Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
remington2
üzenetére
Jó ez az oldal. Eddig nem "tudtam" róla.
-
deedee
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
üdv
sok sikert...
de nem lenne esetleg jobb elsőre egy kicsit közelebbi országban próbálkozni?

nekem eddig bejött a takarítás/salátázás...
nem feketén 1100 euro a pénzem,+kaja+szállás ingyen.mikor lenne otthon ennyi fizum?
-
fekeandras
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Feltúrtam a leveles fiókot és talátlam egy 1993-as karácsonyi képeslapot.Rajta van a címük.Yeah!!!
-
fekeandras
őstag
Újra itt vagyok ebben a topikban
.Tegnap meló végén összetereltek mindenkit a tárgyalóba és fancsali képpel közölték, hogy hosszas tanakodás után megszületett a döntés miszerint leépítés lesz a cégnél.Nem ragozom tovább a lényeg, hogy a fiatalokat és a közvetlen nyugdíj előtt álló embereket elküldik.Hát persze, hogy én is bele estem a szórásba.Igazán remek,ööm bódóttá...
Nagy nehezen talál az ember egy biztosanak tűnő melót erre kirakják (másik 12emberrel egyetemben).De kivan már a f@xom az egésszel.Még jó, hogy nem vettünk fel nyáron 25év lakáshitelt pedig úgy terveztük.Nővéremnek hála (női megérzés?) úgy döntöttünk, hogy inkább kivárunk és inkább majd az idén de nem lesz már abból semmi sem.
Akinek van lehetősége húzzon el a picsába innen mert itt csak vegetálni lehet ha nem nyer a lottón vagy nem születik burzsujnak az ember fia.Ahhoz, hogy egyről a kettőre juss ahhoz kevés a pénz az éhendögléshez meg sok.Ördögi kör.
Most lett elég!Én már nem is akarok magyarországon munkát találni.Inkább kimegyek segédmunkásnak vagy feketemosogatónak vagy akárminek havi 250-300e ért minthogy itt kapjak agyvérzést a stressztől és a kilátástalanságtól.
Első lépésként megpróbálok a nyomára akadni a távoli Kanadai rokonoknak.Hátha lesz valami...
De ebből a jelenlegi értelmetlen szélmalomharcból most lett végképp elegem.Ha itt maradnék soha nem vinném semmire...
-
deedee
őstag
üdv
én 34 évesen,technikusként beleuntam abba,ami ebben az országban folyik és lépek külföldre/1 hó munkanélküliség,semmi állás/
felmentem az Eu központi munkaügyi portáljára és keresgéltem/természetesen az adott ország nyelvén/ és csütörtökön indulok ausztriába
mivel a nyelvtudásom nem a legjobb,ezért elsőre segédmunkára:konyhai kisegítő leszek egy egészség&fitt hotelben.zöldség+gyömölcs lesz a feladatom
2,5-ször annyit fogok keresni mint eddig 3 műszakban technikusként.
+ingyen kaja+ingyen 4*-os szállás....Na ennyit magyarországról....a kinti minimálbért kapom....Mikor keresnék itthon 300k-t?soha...
-
lorcsi
veterán
[link]
pesten egy kicsit másabb a munka keresés és a kínálat istegnap voltam a DE állásbörzén
nagyon gáz
bámészkodás mindenfele, a munkaadók csak nézegetnek a szórólapok mögül
1-2 beszélgetés eredménye max annyi, hogy a szórólap hátulján lévő mail címre küldjek cv-t
vagy munkaerő közvetítős adatlapot töltsek ki..jeeee
Pesten is ilyenek az állásbörzék ? -
lorcsi
veterán
-
adalbert1
veterán
Én is csatlakozom a topichoz, 31-ével lettem munkanélküli... Mondjuk most lesz még az utolsó félévem a suliban, így max. részmunkaidőben fogok állást keresni(eddig is az volt).
IT vagy gazdasági területen érdemes valamilyen kiegészítő képzést nyomni (most ha jól tudom Msc néven fut, de erre lehet sima fősulis diplomával is jelentkezni?)? Mivel gazd infós vagyok, mindkettőhöz értek valamennyit, de igazán egyikhez se a legtöbbet...
-
fekeandras
őstag
Hát én nem vettem észre hogy több esélyem lenne azért mert én regisztrált munkanélküli vagyok.Tavaly ősz óta vagyok munkanélküli.Nálunk Kalocsán rettenetes mértékű a munkanélküliség.Nehezen lehet bárhová elhelyezkedni.Ha esetleg a környező falvakban lakik az ember akkor szinte esélye sincs hogy bármilyen munkát találjon itt.Ha mégis találna valamit akkor a munkába bejárás költségeit saját magának kell állnia.A minimálbért ugyan mindenhol megadják illetve ha 3műszakban hajtassz és az összes szombatot bevállalod akkor esetleg hazavihetsz 80-85 kis szerencsével 90k-t.Hát az bizony elég kevéske.Próbálkoztam átképzéssel,tanfolyammal de mivel egy elég kis város Kalocsa meg kell várni míg egy bizonyos tanfolyamra összegyűlik a megfelelő létszámú jelentkező és csak abban az esetben indítja el a munkaügyi központ a képzést.Ez hónapokba vagy akár fél évbe is telhet.Addig malmozik az ember.Próbálkozik hátha összejön valami munka.
-
lorcsi
veterán
frissen végzett főiskolásnak mikor kell a munkanélkülibe lejelentkezni?
egyáltalán kell-e ? -
lorcsi
veterán
mit lehet akkor tenni, ha minden végzettségemhez megpályázható álláshoz angol tudás kell, nekem viszont elággé kopottas ?
állás viszont kell minél hamarabb -
lorcsi
veterán
mi az a Key account ?
-
fixi
csendes tag
Üdv all!
Tudna segíteni nekem vki egy önéletrajz sablonnal
Ami ehhez a munkához illik. Gimnázumi érettségi+2,5év műszaki főiskola van mögöttem. Kösziszépen! 
-
FireShadow
senior tag
üdv, 18 vagyok, most érettségizem és nem vettek fel oda ahova jelentkeztem (nem pont alapu felvételi), de ide szeretnék járni: mesharray
úgy tudom ha tanfolyamra járok és munkanélküli vagyok talán fizeti az állam, mint az egyetemet (jó ott meg van képzési hozzájárulás)Ezzel aza baj hogy alapból több mint félmillio a 10 modul a maya képzésen és honnan szedjek annyit o.O
Szóval ezt ki kéne valahogy deritenem hogy mi a helyzet..
én végülis nem munkanélküli segélyt kérek csak azt h fizessék legalább egy részét..
-
jerry311
nagyúr
Nem voltam állásbörzén. Munkaadóm (szerintem tudatosan) úgy alakította a "köszönjük, enyni volt meeting" időpontját, hogy az egybeessen a BME állásbörze zárásával.
Getronics-ot felejtsétek el vagy legalábbis ne tervezzetek vele hosszútávra.

-
kraftxld
félisten
BME állásbörzén volt valaki? Mi célirányosan mentünk, de kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
-
ragazzo
őstag
Már elég régen jártam erre.Szerencsére halott a topic.Mindekinek van munkája.

-
lorcsi
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz
lajafix
üzenetére
mértéke érdekes lehet, tudja valaki mi alapján számolják ki? Van köze a befizetett pénzedhez? (ezt láttatlanban kétlem)
Azt hiszem van köze.17. Kinek jár a munkanélküli járadék (munkanélküli segély)?
Munkanélküli járadék illeti meg azt a munkanélküli személyt, aki
• munkanélkülivé válását megelôzô négy éven belül legalább kétszáz nap
munkaviszonnyal rendelkezett,
• rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra nem jogosult, táppénzben nem
részesül,
• munkát akar vállalni, de az illetékes munkaügyi központ megfelelô munka-
helyet részére felajánlani nem tud.18. Munkanélküli járadék mértéke
A munkanélküli járadék összegét a munkanélkülinek a munkanélkülivé válá-
sát megelôzô egy év átlagkeresete alapján számolják ki. Alsó határa megegyezik az öregségi nyugdíj legkisebb aktuális összegének kilencven százalékával,felsô összege pedig ennek a kétszerese lehet maximum.19. Meddig jár a munkanélküli járadék?
A járadék folyósításának idôtartamát az alapján állapítják meg, hogy a munka-
nélküli a munkanélkülivé válását megelôzô négy év alatt mennyi idôt töltött
munkaviszonyban.
A számítás alapjába nem tartozik bele, de azt meghosszabbítja (azaz az ezen
idôtartamok elôtt munkaviszonyban töltött idôt veszik figyelembe a járadék
megállapításánál.)
• katonai szolgálat
• keresôképtelenséggel járó betegség
• a beteg gyermek ápolására kapott táppénzes állomány
• terhességi-gyermekágyi segély, gyes, gyed folyósításának ideje
• rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíj, rendszeres szociális járadék folyó-
sításának ideje
• elôzetes letartóztatás, szabadságvesztés, javító-nevelô munka, elzárás bünte-
tés idôtartama
• ápolási díj és gyermeknevelési támogatás folyósításának idôtartama is.
A munkanélküli járadék folyósításának leghosszabb idôtartama, maximum
270 nap lehet. -
-
lajafix
addikt
dehogy a semmittevésért, munkát keres minden értelmes ember magának ha megszűnik a munkahelye. És a munkakeresés komoly munka!
"Néha el kéne olvasni azt a hozzászólást is, amire reagálok, nemcsak kiragadni belőle dolgokat"
Pontosan erre reagáltam. 1. A munkakeresés munka. 2. a mnkjáradék fizetésért ez jár. 3. mértéke érdekes lehet, tudja valaki mi alapján számolják ki? Van köze a befizetett pénzedhez? (ezt láttatlanban kétlem)"Igy megkérdem mire érted " magad helyzetéből vontad le a világ működését újra Tildy"-t? MErt ez azért elég független az én helyzetemtől."
elnézést, poénkodtam és rossz/gyenge/helytelen volt. -
tildy
nagyúr
válasz
lajafix
üzenetére
szóval a magad helyzetéből vontad le a világ működését újra Tildy?
Félreértettél valamit.
-tudom, hogy a munkanélküli j. nem fizu
-tudom, hogy azért kapja az ember, mert korábban már dolgozott, és fizetett ilyen 1,5% munkavállalói járulékot
-az , hogy már fél éve nem fizetek ilyet, nem jelenti, hogy sose fizettem.
-amire irtam, hogy semmitevésért kapja az ember: volt itt valaki aki keveselte, holott mikor ezt kapja az emebr, azonkivul hogy havonta bemegy a munkaugyibe, nem kell tennie semmit. Ezenkivul sokan rendes munkaval is alig kapnakk többet, ahhoz képest SEM keves ez az osszeg. Persze megélni kevés belőle, de itt nem erről volt szó.Néha el kéne olvasni azt a hozzászólást is, amire reagálok, nemcsak kiragadni belőle dolgokat

Igy megkérdem mire érted " magad helyzetéből vontad le a világ működését újra Tildy"-t? MErt ez azért elég független az én helyzetemtől. -
MaSzKa
senior tag
Sziasztok!
Sajnos én is munkanélküli vagyok lassan 1 éve
itt vidéken nagyon nehéz munkát találni főleg olyat amit szeretsz is csinálni
pedig az önéletrajzomba hazudtam 1 keveset is
-
1. A munkanelkuli segely az nem fizetes, vagyis nem a "semmittevesert" kapja.
2. Nem csak szinglik vannak a vilagon, ha egy negyfos csalad egyetlen keresoje veszti el a munkajat, akkor o is ennyit kap - probalj meg ennyibol enni adni nekik.Bandus: es azt erted, hogy a nyugdijasokhoz miert nem zavarjak el a korhazakbol?

-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! a véleményeteket kérném! Pár hete lettem én is munkanélküli,tegnap megkaptam a levelet hogy álláskeresési járadékra vagyok jogosult. pont egy évet dolgoztam 365 napot és 100.000 bruttót kerestem mind a 12 hónapban. Azt állapitották meg hogy 37 napra 2031 és 36 napra 1310 Ft-t fogok kapni. Namost tudtam nemkapok vmi sokat, de az időtartammot kicsit keveslem. Ez kb 2,5 hónapig jár. Barátnőmnek tavaly 345 napja volt és kapott 4 hónapig 30 bruttót kb(igaz az álláskeresési segély volt). A kérdésem az lenne hogy most ha letelik ez a 2,5 hónap és nincs melóm akkor már nem kapok pénzt? Vagy esetleg "átesek" egy másik csoportba és onnantól kb én is 4 hónapig kapok még álláskeresési segélyt pluszba? Vagy ez hogy megy pontosan, valakinek tapasztalat illetve hol lehetne ennek utánnajárni??!
-
tildy
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Elég gáz?
Szerintem a ''semmitevésért'' igen szép kis összeg. Főleg, hogy nagyon sokan alig kapnak többet TÉNYLEGESEN úgy, hogy még dolgoznak is ...
Bandus: ezt valami álláskeresési vagy milyen járadéknak hívják. Szerintem jó, hogy van, de sírni érte, hogy mennyire kevés (NEM AZ! Ahhoz képest, hogy ''szinte '' semmit nem kell érte tenni ) szerintem nem éppen helyes

Mint írták többen, elvileg nekem is járna. De diákmeló mellett nincs pofám felvenni...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
A maximális összeg valami 43 ezer forint körül lehet, de lehet már 50 , nem tudom.
2 éve én 40et kaptam, az volt akkor a max.
kicker:
Nem jár szerintem fél évig. Én 2.5 -3 év munkaviszonyra kaptam vagy 4 hónapnyi ''segélyt''.
Radírfej: És ez akkor is jár, ha mondjuk dolgozom diákszövetkezetnél, de levelezős vagyok? Vag y akettő kizárja egymást, vagy hogy is van pontosan?
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ha nekem átlagosan havi 120-130K a bruttóm egy hónapban ( A szerződésemben csak 110 van de + vannak be jelentve extrák) akkor kb mennyi munkanélküli segély járna nekem kb egy hónapban?
-
qdak
addikt
melot győr környékén, jöhet A, SK is v itthon, érettségim van
help
-
td
senior tag
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. Voltam interjún, megjelöltem egy intervallumot, amikor a fizetést kérdezték, aztán másnap felajánlottak a tetejénél tízezerrel többet. Namost nekem már az interjú után az volt az érzésem, hogy többet is kérhettem volna, úgyhogy a kérdés az lenne, hogy lehet-e még ilyenkor, szerződés aláírása előtt alkudozni valamennyit? Vagy várjam meg a próbaidő végét, és inkább akkor? Vagy már semikor?
Nem mondtam még rá semmit, csak gondolkodási időt kértem. És nem az sugallja, hogy többet is kérhetnék, hogy rátettek egy tizest (bár attól még lehet, csak ezt máshol is tapasztaltam már korábban), hanem maga a munkakör.
Thx. -
raver
aktív tag
Végülis a fizikai munkától sem riadok vissza. Sőt néha jobban is szeretném. Ha más nemlesz, akkor maradok a méheknél. Minden ismerősöm azt mondja, inkább csináljam azt. Több pénzt lehetne vele keresni.
Majd meglátjuk.....
Holnap megyek egy-két számtech bolthoz, meg szervízcéghez. Kideűl mire jutok....
-
AMD Power
titán
1 év folyamatos munka viszony után jár a munkanélküli úgye?
-
raver
aktív tag
Vagy olyan környéken laksz ahol nem fizetik meg őket, vagy rosszúl tudod. Családban van 2db kőműves. Tudom mi mennyiért megy.
És néha már bánom is, hogy miért nem tanúltam azt. Amikor egy fűrdőszoba lapozásáért 2xx E HUF-ot elkérnek, akkor .....
Bár lehet hogy te a kubikosokra gondoltál. Azok kb tényleg enyiért húzzák az igát.
Most van egy számtechbolt, ahova keresnek embert. Hétfőn megyek be. Majd meglátjuk mi lesz. Ezt a nyarat mindenképp álláskereséssel fogom tölteni. Ha nem jön össze, írány a méhészet. Ott nagyságrendekkel több pénzhez lehet jutni. A baj csak az. hogy nagságrendekkel nehezebben, és nagyon meleg van![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
raver
aktív tag
válasz
student
üzenetére
Megyek tovább, csak nem mérnökinfóra. Inkább a pénzügy területére. Levelezőre megyek.
A mérnökinfót nem erőltetem, mert elég sok ilyen végzettséggel rendelkező ismerősöm van, és hát hogy is mondjam.... Egyik sem ért sokkal többet a gyakorlati dolgokhoz mint én. Diploma + munkanélküli, vagy egyáltalán nem ezen a területen dolgozik.
Csóró világban élünk. a Diplomásnak meg többet kell(ene) fizetni. Ezért is választottam az OKJ-t. Mondjuk számtech boltokba esélyes vagyok.
Meg igazából ''melóm'' is van, de ott tényleg nevetséges összegekért hajtanak. Le sem írom, hogy menyit kerestem egy év alatt.
Tehát szerintem ez a diplomás mizéria már nem is anyir akifizetődő. Ha találnék valami biztos melót, lehet h egyetemre sem mennék.... -
student
őstag
ja há vazze nincs diplomád mit vársz?
még diplomával se érsz el sokmindent de az alap... -
student
őstag
mi az csak nem mánáger vagy?
esetleg művelődésszervező vagymi 
-
raver
aktív tag
Pályakezdő munkanélküli lettem. És szerintem az is meradok jó ideíg, mert egyszerűen semmi olyan melót nem találtam ami a végzettségemhez passzol. Mondjuk olyant sem nagyon amihez nem.
Szar ez az egész. -
Gösser
újonc
Az operációs rendszer több task egyideju futtatását végzi.
Megkülönböztethetjük a multitasking két különböző módját, a valós és az ál-multitaskingot.
1 processzor-> látszólagos multitasking.
Több processzor-> valós multitasking.
/A valós multitasking esetében lehetséges(elméletben), hogy egy-egy folyamatot egy bizonyos processzor futtasson.
( AFAIK gyakorlatban is: több architektúrán meg lehet adni a ''preferált'' processzort).
Az ál-multitasking lényege, hogy egy processzor végez több feladatot. Ennek a működésére példa a Windows operációs rendszer. (Meg az egyprocesszoros gépen a Linux is) /
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
mi az a multitasking-képesség ?

-
Algieba
őstag
Mai terv, mivel szerda van, és ekkor van 6-ig nyitva a munkaügyi központ, és a hét dereka van, munkakeresés.
A munka fut előlem, de én futok utána. Előbb-utóbb csak leesik valami nekem is.
Kell a pénz, erre a lelkileg mocskos, kapitalista, szolgáltatás alapú emberi létre... -
radírfej
senior tag
szóval igen, csak a nappali a kizáró ok:
Álláskeresőnek az a személy tekinthető, aki
''munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik ( a szabad beutazási és tartózkodási jogával rendelkező személy álláskeresőként akkor is nyilvántartásba vehető, ha Magyarországon engedély alapján végezhet munkát),
oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat,
öregségi nyugdíjra nem jogosult,
az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő jogviszony kivételével munkaviszonyban nem áll és egyéb kereső tevékenységet sem folytat,
elhelyezkedése érdekében az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik,
az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántartja.''
mod: a forrás: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.Tegnap meló végén összetereltek mindenkit a tárgyalóba és fancsali képpel közölték, hogy hosszas tanakodás után megszületett a döntés miszerint leépítés lesz a cégnél.Nem ragozom tovább a lényeg, hogy a fiatalokat és a közvetlen nyugdíj előtt álló embereket elküldik.Hát persze, hogy én is bele estem a szórásba.Igazán remek,ööm bódóttá...

nagyon gáz

(nem tudtam kihagyni, sorry)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)