Keresés

Aktív témák

• tocsa

senior tag

válasz khalox #5 üzenetére

Én már írtam 120 oldalas diplomamunkát Word-el. Erősen megfeküdte a gyomrát.

Általános szabály a Word-nél (pontosítok: Word97 és Word2K), hogy mindent úgy csinálj, ahogy ő akarja, azt állítsd, amit arra szántak, hogy állíthasd. Megerőszakolni nem érdemes semmit.

Pl. konfigurálj be bekezdés stílusokat, és használd azokat. Használd az autómata tartalomjegyzékét. Ha nem így teszel, végképp elvesztél.

A gond csak az, hogy 120 oldalnál, sok képletnél ezek a saját eszközei is maguk alá rottyintanak, és hibáznak. Pl. nekem a diplomaterv felétől elkezdte előről számozni a fejezeteket. Hogy miért, nem tudom, mert gondosan jártam el.
    Csak azért nem izgattam magam, mert tudtam, hogy átviszem úgyis az egészet TeX-be. Azért írtam Word-be, mert akkor még nem volt OpenOffice alatt helyesírásellenőrző.

(Ja, képleteket persze nem tudtam átkonvertálni ezeket meg kellett írni, meg a szöveget formázni kellett ugye. Nagy meló volt, ezt se ajánlanám. Nemtom mi a legjobb. Egyből TeX-be írni?)

Aktív témák