Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
AxBattler #18258 üzenetére
Hát ezt a bolt/LG Magyarország tudja megmondani, de LG-nél direkt azért szervezték ki a tápot a monitoron kívűlre, mert az ő eszközeikben valahogy mindig tönkremenésre hajlamos volt. A külső tápjaik sem kevésbé ócskák, csak egyszerűbb a szervizelés, szerintem simán adnak másikat.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Tomi_78 #18250 üzenetére
Nem, mi nem látunk csíkot, sőt a kurzort se.
A szalagkábel valóban a burkolat alatt van, ezért kell egy kis (de finom!) erejű mozdulat, hogy azt odanyomd a gyári állapotba, kb. így. Ezzel nem javítod véglegesen a hibát, kb. arra elég, hogy diagnosztizáld, hogy igen, tényleg ez a baja.(#18251) GEPESZ66: Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, a panel lekötése inkább a házilagos "barkács" megoldás, szerelő valószínűleg megkísérli kitisztítani a gombokat vagy cseréli. Ha lekötöd, akkor lehetnek olyan funkciók, amiket nem tudsz elérni (pl. váltás bemenetek között *Szerk.: A te monitorodnak csak egy bemenete van, azt nem érinti*), de az alapdolgokat, mint fényerősség, kontraszt lehet szabályozni a videokártya kimenetén a meghajtóprogramból is (csak ne felejtsd el visszaállítani alapértékekre, ha kicseréled a monitort).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Tomi_78 #18248 üzenetére
Ha hardveres a hiba, akkor azt mi képernyőmentésen nem látjuk, csak fényképen. Bár én ilyen korszerűtlen monitorra hiba nélkül is rávágnám azt, hogy csere, de nyílván ez anyagiaktól függ. Azért egy modernebb eszköznél nem szabadna, hogy hibát okozzon az áramelvétel (már ha az elosztó is normális minőségű). Leírás alapján szalagkábel hiba (finoman érdemes végigtapogatni a monitor káváját), de lehet valami simán elöregedett a vezérlőpanelen.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
GEPESZ66 #18244 üzenetére
Ugyanarra tippelek, mint eggyel fentebb: kontaktos menü gombok. Le lehet kötni külön azt a panelt amin vannak (csak ki kell húzni a kábelt), egy próbát megér.
(#18245) selembeli: Nem is fog menni, csak legfeljebb külön szoftverrel, de a panel 60 Hz-re van hitelesítve - én belépőszintű monitortól többet nem is várnék. Egyébként ha teheted használd a digitális kimenetet (HDMi) az analóg helyett.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Sátán44 #18241 üzenetére
Vagy táp vagy gomb - Philipsek szeretik azt a hibajelenséget produkálni, hogy konktaktos lesz a gombsor, de ezt eddig csak az OSD állító gombokkal láttam, főkapcsolóval még nem. Mindenesetre ez természetesen nem túl egészséges a monitornak, mert mindentől folyamatosan elveszi/visszadja az áramot, de ha valóban ez a gond, akkor direktbe kötve még használható marad (csak értelmszerűen folyamatosan be lesz kapcsolva). A táp már nehezebb eset.
(#18242) bundli: AMD és Nvidia meghajtórpgoramból egész biztosan lehet driveresen állítani a fényerőt, de szerintem Intelnél is valahogyan (meg talán Windowsból is van rá megoldás ha az ember fél napig túrja a Vezérlőpultot).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
charmant #17748 üzenetére
Az, hogy Philips monitor, kicsit tág fogalom. Nekem van Philips 170B-m, ami hasonlóan megbolondult, a menüt irányító gomb zárlatos lesz és azt a jelet küldi, mintha folyamatosan nyomva tartanád. Ha nagyon öreg monitor már, ami nem túl értékes, akkor szerintem nyugodtan megbonthatod és simán lekötöd a panelt, amin a gombok helyezkednek el (ha van beépített hangszóró, gyakran az is erre van kötve), így persze monitor helyett már csak puszta kijelző lesz, de használható marad. Műanyag borítással óvatosan, mert szeret törni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
r.laci38 #17287 üzenetére
Ha a VGA-d digitális kimenetét a monitor DVI bementével kötöd össze (anélkül, hogy D-SUB-ra alakítanád - az ez a kék 15 tűs csatlakozó) nem is fog visszajönni a probléma. Próbáld ki, jó eséllyel picit élesebb képet fogsz látni.
(#17288) Yodamaister: Most notebookról fórumozok és távolról ránézve a képre először azt hittem, hogy a fényképezőgéped redőnye nem nyílt ki rendesen. Ha még van jótállás a monitorra, ez bizony akkora garanciális ügyintézés, mint a ház. Szerintem a háttérvilágítással nem oké valami (vagy magával a LED-el van a baj, vagy a tápellátásával), de ha jön erre nálam okosabb, biztos mond pontosabb diagnózist.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
szabacsik #16499 üzenetére
Én ugyan nem szakértőként vagyok itt, de egy fehér-mosással megpróbálkoznék: fényerő maxra felteker és fél-1 órára teljesen fehér képet beállít, utána teljesen feketén ismét megnézni, hogy látsz-e beégést. Fura, én az utolsó pár generációs LCD-nél már egyáltalán nem tapasztaltam ilyen hibajelenségeket és ha egy időre vissza is állt a szép képre akkor ez lehet más probléma, de egy próbát talán megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- Milyen routert?
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest