Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Jah, akkor jottunk epp hazafele Carolinabol, azota mar szep tiszta.
Erdekes, milyen nyugodtan elvolt az autoban, vegig az olemben aludt, neha felnezett, mivan, nyugtazta, hogy meg nem vagyunk ott, es aludt tovabb
Hozza tartozik, hogy iszonyat nathas es koszos is volt, mikor elhoztuk, de egy het alatt sikerult rendbe kapni. -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Na igen. En vilag eletemben imadtam az allatokat, de mindig kutyas voltam, nem voltam oda az otletert, hogy macskat tartsak. Mig egy szep napon egy macska odajott hozzam az utcan, es nem engedett haza, amig nem viszem ot is.
Azota volt egy alom kismacskam, az egyik hosszabb ideig nalam is maradt, ot pedig kovette a mostani.
Hamar rajottem en is, hogy bar sosem voltam macskas, ezert az allatert barmit. Athoztam a vilag masik felere, es tudom, hogy ezen tul nelkule sehova. Csaladtag -
Kidus
őstag
Ki kell kefelni a szoret heti 1-2 alkalommal. Az enyem pl. kifejezetten elvezi.
Nem sok macskaszor van a lakasban, a ruhainkon elofordul, de arra meg van szorleszedo guriga.
Ivartalanitas ajanlott, ha nem akarsz kolykoket, mert jellemzo, hogy osszevissza hugyozzak a lakast, nyugtalanok, nyavognak es burrognak szakadatlanul ( bar az enyem erdekes mod nem csinalta, de a korbepisiles megvolt mindig ).
En kifejezetten segitsegkent fogom fel az ivartalanitast ilyen helyzetben ( macskanak is, neked is ).
Most kandurom van, o is ivartalanitva, nem jelolget, nem budos, nyugodt, kiegyensulyozott allat. -
Kidus
őstag
Menhely. Nagyon sok a kidobott macska, koztuk sok a kolyok is.
Neha az allatkorhazban is van, oda is be lehet nezni esetleg.mod: az en macskam degukkal, nyullal es kutyakkal nott fel. A degura vigyazott, mikor beteg volt, tobbiekkel eljatszottak egesz nap. Gondolom a malaccal sem lesz gond, ha kis kolyokkent kerul hozzatok a macska.
-
Kidus
őstag
válasz
ladybug #2376 üzenetére
Akinek volt/van macskaja, nagy szazalekban mar reg atesett a fertozesen, es ha ez igy van, nem jelent veszelyt terhesseg soran/utan sem.
Akkor van gond, ha meg nem esett at az anya a fertozesen, es a terhesseg alatt esik epp at, ilyenkor lehetnek sulyos szovodmenyek a magzatra nezve.
Viszont van erre teszt, barmikor meg lehet csinalni -
Kidus
őstag
Vegre 4 honap utan megerkezett hozzam Louisville-be a macskam
-
Kidus
őstag
Majd adok en nektek....
-
Kidus
őstag
Az en macskam is ezt csinalta ( nem a mostani ). Ki volt tiltva egy szobabol, mert egyszer odapisilt. Ajto mindig csukva. Elso adando alkalommal belogott, odahugyozott barhova, ahova hirtelen tudott, majd kirohant, hogy veletlenul se tudjam elkapni. Ezt eljatszotta eleg sokszor.
Pottyet volt csak idegesito.
Probaltam arra fogni, hogy nem volt ivartalanitva ( nosteny ), de ez inkabb ( mar bocsanat ) kocsogseg volt, mint jelolgetesi hajlam. -
Kidus
őstag
Szavazzatok a kiscicamra leccilecci
[link] -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #2190 üzenetére
Ha vedlik, akkor nagyon
Vegyetek kefet, es fesulgessetek, ha engedi.
Ha lattok a boren valami gyanusat ( piros, foltos, korpas, szaraz, etc. ), akkor viszont lehet mas a hatterben, es erdemes dokival megnezetni.
Ha csak foltokban hullik a szore, esetleg vannak rajta kopasz, vagy erosen szorhianyos foltok, az sem egeszseges. Ilyenekre figyelni kell. -
Kidus
őstag
válasz
V.Stryker #2167 üzenetére
Jobb megoldast en sem tudok, galler, mellso labakrol karmokat rovidre vagni amennyire lehet, es bekotni ugy, hogy minel feljebb erjen a kotes, ott lehet szorosabb is, amit nem nagyon tud leszedni, foleg gallerral, ha nem fer hozza a fogaival.
Mi ugy szoktuk ezt a kotest, hogy fogsz egy gezlapot, ratekered, esetleg gezpolyat, aztan ragaszto.... ha ugyes vagy, nem tudja leszedni, viszont kenyelmetlen, es a jarasban nem kicsit zavarja, a galler meg az eves-ivasban.
Ezen kivul figyelni ra, amennyire tudtok.
Meg Betadine-ozni a sebet mondjuk, naponta tobbszor. -
Kidus
őstag
Eleg szomoru, hogy rosszul tudtam, kotelezove kene tenni.
Viszont volt mar veszettseg gyanus megfigyeleses macskank tobbszor is, ez kevert meg engem kicsit.
Pont a macskaknak nem kotelezo : ( Pedig azok jarnak kelnek mindenfele megfigyeles nelkul, na mindegy, nem ertem a logikat, mindenesetre az enyemnek van minden, ami kellhet, hogy a kerdesre is valaszoljak, artani nem art, en meg nyugodt vagyok.
Bar en az utaztatas miatt is oltottam szepen mindennel, nehogy aztan valami nemzetkozi szabalyozasba utkozzunk neaggyisten
2 TriCat, 1 Rabies, 1 Leukocell, meg Cestal 3 havonta.... remelem eleg lesz.
Ja meg chip -
-
Kidus
őstag
Ha kijaro macska, nem latod mennyi es milyen vizelete van, nem latod, fosik-e, az sem mindegy, hogy levert vagy sem, laza is lehet, stb..... Egy szimpla vervetelbol is sok minden kiderulhet, es csak egy tuszuras. Vagy tan meg az sem kell.
Azt is tudni kell, hogy ha nincs meg minden oltasa, elkaphatott olyan virust is, ami akar hosszu tavon halalos kimenetelu is lehet. Van tobb ilyen sajnos, es kijaro macskaknal eleg gyakran elofordul.
Tehat en mindenkepp elvinnem orvoshoz, o ert hozza, hidd el -
Kidus
őstag
válasz
Templ@r #2137 üzenetére
A bolhak nem fognak megfulladni egy furdetestol
Ezert jobb bolhairto sampon, attol hullanak. Vagy ha nem furdetes, akkor Frontline spray, azonnal elkezdenek pattogni kifele, aztan el is pusztulnak, eleg latvanyos.
Bar nekem meg soha az eletben nem volt gondom, megmondom oszinten, egy marhara mindegy milyen bolhasampon, aztan Frontline csepp, nyakorv, es kesz, eleteben nem volt bolhas egy allatom sem. -
Kidus
őstag
válasz
elmoraan (r) #2126 üzenetére
Egyreszt ivartalanitas mondjuk, masreszt olyan nyakorv, ami onkioldos, tehat nem akasztja fel magat, es arra egy csengot, hogy a madarak mar messzirol meghalljak. Csengettyuvel nehez vadaszni
Kullancsra: Minden szer azt hivatott meggatolni, hogy belekoltozzenek az eloskodok az allatba, illetve hogy megszurjak. Attol meg, hogy be van kenve, nyakorv van rajta, ramaszhat barmi, csak nem biztos, hogy elkezd taplalkozni is, illetve ha megis, jo esellyel megnyuvad tole
Persze kullancsokkal nagyon kell vigyazni, foleg kutyanal. Ha van spot-on, es nyakorv, akkor is figyelni, mert ha csak egy fertozott kullancs is beleragja magat, baj van. -
Kidus
őstag
Majkremmel osszekeverve ( osszetorve ), vagy valami pepessel, amit imad es elnyomja a gyogyszer izet.
Vagy szinten porra, fecskendobe vizzel osszekever ( fecsit kapsz patikaban ), es szajaba be ( ezt mar annyira nem szoktak szeretni, de elmegy ).
Vagy ha tudod, hogyan kell megfogni ( pl. allatorvos, asszisztens megmutatja, es ne borzadj el, nem faj, es nem is kenyelmetlen neki ), akkor egy csipesszel le lehet egesz a nyelve tovehez tenni, es utana kicsit osszefogni a szajat, amig nyel, mert elobb utobb nyelnie kell
De megprobalom elmondani a macska lefogasat. Otthon 2 emberrel egesz jol megoldhato.
Egyik ember megfogja a grabancat, egeszen a fule tovenel, es kicsit felfele forditja a fejet ( csuklobol ). Masik kezevel osszefogja a 2 mellso labat, annyira a tovenel, amennyire lehet.
A masik ember hatul osszefogja a 2 hatso labat, a masik kezevel pl a fecskendos beadas egeszen egyszeru. Csak nem szabad nagyon megemelni a fejet, eleg egesz kicsit, hogy ne folydogaljon vissza a cucc, de meg tudjon kenyelmesen nyelni a cica. Ez egy olyan lefogas, ami csak akkor kell, ha nagyon vadul reagal a macs a muveletre, es karmolna, harapna.
Normal esetben eleg egy ember, aki felfele forditja a fejet, egeszen addig, amig magatol kinyilik a szaja, es masik kezzel csipesszel bogyo be.
Azt is hozza kell tenni, hogy macskaja valogatja, van amelyik bar ruhelli a bogyot, a lefogast sokkal jobban, es ha az ember eleg ugyes es gyors, konnyebben bead egy laza fejforditassal bogyot, mintha lefogja, mert attol orjongeni kezd az allat.
Kullancsokhoz, bolhakhoz, stb. meg:
A samponokkal a legfobb problema az, hogy a bolhak eleg furgek, es furdeteskor igen jol kozlekednek azokra a reszekre, amik nincsenek vizben, illetve ahol nincs sampon ( pl. fejteto ). Ezen kivul nem irt ki mindent, de meg ha igy is lenne, es elpusztulna az osszes kifejlett bolha, a petek innen-onnan kikelnek, es visszamasznak az allatba. Ezert furdetes utan is mindenkepp kell valami kiegeszites, ez lehet nyakorv, vagy spot-on cucc, kinek mi jon be, de en tenyleg mindenkeppen azokat a termekeket ajanlom, amiket allatpatikakban lehet kapni, es nem a sarki allatboltosnal. Nem veletlenul vannak azok ott, es amazok meg amott -
Kidus
őstag
Muszaj megjegyeznem egy aprosagot.
A macskaknak nincsenek kormeik. Karmaik vannak. Nem mindegy
Nekem makom van az enyemmel, rendszeresen vagom a karmait, fogom, az olembe ultetem, es fel kezzel is megy, annyira szelid.
Kullancsok ellen pedig Frontline ujabb valtozata, pontosan most nem tudom a nevet, amit hozzatettek, de az allatpatikakban tudjak. Allitolag a regi Frontline spot-on-hoz kezdenek hozzaszokni a kullancsok.
Bolhairto nyakorvet kijaro macskara viszont en nem tennek, nehogy felakassza magat, bentinek meg nem nagyon kell. -
Kidus
őstag
Az, hogy neked ebbol meg nem volt bajod, nem jelenti azt, hogy masnak sem.
Nem tudhatod, hany almot csinaltak mar ( csak ovatos szamolasok utan is eleg sokat ), es hogy azokkal mi lett. Nem tudhatod, hogy a nosteny macskak gazdainak mennyi esetleges gondot okozhattak a kismacskak, vagy hanyat csapott el az auto, hany halt ehen, es meg sorolhatnam hosszan.
Azt is erdemes lenne meglepni, hogy fogod oket, es elviszed egy allatorvoshoz kontrollra, vert venni, es megnezni, hordoznak-e fertozo betegseget, vagy sem. Bar ha jol tudom, ezek sem minden esetben mutathatoak ki. -
Kidus
őstag
válasz
Sancho22 #1985 üzenetére
En azt vettem eszre, hogy a voros macskak altalaban kicsit masok, mint a tobbi.
Az enyem is voros, es hihetetlen arc
Ahany voros macskaval talalkoztam, majdnem mind nagyon szelid volt ( korhazban ), kezelhetobbek, mint a tobbi, de sosem jottem ra, miert van ez. Hiszen csak a szinuk mas....
Az enyem peldaul soha eleteben nem harapott, karmolt, fujt, es meg a beteg degut is kepes volt orizni egesz nap, pedig akar meg is akarhatta volna enni.
Minden mas allattal baratsagos, az emberekkel is, bar kicsit bizalmatlan eleinte, es erdekes mod hozzam ragaszkodik, nem a helyhez, ahol el. O olyan, aki meg enni sem hajlando, ha nem vagyok itt.
Szoval erdekes dolgok ezek. Jo lenne egyszer beszelgetni vele, kar hogy nem ertem, amiket mesel -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1975 üzenetére
En egy felnott kutyat hoztam ide, es egybol pajtasok lettek a macskaval.
A masik kutyat meg napok kerdese volt megszoknia.
Allata valogatja, mindenesetre nem art, ha a kutya nem agressziv, es a kolykoket sokkal hamarabb elfogadjak a macskak.
Az enyem a 3-4 hetes kolykokkel ugy jatszott, mintha kismacskak lennenek, karmait is gondosan behuzva. Neha megmosdatja oket azota is, semmi gond nem volt soha.
Nyullal is haverok, bar nem tudom, ki kerget gyakrabban kit.
Szoval nem kell ezt tulparazni, kolykokkel megy, nagy kutyakkal meg vagy igen, vagy nem. -
-
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1886 üzenetére
Lehet furdetni, de csak akkor furdesd, ha koszos, vagy budos.
Egyreszt nem igazan rajonganak erte, masreszt a gyakori furdetes tobb kart okozhat, mint amennyi jot jelent.
Lehet kapni nekik sampont kisallat kereskedesben, vagy allatpatikaban is tan.
En az enyemet utoljara ugy 3 honapja furdettem meg, azota nem kellett.
Kijaro cicat inkabb ilyenkor ne furdess, konnyen megfazhat kint. Ha benti, es ugy erzed, rafer, akkor nyugodtan -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1873 üzenetére
Valtozo ez, van amelyik 1 eves koraban mar nem igazan jatszik, van amelyik meg 10 evesen is kaphato ra.
Az enyem szerencsere ruhat nem cincal szet, csak szetszorja oket a szobaban mindenfele.
Nem tudom, miert jo ez neki. Biztos tetszik neki, ahogy himbalozik a szariton, olyan lekapni valo -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1871 üzenetére
Van 8 labdaja, ebbol csak 1 van meg, a tobbit gondosan elrejtette.
Viszont jatszik a ruhaimmal a szaritorol, halaszik zsepiket a szazas csomagbol szettepes celjabol, imadja a mosogatoszivacsot, es a keztorlovel eloszeretettel menekul mindenfele titkos helyekre
Mostanaban kezd atszokni a 10 kutyakolyok nevelesere, addig is biztonsagban vannak a fent emlitett dolgok -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1865 üzenetére
Nem ferges, kezelve van, epp mult heten volt vervetel ugyileg lerendezve, makk egeszseges.
Ilyen fajta ( brazil). Karcsu, hosszu labak, hosszu farok, hosszu test
Olyan 5-6 kilo saccra, vekonysaga ellenere. Nem latszik a kepeken, mekkora, de majd mindjart lovok rola egyet, ha kinyujtozik. -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1854 üzenetére
Sima mezei majkrem
Integra jol mondja, van jo kis spec fogas, aminek az a lenyege, hogy felfele forditod a cica fejet, igy szinte magatol kinyilik a szaja, es a masik kezeddel, vagy csipesszel szepen be tudod tenni a cuccot ugy, hogy ne tudja visszakopni. De ezt nem nagyon lehet elmagyarazni, csak mutatni inkabb -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1852 üzenetére
Szet is torheted, es osszekeverheted valamivel, amit nagyon szeret, vagy ha nem karmol, mint a gep, akkor vizzel is osszekeverheted, es egy fecskendovel ( patikaban vehetsz ) benyomhatod a szajaba. Vagy kinyitod a szajat, es a nyelve legtovehez teszed, de a macskak ezt ugyesen vissza szoktak tolni
En azt mondom, vagy husigombocba darabonkent, vagy porban majkremmel, vegso esetben fecsi. Vagy nem kap vitamint -
Kidus
őstag
Majd irj, hogy mi lett a vege, nagyon kivancsi vagyok.
Meg persze ha osszejon, kerek kepeket is
Azt azert hozzateszem meg egyszer, mert talan az elobbi postomban nem volt egyertelmu, engedely nelkul ne tartsd meg. Nem tudom, mennyire bonyolult egy ilyet beszerezni, gondolom nem csak a helyet nezik, hanem azt is, van-e lehetoseged megfelelo taplalekot es esetleges orvosi ellatast biztositani neki, es meg par aprosag
Azt is el tudom kepzelni, hogy egyszeruen azt mondjak, nem.
So, irj majd, mi a helyzet -
Kidus
őstag
Add nekem!
Mindig is vadallatos voltam, viszont engedely kell hozza, en is ugy tudom.
Szelidseg az egy erdekes dolog, vagy igen, vagy nem. A hiuz azert eleg durva tud lenni, ha egyszer ugy dont, hogy o a fonok, es odacsap. A macska is tud az lenni, csak az kisebb
Persze aki kelloen bolond ( mint pl. en ), kepes maga mellett nevelgetni egy ilyen allatot, de azert azt mondom, jobb vigyazni, es tajekozodni a kerdesben.
Googlen nezz utana szerintem a dolognak, esetleg hivj fel egy allatkertet, hogy mi kell ahhoz, hogy ilyen allatot tarthass.
Mas: errol a ''macska is ragadozo'' postrol az jutott eszembe, hogy az en macskam orizte a degumat, mikor beteg volt, es soha nem nyult hozza, meg sem probalta bantani. Ilyen is van. Bar nem kicsit meglepo -
-
Kidus
őstag
Perzsa nehez ugy
Viszont ladybug jol mondja, szamara idegesito dolgokkal semmire nem fogtok menni.
Nem bantani kell, valoszinuleg azert ilyen, mert bizalmatlan, esetleg fel. A csapkodassal, frocskolessel, kiabalassal csak rontani lehet a helyzeten.
Azt meg lehet probalni, hogy nem kap reggel enni, estere mar ehes lesz, akkor kezbol probalni etetni, szoktatni a simihez, jatekkal probalkozni, halkan, nyugodtan beszelni hozza.
Szamara kedves dolgokkal, turelemmel, szelidseggel, szeretettel lehet megfogni. -
Kidus
őstag
válasz
Bandit21 #1758 üzenetére
Abszolut a ti dontesetek.
Viszont mindennek vannak kockazatai.
A mutetnek az esetleges szovodmenyek, esetleg kellemetlenseg, ha a sebet piszkalja ( begyulladhat a heg, elfertozodhet, ha olyan helyen fekszik, ahol nem kene, stb. ).
Sok macska nagyon el is hizik az ivartalanitas utan, ami szinten nem egeszseges.
Ezen kivul sosem lehetnek kolykei ugye, de ha biztosan nem is akarnatok, akkor ez nem szempont.
A nem mutetnek a tuzeleskor valo fertozodes lehet a veszelye, ami csunya mehgyulladast tud okozni, ez pedig kezeles nelkul altalaban halalos kimenetelu. Viszont inkabb a kinti macsokra veszelyes, benti allatnal nem szokott ez nagyon elofordulni, a tisztabb kornyezet es jobb gondozasi lehetosegek miatt ( de az esely megvan azert ).
Bogyoknak is lehet olyan mellekhatasuk, amik esetleg megviselik az allatot, errol nem igazan tudok, viszont google-n biztosan meg lehet talalni par gyogyszer leirasat, igy a mellekhatasokrol is bizti tudsz informalodni. -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Up a kiscicanak, aki meg mindig gazdit keres
[link] -
Kidus
őstag
[link]
Ő keres gazdit.
Ki szeretne egy ilyen kis szorgombocot? -
Kidus
őstag
Ki szeretne egy kb. 6-7 hetes kiscicat, aki pont igy nez ki?
Jelenleg gazdit keres a draga.
Nagyon kis bujos, aranyos, jelentkezoket varok, akik szeretnek befogadni a csaladba -
Kidus
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #1716 üzenetére
Ha figyelsz ra, eszreveszed.
Altalaban szuras, harapas, karmolas kovetkezmenye szokott lenni.
Kis lyuk, amin bejut a fertozes, majd a lyuk hamar bezarodik, a seb pedig belul elfertozodik. Eleg rovid ido alatt szep nagyra tud noni.
Valoszinuleg az allat viselkedesen egyertelmuen fogod latni, hogy valami nincs rendben.
Pl. nyalja, vakarja, vagy razza a fejet, mas a mozgasa ( attol fuggoen, hol van a talyog ).
Es a homerseklete is magasabb lehet egy nagyobb ilyen eseten, az is erezheto.
Ha kifakad, ha nem, mindenkeppen kezelni kell, fertotleniteni, tisztitani minden nap.
Es mielobb el kell kezdeni ezt. -
Kidus
őstag
Remelem sikerult talalni dokit, es ellattak a cicat.
Tuti volt bent amugy doki, en is ott voltam, 8ig voltunk bent, aztan valtas, reggel 8ig is van ugyelet.
De sajnos este 6 utan tenyleg 15k
Nagyon sok, nem is igazan ertem, miert van ez....
De hogy undoksag lenne, azt meg sosem tapasztaltam, bar lehet, hogy a portas az, ot nem ismerem.
Majd irj, mik a fejlemenyek.
Egyebkent ilyen esetben, mikor csipes gyanus es dagadt, itassatok vele calcimusc-ot, artani nem arthat, viszont ha tenyleg csipes, akkor lelohad tole. -
Kidus
őstag
Koszonom
A tied is nagyon kis aranyos.
A szeme csak a vaku miatt tunik zoldnek ( pupilla ), amugy borostyan, szepen harmonizal a bundajaval
O is nagyon bujos, mindig arra ebredek, hogy a hajamat fesulgeti ejjel.
Szerencsere nem szedett meg szet semmit, o inkabb pakolgatni szeret. Kisparnat, ruhakat a szaritorol, keztorlot, meg a labdait. -
Kidus
őstag
Ha mindenkepp akarsz, akkor lehet, hogy be kene fenyiteni a bacsit.
Odamenni hozza, megmutatni az uj allatot, es megmondani neki, hogy ha csak egy szore szala meggorbul, azert ot teszed felelosse, es nagyon meg fogja jarni.
Es ha eleg nagy a lakas, akkor bent tartani a cicat, ne legyen kijaros.
De en amig eselyt latok arra, hogy megteszi ezt meg egyszer, nem vinnek oda allatot. -
Kidus
őstag
Bizonyitanod kell, hogy o volt. Innen indul a dolog.
Ha nincs bizonyitek, nem sokat lehet tenni sajnos.
Sajnalom a cicat, es hogy bejott a masodik gyanum
Azt hiszem, en nem nagyon tudnek atgondoltan cselekedni ilyen helyzetben, kb. atrontanek a szomszedhoz es ugy beolvasnek neki, hogy a laban nem all meg ( ebben tan annyi jo lenne, hogy a reakcioibol kiderulhetne, o volt-e ). -
Kidus
őstag
Lehet siman betegseg, foleg ha kijaros, es nem ivartalanitott.
Igaz, ilyen melegben kevesebbet esznek a macskak is, de ennyire azert nem.
Szvsz vidd el dokihoz, egy vegignezest/vervetelt meger a dolog, max megnyugszik mindenki, ha semmi baja nincs. Ha meg igen, jobb mielobb kezelni. -
Kidus
őstag
Tobb szarazat kene adni neki, puha pures dolgokat keveset, krumplipuret pedig egyaltalan nem
Adhattok neki rendes hust is csonttal egyutt. Pl. csirkemellet szeretik ragicsalni, es jot tesz a fogko kepzodes megakadalyozasaban.
Frocskoles ellen meg talan a szag eltavolitasa, a jelolt dolog athelyezese ( ha lehetseges ), vagy szidas, es onnan elkergetes segithet. Jobbat nem tudok. -
Kidus
őstag
Ami meg kozben eszembe jutott, az a langyos-nedves szivaccsal pocisimogatas, ami helyettesiti az anyaallat nyalogatasat, es segit a kicsiknek uriteni. Enelkul ha jol emlekszem el is pusztulhatnak, mert nincs ami kivaltja az ingert.
Remelem jol emlekszem, mert ezesetben fontos ezt alkalmazni -
Kidus
őstag
Ezt talaltam:
''Macska tejpótló tápszert használjunk. Ezt az ajánlott adagban, 35-37.8 C°-ra felmelegítve, az alkarunkon tesztelve, testmelegen etessük. Ha nincs macska tejpótló, akkor kecsketejet is használhat.Ha Ön eteti őket, akkor a tejpótló tápon megadott teljes mennyiséget etesse, 2 hetes életkor alatt 3-4 óránként, 2-4 hetes kor között pedig 6-8 óránként. Az elválasztást, vagyis a kölyöktápra való átszoktatást 3-4 hetes kor körül kezdheti meg.''
Nevelesukrol meg:
''A kezdetben 29,5-32,0 C° közötti hőmérsékletet néhány nap után fokozatosan csökkentse 26,5 C°-ra az első 7-10 nap végéig, majd 22,0 C°-ra a 4. hét végéig. Ha az alom nagy, ennél alacsonyabb hőmérséklet is elegendő, mert a kiscicák összebújva melegítik egymást.''
[link] -
Kidus
őstag
válasz
Montesz #1562 üzenetére
6 hetesen mar szoknak at az anyatejrol szilardra szepen.
Konkretan nem tudom, milyen osszetetelu tej kell nekik eddig a korig, de google valoszinuleg segit megoldast talalni.
Probalok addig is utananezni.
rlazol valoszinuleg tobbet tud majd mondani, esetleg irhatnal neki privit, vagy vard meg amig benez -
Kidus
őstag
Altathato lett volna, de sajnos ez nem tortent meg.
A vizsgalat annyi volt, hogy letette a macskat a foldre, latta, hogy egyertelmuen nem tudja terhelni az egyik oldalat, epphogy el nem esik, aztan megnyomta a csipojet, macska jelzett, hogy faj.
Rontgen szoba nem volt lezarva, nem mentem be ( altalad emlitett okbol ), csak messzebbrol neztem ( par meterre, kintrol ).
Nem szurit kapott, hanem tabit, ezert sem ertettem, mi kerul ennyibe. Meg ha mar nem altattak, talan rontgen elott is megkaphatta volna a fajdalomcsillapitot szuri formajaban, hatha nem f*sik be a fajdalomtol.
A rontgen szar lett, homalyos ( nyilvan mert mozgott kicsit ), alig lehetett kivenni a repedest a csonton. Viszont ennek ellenere nem csinaltak masikat ( ilyet ne is, orultem, hogy nem nyuzzak tovabb ).
Ez kerult igy ennyibe.
Ahol regen dolgoztam, ott utoljara mult ev tavaszan voltam, joval baratsagosabb arak mozognak arra. Talan azert is, mert nem Pest.
Nekem ugy tunt, ezek inkabb sporolnak. Megsporoltak az altato arat, a fajdalomcsillapito inj. arat, es a normalis ( masodik ) rontgen arat is.
Egyre jo volt, tobbet nem megyek oda, inkabb utazok 120km-t, es viszem oda az allatomat, ahol tudom, hogy rendesen ellatjak. -
Kidus
őstag
Nem volt altatva, szelid macsek letere csak visitott a fajdalomtol, mikor kihuztak a 2 labat a rontgen idejere... A fajdalomcsillit csak utana kapta meg.
En azert neztem akkorat, mert ahol en dolgoztam, annal a dokinal szoba se jonnek ilyen arak egy szimpla ( kis ) rontgenert. Fajdalomcsillapito tabletta ( nem injekcio! ) pedig tan 200Ft-ba is kerulhet....
Arrol nem is beszelve, hogy osszekevertek a bal es a jobb oldalat az allatnak( nem tettek jelzest a rontgenre, aztan csodalkoztak, hogy a masik oldalon van a tores :S )
Mindegy, lenyeg, hogy legalabb en tudtam, melyik melyik. Csipotores utan 2 hetre mar osszeforrt annyira, hogy nem volt lathato bicegese vagy felrehuzasa sem.
Nem tisztem megitelni a dokit, de nekem valahogy erdekesnek tunt ez az egesz. Vagy csak faradt volt, vagy nem volt rajta a szemuvege, stb. -
Kidus
őstag
Frontline-t en is nagyon ajanlom, illetve nyakorvnek a Killtix-et, ami eleg sokaig jo, hatasos is, csak furodnie nem szabad benne az allatnak.
mod: kicsit visszaolvastam. Kutya illetve macskabolha emberre nem megy at, viszont tudomasom szerint a kullancsok ugyanazok, amik az emberre is ''ratamadnak'', tehat ha egy macskaban vagy kutyaban kullancsot talaltok, az ugyanaz, amit ti is osszeszedhettek. -
Kidus
őstag
Giant bolha
Van olyan csepp, ami minden külső élősködő ellen hatásos ( Frontline ha jól emlékszem ).
A fekete izék pedig könnyen lehetnek peték, ezek ellen is jó a csepp, mivel mikor kikelnek, jól elpusztítja azokat is egyből. Emlékeim szerint olyan 3 hónap védettséget ad.
Szerintem csepp + nyakörv az újratelepülés ellen.
Jaigen: az ilyen színes-szagos bolhanyakörvek felejtősek. Killtix ( állatorvosnál, állatpatikában lehet kapni ), az hatásos. -
Kidus
őstag
Valaki adjon már egy kandúrt
Nem bírom már ezt a galamb-búgást itt -
Kidus
őstag
Nézzen már ide egy pesti macskagazdi
Utcáról nem fogunk, a leendő kölykök már most el is keltek amúgy, kivéve ha 5-6 lesz, de első ellésnél ez nem túl gyakori. -
Kidus
őstag
Nah, nem hiszem el, sehol egy férfi?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest