- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nnoobie
újonc
válasz
#94529552 #20809 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkitől.
Pár napja hosszabb időre bekapcsolva hagytam működve és előtte állítgattam a videokártyán. Természetesen már nem tudnám felidézni az eredeti beállításokat és nem találom a "vissza a gyári beállításokat" részt.
Azóta nem tudom bekapcsolni úgy, hogy úgy is maradjon, pedig több időt szántam rá, mint eddig. (szintén 0,5-3,5 másodperc után elmegy a kép, az idők hosszában még nem fedeztem fel rendszert.)
Azóta másik laptoppal is próbáltam, az átalakító nélkül (VGA-VGA). Csak az eredeti VGA kábelt nem tudtam még cserélni. Mindig ugyanaz a probléma.
A lámpás megoldást is próbáltam. Ha elfeketedik a képernyő. Alul a led zölden világít tovább, de hiába világítom bárhonnan, bármilyen szögből, nem látok rajta semmit.
A monitor világítása nélkül nincs vmi "reset", amivel a gyári beállításokat kikényszeríthetném? Mint a Biosnál, hogy kiveszem az elemet. (Bocs az ósdi fapados megoldás keresésemért, de egy ideje nem zárkóztam fel). Ezt még mindenképp ki akarnám próbálni a VGA kábel cserétől függetlenül. -
qdak
addikt
válasz
#94529552 #20800 üzenetére
Hello
Tegnap megfújtam levegő spray-el, jobb lett, néha néha csinálja csak, esetleg valami kontact spray, vagy WD-40 ? vagy szedjem szét, forrasszam ki a gombot ?
Az a fura, hogy kb. 1 éve a bekapcsolón kívül semmit nem használtam, az meg nem gomb, hanem olyan mint a telefon kijelzője, csak rá kell tenni a kezed, talán valami közé kerülhetett?!
-
Dawe966
csendes tag
válasz
#94529552 #20781 üzenetére
Igazából a jövő évben akarok új gépet venni teljesen, ebben:
Intel Celeron DualCore G1620 2.7GHz
Gigabyte GA-H61M
Videókártya: AtiHD7770
2X Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz
Ilyen cuccok vannak, meg egy Cooler Master B600-as 600 wattos tápegység. Érdekes, hogy mikor szomszédom átvitte, azt mondta neki pöccre működött egyébként, nem tudom, remélem meg lehet oldani valahogyan könnyedén, mert egyrészt nem szeretnék vele vesződni, másrészt unokaöcsémnek menne ajándékba, ha megvettem az új masinát, és nem akarnék valami férc félkész gépet adni neki. -
-
silver87
tag
válasz
#94529552 #20638 üzenetére
Köszönöm a választ Pumma, de nem jutottam előrébb.
Némileg pár monitor beállítással jobb lett a helyzet. A monitor menüben állítottam a profilokon, levettem a szoftveres feljavításokat és az monitor élességet emiatt az pixelek közti élességet elmossa és nem annyira fejfájósan zavaró, de így is csúnya sajnos. Próbálok még rajta optimalizálni.
Állítgattam a frekvenciákon is hátha segít, de nem.
Egyébként egy nagyon furcsa jelenségre figyeltem fel amit nem tudtam reprodukálni mégpedig ahogy mindent állítgattam a monitoron egyszer csak aktiválódott a Freesync funkció a monitor menüjében ami eddig inaktív volt hiszen Nvidia kártyám van nem AMD. De ahogy állítottam mást is, úgy újra inaktiválódott és nem tudtam újra előhozni, bár az életlenségen nem segített sajnos.
-
MM
őstag
válasz
#94529552 #20629 üzenetére
Nem kötekedni akarok, arra akartam rávilágítani, hogy - a segítő szándékon kívül, amit köszönök - gyakorlatilag nulla információ tartalma volt annak, amit írtál.
Ennyit írtál:
"Cserélj monitort. Mikor vetted? 3 napig ki lehet cseréltetni, ha valóban hibás, de ha mégsem, akkor az oda-vissza szállítási költséget bukod. Ha te viszed be, akkor az más."Na most, azzal kezdtem, hogy 1,5 éves a monitor.
Leírtam a hibajelenséget, mi az, amit már kiszűrtem, hogy nem lehet a probléma forrása, és mi maradt, amire gyanakszom. Kicsit tovább olvasva felmerülhet, hogy esetleg hasonló hibát tapasztalt fórumtársak segítségét várom, melyik irányba lenne érdemes tovább menni a hibás eszköz felderítésében.Esetleg azt akartad sugallni, hogy szerinted a monitor a hunyó?
Ezt vegyem megalapozottnak annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem, vagy csak nagyon felületesen futottad át a soraimat, a lényeget messzire elkerülve?
A garanciális ügyintézés menetével pedig köszönöm, tisztában vagyok, ez nem volt kérdés...
Esetleg te vagy itt a topic gazda, és hivatalból muszáj válaszolnod?
-
silver87
tag
válasz
#94529552 #20635 üzenetére
Erre hármat ad a Samsung. TN panelból a jobb fajtám volt előtte 2k-ban. Az élességgel nem volt bajom egyedül a gamma és a kontraszt az ami szörnyű volt. Nem bírtam 100k fölött megbarátkozni vele. Aztán ez jött. Ezzel meg ez az élesség bajom van, de nagyon. Valószínűleg a boltban utálni fognak zsinórban viszem vissza a második monitort, de biztos vagyok benne, hogy nem a géppel van a baj. Szerintem ilyen ez a monitor csak van akit nem zavar. 27colon fullhd egy hajlított VA panelen. Ha nem lenne ennyi pozitiv visszhangja ennek a monitornak akkor azt hinném ez egy átverés. Egy letisztult éles ívet nem tudok mondani. A chrome és a spotify ikonja nekem nem élesen kerek alakú hanem látom a fűrészfogak csúcsát.
-
silver87
tag
válasz
#94529552 #20632 üzenetére
Nincs semmi elállítva az biztos. Átnéztem a monitor beállításokat az nvidia beállításokat mindent. Emellett a display port mellett a HDMI-t is kipróbáltam, de ugyanaz. Viszont csak display porton tudja a 144hz-t azért kötöttem azzalé össze. Elég rossz a helyzet mert ez egy kicserélt monitor azaz egy TN paneles 2k dell monitort vittem vissza mert ott meg a kontraszt és a színek voltak vállalhatatlanok és helyette a jó értékelések miatt választottam ezt, de úgy érzem magam mint régen a suliban a CRT monitorok előtt.
Mikisys Nem próbáltam még mással csak másik csatlakozással. De biztos , hogy nem a gép hibája.
-
MM
őstag
válasz
#94529552 #20624 üzenetére
Köszönöm, a hozzászólást, értékelem, hogy megpróbálsz segíteni... anélkül, hogy elolvastad volna amit írtam, vagy hogy egyáltalán mi volt a kérdés...
"Adott egy Samsung C24FG70 monitor (24" FullHD PVA 144Hz Freesync), ~1,5 éves"
"A hibajelenség, hogy néhány szürke szín erőteljesen villog a képernyőn, ez nagyon zavaró."
"Találkozott esetleg valki hasonló problémával?"
-
-
kwisatz2017
kezdő
válasz
#94529552 #20624 üzenetére
Ha csak a monitor van rákötve, akkor is villog néha a kép. Driver legfrisebb.
Ami még furcsa, hogy néha bootoláskor nem a native Full HD kép jelenik meg, hanem 640*480-ban rakja ki a képet (és ezt a monitor ki is írja, hogy nem az optimális felbontással jelenik meg), restart után általában Full HD-ben jön vissza. -
fero02
nagyúr
válasz
#94529552 #9859 üzenetére
Én olyan 4-5k mondok. Lehet van, aki olcsóbban is vállalja (kérdés milyen áron ugye). Sztem esetedben csak a kondikat kell cserélni, hisz amúgy hibátlanul működik a készülék.
Ha egy lehetőség van rá, akkor ne erőltesd így a működést, mert a szűretlen fesz tud még kárt is csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Assetto Corsa Competizione
- Óvodások homokozója
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest