Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • jasonka

    aktív tag

    Üdv Mindenkinek !

    (Ígérem, hosszú leszek :DDD :DDD , mert a kérdéseim részben Nikon DSLR-re, részben PC-re vonatkoznak, de a kettő összefügg...)
    Jelenleg Nikon D50-em van. Vagy D90-re, vagy D5100-ra szeretném lecserélni. Nem kérdés, hogy a D5100 újabb, fejlettebb, többet tud, stb. A D90-hez ugyanaz az akku (ráadásul utángyártott is ) jó, van benne fókuszmotor, (így meglévő 1,8/50 -emet nem kell "G"-re lecserélni) és kellő mennyiségű dedikált gombja van, nem kell kotorászni a menűben, valamint jó a fogása. Az általa készített fájlok alig nagyobbak mint a D50-é, viszont a videoja elég kezdetleges.
    Ezzel szemben a videoban és fotóban remek, sokoldalú, LCD kihajtós D5100-ban ( amiért "esz a fene" :DD :DD :DD ) nemcsak hogy nincs fókuszmotor, nemcsak hogy új (és csak gyári ) akkut fogad el, hanem 3x akkora fájlokat készít, a videojának lejátszásához pedig gyenge a jelenlegi PC-m. ( 2,8 GHz-s Northwood, 2 GB RAM, IDE-s HDD-k... :((
    (Csak szaggatottan tudja lejátszani, azt is inkább csak 720-as felbontással...)
    (Jelenleg három Nikon obim van :ezekből 2 db S-es, tehát beépített AF-motoros, a harmadik a már említett régi 1,8/50)

    Kérdés: 1. Ezek alapján Ti melyik gépváz mellett döntenétek - mérlegre téve a gépek tudását, és az ezzel járó pluszköltségeket ?
    2. Ha mégis a D5100-at javasoljátok kb. milyen MINIMÁLIS PC-konfig kell hozzá ? (Pl. Intel Core Duo elég-e, ill. mennyi RAM kell, elég-e az esetleges alaplapra integrált videoktya ?)
    (Még csak annyit : van egy LCD TV-m HDMI-kimenettel, végül is talán ahhoz is lehetne csatlakoztatni a D5100-at lejátszáshoz, nem ?)

    Köszönöm, ha tanáccsal segítetek.

    Hja kérem ! A Belváros !...

Aktív témák