- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diocles
aktív tag
Sennheiser Momentum szerintem kifejezetten szép univerzális értelemben.
-
Diocles
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #12716 üzenetére
Na, csak arra emlékeztem, hogy jó sok
A párnával kapcsolatban is pontatlanul fogalmaztam, a driver meg a kosár átmérője is kisebb, tehát valszeg a párnacsere önmagában kevés lenne. Nagy fülem van és az EVO éppen kényelmes.
-
Diocles
aktív tag
Van a zárt fejhallgatók között olyan best buy mint a 681 EVO? Az EVO nagyon meghozta az étvágyamat a minőségi hangra, de zárt kialakításra lenne szükségem. A párnaméret, kialakítás, a hang karakterisztikája tökéletesen az ízlésemnek megfelelő, csak zárt kialakításra lenne még szükségem. Adná magát a HD660, de azt írják kisebb a párnája, nomeg a 300 ohm.
-
Diocles
aktív tag
válasz
illes.bence #11348 üzenetére
Ha csak az számít, hogy villoghass vele, akkor miért ne a legolcsóbbat vennéd? Ha a hang számít, akkor 5-10k-ért nagyon jó hangú fülesek vannak, de nem a bícc hamisítványok között.
-
Diocles
aktív tag
válasz
FrigoCoder #11100 üzenetére
Matlab.
Kikalapálni amúgy nem fogod tudni mérés nélkül. Így a legtöbb amit tehetsz, hogy fogsz egy equalizert, és ésszel addig állítgatod, amíg nem tetszik a hangja.
-
Diocles
aktív tag
A fejhallgató/hangfal jelenti a szűk keresztemtszetet elég sokáig. 20000-ig maradhat az alaplapi, jobban jár, mintha a fejhallgatón kezd el spórolni. Ha megnézed az előző 50-100 hsz-t, akkor megtalálod a választ a típusra, ugyanazokat fogják ajánlani, amiket ott is megtalálsz.
-
Diocles
aktív tag
Azért nem hallod, mert nincs trenírozva a füled az árnyalatbeli különbségekre. Ugyanakkor amit te nem tudsz meghallani, az az audiofil közönség számára hatalmas különbség.
A CERN-ben azt csinálják, hogy azokat a jeleket, amelyekből a precíziós eszközökkel már nem tudnak információt kinyerni, egyszerűen hanggá alakítják és eléültetnek egy hifistát, aki kihallja belőle a neutrínókat.
-
Diocles
aktív tag
A hallás olyan, hogy az ingerküszöb rövid időn belül is idomul az észlelt hangossághoz. Ha tehát egy kicsit túl hangosra tekeri fel az ember, akkor néhány perc múlva már nem érzi túl hangosnak.
Amikor az erősítőn látom, hogy ez lehet a helyzet, mindig tartok néhány perc szünetet, letekerem nullára, majd fokozatosan addig tekerem felfelé, amíg már minden részletet hallok. Ilyenkor gyakran már 10 dB-lel hamarabb elégnek érzem a hangerőt, mint ahogy előtte hallgattam.
Szóval ezzel tényleg vigyázni kell, mindenképpen a 85 dB-es munkavédelmi küszöb alatt kell maradni, ráadásül fejhallgatóval ezt nagyon könnyű túllépni, és ha eleve hangosan kezdi hallgatni az ember, akkor a hangosságérzete nem biztos, hogy figyelmezteti.
-
Diocles
aktív tag
Azért megjegyezném, hogy én nagy megelégedéssel használok egy Artcic P311-es headsetet, amit annak idején 6500 Ft-ért vettem. A hangját rövid idő alatt nagyon megszerettem, ma már ez a minimum, ami alá nem szeretném adni. A Sennheiser 202 II épp ennek tekintetében okozott nekem nagy csalódást, mert még ez a 6500 Ft-os vezetéknélküli gyerekjáték is jobb volt nála.
-
Diocles
aktív tag
Van valakinek véleménye arról, hogy egy Beyer DTX710 hogyan viszonyul egy Superlux 681 EVO-hoz, vagy a DTX710-zel azonos árú Superlux fejhallgatóhoz? Főleg funkos, groovy zenéket, illetve klasszik heavy metalt hallgatok. Nincs szükségem erős basszusra, de azért a bass line hallatsszon szépen.
-
Diocles
aktív tag
válasz
Vasinger! #9355 üzenetére
Igen, ezt az érvet hallottam már a nyitott fülesek kapcsán. Ami nekem roppant furcsa. Nekem még csak nyitott füleseim voltak, de amikor én zenét hallgatok rajta, akkor 1 m-ről egy kis cincogáson kívül már semmit nem lehet hallani. Láttam már persze a buszon én is olyat, hogy méterekről hallom az ürge fején a légkalapácsot. Semmi kétségem nincs afelől, hogy egy éven belül maradandó halláskárosodása lesz.
Lényeg: szerintem a saját hallásának épségét veszélyezteti, aki olyan hangerővel használ egy fülest, hogy az másokat zavarjon.
-
Diocles
aktív tag
Futva a márka után és ugorva a 20%-os akcióra vettem egy Sennheiser 202 II-t. Megbántam. Tompa hangja van (basszus az van, de minek) és fél óra után már fájdalmat okoz a viselése. Már mást szeretnék helyette.
Ami fontos: vegye körül kényelmesen a fület, ne nyomja sehol. Az ízlésemnek a tiszta közepek és magasak a fontosak, basszusra nincs nagy igényem. 10000 Ft alatti megoldásra van szükségem.
A hsz-eket átfutva a következő a kérdésem: a Superluxoknak van-e ebben a kategóriában alternatívája? Kényelmesek-e? Ajánljátok-e a 10000 Ft alatti darabokat, és azon belül van-e esetleg valami kedvenc? 681/662?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest