- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
.:SzvData:. #13 üzenetére
Kivételesen én is az Intel platformot ajánlom, nem is tudom miért, de ilyen alkalmazásra valahogy jobbnak ítélem. Az AMD legerősebb érve a kedvező ár és a tuningolhatóság, itt pedig egyik sem játszik. (Ebből kifolyólag az AMD proci is tök mindegy, milyen lenne, mert nem akarjuk húzni).
Ha már tuning lenne egyébként, akkor valszeg 2 db. 1.8-2.0-as Xeonnal lenne érdemes játszani :)
Munkaplatform összehasonlítást többet is csinált az Xbitlabs.com, célszerű végigolvasni őket!
Lehet már 1 gigás DDR modult kapni itthon, igaz csak 266-os (Expert Computer, nagyker). Azért még lényegesen drágább a fél gigásnál...
RAID: egy sima mirrorre bőven jók az alaplapi cuccok, profibb alkalmazáshoz (video digit masina, szerver) kellenek a jobb kártyák - ez az árukon is meglátszik.
Videokártya területén még nem mondtál semmit... Munkára tényleg elég egy Matrox G550 is, ha nem kell semmi 3D. Parhelia árát én inkább a monitorba tolnám bele. Ha 3D-vel is akartok dolgozni, akkor MINŐSÉGI NVIDIA cucc (Quadro illene, de nem éri meg a pénzét, inkább hekkelni kell...), esetleg ATi. Ha 2D munka és játék, akkor meg egyértelműen ATi. Szigorúan 2D munkára amúgy tudom ajánlani a 3DLabs kártyákat. Irgalmatlan képminősége van még a legegyszerűbb darabnak is, Matrox és ATi meg sem közelíti. Nem tudom hogy csinálják, de ilyet még nem láttam, mintha kicserélték volna a monitort (és ez egy húszezer forintos VX1 volt).
Amúgy most láttam egy NEC TFT-t az új, MVA technológiával... Hú, ez már valami. Bár a színhűség miatt továbbra is minőségi CRT-t érdemes venni. Egy 21-es monitor helyett esetleg két 19-estben is érdemes gondolkodni... Samsung, iiyama, Sony, Viewsonic, Eizo, talán CTX. Tanácsot nem tudok adni, mert én is vívódom mindig az új monitorokkal... mindegyikben lehet találni hibát, akkor meg melyiket vegyem? Végül kitartok a jó kis 17-es Panasonicom mellett :) (Az az MVA-s TFT viszont meggyőző volt, szerintem valami olyasmire lépek majdan...)
Ha tényleg DTP-re fogjátok használni, akkor mindenképpen érdeklődjetek olyan embernél is, aki ilyen célra rakott már össze gépet (lehetőleg nem csak vett egyet, hanem ő maga válogatta össze), mert ő tud olyan szempontokat mondani, amik igazán fontosak lehetnek. Pl. színhelyesség, színkalibráció, miegymás - ami a DTP munkában fontos lehet, én csak hallottam ilyesmikről, de nem értek hozzá.
Ja, és egy Logi Dual Optical egérre csapjatok le, mielőtt kifut :) -
karib
addikt
válasz
.:SzvData:. #1 üzenetére
Ideális esetben egy HyperThreadinges P4 lenne a legjobb, de ha jól tudom, akkor csak a 3.06 GHz-es példányban van engedélyezve, az meg $$$... Granite Bay szintén nem rossz, bár a Springdale és Canterwood mindjárt lenyomja, kérdéses, hogy megéri-e a zúzós árát. Talán inkább SiS655!
Költséghatékony megoldásként:
- Intel Pentium 4 2.4B GHz (533-as FSB a lényeg)
- valami korrekt, csendes (!) hűtő
- SiS655 alaplap, pl. Gigabyte
- 2x512 MB minőségi DDR333 RAM - ha nem tuningol, akkor a 2xDDR266 is bőven megeteti az 533-as P4-et
(bár akár lehet 4x512 is, nem olyan drága most a RAM)
- HDD: bármilyen 8 mega cache-sel szerelt HDD, tehát Western Digital JB széria, Maxtor DiamondMax Plus 9, IBM Deskstar 180GXP, vagy talán van kapható a 8 megás Barracuda is...
- RAID-et mire akarja használni? szerintem a tükrözés (adatbiztonság) nagyobb nyereség, mint a lineáris átvitelt gyorsító striping... (az audio-video digizésnél számít igazán)
- VGA kártya: egyelőre úgy tudom, hogy az NVIDIA kártyák a legerősebbek és kiforrottak (már ami a kommerszebb márkákat illeti, 3DLabs és társai más kategória) CAD és 3D munkára - ha viszont nem kell 3D gyorsítás, akkor egy Matrox G550 vagy jól megépített R8500LE is megteszi - nagy Radeon akkor jó, ha játszani is akar, különben felesleges
- TFT-t grafikához semmiképp sem ajánlanék , mert a színek nem pontosak, jó CRT kell (vagy kettő :) ) - CAD-hez viszont ideális a TFT, mert ott a geometria a fontos, amiben pedig a TFT verhetetlen
- egér, billentyű: NE legyen átlagos, mert nagyon sokat számít! vegyen jó egeret és billentyűzetet, meghálálja magát! dual optikás Logitech NAGYON baba, még nekem mint megrögzött trackball használónak is nagyon bejött, bár kifutó modell, talán még lehet kapni - inkább ide toljon egy tízest, mint egy extrább alaplapba... nézze meg az új trackballokat is, hátha beleszeret... én imádom, hogy csak két-három ujjamat kell mozgassam, nem az egész csuklómat (vagy akár alkaromat...)
- ház, táp: ha nem akar Chieftecet, Enermaxot, akkor legalább egy DTK-t vegyen... csendes és masszív
Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest