.de, slrgear.com, stb..) alapján írom.
Az 55-200-as Nikkor obi műanyagcső hangulata ellenére egészen elfogadható optikai minőséget nyújt. Az 55-200-as Sigmát nem ismerem.
A G-s 70-300 az, amit minden jóravaló fotós elad.Az ED-s változat valamivel jobb, de szvsz nem éri meg a pénzét.
A Sigma rettenetesen lágy, CA-zik rendesen, általában a fent említett teszt három 70-300-asa közül látványosan a leggyengébben teljesített.
Az alsó kategóriában tehát valószínűleg 55-200-at vennék, ha vennék.
A 70-300 VR egy izgalmas kérdés. Optikai teljesítménye nagyon jó, 70 mm-en feloldása például a D200 érzékelőjének fizikai határait döngeti... 200-on is korrekt még, 300 felé (különösen 250-től) láthatóan lágyul.
Hibájának szokás felhozni az erős CA-t. Őszintén megmondom, még nem tudtam megmondani, ez valóban probléma-e. A gyakorlatban minimális CA jelentkezik, illetve ha meg is jelenik, kb. 1 pixel körüli laterális, kékeslilás kromatikus aberrációról van szó.
Másfelől a lencse valós AF-S, és amit nem mondanak a tesztek: a VR II beszarás. Szó szerint. Perceken át csak azt játszottam, hogy tartottam 300-on a cuccot (félig lenyomott expógomb mellett), néztem a remegő keresőt, aztán csak bekapcs VR, és atomstabil. Tényleg döbbenetes - meg kell fogni, ki kell próbálni.
A 70-300-ról egyébként írtam picit részletesebben is, de nem tudom, mennyire illik errefelé keresztbelinkelni más fórumokra... (lehet, hogy majd átmásolom ide is).
Számomra a 70-200-as tartomány az érdekes, így kiesik a lágyuló tartomány; nagy pártolója vagyok a 70-300 VR-nek.
A 70-300 VR egyébként bruttó 125 körül megkapható mostanság, a 140 nem a legjobb ár.
Másik jó választás a 80-200 AF-D, de érzésem szerint nem ebben az árkategóriában keresel (~250k). Számomra hiányzik belőle egy-két dolog, így kifejezetten nekem a 70-300 VR hálásabb választás, de ez nagyon függ az egyéni igényektől.
A kulcskérdés: Milyen célra szeretnél telét?
Szerk.: Kéne előnézet...
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
A zindeksz déötven topikjában kialakult álláspont szerint a 70-300-ak (az új VR-t kivéve) roppant harmatosak, jellemzően 200mm fölé nem érdemes tekerni őket. Az D-s sem egy csoda darab, annyival tud többet hogy D-s (ad távolságinformációt a váznak, vakuzásnál hasznos lehet).
Ha mindenképpen 70-300, akkor a Sigma apó makró jobb darab mint a nyikony (bár a Canon végű (canonon persze) jobban teljesít mint a Nikon végű).
Az 55-200 nem sokkal, de érzékelhetően jobb darab mint a 70-300, és bár nem a gyűrűs SWM motor van benne hanem sima mikromotor, azért mégiscsak AF-S. Ez a végén, 200-on is használható (bár csodát várni tőle nyilván nem kell). 30-35k-ért használtan begyűjthető (én 32-ért vettem, még soksok hónap garival)
A tévedés jogát, mint mindig, fenntartom -
csiga997
őstag
-
csiga997
őstag
Vegyél egyet és megtudod. 6e ft, annyiba kerül mint egy vázsapka. (Persze, kb annyit is ér
) Sokat nem veszíthetsz. Jó képet ugyan nem csinál, de legalább mondhatod, hogy mű-hű-vé-hész vagy.
Olyan ez, mint a Lomo, meg a hasonlók. Az a jó benne, hogy rossz.
Itt a link: [link] -
Flow: lens in a cap.
Anno mikor az első cuccukat kiadták, az egy olyan valami volt, ami egy lyukkamerát csinált a digitális gépből. Azaz tkp egy objektívsapka, kifúrva egy nagyon kicsi lyukkal. Persze ennél bonyolultabb a dolog, és ezt követően kezdtek kiadni mindenféle érdekes ''vázsapka'' obit.
Én még ott leragadtam, hogy csak a sima lyukkamera-vázsapka-obijuk van, de megnézve a weblapjukat már van egy pár féle.
Tehát a normális válasz, hogy elvileg ilyen érdekes, kreatív objektív-szerűségeket gyártanak. Anno láttam képeket a ''lyukkamera''-objektívükkel, érdekesnek érdekes. Ennyivel többet tud a géped ha megveszed, de ismerni kell a felhasználhatóságát. -
Talas
tag
Köszi, igazán rendes vagy hogy megnézted az árakat, és a felajánlásod is korrekt. Ezek szerint az árak szerint az itthoni szürkeimport olcsóbb.
A segítséget meg mindezektől függetlenül szerintem bármikor megkapod akár itt is. Sőt vannak egész jó oldalak kezdő fotósoknak is, onnan is sokat lehet tanulni, bár a saját tapasztalat az igazi.
Erre is jó többek között a digitális technika, hogy tanulóidőben nem kell sajnálni az ellőtt képeket. ezért is vannak 20000-es expok egy éves gépkeben, amiből használható még az egy tizede sincs sokszor
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Apple MacBook
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest