- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
van még egy olyan "okosság" a win7-ben, hogy "a képernyőn megjelenő betűtípusok simitása" , az is ilyen homályosításra van (ne kérdezd konkrétan miben különbözik a ct-től)
probáld meg kikapcsolni, a rendszer -> spec beállítások -> speciális -> teljesítmény -> vizuális hatások menüben, az erős sharpness-t ct-t nem fogja javítani, de elvileg attól is élesebb vonalai lesznek a betűknek.
(nekem ezzel nincs gondom, mivel én "a legjobb teljesítmény" menüt használom... windows classic
)
-
El Kebir
őstag
nem a vga kártya miat vannak cleartype betűk a rendszeredben és nem a vga kártya miatt van fehér árnyék a betűk körül (az egyértelműen sok sharpness, azt a jelenséget én is reprodukálhatom a saját monitorom elállításával), nem értem miért keversz még további dolgot az egészbe... mit mondott a szervizes?
vga kártya miért lenne gyenge a 2d-s asztal megjelenítéséhez, meg még akár az aero-hoz is... abszurd... (na meg ct-s betűket se generál neked a gyenge vga kártya
)
-
Fishor
senior tag
Egy ismerősöm megnézte a monitort, és azt mondja hogy a videokártyám gyenge szerinte és nem tudja normálisan kivezérelni a fullhd-t, meg hogy az mivel már vagy 5-6 éves még nem ilyen nagy monitorokhoz lett gyártva. Azt mondja szerinte nem a monitor a ludas, hanem a vga a gyenge láncszem. Milyet kéne venni, amivel jó lesz a kép?
Üdv: Fishor
-
El Kebir
őstag
a monitor osd menűjébe kell keresni a sharpness-t (vagy magyarul "éljavítás"-t)
szerk.: IE-t használsz? mert az nálam is kapott egy frissítés utána cleartype-ot az MS-től... (csak én azt nem használom) Viszont nekem az ablakok menüjében nincs cleartype-os betű, mint a képeden, és azok a betűk halványak, amik döntően ferde vonalúak, azoknak a ct elmossa az éleit és azért lesz sötétszürke fekete helyett (elüt a többi betűtől)
-
El Kebir
őstag
Nem látom! Én csak a cleartype-ot látom, ami nekem nem tetszik (=szar), de lehet a te monitorodon a még rosszabb a kép és neked más miatt "szar" a képe. (jóminőségű fotó kell ennek eldöntésére)
semmi köze a vga kártyádnak ahhoz amit én látok, mivel itt a képet az én vgakártyám számolja ki és az én monitoromon látom!
jaj már...
biztos hogy kikapcsolod azt a cleartype-ot? (mert ha nem változik a kép, akkor lehet, hogy csak azt hiszed ki van kapcsolva...)
szerk.:
meg előbb hagyd 100%-on a betűméretet, mert csak extra keverést okoz, és nem látszik rendesen, hogy "éles"-e a kép... majd később elronthatod, ha neked az tetszik. -
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
a print screen csak a vga kártya által elkészített képet menti, semmi köze a monitorhoz.
(milyen böngészőt használsz? annak betűin mintha látszana valami cleartype, talán abban nem pixelpontos a megjelenítés)
szerk.: (habár inkább a teljes képen van valami cleartype csak a böngésző ablakjában van a legtöbb és legsűrűbb szöveg ami miatt ott feltünőbb)
Biztos, hogy most nincs cleartype a windowsban?
-
Fishor
senior tag
Vagy a print screen pont nem a monitoron megjelenített képminőséget adja vissza? Majd írjatok, hogy mi a gond a képpel, ha nem jó a printscreen akkor nyomok fényképet géppel. De tényleg idegesít a dolog, hogy veszek egy monitortv-t (aranyáron egy monitorhoz képest) és akkor tök szar a kép.
Üdv: Fishor
-
Trevi
tag
Csinálj egy ClearType szövegkiemeléses kalibrálást a windowsban!
kalibrálás
win7-en is lehet megjelenités menüpontban -
Deer76
aktív tag
Menüben nincs ilyen lehetőség? Nem lehet, hogy az átalakítóval van gond? Szerintem próbáld ki D-SUB kábellel is, hogy ugyanígy viselkedik-e? Esetleg videokártya driver?
Pl.: nálam adott egy új Acer 18,5" monitor és a régi Geforce 3 esetében nagyobb volt a megjelenített kép, mint a képernyő, kártya és driver csere után jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mazda topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest