Hirdetés

Aktív témák

• gab.m

senior tag

válasz Ijk #32699 üzenetére

Ez sajnos így van. Bár az enyém tényleg egy makulátlan darab, 700 expóval vettem, és most is még csak 3600 van benne, így talán nagyobb eséllyel indul, mint a több tízezer expósok. Pont ezért szorít is az idő úgymond, mert kevés expóval könnyebb lenne eladni. Ezzel szemben ott van a D3100-am, amiben már asszem 32k expó van, na azt döcögősebb lesz eladni.

Kleroo: őrült színek, máshogy nem tudom leírni. Mióta rájöttem, hogy milyen jók a gép JPG képei, mindig Raw+ small Jpeg-et lövök, ez így nem foglal sok helyet, viszont legtöbbször szerkesztés nélkül lehet mutogatni és akár netre is feltenni. Biztos én vagyok a béna utómunkával, de egyszerűen képtelen vagyok azt a színvilágot és élességet hozni utómunka során amit a gép motorja produkál, persze jól megtekerve egyéni ízlés szerint a jpg paramétereit. Persze ez a színvilág nem mindig kívánatos, arra ott a Raw hogy átmahináljam, de pl. a D7k menüit akárhogy tekergettem, nem tudtam közel sem olyan jó (annyira tetsző) jpg-t kihozni belőle.

Aktív témák