- Yettel topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Megfejik ba+, mint a tehenet.
Fát szerintem érdemes ősszel rendelni, tekintve, hogy szinte mindenki akkor rendel. Az év eleji rendelés és ültetés általában a maradék. Tehát némi maradékból válogathatsz.
Én a csodakertésztől rendeltem, ott be lehetett előre állítani több hónapra, hogy mikor szállítson!
-
Rive
veterán
Amúgy azt olvastam ősszel a legideálisabb az ültetésre.Gondolkodtam most is,de jó drágák a konténeresek.
Szabad gyökerűt csak ősszel érdemes: a tél alatt a sérült gyökérzet nem pihen hanem gyógyul, 'belemarkol' az új földbe.
Tavasszal vagy nyáron ültetve viszont a fa lényegében a saját tartalékaira van utalva => sokkal nagyobb eséllyel kipusztul.Konténereset elvileg lehet bármikor, csak ősszel azt is könnyebb. A konténerben szabályozott, tápanyaggal dúsított vizet kap az emiatt alulfejlett gyökérzet => mindenképpen sokk a kiültetés.
-
Chaser
legenda
feltüntetik az oldalukon, hogy akkor szállítanak amikor tudnak...ha nem teccik' nem teccik' - legalábbis pár éve ez volt mikor én rendelni akartam -
csak ugye amunka haladna, sok idős várta a növényeket - amellett persze hogy én is, meg haladni akartam a történettel -
helyben egy-két kertészetbe elrongyoltam és megvettem mindentegyébként bármikor ültethetsz, saját tapasztalat
a nyár kellős közepén is, de sűrűn locsolni kell
a korallberkenye már nyáron került a helyére, ősz elején meg át is költözött
pampafüvet nyáron ültettem, azt mondta a néni ez idén nem lesz nagyobb sokkal - valami 70-80cm volt -, nyár végére már akkora volt mint én, 185-187 és iszonyat terebélyes lett
biztos nem olvasta a szaGirodalmat'
fákat annyira nem ismerem melyik mekkorára nő
ha van türelmed és nagyon szellős a kert, akkor bepróbálnék egy fává nevelt japán kecskerágót
brutálisan jól néz ki - és ha van jó szellőzés akkor nem telepid rá az a nyomorult amerikai szövőlepke -, lehet alakítani ahogy akarod, nálunk óriás bonsai volt
de ezt sok egyébként bokor "kategóriás" növénnyel meg lehet oldani, a vörös korallberkenyével is
mindig "fel kell vágni", ne tudjon bokrosodni, olyankor felfelé törekszenek, és megvastagodik a törzsük
de persze ez sok év
japán babérsom is nagyon szép, ő kb 2m-esre nő - papíron, láttam már 3m-eset is -, neki fontos, hogy tűző napon ne sokat legyen, kifakulnak a levelei -
justmemory
senior tag
Hát figyi... tömlőből vettem anno egy filléres Praktikereset; amire kell, megfelel. Oké, csavarodik olykor, oda kell figyelni, de megvan már a technikája. Hacsak nem akarod ezeket olyan rendszerességgel használni, ami miatt indokolt a nagyon tuti, szerintem nem kell a legspécibb.
-
justmemory
senior tag
Elvileg jók; nekem ugyanakkor helyi gazdaboltban a fiskars metszőolló helyett egy "noname" japanese steel feliratú metszőollót ajánlottak; olcsóbb volt és bírja is. Elvileg amúgy muta márka volna. Mondjuk a Muta sem rossz és talán olcsóbb is. Szerintem ez attól is függ, hogy mi kellene neked.
-
lemmy71
őstag
"Egy évben hányszor kell így permetezni?" Sokszor
Lemosópermetezés, virágzás közbeni permetezés, virágzás után amikor megjelenik a gyümölcskezdemény és persze folyamatosan figyelni, mert minden fának megvan a maga kártevője betegsége (cseresznyének a cseresznyelégy, mogyorónak mogyoróormányos, szilva levéltetű monília levélrozsda stb.) Vegyél egy szakkönyvet vagy nézd meg a googl -n mit írnak a gyümölcsfáid gondozásáról, mert ez így látatlanban nem fog működni -
justmemory
senior tag
Pótvetés biztosan kelleni fog (mondjuk ősszel); legalábbis ez a tapasztalat. Sűrűn kell nyírni és akkor be is nő majd. Nagyon mélyen a mag nem lehet, mert elvileg ugye hengereled a legvégén a talajra vetést. Az eső is jó, persze, de az elején én naponta többször is meglocsoltam, aztán mikor megvolt az első nyírás, alakult ki a locsolás rendszeressége (naponta elvileg csak 35 fok fölött kell/érdemes, mert ha megszokja a folyamatos sok vizet, akkor egy meleg nyarat nehezebben vészel át. Annyi, hogy ilyenkor picit hosszabbra kell hagyni, nehogy a nap megégesse; ad egy kis árnyékot magának).
-
justmemory
senior tag
Én most úgy csináltam, hogy 10 l vízben oldottam föl, kiadagoltam pl. kiürült ablaktisztítósba, mert pl. az egyik fenyőn kezdtek megjelenni olyankor, amikor még a barack sem virágzott... eltettem diszperzites vödörbe, most majd kapják a fák.
Ahogy lemmy is írta, rendes nagy permetező kell, ha fáid vannak. -
lemmy71
őstag
Egy olyan kis tasak 4gr mospilant 8 liter vízhez kell adni, de mellé javasolt valami gombaölő szer is amit egybe keversz a mospilannal. Én Dhitane -t vagy valami réztartalmút tennék hozzá, de a gazdaboltban segítenek. Oda kell figyelni a különböző szerek keverésénél mert vannak amik kicsapják egymást. Azt a 2 literes permetezőt, felejtsd el vagy esetleg az asszonynak jó lesz virágokat permetezni. Ha már gyümölcsfád van akkor legalább egy 7 - 10 liter körüli kézi pumpás permetezőt vegyél, olyan 6 ezertől 30 ezerig vannak, szóval van választék bőven.
-
justmemory
senior tag
Na, szuper. És ez az egy be is locsolja mind a 250 m²-t? Mert akkor én is veszek egyet, hogy ne kelljen a mostaniakat pakolászni.
A víznyomásesés kérdésére Google megmondja a választ...
@Rive: nincs szűrő a szórófej előtt...? Nekem a köresőztetőkben van, pont a "törmelék" elkerülésére; mondjuk szerencsére nem mentek még bele sosem...
-
Dorian
félisten
Remèlem bejön. Anno èn is pròbálkoztan ilyesmivel, de állandòan szìvatott: nèha leugrott a csatlakozás, de a legnagyobb problèma azzal volt, h egy idő után random megállt egy pozìciòban ès ugyanoda locsolta. Ùgyh jött az automata locsolòrendszer.
Meg nálam nem is tèglalap területek vannak, ez sem könnyìtette meg. -
-
justmemory
senior tag
Nekem a kerti csap sajnos a vezetékes ivóvíz. Az elég ehhez nekem, de a hossza miatt (35m) nem tudom belocsolni egyszerre; az én esőztetőm nem visz 10 m-nél messzebbre. Nem tudom a kerti csap nálad mi; vezetékes vagy fúrt kút...?
Az én 2 teljesen különböző esőztetőmet rá lehet ezekre dugni; eddig akármilyen csatlakozót vettem (gardena, lux, noname), mind rámegy.
-
Chaser
legenda
összefogtuk egyben az egészet, aztán lehajtottuk kb tövéig, és összekötöttük, talán redőny húzó ktéllel, az nem vágja meg aleveleket, és kész van
annyi a lényeg a cspadék ne tudjon bejutni a tőhöz
jah és kesztyűt húzzatok, nagyon vágnak a levelei, nem ildomos egyedül nekiállni ha nagyobbma szoba növényeket ültettem ár, nemrég vettem egy kis legényplmát, venném ki a cserépből amivel adták nem jön, nézem tojás alak lett a körből, le kelllett vágni a cserepet róla, úgy megnőttek a gumói és gyökerei, h szétnyomták a cserpet ( :
kis sz@rosnak nemrég jött egy új hajtása, vmelyik nap 5-6cm-t nőtt estétől reggelig -
Spet
addikt
Sima búvár.
De ha régen nem volt használva, akkor leülepedhetett az aljára homok/iszap, melyet a géppel kell felszívatni óvatosan. (ha kezd változni a gép hangja, akkor kb rögtön lekapcsolni, nehogy leégjen).
E mellett mozgatni is kell, nehogy letapadjon stb stb.
És a végén még azt sem lehet tudni, milyen vízhozama van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged