- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
roxan
senior tag
Hali!
Lecseréltem a gépem a következő cuccokra:
MSI 865PE Neo2-PFISR alaplap
P4 2,8@800 HT 512c proc
2*512MB@500 válogatott GEIL memória
Zalmann 7000AlCu hűtő
Chieftec 360W táp
Seagate 120GB SATA 7200 vinyó
Sapphire ATI Radeon 9200 128MB-128 bit
A vinyón kívül van még egy cd-rom, és egy cd-író, valamint egy mobil rack, ami általában üres.
A gondom már a bios beállításnál kezdődött:
- SATA vinyón van a rendszer, a két CD-t egy-egy IDE masterjára raktam, a racket meg az egyik slave-re. A rackbe tett vincsit sehogyan sem látta a bios, csak ha az egyik cd-t leszedtem. Na mind1.
Felraktam a WIn XP Prof. magyart. (eddig is ez volt)
- Intel chipset driver után kékhalál, utána felállt a rendszer.
- Feltelepítettem mindent (NOD32-vírusell, ZoneAlarm, zip, adsl, hálózat, ATI driver, stb.
- Aztán azzal jött a vindóz, hogy minden kilépéskor, és néha egy-egy program indításakor kiírta: ''windows hiba a: meghajtón - lehet, hogy nyitva van a maghajtó ajtaja, vagy nincs benne lemez. Újra, Mégse, Kihagy'' Bármelyikre klikkeltem, csak akkor lépett ki, ha betettem egy flopit. Ha biosban letiltottam a flopit, nem volt gond.
Kikapcsoltam a vírusellenőrzőt, a tűzfalat, mindent, amire gondoltam, de semmi. Több XP-t raktam fel már ezekkel a progikkal, de ilyen még soha nem fordult elő.
Aztán updateltem az alaplap bios-át. A flopis gond megszűnt, viszont lett más.
Nem nagyon akartam hízni a gépet, de gondoltam, kipróbálom. A Performance Mode-ot Normálról Turbora, majd Fast-ra tettem. DOT Range pedig Captain. AGP/PCI fix 66/33. A rendszer instabil lett, pedig csak 204 MHz volt az FSB. Többször indítás után pár másodperccel kékhalállal kilépett (portsys, Ati2drv, stb). Egy indításkor pedig be sem jelentkezett a vindóz, egyből újraindult.
Most alapra tettem a biost, így klappol minden.
De nem tudom, mi lehet a baj:
- a memóriának bírnia kéne, 250MHz-t tud
- a prociban kéne lenni eggyi tartaléknak
- kicsi a táp?
Lécci segítsetek
Roxan,
Aktív témák
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest