- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
kezdosql #1859 üzenetére
Így már másabb. Ekkor sem igaz, hogy a MariaDB utódja lenne a MySql-nek, párhuzamosan léteznek. MySQL-t InnoDB-vel illik használni, igaziból ez a belinkelt motor összehasonlítás kicsit fals, mert a MySQL-ben alapvetően MyISAM és InnoDB motorok vannak. Vagy már csak InnoDB van a legújabb verziókban, rég nem használtam, azt tudom, hogy a MyISAM deprecated egy jó ideje.
Az összes többi motor nem olyan könnyen átjárható, teljesen külön kell a komplett kiszolgálókat telepíteni velük. Végeredményben szerintem érdemes az InnoDB-vel kezdeni, aztán ha majd elkezd az igény specifikáltabb lenni, akkor el lehet kezdeni Oracle, MS SQL, valamilyen NoSQL, netán másik MySQL fork felé menni. -
martonx
veterán
válasz
kezdosql #1857 üzenetére
Úristen ember. A MySQL egy relációs (hagyományos) SQL, míg a MongoDB egy no sql. Szerinted melyikben van inkább tranzakció? A kettő semmilyen szinten nem függ össze (na jó, mindkettőben lehet adatokat tárolni), egyik se elődje, utódja a másiknak.
Légyszi a baromságok kérdezése helyett egy pindurit olvass utána magadtól, hogy mit jelent a nosql és a realtional databaseMár múltkor pedzegettem, hogy nem jó helyen dolgozol, nem feltétlenül benned van a hiba, hanem a melóhelyben. Ahol ilyenek merülnek fel, onnan menekülni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest