Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Ok, neked nem, elfogadom, de nem is kell olyanokat állítani, hogy nem működik sem a lencseváltás, sem pedig nincs hozzá cfg.
Mert ez egyszerűen nem igaz!Pont ezért írtam meg a hsz-t, képekkel bizonyítva, hogy gyakorlatilag a 10/11Ultra óta alkalmazkodott a modder világ is és a felhasználó szájába tesznek minden egyes lépést.
Másrészt pedig ez elvileg egy szakmai fórum lenne, ahol meg kell férnie a custom ROM-októl elkezdve gyakorlatilag mindennek. -
Segal
veterán
válasz
Atomgeszi #393 üzenetére
"lehetett"
Nekem is így lett 11 Ultra és istenigazából pont ez gátol a mai napig hogy váltsak. Most persze elgondolkodtam a 15 Ultrán az ajándékok végett, mert úgy még csak-csak megérhette volna (inkább csak könnyebb lett volna meggyőzni magam) a váltásról, de inkább elengedtem egyelőre a dolgot.
Bőven jó még nekem a mindennapokba a 11 Ultra isMajd ha lesz az aprón valami pár hónapos jórasított 15 Ultra akkor elgondolkodhatok rajta, de ma inkább cipőkbe invesztáltam a mobilcserére szánt pénz egy részét
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #394 üzenetére
Sőt még videós tutorial is van a telepítéshez, 1 perc alatt megoldható.
Ezek után pedig úgy működik, hogy előveszed és fényképezel.
Nem egy atomfizika. Értem én, hogy manapság az ember a kisujját is lusta megmozdítani, hogy mindenkinek a szájába kell tenni mindent. De azt sem kell állítani, hogy mérnöki tudás kell hozzá vagy pedig azt, hogy nem működik. -
Atomgeszi
nagyúr
"gcam szintén. próbáltam, az egyiknél nem minden lencse működött, a másiknál x funkciónál összeomlott, eleve a lencseváltás egy katasztrófa, plusz alapból nem is csinál jó képet, akkor még vadássz hozzá konfigot, stb. agyrém. ezek már hákolások. "
11Ultra, 12Ultra, 13 Ultrához. 14 Ultrához. 15 Ultrához mindhez kész konfigos gcam-ok vannak.
Nincs semmiféle nem minden lencse működik, nincs funkció összeomlás, nincs lencseváltás katasztrófa.
Mi ezen a bonyolult lencseváltás?"akkor még vadássz hozzá konfigot, stb."
Nem kell hozzá semmit sem vadászni. Minden egyben van.
Itt van minden egy helyen 3 kattintással tölthető.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez nem igaz.
CN készüléket nem tudsz már nyitni CN kívül.
Global készüléket érdemes nyitni, aki mondjuk nem akar Google appokat, meg global korlátozásokat, hanem Xiaomi tárcsázót akar.
xiaomi.eu ROM China alapon működő global verzió.
Minden új fejlesztést elsőként kapod meg, minden app működik, semmi korlátozás nincs.
Akinek ezek nem kellenek, nyilván használja a globalt. Azzal sincs gond, mert ugyanannyira korlátos, mint a Samsu vagy az ios.Akinek ez nem felel meg, az felrak egy xiaomi.eu ROM-ot és kész.
-
joey04
titán
Aztán nem volt rendes hálózati támogatás, főzött romon meg lutri volt a mobilfizetés, meg kb bármilyen banki app műkődése.
gcam szintén. próbáltam, az egyiknél nem minden lencse működött, a másiknál x funkciónál összeomlott, eleve a lencseváltás egy katasztrófa, plusz alapból nem is csinál jó képet, akkor még vadássz hozzá konfigot, stb. agyrém. ezek már hákolások. Akkor már inkább samu, ott a goodlock, root miden egyéb nélkül, de még az is hákolás, mert jön egy update a telefonra, aztán az adott modul még nem frissült, akkor nem megy, stb. hc geekenek ez a mennyország, de szimpla usernek nagyon nem. És nem a root, meg a főzött rom felpattintása a rakétatudomány, hanem ami utána ami jön, az a szopás. Mondom, persze nem mindenkinek, nekem igen.
-
Segal
veterán
Xiaomiknál pont azért szaporodott el a romolás, mert kínából fele árban lehetett rendelni anno ezeket az 5-600 ezres telefonokat, 2-300ft spórolás meg szerintem bőven megér annyit hogy egy lehetetlenül szájbarágós youtube videót végigcsinálj a telefonodon.
Egyszer kell csak megcsinálni, akkor sem egy rakétatudomány és a maradék pénzből meg venni valami mást. -
Atomgeszi
nagyúr
Nem tudom, nekem nem volt egy nagy kunszt másik ROM-ot felrakni, meg egy gcam-ot telepíteni.
"valaki 5-6ezres telefont vesz és azzal akar még baszakodni"
Valaki azért vesz Xiaomi-t, mert ezzel még van lehetőség kihozni a maximumot a telefonból az ember kényekedvére.Gyári kamerával nincs természetes színprofil, ami gcam-nál alap.
Nálam már itt eldőlt a dolog.
-
TheProb
veterán
Számomra azért érdekes, hogy valaki 5-6ezres telefont vesz és azzal akar még baszakodni, hogy custom ROM-okkal és egyéb "érdekességekkel" szarakszik.
Nyilván mindenki más, de részemről pont ebből lett elegem. Pedig régen direkt budge telefonokat vettem, azoknál még csak-csak elnézi az ember. Aztán mikor kimentem USA-ba és nem tudtam telefonálni, értelmesen fotózni a Poco F2-vel, akkor átértékeltem, hogy akarok-e ilyenekkel szopni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
enginev3.0 #380 üzenetére
[link] itt egy Optikai zoomos beltéri kép is.
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] gcam beltér. Nem rossz.
És ez még csak a first build. Mi lesz itt később?
-
joey04
titán
Ahogy írták tényleg a codec körül lehet a gubanc. A linkelt appot nem próbáltam, de ha a fejlesztői beállításokban a bt részen kilövöm a hd audiót, akkor állítgat is a codeceknél valamit, és így nem akad, pattog. Vagy az én fülem szar, vagy az anyagok, de semmivel nem rosszabb így a minőség.
-
-
Jazz
veterán
Az a sok az 2 és vagyunk itt ezren.
#362 Throst: sokan nem értenek a telefonokhoz és nincs meg a skill hogy hogyan ugorjanak meg egy-egy hibát vagy javítsák ki.
A 11U-t szétszedték annak idején hogy a makroja gyenge és nincs szuper marko. Nos alapból az uw lecsére van lőve gyárilag és az tényleg gyenge, sima digitális zoom.
Viszont az 5x-teléjének is mai napig az egyik legnagyobb a szenzora 1/2.0". Egy makro előtét lencsét elé tartva meg a világ legjobb super makros telefonja lesz. 2mm-es mini légy 1:1-be nagyítva. Ezt tudta makro [kép] , ezt meg a fenti: [kép]
-
Jazz
veterán
Ez egy rendkívül nevetséges bugyuta "teszt".
Nulla belenagyítás az elkészült fotókba, nulla felbontáson nézegetjük a képeket....
A makró teszt a xiaomi-nál fókuszon kívül esik, azért homályos, és ahogy megy hátra a görbület ott élesedik. Ez az első belekattintás tovább nincs is értelme nézni.Látszik hogy a kislánynak csak mellben van tehetsége, fogalma sincs a fotózásról.
Eddig ez az egyetlen valamennyire hiteles teszt: [link]
-
TheProb
veterán
válasz
Fehercsoki #364 üzenetére
Az tény, hogy a hw nem idei. Ellenben látszik, hogy kb egálban, sok tekintetben jobbak is mint a sziamiaú vagy a vivó. Szóval sw éppen annyit jelent, mint a hw.
-
Fehercsoki
aktív tag
-
TheProb
veterán
válasz
Fehercsoki #360 üzenetére
Ezt meg hogy érted? Mind a 4 flagship-ként van eladva, mi mással kéne összevetni?
-
Throst
csendes tag
Nekem a Vivó képei tetszenek a legjobban, plusz magyarul is tud ott az ai mert a saját BlueLM nyelvi csomagot használja. De a mikrofonja amiket hallottam elég gyenge, plusz a szelfi kamera se erős és a hangszórói se a legjobbak.
Ezért vártam hogy esetleg a xiaomi...de valahogy a kamera képet amiket láttok nekem furák túl mesterségesek kicsit elkent olajfestményesek.
Viszont a HW az fullos, szóval talán updatelik? Plusz ugye a photo kit ami tokként is funkcionál, meg van hozzá filter, valamelyik tesztben a filterrel mutatták mennyivel jobb képek készültek de a tesztelő mondta is ezt nem használják végig a tesztben mert a többi teló alapból nem filteres.
Eddig androidból Samu és One plus rendszereket használtam így azt hogy hyper os jó vagy rossz megítélni nem tudom.
Viszont amit láttam hyper os bemutatókat az alapján így tetszik.
A samunak agyon van ajnározva a one ui-a, hát nem tudom én most is azt használom de nincs olyan benne ami nélkül ne tudnék élni... -
MAGUS7
tag
Nekem sajnos csalódás volt a Magic 7 Pro, a fotók jók voltak,főleg a Harcourt meg a Zoom,videózásnál előjött a hullámzás,a rapidtesztben is benne van igaz ott esti felvételnél,meg sajnos az ára is nagyon beszakadt,aztán megrendeltem a a 15 Ultrát T-nél,akkor lett újra elérhető,még a fotós csomag is járt volna,de annyit tököltek a számlán hogy közben kifogyott a fotós ajándék,töröltem is a rendelést,Emag-on még elérhető fotós csomaggal meg nyomtatóval csak drágább ott,meg kicsit aggasztó hogy többen is inkább visszaküldik.
-
TheProb
veterán
Mondjuk érdekes, én pont a kamera miatt lamentáltam, hogy megtartsam-e. Minden mással nem tudtam megbarátkozni.
-
Throst
csendes tag
Új mai kamera teszt:
https://www.youtube.com/watch?v=TTbeWd8yRPw -
Throst
csendes tag
Ennyire nem lett jó?
Sokan küldik vissza.
Én a Vivo 200pro, Xiaomi 15 ultra és a Honor magic pro 7 között vacillálok. -
Hujikolp
őstag
válasz
F.tibooo #351 üzenetére
Igen.
13 ultra még teljesen jó, sőt...
Személyes véleményem, hogy a 15 ultra fő szenzoránál az a bukó, hogy fix f/1.6-os a rekesz. Kicsi a mélység élessége, egy közelebbi fotónál szélén már nem jó. 13-nál még tudtam f4-re tenni, ami nekem sokat javított a fényképezésen.
A 200MP zoom kamera meg röhej... kb 50MP felskálázva.Esetleg, ha a 16 ultra újra kap magasabb rekesztértéket, akkor bekukucskálok még oda.
Az esti felvételeket összehasonlítva kb ugyan ott van a kettő.
13 ultrát meg nem tudnám eladni jó árban (Pedig EU változatos), így mégegyelőre amortizálom a költségét 1-1,5 évig. -
Hujikolp
őstag
Hétfőn jön a fotós tok és a porszívó.
A 15 ultrát vagy visszaküldöm mindenestől, vagy ingyen adom mellé a fotós kitet, ha érdekel valakit.
-
Hujikolp
őstag
volt, hogy nálam is akadt. az segített, hogy kikapcsoltam a bt-t, majd újra csatlakoztattam. egyből helyre jött.
alternatíva, hogy másik codec-et használsz átvitelhez. [Bluetooth Codec Changer] -
Bossi
őstag
Az a helyzet, hogy nekem pont az egyik bajom a 15 U-val és a Honor M7 Pro-val is azt volt, hogy "beállítod kézzel, vagy szerkeszted"... Nekem egy telefon esetében az a jó kamera ami ugyan elég jó képeket készít (nem baj, ha nem a legjobbat, de jót), anélkül, hogy állítanom, vagy utólag szerkesztenem kellene (mert sokan ezt is írják csinálj raw képet szerkeszd lightroommal) . Persze van amikor belefér, de nálam az esetek 90%-ban gyereket fényképezve nem életképes. Szóljak a gyereknek, hogy várj ne mozdulj, mert állítanom kell a telefonon. Szóval igen biztos, hogy a főkamera részletességben jobb a Vivónál, de nekem többek között ezért sem és a totál valóságtól elrugaszkodó színek (tudom az is állítható, szerkeszthető) miatt sem opció. Bocs saját vélemény.
-
joey04
titán
De mondok mást. sokszor egy képen belül is van eltérés, hogy melyik miben jobb. barna szekrény, sárga fal, kanapén piros párna, parketta. Különböző megvilágításnál teljesen változó, hogy melyik telefon melyiket mennyire jól lövi be. Van hogy mondjuk authentic, vagy vivonál zeiss módban a piros párna színét túlzottan visszahúzza, de a parketta természetes lesz. vibrant vagy élénk módban a fal meg a párna okés, de a parketta meg a szekrény túl van húzva. Nagyon vegyes a kép, de mindent összevetve a Vivo többször találja el jól a színeket, a xiaominak meg természetesebb a rajzolata.
-
joey04
titán
Beltérben is több szitu van. Beltér sok természetes fény, beltér kevés természetes fény, beltér sok mesterséges fény, beltér kevés mesterséges fény. kevesebb mesterséges fénynél jobb a xiaomi. viszont pl közepes természetes fénynél beltérben (pl délután, kora este) meg a vivo a jobb. zoomolva majdnem minden esetben kijön a jobb hw előnye, de cseszhetem, ha a wb-t eltossza.
-
Jazz
veterán
válasz
Atomgeszi #338 üzenetére
Egyetértek.
Végre egy valós teszt. Teljesen színhelyes a 15u, sőt van ahol pontosabb is a white balance.
És több szituációban veri meg a vivo-t mint fordítva: [link] [link]Ezek a valós körülmények. Gyenge fényviszonyok, zárt tér, ahol egyértelműen kijön a jobb hardware előnye.
A legtöbb helyzet félhomály, szoba, este, nem verőfényes napsütés hátulról megvilágítva. Csalódtam a dxomark-ban, mert amit itt látok, köszönő viszonyban sincs azzal amit ott mutatnak. -
Jazz
veterán
Firefox nightly a barátotok, ahol about:config szerkeszteheted a cookie bannert, vagy kiegészítőket pakolhatsz és megy yt asztali módban kikapcsolt kijelzővel.
#326 joey04:
Azt ne felejtsd el, hogy ez egy zsír új telefon, "alfa verziós" ahogy az lenni szokott a határidőzés miatt, a debug és sw frissítések még odébb vannak.
A vivo meg októberi, 5 hónappal ezelőtti. Majd nézzük meg a 15 ultrát is 5 hónap múlva. Én már nagyon várom hogy megérkezzen, és 1TB-os verzió lesz.
A hardware alatta pöpec, 1/1.0", displayport, nyamm, a sw meg ahogy lenni szokott javítható, megoldható, optimalizálható.
Bootloader: Lehet erre is ültetni xiaomi.eu romot. U11-en nekem nagyon bejött. Tökéletes, és ahogy redditen olvastam u15-ön is ezzel a jelzővel illetik.
-
joey04
titán
Egy újabb adag nem kamerás összehasonlítás vivoval:
yt music app bt-n akadozik. Úgy kell elképzelni, mintha mondjuk karcos lenne egy CD. Redditen láttam, hogy mások is írták, igaz régebben és pixelen, de a jelenség ua. Nem bt fejhallgató hiba, mert más appokban nincs ez a gond. Nem oldja meg az adatok törlése, meg frissítések törlése sem. Van akinek ez segített, itt nem működik. Oneplus, iphone, vivo nem produkálja/produkálta ezt.
Spark email app: Hiába állítom be, hogy rezgéssel jelezzen, nem jelez. Egyik rezgéstípust kiválasztva sem. Szintén: többi app nem produkálja ezt a hibát, az appnak engedélyezve van a rezgés. Vivon rezeg.
Google Drive app: itt meg ha csinálok pár tesztképet amit fel szeretnék tölteni, akkor rányomok a galériában a megosztásra, kiválasztom a mappát gdrive-on kiírja, hogy feltölti, de sokszor nem teszi meg. Ha Drive-ban választom ki a képeket, akkor felmegy. Bár néha hiába tölti fel, gépen nézem és nem jelenik meg, de ha újraindítom telon az appot akkor hirtelen szinkronizálódik. Ezek Vivon meg szifonon is vannak, de nagyon ritkán, xiaomin meg gyakrabban. Egyébként a drive app verziója egyezik a 2 készüléken, de kicsit más a UI, ezt nem is értem mitől lehet, talán ahhoz van köze, hogy Xiaomin nagyobbak eleve a UI elemek?
xia:
Vivo:
-
F.tibooo
junior tag
válasz
Fehercsoki #323 üzenetére
Mint jeleztem, lemondtam a promóciós regemet.
-
Snoop27
őstag
Terveztek okosórát venni az ultra mellé? S ha igen mi a kiszemelt? Nekem kinézetre az apple ultrája jön be, valami hasonlót keresnék androidon de nem kapok, igy vagy huawei vagy xiaomi lesz.
-
TheProb
veterán
-
PeteePeti
őstag
Nekem ma jött ez az email (Alzás rendelés):
"Tisztelt Regisztráló!
Köszönjük a nevezést a „Xiaomi 15 és Xiaomi 15 Ultra Sorozathoz ráadás okoseszköz” promócióban! Szeretnénk tájékoztatni, hogy a regisztrációját elfogadtuk, és előre láthatólag körülbelül 7 munkanapon belül várható a ráadás termék kiszállítása, amit a RightLogic és a GLS futárszolgálat segítségével juttatunk el Önhöz. Kérjük, hogy figyelje az emailes értesítést.
Bízunk benne, hogy elégedett új készülékével, és reméljük, hogy számíthatunk a részvételére hasonló promóció esetén.
Üdvözlettel,
Xiaomi Magyarország" -
TheProb
veterán
Aki megkérte a promó ajándékokat, kapott bármi feedback-et azóta?
-
Jazz
veterán
válasz
F.tibooo #303 üzenetére
Pont ahogy mondod, az nem sokat ér. Baromi kontrasztos beállított képek.
Az általad linkelt videóban meg egy valós élethelyzet van, ahol egyértelműen látszik hogy a vivo elmosta a gitár fa erezetét, ami egy tipikus "kis szenzor->nagy MP>nagy zaj>erős zajszűrés eredménye. Kell ennél több bizonyíték?Sokat számít a sw, de gyenge fényviszonyoknál, meg finom színátmenetes részleteknél a hw a nyerő, nincs az a sw ami itt jót varázsol. Az ultra 11-em pl. mindig megverte éjszaka a huawei p50pro-t, lehetett akármilyen jó a software-e.
-
Jazz
veterán
válasz
F.tibooo #296 üzenetére
Azt elfelejted hogy 2:32-nél van a lényeg ahol a Xiaomi felé billen a mérleg: a részletek gazdagsága.
A Vivo totál elmossa a gitár textúráját, a Xiaomi-nál szép részletgazdag. És ez egy kicsinyített fotó videóban. Mi lehet a valóságban 1:1-nél vagy nyomtatásnál?Míg a színhelyességre van gyógyír: későbbi sw update, vagy manuál mód ahol te állítod a színhőmérsékletet (a xiaomi 11 ultránál ha nagyon pro fotót akarok lőni mindig így használom).
De a "gyenge" hardware-re nincs sem most sem később ami jobbá tenné. És a nagy szenzor nagyon sokat számít főleg éjszaka, vagy részletgazdag halvány színátmenetes fotóknál pl. fa fű mező.
És az x200 ultra is valószínűleg ugyan ezt az 1/1.28-as szenzort fogja kapni. Vagy ha nem, akkor majd kína only lesz mint az x100 ultra15 ultra szenzor mérete: 1/1.0" terület = 12.8 mm × 9.6 mm = 122.88 mm²
Vivo 200 Pro: 1/1.28" terület = 10.67 mm × 8.0 mm = 85.36 mm² (És
Ez laza 44%-os méret különbség a 15 ultra javára. -
válasz
F.tibooo #300 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt a hálózattal x100 ultrán, nyelvel szintén, lokalizációval még jobb.
Kijelző kb ugyan olyan jó, fotózás meg írtam előző hozzászólásban.
Egyikel sem lősz mellé szerintem.Nem kell Xiaomi. Köszönöm.
Így egyszerű a dolgod, brutálisan jó az x100 ultra is, tavaly szerintem a legjobb telefon volt, az x200 ultra meg még jobb lesz.
De ezzel a lendülettel, kár is tovább a 15 ultra topikban szenvedned, de te tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Európában is megjelent a Xiaomi kínálatának csúcsára kerülő páros, a sima 15 egy kompaktabb csúcsgép, az Ultra pedig kamerában ígérkezik erősnek.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest