- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmakszim
őstag
válasz
Spíler #62326 üzenetére
Nem is mondasz butaságot.
A JBL Everest 700 például (az eladó tanácsára) volt egyszer a fejemen és.. hát mély az volt bőven!
Bár elég hülyén néz ki.Szerk. Most látom, hogy kifutott, nem kapható.
Egyébként adnak átalakítot az iPhonehoz.
-
bmakszim
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #59184 üzenetére
Nem tudom aktuális-e még, de az iStyle üzletekben ki vannak állítva Bang & Olufsen cuccok.
-
bmakszim
őstag
Írországban gyártják őket, de sajnos előbb kimegy az összes az USA-ba, majd a Massdrop fogja a rendelőknek küldeni. Ez náluk a process az EU-ból származó termékeknél is. Gondolom a gyártó nem akar kínlódni a postázással.
(#58819) warcat,
Tavasszal vettem egy órát Massdrop-on 164$-ért, amiből 5$ volt a postaköltség. DHL-lel jött, az USA-ból és nem kellett ÁFA-t, se vámot fizetnem.Én rendeltem egy HD6XX-et. Lehet vannak ilyen áron jó állapotú 600/650-nek is, de ez zsír új, valamilyen szinten egyedi, limitált cucc, számozott is. Nekem ennyit megér, még ha várnom is kell rá fél évet.
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Nem találtam igazán releváns topikot (ha van, irányítsatok oda), de tudom, hogy itt van tapasztalat Massdrop rendeléssel kapcsolatban.
Szóval csatlakoztam egy dropba, mely alkalmával zárolták az összeget paypalon keresztül a számlámon. Sikeres volt a drop, majd ugyanezt az összeget levonták a kártyámról, de a zárolást még nem oldották fel. Emiatt jelenleg mínuszban van a számlám. Mikor oldják ezt fel, egyáltalán ez a normális eljárás?
-
bmakszim
őstag
válasz
Batyulda #56067 üzenetére
Szeretnék feljebb lépni az Amperiorról és úgy gondolom, hogy az M-DAC jó alap ehhez. Hosszú távú megoldásban gondolkozom, ezért árban akár 200-250-ig is elmennék.
Nézegettem a zárt Audeze EL-8-at. Azért szimpatikus, mert, ahogy látom telefonról is tudnám használni, ha esetleg elutaznék és nem vinném magammal a DAC-ot. Ezek az "olcsóbb" Audeze fejesek mennyire ajánlottak? Megérik az árukat, vagy ennyiért azért van jobb?
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időben hangfalakon keresztül hallgattam zenét, de pár hónapja Budapestre költöztem, társasházba, ahova egyelőre nem tervezem felhozni a hifimet. Laptopról, mobilról hallgatók zenét Sennheiser Amperior fejhallgatóval (forrás Spotify és a kedvenceimből FLAC).
Most jó áron jutottam hozzá egy Audiolab M-DAC-hoz. Szeretnék venni egy kicsit komolyabb fejhallgatót hozzá. Hogy mit és mennyiért, egyelőre kérdéses.
Mi az az árkategória újonnan, amihez még elég az M-DAC fejes erősítője? Ezen kategórián belül mit érdemes meghallgatnom, aminek az Amperiorhoz hasonlóan melegebb, V hangképe van?
Zárt, over-ear fejhallgatóra lenne szükségem.Köszi!
-
bmakszim
őstag
válasz
Tuco78 #40302 üzenetére
Emlékeim szerint a HD555 nagyon meghálálja a minél jobb forrást, de kérdés mire dugnád azt az erősítőt, mert alaplapi integrált kártya után kötve szvsz nem sok értelme lenne.
Olvastam, hogy filmnézésre és játékra használnád leginkább, szerintem jó választás, mert nagy tere van és baromi kényelmes. Zenére viszont lehet találnál jobbat is.
Ui.: én anno nem hallottam különbséget az 595 mod után, de megcsináltam, azon ne múljon.
-
-
bmakszim
őstag
válasz
Dorien #39823 üzenetére
Ez a fajta mérés vinyl rip esetében teljesen félrevezető és nem összehasonlítható a CD rip-ből készült méréssel. Érdemes utánaolvasni a témának, de ez is egy érdekes videó (5. perc környékén érdemes igazán odafigyelni).
Szóval a nagyobb DR érték egyáltalán nem garancia a jobb hangzásra. -
bmakszim
őstag
válasz
#59070464 #39559 üzenetére
Az első kérdésedre: Nekem volt Alessandro MS1 fejesem, ami nagyjából az SR80-125 szintjén van. Vele egy időben rendelkeztem Sound Art W2 hangdobozokkal is, amik árban nagyjából ugyanott voltak, mint a Grado. Amikor csak tudtam, a hangfalakat hallgattam, mivel klasszisokkal jobb élményt nyújtottak a fejhallgatónál.
Egyébként is nehéz összehasonlítani a kettőt, de igazából a kérdést úgy lehetne feltenni, hogy hányszor annyit kell költeni fejhallgatóra, hogy az utolérjen akár egy belépőszintű hangfalrendszert is. Kammerernek van ehhez egy jó hasonlata egyébként.Csak DAC pedig semmilyen fejhallgatóhoz sem elég, mindenképpen szükség van valamilyen formában erősítőre is. Te biztosan arra gondoltál, hogy elég-e neki egy DAC+AMP kombó, vagy szükség van-e külön DAC-ra és külön erősítőre. Nos, véleményem szerint a belépőszintű Grado nem igényel drága forrást és tapasztalataim szerint nem is nagyon profitál belőle.
-
bmakszim
őstag
válasz
fi:zi'k #39228 üzenetére
Ez alapján gondolom, hogy igen.
-
bmakszim
őstag
Én ezt értem, de akkor miért a kolléga üzenetére válaszul kellett ezt megemlíteni? Azon kívül, hogy leírta a személyes véleményét, nem tanúsította az általad leírt magatartást. Nem dacolt a fórum öreg rókáival, nem lépett fel támadólag, még csak nem is ő volt a kérdező. Annyi volt a bűne, hogy nem egyezett a véleménye a tiétekkel. Ti pedig, egyből az ő által is említett, "magyar" stílusban reagáltatok erre.
-
bmakszim
őstag
válasz
ayreon #35355 üzenetére
+1
"az egy reklámoldal aminek valószínűleg az sh az egyik fő szponzora.
Szóval én nem venném készpénznek az ott leírtakat"Itt meg a nomonoban kapható dolgok kapnak a kelleténél kissé több reklámot...
(#35356) Bodz Azért nem árt több helyről informálódni. Itt pl ha vkinek ellenkezik a véleménye az általános közvélekedéssel, egyből legalább három PH! addikt esik neki. ayreon se kérdezett semmit, csak leírta a véleményét, tapasztalatát.
-
bmakszim
őstag
válasz
krichd1 #32917 üzenetére
Dehogyis, csak már nem gyártják és kifutó modell. A hivatalos forgalmazónál is 50k.
-
bmakszim
őstag
válasz
RetepNyaraB #32720 üzenetére
Én el tudom képzelni, hogy a plusz pénz a dizájnra ment el...
-
-
bmakszim
őstag
válasz
cheatergs #32330 üzenetére
Vagy érdeklődhetsz a hazai forgalmazónál is.
-
bmakszim
őstag
HD580-nal közvetlenül össze tudom hasonlítani, mindkettő van itthon.
Mindennel egyetértek, amit kammerer is leírt, csak én kevésbé tudom úgy megfogalmazni.
Nekem az Amperior többet van a fejemen, de ez betudható annak is, hogy nincs megfelelő erősítőm az 580 alá. Szerintem nem túl jó a szinergia közte és a DAC-om között (mármint annak erősítő része közt). Na meg amiatt is lehet, hogy az Amperiorban több a "boogie". Elektronikusra egyértelműen ő a jobb, de élvezhető vele a hangszeres zene, ill. a rock is. A HD580-at szinte csak jazz és klasszikus zene hallgatásánál veszem elő (és akkor is csak, ha este van és a hangfalaim már nem jöhetnek szóba). De továbbra is úgy gondolom, hogy az Amperior nem "allrounder". Ha csak ez az egy hangeszközöm lenne itthon, nem lennék elégedett. De az esetek 90%-ban teljesen kielégít. -
bmakszim
őstag
Ha van olyan műfaj, amin nagyot domborít az Amperior, akkor az az elektronikus. De semmiképp se nevezném mindenevőnek. Ahol már az ATH-W1000X is szóba jöhet, ott biztos nem ez lesz a befutó.
Otthonra inkább valami nyitott cirkumaurális típust választanék. Konkrétabbat majd mondanak a tapasztaltabbak, de addig is írd le, miről hallgatnád! Ilyen árkategóriánál már fontos szerepet játszik forrás is. -
bmakszim
őstag
válasz
#71562240 #17823 üzenetére
SR60/80/125-nek ugyanaz a fülpárnája.
(#17808) kp59: Nekem Alessandro MS1-em van itthon. A jóval feljebb pozicionált Amperior és HD580 mellett is szívesen veszem elő, mert teljesen egyedi karakter. Közép orientált, de enyhe mély kiemelésének köszönhetően meleg hangzása van. Viszont eléggé sziszegős. Kis tere van, de az nagyon szellős. Lehet furcsán fogalmazok (talán nem is a legmegfelelőbb szavakat használva), de nem igazán lehet leírni a hangját (Kammerer is csak rizsázott
), hallani kell! Én szeretem, főleg hangszeres zene szól jól rajta.
Az is tény viszont, hogy sokáig nem tudom hallgatni, mert baromi kényelmetlen. -
bmakszim
őstag
Filmre, játékra számít más?
Egyébként szerintem a hangja is rendben van, ha még él az akció az edigitalnál. Szvsz a mélyei is rendben vannak, ha nincs adammka szintű igényünk rá. De nem akarok én semmit ajánlani, csak, mivel zenén kívül másra is használná, nem vetném el ennyire egyértelműen, mint opció.
AGE-T, ha játék közben megy vmi voip, akkor engem pl zavar, ha a zárt fejes miatt nem hallom rendesen a saját hangom. Amperior pedig tényleg kényelmes, de nem órákon át. Legalább is az én fülem már elég piros egy óra után, pedig kis fejem van.
-
bmakszim
őstag
Suprát otthon, játékra, meg filmre?? Az baromi kényelmetlen ám. + Szerintem ehhez a kettőhöz a kényelmen kívül a tér a legfontosabb, amiből megint csak híján van a HD25, de az M50 is.
Szerintem igenis jó választás lenne a HD558. Oké, lehet kapni jobbat az árán zenére, de ha a filmezés és a játék is szempont, akkor szvsz az egyik legjobb választás. -
bmakszim
őstag
válasz
matyi012345 #16670 üzenetére
Mármint olyan rendszert 20k-ból, ami egy SRH440-nel leveri az iphone+SRH840 kombót? Mert én erről beszéltem. Egyébként kétlem.
Én belépőszinten inkább választanám a gyengébb forrás+jobb fejes összeállítást, mint a jobb forrást gyengébb fejessel.
-
bmakszim
őstag
válasz
matyi012345 #16668 üzenetére
Akkor miért nem azt ajánlod neki erősítő helyett?
-
bmakszim
őstag
válasz
matyi012345 #16660 üzenetére
Hallottad már bármelyik iphonet? Szerintem elég sokat kéne forrásra költeni, hogy szignifikáns különbség alakuljon ki egy M50-nel, vagy SRH840-nel.
Hosszabb időre szervizbe került a laptopom és rá vagyok kényszerülve az iphoneomra (beszereztem hozzá egy Fiio L9-et), de nem érzem gyengébbnek a Musiland Monitor 01-től. Húgom gépére fel is telepítettem kíváncsiságból, hogy nem csak hozzászokott a fülem a rosszhoz, de nem.
Szvsz túl van értékelve ez a forrás dolog az alsóbb kategóriában. A 840 mindig is jobb lesz iphoneról, mint a 440 bármely, az árkülönbségükből kiépíthető forrásról. -
bmakszim
őstag
válasz
RetepNyaraB #16652 üzenetére
Nem értem hol itt az átverés? Az asztali DAC-ból is erősítetlen, vonalszintű jelet kapsz az RCA csatlakozókon keresztül.
Annak persze, hogy nincs értelme, ha a 3,5-es csatlakozóján keresztül kötöd össze az erősítővel, de a LOD-nak van értelme. -
bmakszim
őstag
válasz
RetepNyaraB #16649 üzenetére
LOD-nak, azaz Line out dock-nak hívják az átalakítót. Tehát vonalszintű jelet kapsz, ami már analóg. Ezzel csak az erősítőjét kerülöd meg. Mint írtam a HRT iStreamerrel van lehetőség külső DAC-ra, de nem véletlenül drágább, ugyanis ezért fizetni kell az gyártónak. De ez is csak 4S-ig működik, 5-től felfelé már más a szitu, arról még nem olvastam. iPadnél pedig van lehetőség a kamera connection kitet használni, azzal szintén nem vagyok teljesen tisztában.
-
bmakszim
őstag
válasz
RetepNyaraB #16647 üzenetére
Csak az erősítőjét kerülné meg, továbbra is az iphone DAC-ját használná. Hogy azt is elhagyja HRT iStreamerre lenne szüksége, de az meg nem hordozható.
(#16646) tomi5244: Szerintem a lényeg, hogy támogassa az A2DP-t, ami talán 2.1-től van meg (erre nem vennék mérget) + ha jól tudom driver is kell hozzá, mert a Win 7 nem tudja gyárilag. Olvass egy kicsit utána! Leírása alapján ez már jó lehet.
-
bmakszim
őstag
válasz
vodkaboy22 #16631 üzenetére
Én imádom az Amperiort, HD580 mellett is! Igazi fun hangja van. Bár a hazai 90k-s ár kissé túlzás, de ha a HD25 is így szól, akkor szerintem nagyon jó vétel.
-
bmakszim
őstag
válasz
vodkaboy22 #16629 üzenetére
HD25?
Miért nem SRH-840 a 440 helyett? -
bmakszim
őstag
válasz
moklys1 #16627 üzenetére
Szerintem az összefoglaló alapján írd össze pontosan az igényeidet és fognak neked ajánlani normális fejeseket. Mert eddig kérdeztél egy zárt fejesről, aztán most bedobsz egy nyitottat. Nem tudjuk, hogy utcára kellene, vagy otthon használnád. Jó-e akkor a szupra, vagy cirkumot szeretnél? Használt, külföldi rendelés jöhet-e? stb.
-
bmakszim
őstag
válasz
vodkaboy22 #16586 üzenetére
+ az Amperiornak más a kábele és a párnái is, ezért írtam, hogy inkább a HD25 kapott alumínium házat. De teljesen mindegy. Hangjukat tekintve nem tudom mi a különbség (ha van egyáltalán), mert még nem hallottam a HD25-öt. Bár itt a fickó a Sennheisertől, azt mondja, úgy tervezték, hogy megegyezzen.
-
bmakszim
őstag
válasz
RetepNyaraB #16498 üzenetére
Az Amperiorhoz és a Momentumhoz is jár mikrofon
Az előbbit merem is ajánlani!
-
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
-
bmakszim
őstag
válasz
Vadmeggy #16411 üzenetére
Elektronikus, szintetikus(?), kevés hangszert tartalmazó zenék szólnak a legjobban rajta. Nem tudom milyen a hangszeres hip-hop, de Bop Alloy, Akkezdet Phiai nagyon tetszik vele (mást nem is nagyon hallgatok ebben a stílusban). Jazz-ből inkább az újakat szereti (Melody Gardot pl), Miles Davis szerintem felejtős, meg úgy kb az összes 60-as, 70-es évekbeli zene is. Túl sokat még nekem sem volt alkalmam hallgatni, 1 hete, hogy megvan. Ráadásul most a laptopom is szervízben van, így DAC-ként eddig csak egy iphone 3GS volt alatta.
-
bmakszim
őstag
válasz
adammkaa #16358 üzenetére
Én is fattyuval értek egyet. AZ M50 hallgathatatlan és igenis rámászik még arra a csekély közép tartományra is, ami van neki. A kolléga, ha enyhe, vagy semmilyen mély kiemelést nem szeretne, akkor biztosan nem tetszene neki. Én a viszonylag kiegyenlített HD555, HD580, Alessandro MS1 mellett hallgattam az M50-et.
(#16346) Vadmeggy: Ha lenne 150$-om, amit az USA-ban költhetnék el fejhallgatóra, akkor egy refurbished Amperiort vennék, utazáshoz főleg. Én ebayen vettem egyet, dobozon kívül mindent megkapsz, gyári, zárt csomagolásban. Hangja kb annyival veri az M50-et, mint az itthoni ára (nagyon!). Van egy enyhe mély kiemelése, ami számomra eleinte zavaró, dobozhangú volt, de egy kis idő után szépen visszahúzódott és így kb 20 üzemóra után megszűnt és most már nagyszerű élményt nyújt. Viszont, ha túlnyomó részt hangszeres zenét hallgatsz, akkor lehet nem ez a legjobb választás (ez esetben az M50 pedig végképp nem az).
-
bmakszim
őstag
válasz
akela91 #15773 üzenetére
Miután öcsém vett egyet, kipróbáltam. Akkor még az Alessandrohoz szokott fülem nem sokáig bírta. Később bejáratva is adtam neki egy próbát, de azóta se értem miért számít best-buynak. Én csak iszonyat nagy brummogást, meg némi cincogást hallok belőle és azok is olyan műnek hatnak.
Szerintem. -
bmakszim
őstag
válasz
Jmcclane #15677 üzenetére
Nekem pont volt ilyenem, illetve a sima HD205, de nemigen van különbség. Megvettem, mert jól nézett ki, dj füles lévén gondoltam sok benne a mély és sajnos nem ismertem még ezt a topikot.
Ezerszer megbántam... Se nem igazán supra, se nem circum, valahol a kettő között van, ezért elég kényelmetlen. Nem tudom mennyire szempont, de túl sok mélyre ne számíts, a közép maszatos, amolyan sennheiseres, magasok karcosak, bántóak, tere nincs. Asus U1-ről szóltak ráadásul!
Ebben a fülesben kb. csak a Sennheiser felirat kerül 10000Ft-ba... Ennél még 0-10000Ft-ért ajánlottak is jobbak.
De ez csak az én véleményem, tapasztalatom. Arra költöd a pénzed, amire szeretnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest