Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergeli
tag
válasz
#61275904 #29 üzenetére
Ami nem tetszett:
A memó bővítés dologról már írtam. Ezt betudom egy részről annak, hogy nem ismerték még a gépet, most érkezett hozzájuk is. Másrészről viszont én kérdeztem rá, hagy bele tették-e a plusz memót már a számla írásakor, valahogy ez elveszett az éterben, pedig telefonon nagyon kézségesek voltak.
A vásárlási procedúra végeztével se egy ''köszönjük a vásárlást'' vagy ''viszlát'' nem hangzott el. Ezekre elég érzékeny vagyok, ilyen dolgokon döntöm el, hogy bemegyek-e legközelebb egy boltba.
A gáz, hogy kishazánkban erre nem sok helyen figyelnek oda....
Ha van még kérdés, akkor nyugodtan -
Gergeli
tag
válasz
#61275904 #25 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, de imho a tapasztalataim:
- lehet hogy ''buta'' kérdés: a kijelzőt kisebb felbontásban nézted? ha igen, úgy milyen? az 1680 x 1050 - nél nem túl picik a betűk?
>> nem néztem kissebb felbontással, számomra a betűk nem picik. Fentebb asszem írták, hogy a feliratokat/ikonokat át tudod állítani
- hol vetted?
notebook.hu, 10-es skálán 7-8 pontot adnék a boltnak, voltak dolgok amik nem tetszettek
- a billentyűzet kényelmes? (van összehasonlítási alapod más notikkal?)
Egy compaq-on dolgoztam előtte, annál sokkal jobb. De mint írtam az előző hszben is, a bill nem egy sikerdarab rajta, ha sokat gépelek akkor rányomom az USB-s billt, oszt hajrá.
Ami a rendszeres használat során jött elő (meg a melegebb időben rövid ujjú ingben melózom), hogy az elem/wlan/alvás kijelző led bizgerálja az alkarom. Valamivel le fogom ragasztani, mert elég kellemetlen. Ezt tervezési - ergonómiai hibának tartom
- wlant próbáltad? jó a ''vétel''?
igen, otthon rendszeresen használom. Az utca túloldaláról (2 tégla házfal, 2 tégla kerítés, diófa) is van használható jel, igaz, a routerem elég combos jelet nyom ki magából
- neked 512 RAM van benne?
Akartam 1 gigát, de le van ragasztva a bővítő hely fedele a gari matricával, amit csak a nagyker bonthat meg. Ez volt az egyik gondom, hogy telefonon megrendeltem a bővítést, oda mentem, és akkor csodálkoztak rá, hogy le van ragasztva, kvázi ők nem tudják bővíteni. Mondták, hogy beküldik a nagykerbe bővítésre, de utaztam el, kellett a gép.
- nem tudod, hogy mennyibe kerül plusz RAMot beletenni (nekem 1 GB kellene)
valami 15 pénz környéke, nem olyan húzós
Egyébként remekül muzsikál a fél gigával is, pedig főként ps-t nyomok rajta
- a kezelő gombok elhelyezkedése milyen? (kézre áll)
szokás kérdése. Bár a bill elrendezése sokkal jobb, mint egy átlag notinál, persze vannak kompromisszumok. Fentebb már említettem a külső bill használatát.
- a balszálsú gomb ''fn'' gomb vagy CTRL ?
bal alul fn van, mellette (jobbra) ctrl.
- a hangerő gomb hol található? ''mute'' gomb is van rajta?
fn-el asszem f5 a minusz, f6 a plusz, f7 a mute
- hangszóró hogy szól?
Erre nem tudok mit mondani. 1 részről nem hallgatom a belszó speakert (füles, vagy hifire kötve) másrészről meg eléggé audiofil beállítottságú vagyok. Amit egy átlag hangkártya képes kinyomni magából (ne adj isten mp3) az nekem nem zenei élmény
Egyébként szólA windows redszerhangoknak megfelel
- nem furcsa a jobb oldali ''numpad''-ot használni ? (hogy olyan közel van)
még mindíg jobb mint egy átlag noti bill. szokás kérdése
- melegedés: mennyire melegedik hosszabb használat esetén? (nálam menne órabárbe, úgy hogy napközben készenlétre lenne téve)
töltöje meleg tud lenni, meg a jobb csukló alatti rész. szerintem nem vészes
- ''lábai'' ha kiveszed az aksi akkor nem billeg? tehát a lábak nem az aksin vannak
nem az aksin nincs láb. Az aksi hátul középen van, a négy láb pedig a sarkokon
- készenlétbe kapcsolásokat hogy bírja? (ha használsz ilyet)
nem szoktam huzamosabb ideig készenlétbe rakni, max 10-20 percre.
Remélem kielégítő voltam -
xedos
addikt
válasz
#61275904 #25 üzenetére
Nekem 15''-on az 1400x1050 már nehéz volt.
Most 20'' van 1680x1050-es, ez nagyon kényelmes!
Ugyanakkor ember függő! Az Apple elvileg minden monitora 100dpis.
A 23''-os 1920x1200, a 30''-os pedig 2560x1600as
Nézd meg milyen, hogy bírja a szemed. Megjegyzem, hogy az ACER Ferrari ha jól tudom, 15,4''-os és 1680x1050-es... Dellnek pedig van 1920x1200-asa is! -
sssent
senior tag
válasz
#61275904 #25 üzenetére
17-es gépen ez a felbontás nem vészes. Ha mégis túl nagynak találod, akkor nem a felbontáson kell állítani, hanem a DPI értéket kell nagyobbra venni, és akkor szépen megnő minden.
RAM: 16K körül már 512-es kingston van, noname alatta, attól függ milyen.
Ez a közeli numpad! Nem akarsz inkább 19-es gépet venni? Vagy asszem acer jön nemsokára egy 20-assal.Nagyobb sajnos nincs. Na jó, inkább vegyük úgy, hogy nem szóltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged