- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zatom
tag
válasz
Radomer #43954 üzenetére
Egyetertek.
Azt azert elmondanam, hogy amikor az SR-Lambdat vettem (hasznaltan), kettot kertem, azzal a kikotessel, hogy amelyik nem tetszik, visszakuldhetem.Ennek az volt az elozmenye, hogy elotte hallottam mar masik kettot, teljesen eltero hangzassal.Ennek biztosan megvan a muszaki magyarazata is, de az nem erdekelt, csak a hangja.Nos, kaptam kettot, az egyik nagyon magasba huzo volt, vissza is kuldtem.A masikat viszont azota is imadom.Szoval, japan tervezes, japan gyartas ide, vagy oda, ugyanugy ervenyes az, hogy csak meghallgatas utan veszunk fejest. -
vodkaboy22
addikt
válasz
Radomer #43951 üzenetére
Khmmm mert a sennheiser nem öreg? Jó ha tudod hogy sokkal régebb óta vannak a piacon mint a stax és nagyobb tapasztalattal is bírnak. Az más kérdés, hogy sikeresen elk...rvultak és hogy a stax elfogadható áron ad jó elektrostatikus élményt (lehet jobbat is). Én akkor is egy jó min 150Ohm-os magneplanarra vágyok. Audeze ígérget már egy ideje egy 1000Ohm körülit. Juj de jó lenne már.
-
törölt tag
-
fericske
addikt
válasz
Radomer #43120 üzenetére
Értem. Én szerencsére egy bejáratott darabot hallottam - amiről írtam is.
Amire kíváncsi lettem volna, arra a ti találkozótokon sem volt lehetőség, azt levágtam mikor meg lett említve a fehérkesztyű használata. Ezek után a csavarhúzózás fura lett volna, ha engedélyezett
Gondolom ott is a referencia szűrővel volt prezentálva.
Meg persze a forrás sem mindegy általában sem, de ennek a fülesnek aztán végképp nem. -
s4tch
veterán
válasz
Radomer #43114 üzenetére
Na de komolyan, minden bizonnyal bejáratás nélküli, vattaúj darab volt, ezért nehéz nyilatkozni a hangjáról. A dobozból frissen kivett, zárt EL-8 sem nyűgözött le senkit (és ehhez a kontaktos jack dugónak semmi köze nem volt), pedig a nyitott tesóból kiindulva némi járatás után az is egy komoly fejes lehet.
-
törölt tag
válasz
Radomer #40859 üzenetére
Oké, csak annyira nem volt semmi reakció, sem pozitív, sem negatív, hogy azt hittem teljesen elvész a téma
Kérdés viszont, hogy milyen zárt planárral lenne érdemes foglalkozni, ami kényelmes, és nem feltétlenül mobil használatra készült, tehát kedveli az erősítőt, illetve hasonló hangkarakter, esetleg felül kicsit élénkebb.
A T40rp nagyon szeretnivaló, de alul hamar elfogy, akármiről hajtom. Mi van még a piacon? EL-8 zárt változat? Arról semmilyen mérést nem találtam, hogy milyen karakterű. Próbálta már valaki? -
goamantra
tag
válasz
Radomer #40556 üzenetére
1. Erre a kérdésre már a legelején válaszoltam, ha nem tudod felfogni, sajnállak > [link]
Még csak az hiányozna, hogy egy újabb vitát nyissunk itt az egyes fejes erősítők hangkarakteréről, arra van megfelelő fórum kb 40000 kommentel..... Nem látod, hogy a fülesekkel kapcsolatban is mennyire eltérőek a vélemények?..2. Nem gondolom, hogy bármilyen sértőt írtam volna, ami ilyen álszent hisztériát indokolna..
Ha nem tetszik az irományom, ne olvasd.. és különösen ne oktass ki ilyen lekezelő hangnemben..
(főleg, hogy a kérdéses témához egy szót nem szóltál hozzá) ..@Gzula[HUN]: valóban árulok egyet, És ?? hallottad már?.. kategóriájában teljesen jó elektronikushoz és rap zenéhez.. ajándékba kaptam, de van mellette 3 másik jobb fülesem .. ezért eladó..
ezenkívül itt egy újonnan 90000 Ft os Heed Canamp-ot hirdetek>
[link]itt meg egy új áron 120.000Ftos Sennheiser HD600-at hirdettem>
[link]Te egy(!) hirdetés alapján ítélsz meg valakit? Szánalmas ez a trollkodás, amit művelsz..
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
Radomer #39686 üzenetére
Nem ismerem ennek az erősítőnek a kapcsolását, lehet kétféle terhelhetőség a két kimeneten. De kétszeres teljesítmény növekedés csak 3 dB hangosság növelést jelent, az nem sok. Persze ha a halláskárosodáshoz az utolsó csepp, akkor sok. Egyébként a fejhallgatók többsége 300mW-nál már elhalálozhat, a hallgatója pedig megsüketülhet. (kivételek vannak, nekem van 2W-ot kibíró fejhallgatóm is, de ezt nem kívánom tesztelni)
-
szakibá...
senior tag
válasz
Radomer #39684 üzenetére
Mit jelent az, hogy nagyobb teljesítménnyel hajtja meg? Egy fejhallgatón képződött teljesítmény akkora, amekkorát akarok, erre van a poti az erősítőn. Ha feljebb tekerem, nagyobb lesz. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az erősítő "balanced"-e vagy sem, csak bírja szuflával. Ha jól sejtem, a dual-mono erősítést lehet balanced-nek értelmezni, aminek áthallás szempontjából nem sok jelentősége van. Gondoljatok bele, egy XY rendszerű sztereó mikrofon két kardioid kapszulájának az áthallása bal-jobb irányban (180 fok) nem éri el a 20dB-t! Számomra az erősítő két felének áthallásán rugózni teljesen értelmetlen.
-
.DLL
veterán
válasz
Radomer #39031 üzenetére
"Sajna a hallgatózás végére meggondolta magát az eladó, így nem tudtam magammal hozni."
Ez milyen már...
De úgy látom a lejtő nagyon megdőlt alattad.
Próbálj be egy Koss ESP950-et, azt mondják nagyon baba ára van - erősítővel együtt.
-
sting2
addikt
válasz
Radomer #39013 üzenetére
Sajnos, reggel a Seller - meggondolta magát és " mégsem küldi Magyarországra " levéllel ébresztett....
Az eszem megáll komolyan.
Jelenleg ez a fejes vagy nagyon drágán érhető el, vagy egyáltalán nem küldik ide nekem.Bármilyen tippet szívesen veszek ez ügyben,
- egy csalódott (majdnem ) Fidelio rajongó - -
contaxg
veterán
válasz
Radomer #37892 üzenetére
Michael írásaival csak óvatosan. A saját linkedin oldalán így fejezi be az ismertetőjét. "Specialties: writing, marketing, brand-building (social media, interwebs, etc.), music and audio reviews, PR, set-up/maintenance of high end audio component systems....Ezek után rádbízom a döntést.
-
törölt tag
válasz
Radomer #37688 üzenetére
Akkor venni kell megfelelő szobát illetve megfelelő háztartásbelieket!
(#37689) ludsimon Közös háztartásbeliekre vonatkozólag lásd mint fent.
Az SPDIF kimenethez érdemes lehet venni külső DAC-ot és fejhallgatóerősítőt, vagy külön házban vagy egy házban. A Creative mellé értelmezhető árkategóriában például bkercso-félét, vagy akár Fiio-t, neten árult "kínaiakat", de több minden más is szóbajöhet, leginkább használtan, hogy adott áron jobbat találj. Az audiofilebbnek mondható minőségű DAC-ok, DAC-erősítők újonnan kb. 50-60-70ezer körül kezdődnek, olyasmit ha használtan találnál, esetleg beleférne a keretedbe (pl. HiVox). A topikjaiban szélesebb körű ajánlatokat kaphatsz, illetve kezd el figyelni az apróhirdetéseket.
Általában kevésbé hangminőségigényes, de praktikusabb megoldás lehet külső hangkártya vásárlása, például Lexicon, M Audio, Tascam... vagy egyebek, szintén érdemes a topikjában körülnézni, aztán hallgatózni. Lehetőleg olyat, ami tud SPDIF-et fogadni, mert az általában jobb minőségű ebben a kategóriában mint az USB interfész. -
törölt tag
válasz
Radomer #36955 üzenetére
Valakinek van, de szerintem nem BP-en, hanem vidéken. De én akkor már megnézném az 500-at is. Én ez utóbbit hallottam csak (meg a felette levőket), de első hallásra szerelem. Viszont a sima 500-as az nem olyan kényelmes, ahogy a 400 sem, nagyon merev és kemény a fejpántja, illetve súlyosak is, meg a kábel elég idétlenül van megoldva. A 400i azt hiszem ami már megkapta az új fajta fejpántot, azok már kényelmesek (mondjuk a kábel nem változott).
-
törölt tag
válasz
Radomer #34859 üzenetére
Minden gyártónál van elég rendes különbség a zárt is nyitott közt. Ebben a kérdésben az kell döntsön, hogy neked mire kell. Zajos környezetben, vagy olyan helyen, ahol nem szabad kihallatszania semminek, ott a zárt a megoldás, de a nyitottat kellemesebb hallgatni hosszabb távon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest