- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee3000
tag
válasz
Dorien #98965 üzenetére
Egyébként számomra meglepő, hogy olyan tapasztalatokkal találkoztam, hogy egy azonos széria tagjai nem feltétlenül azonosan vannak "hangolva", így pl. az M50X és az M70X karakerisztikája sem feltétlenül hasonló. Utóbbirról kevesebb beszámolót találtam, de valóban inkább túl semlegesnek találták, nem annyira hagyott mély nyomot senkiben, ahogy írtad is. Az 50-es viszont markánsabb, ha másban nem basszusban. Mondjuk ez számomra inkább hátrány lenne, míg a "száraz", "fantáziátlan" hang nekem nem feltétlenül az (lévén kevesebb zenehallgatás, inkább játék, YT, egyszóval általános PC-s felhasználás).
-
zolee3000
tag
Világos. Én nem is az utcán/helyi érdekű közlekedésben viselném, inkább csak alkalmi jelleggel egy-egy hosszabb vonat- vagy távolsági buszos utazás alkalmával. Ilyen eleve ritkán van, mert amúgy 99%-ban én is kocsival megyek mindenhová. Szóval külön erre a célra biztosan nem költenék pénzt egy kisebb (esetleg vezeték nélküli) fejesre/fülesre. Inkább csak az érdekelt, szerintetek mennyire ördögtől való ötlet, egy ilyen kaliberű (méretű) fejhallgató nem otthoni/stúdióbeli használata. :-)
-
zolee3000
tag
válasz
Sinesol #98961 üzenetére
Világos. Köszönöm.
@#98955 HELLAFLUSH + #98962 Ba cy lus + #98963 Gzula[HUN]
A tartóssággal kapcsolatban nincsenek illúzióim. Sajnos ilyen világot élünk. Kis túlzással: "a jótállási időt bírja ki, aztán kuka". Persze tisztelet a kivételnek, de már az a ritkább.Egyébként rövidre zárva a dolgot, mert már zsong a fejem, és végigpróbálgatás nélkül úgyse leszek már okosabb, szerintem bepróbálkozok egy ATH fejessel, remélve, hogy nagyon nem nyúlhatok mellé. Az MSR7b-re és az M70x-re szűkítettem a kört. Ezekkel van tapasztalatotok, hogy hangzásban mi a fő különbség köztük meg úgy általában mi jellemzi őket: kiegyenlített hangkép/erős basszus/magas kiemelések etc.?
A másik szempont, ami bejött a képbe, hogy, bár alapvetően a PC mellett lenne használva, ha már ennyit költök fejhallgatóra, jó lenne, ha alkalomadtán utazáskor is tudnám használni (pl. egy hosszabb vonatúton). A 35/44 Ohm-os impedencia alapján (bár tudom, hogy ez nem csak ettől függ) talán még egy mobiltelefon is elboldogulna velük (úgy-ahogy). Amiatt is jutott eszembe, mert a gyártó az MSR7b-t többek között a hordozhatósággal is promózza, de az M70x nekem erősebb konstrukciónak, "kevésbé múanyagosnak" tűnik. Összehajtani amúgy egyiket sem lehet, csak a kagylókat elforgatni.
Szerinetek be lehet vállalni utazáshoz is ezeket vagy már túl böszmék ehhez (zavaró lenne/hülyén néznék ki bennük)? -
zolee3000
tag
válasz
Sinesol #98933 üzenetére
Azt, hogy egy fejhallgató "könnyen" vagy "nehezen hajtható", miből lehet tudni? Van olyan specifikációs mutató, ami ezt sejteti vagy ez csak tapasztalat alapján ill. célzott mérésekből (tesztekből) derül ki? Az világos, hogy nincs (feltétlenül/kizárólag) direkt összefüggésben az impedenciával.
Közben kvázi elhatároztam, hogy nem kockáztatom a jószomszédi viszonyt a nyitott fejesekkel, hanem maradok a zártaknál. A 130/150k-ig nézegetve (igaz jobb lenne 100k alatt kihozni
) csak elvétve futottam bele 40 Ohm-nál nagyobb impedenciájú modellbe, így szvsz ezek meghajtásával nem lesz gondom, pláne ha majd beruházok egy erősítőbe is.
Amin viszont csodálkozom, hogy a gamer headset-ek között (első körben ugye azok között nézelődtem, mivel alapvetően PC mellé és játékra lenne használva) sokkal nagyobb arányban látok 110-120 dB érékenységű modelleket, mint az elvileg komolyabb stereo fejesek között. Nagyon leegyszerűsítve ez jelentheti azt, hogy ezek könnyebben hajthatók, hangerő szempontjából (ami nekem elsődleges) nagyobb tartalékkal rendelkezők, ergo arra, amire én használnám (játék és nem zenehallgatás) jobban megérnék?
Elnézést, tudom, hogy sok butaságot kérdezek, de próbálok rendet tenni a fejemben, valamilyen módon megkönnyíteni a választást a roppant nagy kínálkatból, ahelyett hogy pusztán csak az ár-kinézet alapján választanék fejest (ha már a próbálgatása nincs lehetőségem).
Többen ajánlották pl. egyöntetűen a Beyerdynamic DT 770 (Pro)-t a (a 80 Ohmoss változatot) a másik topicban, és az előzetes tájékozódás alapján nekem is eleve a potenciális jelöltek között volt. De van valami objektív érv, ami emellett szól pl. egy Audio-Technica ATH-M50X-el szemben? A fentebb ajánlott AKG K371-nek pedig gondolom a 114dB-es érzékenység az "ütőkártyája". -
zolee3000
tag
-
zolee3000
tag
válasz
Gzula[HUN] #98917 üzenetére
Köszi, megint van min agyalnom.
Nyilván a fejhallgató pont egy olyan eszköz, amit pusztán a specifikációk alapján, illetve fórumok, tesztek (más ízlésű/élethelyzetben lévő emberek tapasztalatai) alapán nem célszerű választani, pláne, ha ez embernek speciális igényei vannak. Nem ártana, ha ki tudnék próbálni párat néhány nagyobb szaküzletben, de erre nem igazán van lehetőségem, meg nem is biztos, hogy mérvadó lenne az eredmény: a bolti környezet is más, meg az se mindegy, hogy milyen a forrás, eszköz-lánc, amin keresztül meg van hajtva a fejes.Az ilyesmi megoldás, amikor a mikrofon egy a házról lecsatlakoztatható száron vagy egy külön kábelen van, nagyon praktikus. Ezen a vonalon is nézelődöm még.
-
zolee3000
tag
válasz
Gzula[HUN] #98912 üzenetére
Én egyedül élek, de a szomszédnak pont a "gépszobám" alatt van a hálószobája, és a közös (külső) falunkon mindkettőnknek egy nagy (kb 110x140 cm-es) ablak van, ami a tapasztalataim alapján elég sok hangot kienged. Sajnos a gépet nem tudom máshova költöztetni, a szobát pedig valamilyen módon hangszigetelteté tenné az ablak miat. Úgy gondoltam, hogy egy nyitott(abb) megoldás hosszú távon nem lenne annyira káros hatással az amúgy sem jó hallásomra, mint egy teljesen zárt.
Van esetleg a félig nyitott típusok közül valami, amit ajánlanál? Ezek általában nincsenek külön kategorizálva, nem lehet rájuk szűrni, csak a saját adatlapjuk részletes adatainál van feltüntetve, már ha egyáltalán fel van. Így elég nehéz ilyeneket vadászni. -
zolee3000
tag
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Kizárólag asztali PC-hez: játékok + YT videók. Term. először a Gamer headset topicban tájékozódtam volna, de egyrészt ott nem kaptam választ, másrészt a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék. Harmadrészt azért is a hajlanék a vezetékes stereo fejhallgatók felé, mert ezek hangminősége remélhetően jobb, mint az azonos áron kapható multimédiás fejeseké, mikrofonra pedig amúgy sincs szükségem. Persze lehet, hogy a zenékhez kihegyezett Hi-Fi-fejhallgatók nekem pont nem nyújtanának annyi többletet ilyen felhasználásnál, és maradnom kéne a gamer headseteknél (pl. egy olyannál, aminél lecsatolható a ritkán használt mikrofon).
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
150 000 Ft-ig tudok elmenni, de bízom benne, hogy kevesebből is ki lehet hozni.
4. Új vagy használt?
Új.
5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
6. Zárt vagy nyitott?
Tapasztalat híján (eddig jellemzően FÜLhallgatókat használtam) ennek eldöntéséhez a segítségeteket kérném. Zömmel éjszaka játszom, és nagy hangerőn (ennek okáról ld. a 7. pontot). Ezért váltanék fejesre, hogy ne az asztali hangszórók (2.1 Logitech Z313) bömböljenek. Én a nyitott hátúak felé hajlanék, mert nem szeretném, ha teljesen izolálna a külvilágtól (ezért sem kedvelem pl. a hallójárati füleseket sem), de nem tudom, hogy ezek kifelé mennyire hangosak. Ha úgy kell elképzelnem, "mintha a hangfalat tartanám oda a fülemhez" (vagyis kb. minden kihallatszik), akkor persze csak a zárt jöhet szóba. Esetleg valami félig nyitott kialakítású modell, mert ha jól látom ilyen is létezik.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Halláskárosult vagyok: mindent az átlagos/egészséges szintnél magasabb hangerőn hallgatok. (Van hallókészülékem, de az leginkább a face-to-face kommunikációnál segít, filmezésre, zenehallgatásra, videojátékok hanghatásaihoz nem alkalmas, így olyankor nem is viselem.) Jelenleg jobb híján egy ezeréves Sennheiser fülhallgatóval használom a PC-t – ezt szeretném leváltani egy olyan minőségi fejhallgatóra, amelyik kellően dinamikus és nagyobb hangerőn is tisztán szól. Az "olcsó" (kb. 30 ezer Ft-ig kapható) modellekkel, amiket volt lehetőségem a baráti körömben (ők nem fogyatékosak) kipróbálni, nincs jó tapasztalatom: nekem túl halkan, erőtlenül szóltak, feltekerve pedig torzítottak, pattogtak.
Röviden: nem a "részletgazdagság", hanem a nyers (hang)erő és a "tisztaság" lenne a fő cél, amit ki szeretnék hozni a rendszerből.
8. Honnan vásárolnál?
Mo.-i bolt/webshop.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Jelenleg csak integrált hangchip van, de váltanék dedikált hangkártya + DAC + erősítő kombóra. Teljesen új rendszert építek, nincsenek meglévő eszközök miatti kötöttségek. A fejlesztés irányát a kiválasztott fejhallgatóhoz igazítanám majd, de valószínűleg valami all-in-one eszköz lesz, pl. Creative Sound BlasterX G6 vagy EPOS-Sennheiser GSX 1000.+10. Eddig az alábbiakat céloztam be a kb. 60-130 ezres ársávból: (Egyelőre nem zártam ki a nyitott hátúakat és a mikrofonos headset-eket sem.) Véleményeznétek kérlek, hogy egyáltalán "jó-e az irány"?
Nyitott H.Phone: Sennheiser HD 560S, Audio-Technica ATH-AD900x, Beyerdynamic DT 990 Pro X
Nyitott H.Set: EPOS-Sennheiser H6 Pro Open
Zárt H.Phone: Sennheiser HD 569, Beyerdynamic DT 770 Pro, Audio-Technica ATH-M60x / ATH-A990Z / ATH-MSR7b
Zárt H.Set: HyperX Cloud Orbit S, JBL Quantum ONE, EPOS-Sennheiser H6 Pro Closed, Audio-Technica ATH-G1Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest