- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
zolee3000 #98964 üzenetére
Ez egyéni ízlés kérdése. Én néhány hónapig tömegközlekedtem egy Sony MDR-V700DJ-vel anno, utána meg egy Allen & Heath XONE XD-53-al, és kaptam fura tekinteteket. Jó, persze, ez vidéken nem volt mindennapos látvány, mondjuk 15-16 évvel ezelőtt. Azóta már sokkal többen hordanak ilyesmit, nem annyira fura, mint akkor volt. Kicsinek nem kicsi egyik sem. Igazából rajtad múlik, hogy bevállalod e. Mert azért baromi nagy helyet is foglalnak ezek, és nem olyan poén rakosgatni a táskában, vagy egyszerűen a nyakadba ejteni, ha épp valamiért le kell venni. De szerintem ezt te is meg fogod tapasztalni.
Ha mindenképp utazáshoz is akarsz fejest hurcolni, inkább egy supra-auralt keress a feladatra, vagy egy fülest. -
Sinesol
veterán
válasz
zolee3000 #98954 üzenetére
Az érzékenység mutatja meg, hogy mennyire könnyen hajtható egy fejes, általában ott azt adják meg, hogy 1mW mellett mekkora hangerőre képes, plusz árnyalja a képet valamelyest az impedancia is, adott erősítő nem ugyanúgy teljesít különféle impedanciás terhelésekkel.
Gamer fejeseknél általában magas az érzékenység és alacsony az impedancia, mivel ezek többnyire sima pc, vagy konzol melletti használatra vannak tervezve, míg sok régebbi hifi fejesnél ez kevésbé volt szempont, mivel többnyire volt külső erősítő. Mostanában viszont már bőven vannak könnyen hajtható hifis fejesek is, egyre inkább trend, hogy alacsony impedanciás, magas érzékenységű modelleket gyártanak, hogy akár hordozható eszközökről is használhatóak legyenek.
-
HELLAFLUSH
őstag
-
Sinesol
veterán
válasz
zolee3000 #98932 üzenetére
Nem kell túlgondolni a dolgot, ha valami nagyon könnyen hajtható darabot veszel, akkor akár még alaplapról hatjva is lehet, hogy elégedett leszel. Ha most gépet is épitesz én azt mondom a plusz pénzt inkább egy erősebb vga-ra, vagy jobb monitorra költsd, mint egy dac/amp-ra, amit akár később is megvehetsz, ha szükségét érzed.
Az AKG K371-nek például 114dB-es az érzékenysége, ahhoz még egy kósza szellő is meghajtja. -
Remus389
veterán
válasz
zolee3000 #98914 üzenetére
Van esetleg a félig nyitott típusok közül valami, amit ajánlanál?
Amiket kinéztél nyitott fejhallgatók-ok, szerintem jók. Kezdésnek jó lehet a Sennheiser HD 560S, az az általad kinézettek közül a legolcsóbb úgy találom. Félnyitottnak mondható. Dicsérni szokták, jól sikerült tervezés. Valószínűleg erősítő nélkül is jól fog szólni, amíg még nincs neked.
Audio-Technica ATH-AD900x: Ez eléggé nyitott.
Beyerdynamic DT 990 Pro X: Ez félnyitott, de nem biztos hogy megéri az árát.
Ha egy kicsit komolyabb, ránézésre is profibb cuccra vágynál akkor: [link] Persze ez már igényli az erősítőt. Ez is nyitottnak mondható. Az árát viszont nagyon megéri, azt mondják.
A javasolt Philips-ek is jók természetesen, de úgy olvastam, a magasabb árkategóriákban keresgélsz.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
zolee3000 #98914 üzenetére
Hasonló okok miatt választottam egy nyitottat 8 éve, bár az a fülcsengés volt. Szerencsére ezen tudott segíteni, mivel elment egy nagyon halk és magas frekvenica irányába, és nem zavar már. Igazából csak akkor veszem észre, ha külön erre figyelek.
Az áltlad felhozott fejhallgatókba szerintem nehezen lehetne belekötni, azokat csak kiegészíteni tudom.
Mivel gamer célra is lenne használva, lehetőséged van egy headsetet kombóban is használni. Pl. akár cserélhető vezetékeset is választhatnál, amihez lehetne csatlakoztatni pl. egy V-moda Boompro-t, vagy egy ahhoz hasonló eszközt. Kézenfekvő lenne ajánlani egy Fidelio X2HR-t, ami azért a "kifelé halkabbak" közé tartozik, de azt külföldről kellene rendelni
és volt már olcsóbb is. Kistesója, az SHP9600-as viszont most jó áron van itthonról. Sajnos hangját nem ismerem, leírások alapján az X2HR-hez hasonló mélyebb tónusú. Elődje, a 9500-as inkább középre van hangolva, azt is csak külföldről tudod beszerezni, de használtból pl. van egy kedvező árú az aprón. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
zolee3000 #98911 üzenetére
Nagy hangerőn azok a nyitottak is hangosak lesznek kifelé, amik normál hangerőn még nem. Nem fog vsz. olyan hangos lenni, mint a 2.1-es hangszóróid, de ha valaki éppen aludna melletted, akkor ez zavarná valószínűleg.
Ettől függetlenül szerintem egy plüss/textil párnás nyitott/félnyitott fejes/headset kényelmesebb lenne hosszú távú használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest