- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yofej75
aktív tag
Hejhó, sziasztok!
Eddig azt hittem, hogy milyen jól szól a két nagy Superlux és a Shure SE535 a zsebdacommal (általam egekig magasztalt XMOS DACAMP) mobilról de most megvilágosodtam és úgy érzem, hogy - ha nem is teljesen, de részlegesen - tévúton jártam.
Valóban tudnak JÓL is szólni az említett hangkeltő eszközök de ahhoz vajmi kevés a kicsike. Útközben, tömegközlekedésen, vagy ahol nincs hálózati áramforrás ott megteszi de szombat óta lakótársam lett egy Blue Aura v32 csöves végfok (ami nem kimondottan fejhallgató erősítő ezért egy pár Polk T50 is eljött vele hozzám) és ez az a hangzás amitől valóban kiráz a hideg. A 150 Ohmos HD-660 meg sem kottyant neki és párom szerint egy órányi zenehallgatás után úgy néztem ki, mint szalonspiccet követő szemkeresztbeállós pillanatban. Olyan hangok jönnek elő a háttérből a színpad elejére amiket korábban semmivel nem fedeztem fel az adott zenékben.
Le vagyok döbbenve... Ez a konstrukció a régmúlt és a modern technológia szuper ötvözete megfizethető áron.
Szerintem új fejhallgatót is be kell szereznem elsősorban otthoni használatra, circumaural kivitelben jellemzően inkább zárt kellene (60/40 a zárt javára) és előnyös lenne ha klasszikus zenétől elektronikuson át death metalig szinte mindent természetes hangzáshoz közeli módon adna vissza. Enyhe V-karakter még belefér de inkább flat lenne az ideális. Mivel ilyen hangeszköz vélhetően olcsón nincs ezért ársávot nem jelölök meg, megnézem az összes javasolt fejhallgatótKöszönöm.
UI.: az erősítőt én meggyőződéssel ajánlom meghallgatásra, a hagyományos bemenetek mellett (Line In, Phono) BT és USB DAC is van benne.
-
Yofej75
aktív tag
Szia!
Valóban kissé gyengécske a végfok a kontrollerben.
Shure SE535-tel 20-as hangerőn már megfelelő volt a hangja de sem a HD660 sem a HD668B nem volt ennek közelében sem.Szerintem egy jó hangnyomással rendelkező 32 Ohmos vagy esetleg alacsonyabb impedanciájú fejhallgatót kellene keresned a PS-hez.
Üdv:
Robi -
Yofej75
aktív tag
-
Yofej75
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #78585 üzenetére
Köszönöm.
-
Yofej75
aktív tag
Az erősítő és hangsugárzók pontosságát hivatott a szabványosítás garantálni. Pár méréssel meg tudod határozni, hogy "állítólag" milyen frekvenciamenet jellemző az erősítőre. Azért csak állítólag, mert minél tisztább képet szeretnél kapni az adott eszköz frekvenciamenetéről annál több ponton kellene megmérned a bemeneti és kimeneti jelszintet és viszonyítani egy meghatározott etalonhoz tehát a "pár mérés" máris megdőlt. Továbbá azt sem ártana megvizsgálni, hogy az adott erősítő adott terhelésen adott erősítéssel (nevezzük teljesítménynek) milyen mértékben torzítja a bemenetére kerülő hullámformát. Nem hullámformákat amelyek egymásra is hatással vannak és sokszoros felharmonikusokat produkálnak hanem egyetlen "szabályos" jelalakot. Ha már ez a pont is pipa akkor jöhetnek a komplexebb összetevők mint jel-zaj arány, dinamika, a már említett felharmonikusok stb... Ha mindent meg szeretnél mérni ami jellemzője lehet egy erősítőnek akkor jobb ha felkötöd a gatyád mert nem időben sem anyagilag nem lesz olyan egyszerű amilyennek első ránézésre tűnik. Nem egy másfél Voltos AA méretű ceruzaelemről beszélünk. De - és most jön az igazi kérdés - a méréseid alapján mnégis hogyan fogod tudni azt eldönteni, hogy melyik erősítő lesz az amelyiknek a hangjától mosolyra görbül a szád és kiráz a hideg?
Fejhallgató/hangszóró stb...azért itt már nem egy zárt rendszerről van szó amiben az elektronok kergetőznek és csekély külső beavatkozást kell a mérésekből kivonni (hoppá, ezt fentebb el is felejtettem kifejteni: azért az erősítők mérésekor is illik pár dologra figyelni pl külső elektromos és mágneses terek/mezők, hőmérséklet, közeli ívkisülés, külön a laposföldesek miatt kiemelném a földfelszín alatti vízér jelenlétét...). Zajok, légáramlat, reflexió mind-mind hatással lehetnek a mérés eredményére. Elektromágneses tér pedig esetleg hatással lehet a hangsugárzó pontosságára. Sok-sok apró dolog van ami mérés közben is és folyamatos használat során is kihat az eredményre és még csak észre sem vesszük...
EQ és a júzer. Én EQ-t nagyon nem használok zenehallgatáshoz. Nem hiányzik. Van aki pedig annyira odavan a v-karakterért, hogy a szimmetrikusra állítja a csúszkákat mert számára úgy az igazi. Ez már egyéni ízlés kérdése.
Tervezett tökéletlenség? Nem tudom, hogy ez most hogy jön ide vagy mit akartál ezzel kifejezni. Kifejted bővebben?
-
Yofej75
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #78552 üzenetére
Nálunk a cégnél van milliohm-mérő. Általában én használom, mert másnak alig van fogalma arról, hogy miként kell "helyesen" használni.
A "mivel" (azaz eszköz) mellett a másik sarkalatos dolog a "hogyan". Megfelelő csatlakozóaljzatok nélkül gondolkodni is jár ilyesmin...Beri 78553
hamarosan erre is válaszolok de most úton vagyok -
Yofej75
aktív tag
Légy szíves mérd meg számunkra, hogy milyen hangképet keresel - lehetőség szerint minél részletesebben (hullámforma, frekvencia és hangnyomás a minimum) - és azt is jó lenne definiálnod, hogy melyik hangszer milyen tónusban váltja ki belőled az "ettől még a hideg is kirázott" érzést. Ha ezek az adatok megvannak akkor irány valamelyik bolt és ezek alapján keress hangsugárzót
78547
Ezzel egyet értek. De az ellenállás egy szabványrendszerben működő fogalom ami nem függ egyéni preferenciáktól... -
Yofej75
aktív tag
A mért mértékek alapján történő következés minden esetben valami szabványhoz kötődik tehát csakis olyan mérés eredményét kell feltétel nélkül akármire kiterjedően elfogadni amely eredményt szintén valamilyen szabványosított környezetben akarunk bizonygatni. A hangképzés, akusztika, zenehallgatás, egyéni hallásgörbe nem ilyen környezet.
-
Yofej75
aktív tag
válasz
elprimo #78102 üzenetére
Idéznék tőled: "...itt van az asztalon most pár millió Ft cucc..." "...sok szakmaiság hoz nincs köze az tuti..." és a legszebb a dologban az, hogy e két idézet egybeolvasva teljesen korrektnek tűnik, hibátlan fogalmazás. Nem minden drága cucc minőségi hanem lehet, hogy épp csak ritka holmi egy részük. Szerintem ne akarj párhuzamot vonni az ár és az érték között mivel nincs köztük egyenes arányosság.
-
Yofej75
aktív tag
válasz
alphamooncam #77657 üzenetére
Az ötlet nem elvetendő.
Én pl csongrádi vagyok de mobilis (az első pár pohárig). -
Yofej75
aktív tag
-
Yofej75
aktív tag
-
Yofej75
aktív tag
Szerintem megfelelő lehet számodra a Superlux valamelyik gyártmánya.
Minden leírt jellemzőnek megfelel amit én vettem nemrég, a HD-668B bár ez félig nyitott tehát ki- és beszűrődő hangok előfordulnak
Ha zárt kellene akkor talán a HD-660 jobb választás de annak magasabb az ellenállása.Hoppá, bocsánatodért esedezem mivel nem magyar webshop ajánlatát linkeltem hanem szlovákét.
-
Yofej75
aktív tag
válasz
Blasku #76761 üzenetére
Juhú! Ma érkezett meg a fejhallgató. Kényelmes, semmi gond nincs vele. A hangja is ott van a szeren, jóval drágább IEM labdába sem rúg (sajnos...ami azt is jelentheti, hogy a Shure SE535 már csak "tömegközlekedve" használom, azaz nagyon ritkán). Amiket hallgattam: pár klasszikus (egy J. Strauss keringő, Vivaldi Négy évszakja), pár popzene, néhány rock, kevés jazz és blues valamint pár metal (Napalm Deathig bezárólag). Ja és két Kraftwerk zene is belefért meg technoként a "Das Boot". Persze ezt mind nem végig... Azt hiszem, hogy megtaláltam amit most kerestem
-
Yofej75
aktív tag
A Superlux HD668B nem is rossz...
Bejáratás nélkül az első pár perc már megfogott, ez kellett nekem
Telefonról DAC AMP nélkül is kellemes a hangja de nagyon "fel kell tekerni a hangerőt".
Majd írok egy hosszabb bejegyzést is de most ki kell próbálnom fejhallgató erősítővel is, pápápá
-
Yofej75
aktív tag
Superlux HD668B fejhallgatóval kinek van tapasztalata? Gondolok itt hangminőségre, tartósságra és úgy általában kihasználhatóságra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA hiba
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Androidos tablet topic
- Xbox Series X|S
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest